Omstreden neuroloog blijft doorwerken

De omstreden neuroloog Ernst Jansen Steur is na alle commotie rond hem in Duitsland weer gewoon aan het werk gegaan als medisch specialist. Jansen Steur heeft zeker een maand en mogelijk langer als medisch specialist gewerkt.

Dat blijkt uit onderzoek van Twentsche Courant Tubantia en RTV Oost, meldden beide media donderdag. Jansen Steur zou zich via een uitzendbureau voor medisch specialisten nog steeds laten inhuren als neuroloog.

De aan medicijnen verslaafde neuroloog stelde in het Medisch Spectrum Twente jarenlang opzettelijk verkeerde diagnoses van ziektes als Alzheimer en Parkinson. Bij dertien patiënten zijn er mogelijk gevolgen voor de patiënt. Jaren geleden werd Jansen Steur in Enschede ontslagen.

Begin 2009 bleek eveneens uit onderzoek van de regionale omroep en krant al dat de specialist in Duitsland nog altijd werkzaam was. Vervolgens werd een zwarte lijst van disfunctionerende artsen in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat zij niet toch weer in andere ziekenhuizen aan de slag kunnen gaan.

Eind 2009 trok de neuroloog overigens het boetekleed aan en zei hij in NRC Handelsblad dat het afschuwelijk was wat hem was overkomen, maar dat het niets was vergeleken met wat hij patiënten heeft aangedaan.