Cruijff: "Hofland is de hartslag van onze ploeg"

Kevin Hofland heeft zich op Cyprus ontwikkeld tot een 'sleutelspeler' bij het Nederlands getinte AEK Larnaca van Jordi Cruijff. Cruijff is technisch directeur bij AEK Larnaca. De zoon van Johan Cruijff is tevreden over de huidige ontwikkeling van zijn ploeg. Larnaca staat op dit moment derde in de competitie. "Ton Caanen (trainer, red.) en ik zijn zeer tevreden over de eerste seizoenshelft", zegt Cruijff tegen FIFA.com. "We hebben geen groot budget, maar we hebben desondanks een goed team samengesteld."

De oud-international had aanvankelijk niet gedacht dat hij op Cyprus aan de slag zou gaan. "Het is misschien anders dan ik in het verleden had verwacht. Toen ik mijn actieve loopbaan beëindigde keek ik waar mijn toekomst zou kunnen liggen. Ik voel me hier prettig in mijn rol als technisch directeur. Ik bouw hier iets op. Het is een grote uitdaging, waar ik ook veel van leer."

"Dat helpt me ook voor de toekomst", aldus Cruijff, die diverse Nederlanders heeft aangetrokken. Eén van hen is Kevin Hofland. "Hij is niet alleen onze sleutelspeler, maar ook de hartslag van de ploeg. Hij is de beste speler in de competitie. De topclubs zitten continu achter hem aan. We willen hem behouden. Hij wilde bij een ploeg spelen waar hij belangrijk is. Dat is hier mogelijk."