Scenario MIB 3 wordt weer herschreven

Het scenario van Men in Black III wordt wederom ingrijpend herschreven. Dat schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline. De productie werd vorig jaar al stilgelegd, onder meer vanwege het matige script.

Producent Sony Pictures heeft scenarist David Koepp, bekend van Spider-Man, Ghost Town en Angels & Demons, aan het werk gezet om de opnamedatum van 28 maart te redden. Hij is de derde scenarist die het script moet oppoetsen. Het struikelblok zou een scène zijn waarin Agent J, wederom gespeeld door Will Smith, door de tijd naar 1969 moet reizen.

Een bijkomend probleem is dat ongeveer de helft van de film al is opgenomen en dat de betrokken acteurs nu zitten te wachten op nieuwe opnamedata. Zolang de productie loopt is het een stuk moeilijker nieuwe filmklussen in te plannen. Josh Brolin, die de jongere versie van Agent K speelt, liet al weten het steeds maar uitstellen van nieuwe opnamedata behoorlijk beu te zijn.

De eerste film in de reeks, uit 1997, was een groot commercieel succes. Het vervolg uit 2002 werd beduidend minder goed ontvangen. Een succesvol derde deel is dus noodzakelijk om de mogelijk zeer lucratieve filmreeks niet voorgoed de nek om te draaien. Men in Black III staat in de Verenigde Staten gepland voor volgend jaar mei, een Nederlandse premièredatum is nog niet bekend.


Scenario MIB 3 wordt weer herschreven (Foto: Novum)