[Primera División] Uitslag Valencia - FC Barcelona

FC Barcelona is er in geslaagd om de lastige uitwedstrijd tegen Valencia, die gisteravond op de rol stond, te winnen. Na negentig minuten voetbal stond er 0-1 voor de bezoekers op het scorebord. De enige treffer werd pas dertien minuten voor tijd door Lionel Messi gemaakt.

Valencia dicteerde in de eerste minuten van de wedstrijd, maar de grootste kansen waren voor FC Barcelona. Messi kreeg de bal met een beetje geluk mee en stond ineens tegenover doelman Vicente Guaitia. De Argentijn schoot echter te slap in, waardoor de goalie de poging onschadelijk wist te maken. In het vervolg kreeg het Argentijnse wonderkind nog twee kansen, maar wist deze niet te verzilveren.

FC Barcelona nam vervolgens het heft in handen, maar kansen voor onder meer David Villa, Adriano en wederom Messi gingen er maar niet in. Na de thee golfde het spel voortdurend op en neer. Zo kreeg Valencia via Juan Manuel Mata en invaller Roberto Soldado een aantal mogelijkheden, waar Messi en Villa het vizier eveneens niet op scherp hadden staan.

Twintig minuten voor tijd vond FC Barcelona het welletjes en ging hartstochtelijk op zoek naar een treffer. Hierbij moest de ploeg wel rekening houden met de gevaarlijke uitbraken van Valencia. Toch viel het doelpunt voor de Catalanen uiteindelijk een kwartier voor tijd. Adriano bediende Messi, die vervolgens hard inschoot. Met een beetje geluk verdween de bal achter keeper Guaita.

In het resterende deel van de wedstrijd kwam FC Barcelona niet meer in de problemen en zag het de voorsprong op Real Madrid groeien naar tien punten. De Madrilenen nemen het vanavond echter nog op tegen Malaga CF.