Verstappen: "Kunstmatige regenraces zijn belachelijk"

Jos Verstappen vindt het nieuwste proefballonnetje van Formule 1-baas Bernie Ecclestone maar niks. De Brit had voorsgesteld om tijdens een race water op de baan te spuiten om zo de spanning te verhogen. "Je moet de natuur zijn gang laten gaan en die niet willen beïnvloeden," zei Verstappen in de Telegraaf.

"In mijn optiek is het simpel: als het regent, regent het en als het droog is, is het droog. En als Ecclestone zo graag regen wil, dan moet hij de racekalender maar anders gaan indelen. Zelf kon ik altijd goed uit de voeten in de regen, maar toch hoopte ik altijd op droog weer. Geen enkele coureur zit op regen te wachten. Iedereen wil gewoon zo hard mogelijk racen en zo hard mogelijk door de bochten, dus ik verwacht dat dit idee bij de teams op bar weinig support kan rekenen," ging de Nederlander verder.

Verstappen is blij dat het medaillesysteem van Ecclestone het niet gehaald heeft. "Om eerlijk te zijn verbaast Ecclestone me wel met zijn ideeën. Immers, we hebben afgelopen seizoen een ontzettend mooi en spannend seizoen achter de rug met een prachtige ontknoping in Abu Dhabi, dus de noodzaak tot dergelijke vernieuwingen ontgaat me," zei de oud-coureur.

"Natuurlijk, iedereen wil zoveel mogelijk actie, maar inhalen zal altijd moeilijk blijven als je met 300 kilometer per uur op een bocht afgaat. Komend seizoen wordt er voor het eerst gereden met verstelbare achtervleugels om het aantal inhaalmanoeuvres te vergroten. Er zal goed over nagedacht zijn en in beginsel is het best een goed idee, maar ook dit komt een beetje over als een kunstgreep. De tijd zal leren of het een succes is of niet."