Verdachte beveiliger dood winkeldief vrij

De beveiliger die is aangehouden na de dood van een winkeldief in Tilburg is vrijgelaten. Uit onderzoek is tot nu toe gebleken dat de man geen excessief geweld heeft gebruikt. Daarom zijn er geen gronden om de beveiliger nog langer vast te kunnen houden, meldt het Openbaar Ministerie (OM) in Breda donderdagavond. De man blijft wel verdachte in het onderzoek.

De 21-jarige winkeldief uit Tilburg overleed woensdagavond, nadat hij op de Spoorlaan was aangehouden door twee beveiligers van het station. Die zaten de man kort na 20.00 uur achterna, omdat hij bij de Kiosk in de stationshal een blikje bier zou hebben gestolen. Reanimatie van het slachtoffer mocht niet meer baten.

De verdachte beveiliger zou de Tilburger in afwachting van de politie stevig vast hebben gehouden. De beveiliger werd opgepakt om zijn rol en betrokkenheid bij het incident te kunnen onderzoeken. Van de andere beveiliger is een getuigenverklaring opgenomen.

Sectie op het lichaam van de 21-jarige Tilburger donderdag heeft volgens het OM uitgewezen dat de man zich ernstig heeft verslikt en daardoor is overleden. Onderzoek van onder meer camerabeelden wijst ook uit dat de beveiliger geen excessief geweld heeft gebruikt. Verder onderzoek, waaronder toxicologische tests, moet definitief uitsluitsel geven over de doodsoorzaak van de winkeldief. De uitslag hiervan wordt over enkele weken verwacht.