'Vacansoleil mogelijk niet in Giro d'Italia'

De organisatie van de Giro d'Italia overweegt mogelijk om Vacansoleil niet deel te laten nemen aan de ronde. Cyclingnews zegt over bronnen te beschikken die weten de melden dat koersdirecteur Angelo Zomegnan maandag met een verrassing komt en hierbij het Nederlandse team zal gaan weren.

Vacansoleil is toegelaten tot de UCI World Tour en zou hierdoor alle grote koersen mogen rijden, maar de ploeg is in opspraak geraakt omdat renner Riccardo Riccò opnieuw het dopingreglement overtreden heeft. De Italiaan staat inmiddels op straat, maar zijn daden kunnen mogelijk door gaan werken in de beslissing omtrent de Giro. De Nederlandse ploeg houdt ook de Spanjaard Ezequiel Mosquera buiten de koeren, omdat hij er van verdacht wordt een maskeringsmiddel te hebben gebruikt.

Mocht de organisatie van de Giro besluiten om Vacansoleil buiten de deur te houden dan gaat het tegen de afspraken in dat de achttien ploegen uit de World Tour aan de start moeten verschijnen. "Het is voorlopig nog even afwachten. Volgens de overeenkomsten horen wij in ieder geval aan de start te kunnen verschijnen," zei Vacansoleil-teammanager Daan Luijkx vandaag.