FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 13 juli 2010

Hond schiet man in achterwerk

Een hond heeft een 40-jarige Nieuw-Zeelandse man in zijn achterwerk geschoten. Dat berichtten Nieuw-Zeelandse media dinsdag. De hond sprong op een geladen vuurwapen op de achterbank van een jeep waar het slachtoffer zat. Het wapen ging af en raakte de man in zijn linkerbil.

De man is per helikopter naar het ziekenhuis gebracht en na een operatie is zijn gezondheidstoestand stabiel. Hij had met drie anderen een varken op een boerderij gedood met het vuurwapen en het dier geslacht. Het incident vond zaterdag plaats in het noorden van het land bij de plaats Dargaville.

Uitslagen oefenduels 13 juli

Alle profclubs zijn volop bezig met de voorbereiding. Ook oefenduels horen daarbij. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

 

Thuis Uit Uitslagen
FC Emmen
Denissen
FC Twente
Brama, De Jong
1-2
FC Eindhoven
Vansimpsen, Vlug
PSV
Amrabat, Toivonen, Reis
2-3
Heracles Almelo
Reekers, Vejinovic, Plet
Istanbulspor (Tur)
Tekdemir, Yilmaz
3-2
Kloetinge NAC Breda
Loran, Leonardo, Luijckx (2x), Gorter (2x), Lurling, Gudelj, Serrarens
1-9
FC Groningen
García (2x), Granqvist, Keurntjes
FC Dordrecht 4-0
FC Zwolle
Bakker
Olympisch Elftal Qatar
Salam Enil, Mouftah, Hares
1-3
Regioteam Salland Go Ahead Eagles
Van der Biezen (2x), Van der Zwan (2x), Suk (2x), Gerritsen, Pedro, Janota
0-9
DIOZ RBC Roosendaal
De Graaff (3x), De Leeuw (2x), Ars (2x), Van Mierlo, Zuidam, Gundogan, Langedijk, Veerman
1-12

Dronken man ontsnapt aan krokodil

Een dronken toerist in het noordwesten van Australië leek het wel een goed idee een ritje te maken op een krokodil, nadat hij een lokaal café uitgezet was. Hij klom over het hek van een krokodillenpark in Broome en klom op de 5 meter lange zoutwaterkrokodil Fatso.

Het dier was daar niet van gediend en beet de 36-jarige man in zijn been. Volgens de eigenaar van het bedrijf heeft de man veel geluk gehad, want de krokodil had hem in een beet kunnen vermorzelen. De koude nacht maakte het koudbloedige dier vermoedelijk wat minder snel.

Het slachtoffer is urenlang geopereerd aan rijtwonden.

'2Pac leeft, hij keept voor Ivoorkust'

Tupac is niet dood, hij leeft! Volgens ruim 70.000 Facebook-leden is de rapper, bekend geworden onder zijn artiestennaam 2Pac, keeper voor het elftal van Ivoorkust.

Volgens de Facebook-groep 'Tupac aint dead, he's the Ivory Coast goalkeeper!' heeft de rapper de moordaanslag in 1996 overleefd. Onder de naam Barry Boubacar Copa heeft hij tijdens het afgelopen WK tevergeefs geprobeerd het doel van Ivoorkust schoon te houden.

Copa voetbalt overigens bij onze zuiderburen. Hij komt uit voor de eerstedivisieclub Sporting Lokeren.


Een filmpje van de nieuwe Tupac

Prandelli: "Videotechnologie is nodig"

De roep om technische hulpmiddelen in het mondiale profvoetbal wordt steeds groter. Cesare Prandelli, de nieuwe bondscoach van Italië, heeft er ook een duidelijke mening over.

De voormalige oefenmeester van Fiorentina heeft een vernieuwende blik op de huidige stand van zaken in het voetbal. Ook bij de nationale ploeg van Italië kan men veranderingen verwachten.

"Als je autoriteit wilt afdwingen, is het belangrijk dat je jezelf bent. Wanneer je kleren draagt die niet van jezelf zijn, gaat het niet goed", zo redeneert de nieuwe keuzeheer van de azzurri. Prandelli laat ook duidelijk merken dat hij een voorstander is van vernieuwingen binnen de arbitrage.

"Er zou videotechnologie gebruikt moeten worden. De technologie is al aanwezig op het veld. In 2006 zag de vierde official de kopstoot van Zinedine Zidane op het grote scherm en hij lichtte toen de scheidsrechter in, niemand heeft officieel toegegeven dat het zo gegaan is, maar het is wel degelijk zo gebeurd", aldus Prandelli tegenover Il Corriere della Sera.

'Man moet wel naar mooie vrouwen kijken'

Mannen die naar mooie vrouwen kijken, doen dat onbewust, omdat zij nu eenmaal zo zijn geprogrammeerd. Dat blijkt uit onderzoek waarvan de Vrije Universiteit in Amsterdam de resultaten dinsdag heeft bekendgemaakt.

De onderzoekers bekeken met behulp van EEG-scans hoe de hersenen van mannen en vrouwen reageren op foto's van mensen met een aantrekkelijk, een onaantrekkelijk en een gemiddeld uiterlijk. Mannen bleken veel sterker te reageren op mooie vrouwen dan omgekeerd.

De onderzoekers denken dat dit een evolutionaire oorzaak heeft. Mannen zouden van nature geprogrammeerd zijn om meer aandacht te besteden aan aantrekkelijke vrouwen. Die zijn namelijk in de regel jong en gezond en kunnen dus voor veel nageslacht zorgen.

ANPID198724
'Man moet wel naar mooie vrouwen kijken' (Foto: ANP)

FA prijst Webb voor optreden in WK-finale

Howard Webb, de scheidsrechter die de WK-finale tussen Nederland en Spanje (0-1) floot, kreeg veel kritiek te verduren. Onder meer dankzij de vele gele kaarten die hij uitdeelde. De Engelse voetbalbond heeft echter lovende woorden over het optreden van Webb, die gedurende het seizoen Premier League-wedstrijden fluit.

Jonathan Hall, directeur van de Engelse scheidsrechterscommissie, prijst Webb om zijn optreden in Zuid-Afrika. "Allereerst willen we Howard Webb, Mike Mullarkey en Darren Cann feliciteren met een geweldig toernooi en uitstekend gefloten finale onder moeilijke omstandigheden", aldus Hall op de website van de FA.

"Er kan geen kwaad woord over de prestatie van Howard gezegd worden en het is nauwelijks voor te stellen dat veel andere arbiters in staat zijn om een soortgelijk optreden te evenaren of om zo'n wedstrijd in goede banen te leiden", zo vervolgde de official van de FA.

"Ik denk ons uitstekende korps aan scheidsrechters in Engeland hierdoor meer steun verdient. Het geeft ook de echte waarde van ons nationale 'Respect'-initiatief goed weer. We zijn ontzettend trots dat de FIFA de kwaliteiten van Howard op het hoogtepunt van zijn carrière erkend heeft."

Munsterman: "Nog niets vernomen van Ajax"

Ronnie Stam zou bij Ajax hoog op het verlanglijstje staan, mocht international Gregory van der Wiel vertrekken naar een andere club . FC Twente heeft vooralsnog echter niets vernomen van de Amsterdammers.

"Er heeft zich nog niemand gemeld", aldus voorzitter Joop Munsterman van FC Twente in de rust van het oefenduel met FC Emmen tegenover Eredivisie Live. "Mocht Ajax zich melden, dan gaat de landskampioen de gesprekken over een mogelijke transfer niet uit de weg."

"Alles is bespreekbaar natuurlijk. Maar dat horen we wel. We hebben geen enkel officieel bod gekregen", zo verwijst Munsterman meteen de geruchten over een vertrek van Bryan Ruiz naar het rijk der fabelen.

Eerder vandaag kwam het bericht naar buiten dat Twente bij een mogelijk vertrek van Stam het vizier mogelijk gaat richten op Roberto Rosales. De verdediger staat momenteel onder contract bij AA Gent.

Venezuela: Nederland drong luchtruim binnen

De regering van Venezuela heeft bij Nederland een klacht ingediend, omdat een vliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht het luchtruim van het Zuid-Amerikaanse land 'illegaal is binnengedrongen'. Dat heeft het Venezolaanse ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdag laten weten.

Tussen 4 en 7 juli zou het luchtmachttoestel tot drie keer toe de grens bij de stad Maiquetía, iets ten noorden van de hoofdstad Caracas, hebben overgestoken. Volgens Venezuela werd het vliegtuig ontdekt door luchtverdedigingssystemen, ondanks pogingen van de bemanningen om de positie van het vliegtuig te verdoezelen.

De Venezolaanse regering veroordeelt in de verklaring 'deze provocaties, die totaal in strijd zijn met de geest van nabuurschap, die moet heersen tussen twee aan elkaar grenzende landen'.

The Village People laat 'YMCA' intact

The Village People is niet van plan iets te veranderen aan hun grootste hit 'YMCA'. Dat maakte zanger Victor Willis bekend na geruchten dat het liedje gewijzigd zou worden. Reden van de speculaties was een naamsverandering van de instelling waar de groep over zingt.

YMCA staat voor Young Men's Christian Association. De non-profitorganisatie besloot onlangs haar naam te veranderen in The Y. De instelling wil mensen zo bekender maken met de missie van The Y: de samenleving verbeteren door te focussen op thema's als ontwikkeling van de jeugd, gezond leven en sociale verantwoordelijkheid.

The Village People scoorden in de jaren zeventig een grote hit met 'YMCA' en het bijbehorende dansje. De groep verdient naar eigen zeggen nog steeds flink aan het nummer.

The Village People laat 'YMCA' intact
The Village People laat 'YMCA' intact (Foto: Novum)

Medisch specialisten mogelijk eerder in actie

Medisch specialisten gaan mogelijk eerder actievoeren dan gepland. De specialisten wilden aan het begin van het politieke jaar met hun acties beginnen, maar schuiven die mogelijk naar voren nu minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) met een voorstel is gekomen waar zij het absoluut niet mee eens zijn, meldt een woordvoerder van de Orde van Medisch Specialisten.

In het voorstel staat dat de specialisten die niet in loondienst zijn vanaf volgend jaar niet meer dan 285.000 euro mogen verdienen. Het voorstel volgt op een bespreking van de orde met het ministerie van Volksgezondheid. "Ze hebben niet goed naar ons geluisterd en het is niet de eerste keer dat dat gebeurt", klaagt de woordvoerder.

De kosten van medisch specialisten zijn de afgelopen jaren flink gestegen door een fout in het declaratiesysteem. Ze incasseerden daardoor vorig jaar zevenhonderd miljoen euro meer dan de begrote twee miljard euro. Met het voorstel wil Klink de zorgkosten beperken.

De medisch specialisten hielden 1 juli al een demonstratieve algemene ledenvergadering, onder meer omdat ze vreesden dat ze vanwege de plannen van Klink hun vrije beroep verliezen. "In het voorstel lijkt het erop dat dat nu niet gaat gebeuren, maar dat is in de praktijk niet zo. De keuzemogelijkheid van het vrije beroep zoals deze wordt gepresenteerd is een lege huls", aldus de Orde.

Dinsdagavond houdt de Orde een ledenvergadering. "Daarbij zal het voorstel zeker ter sprake komen."

Vorm krijgt vrijaf voor Europees treffen FC Utrecht

FC Utrecht-doelman zal komende donderdag niet onder de lat verschijnen als de club uit de Domstad aan zal treden tegen KF Tirana uit Albanië. Het betreft de tweede voorronde van de Europa League.

In eerste instantie diende de reservedoelman van het Nederlands elftal zich morgen weer te melden bij zijn werkgever. Oranje behaalde in Zuid-Afrika echter de finale en was (samen met Spanje) de laatste nationale ploeg die huiswaarts keerde.

Aangezien Oranje vandaag nog gehuldigd werd in Amsterdam, zal Vorm van zijn club langer vrijaf krijgen en zal hij donderdag niet in het doel staan, zo meldt Voetbal International. Noodgedwongen zal de ploeg van Ton du Chatinier een beroep moeten doen op één van de reservedoelmannen.

Het is echter nog niet duidelijk wie tegen de Albanese tegenstander het doel zal verdedigen. Du Chatinier zal moeten kiezen uit Khalid Sinouh en Wesley de Ruiter. De eerstgenoemde heeft meer ervaring in het professionele voetbal.

Weet jij Dita von Teese uit te kleden?

Ok ok, het is een advertentie, maar wat zit dit goed in elkaar! Dita von Teese, het bloedmooie model en ex van Marilyn Manson (dat is dan weer minder) heeft haar lichaam verkocht aan Perrier. Het Franse watertje heeft een website gebouwd rondom Dita. De site is eigenlijk een soort game. Op deze gigantisch trage site (iedereen wil Dita laten strippen) moet je een paar dobbelstenen gooien om de milf te laten strippen. Ook moet je er pikante fotootjes van maken. Al likkebaardend achter je scherm? Dita uitkleden kan hier.

Hond achtervolgt jogger, jogger verdrinkt

Een jogger is zaterdagavond in de regio Namen in België verdronken toen hij aan een achtervolgende hond probeerde te ontkomen. De man was een stukje aan het hardlopen langs de rivier de Samber toen de Staffordshire Terriër achter hem aankwam, gevolgd door twee kleinere hondjes.

Toen de man doorkreeg dat hij de hond niet kon afschudden sprong hij uit pure noodzaak in de Samber, maar helaas kon de man niet zwemmen. Hij begon om hulp te roepen en omstanders staken hem een stok toe om vast te pakken, maar de man kon er niet bij.

Een buurtbewoonster waarschuwde de hulpdiensten, die vervolgens snel ter plaatse kwamen. Toen de duikers te water gingen was de man al verdronken, reanimatie mocht niet meer baten.

De baas van de hond is na het voorval gevlucht, maar kon zondag door de politie worden aangehouden. Hem wordt onopzettelijke doodslag en ‘schuldig verzuim om iemand in nood te helpen’ ten laste gelegd.

[Tour] Gesink: "Als een oud wijf naar beneden"

Robert Gesink kon Alberto Contador en Andy Schleck vandaag in de negende etappe bergop niet volgen. De Nederlander zag het duo op de Col de la Madeleine wegrijden.

"Die mannen gingen al vroeg. Dat had ik niet verwacht. In mijn groepje was ik de sterkste, maar net onder de top kreeg ik een hongerklop. Gelukkig kreeg ik nog gelletjes van Voigt, anders was ik nu nog onderweg geweest," aldus Gesink.

Over zijn prestatie had de renner van Rabobank gemengde gevoelens. "Ik daalde af als een oud wijf in een rolstoel. Het was pittig vandaag. Ik had wel op iets meer gehoopt. Jammer dat ik ze niet kon bijhouden, maar al met al had ik best wel een goede dag."

Milram-ploeg zoekt nieuwe hoofdsponsor

De Milram-wielerformatie moet op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Het Duitse zuivelconcern Nordmilch AG stopt eind dit seizoen met de wielersponsoring, waardoor de formatie van ploegleider Gerry van Gerwen op zoek moet naar een nieuwe geldschieter.

"Ze hebben gezegd dat ze stoppen. Ik heb nog geen nieuwe geldschieter klaar staan," zegt Van Gerwen die onder meer de Nederlanders Niki Terpstra en Wim Stroetinga onder contract heeft staan. Ook Servais Knaven rijdt bij de ploeg, maar hij hangt volgende maand zijn fiets definitief aan de wilgen.

De renners kregen vandaag na de negende etappe in de Tour de France het nieuws te horen. "Ik geef nog niet op. Ik kan me niet voorstellen dat ik in 2011 geen ploeg heb. Ik heb in mijn leven nog nooit verloren," zei Van Gerwen. Nordmilch stopte naar verluidt meer dan acht miljoen euro per jaar in de wielersport.

'Rabobank aast op Luis León Sánchez'

De Rabobank-wielerploeg lijkt in de markt te zijn om Luis León Sánchez over te nemen van Caisse d'Epargne. Aan het eind van het seizoen trekt de sponsor van de 26-jarige wielrenner de stekker er uit, waardoor hij transfervrij is.

Onder meer L'Equipe en Biciciclismo melden dat de Raboploeg de onderhandelingen met Sánchez al geopend heeft. De Spanjaard is momenteel de kopman van zijn ploeg in de Tour de France. Vandaag schoof hij dankzij een tweede plek in de negende etappe op naar de achtste plaats in het klassement, vlak achter Robert Gesink.

Sánchez is een renner die voor het klassement kan gaan. Hij kan goed meekomen in de bergen en behoort tot de betere dalers in het peloton. Daarnaast heeft hij een redelijke tijdrit in de benen. Hiermee won hij onder meer Parijs - Nice vorig jaar.

Redknapp langer bij Tottenham Hotspur

Trainer Harry Redknapp blijft langer bij Tottenham Hotspur. De Premier League-club lichtte een optie in het contract van de 63-jarige Engelsman waardoor die nu tot 2013 onder contract staat. De verbintenis van Redknapp, die in oktober 2008 de touwtjes bij de Spurs in handen kreeg, zou aan het einde van het komende seizoen aflopen.

"Ik blijf nu de komende drie jaar bij de Spurs en natuurlijk ben ik daar blij mee", reageerde de oefenmeester tegen de Amerikaanse sportzender ESPN. "Dit heeft me doen denken over hoe lang ik nog actief wil blijven. Wie weet? Misschien blijf ik nog wel veel langer bij de Spurs dan 2013."

Toen Redknapp twee jaar geleden door Tottenham bij Portsmouth werd weggehaald om Juande Ramos op te volgen, stond de club laatste. Dat seizoen hield Redknapp de club in de Premier League. Een jaar later werden de Spurs vierde.

Opnieuw kans op noodweer in oosten

Het oosten van het land krijgt woensdag vermoedelijk opnieuw te maken met zwaar weer. Het KNMI waarschuwt voor actieve onweersbuien met hagel en windstoten tot 100 kilometer per uur in vooral de oostelijke helft van het land.

Maandag waren het oosten en noorden van het land al het middelpunt van noodweer. Bomen vielen op auto's en huizen, kelders en straten liepen onder water, een kerktoren stortte in en op het festivalterrein van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde werden de festivaltenten vernield.

Woensdag overdag zijn er zonnige perioden, maar in de loop van de middag en avond komen er van het zuiden uit weer regen- en onweersbuien (24u radarvoorspelling) opzetten die fors kunnen uitpakken, aldus het KNMI. De temperaturen zullen uiteenlopen van 25 tot 30 graden.

Bulgaarse Matroos verdronken in haven Moerdijk

Een 53-jarige Bulgaar is dinsdagmiddag verdronken in de haven van Moerdijk. De matroos viel rond 17.00 uur van een schip in de Oostelijke Insteekhaven. Duikers van de brandweer hebben de man korte tijd later uit het water gehaald. Reanimatie mocht niet baten, meldt de politie.

Onduidelijk is hoe de Bulgaar in het water is geraakt. Hij was bezig met werkzaamheden op het onder Duitse vlag varende schip.

[Tour] Uitslag en standen na negende etappe

Vandaag werd de negende etappe verreden in de Tour de France. Elke avond na de etappe om 20:30 uur de uitslag van de etappe en de standen na de rit.


Uitslag negende etappe:

# Naam ploeg tijd
1 Sandy Casar (Fra)
Francaise des Jeux 5:38.10
2 Luis León Sánchez (Spa) Caisse d'Epargne z.t.
3 Damiano Cunego (Ita)
Lampre z.t.
4 Christophe Moreau (Fra) Caisse d'Epargne + 0,02
5 Anthony Charteau (Fra) Bouygues z.t
6 Alberto Contador (Spa) Astana z.t
7 Andy Schleck (Lux) Saxo Bank z.t.
8 Samuel Sánchez (Spa)
Eukaltel + 0,52
9 Joaquim Rodríguez (Spa) Katusha + 2,07
10 Levi Leipheimer (VS) RadioShack z.t
11 Robert Gesink Rabobank z.t.
49 Bram Tankink Rabobank + 8,09
64 Koos Moerenhout Rabobank + 20,39
76 Lars Boom Rabobank z.t.
120 Maarten Tjallingii Rabobank + 30,15
129 Karsten Kroon BMC Racing Team z.t.
154 Martijn Maaskant Garmin + 35,57

Klassement na de negende etappe:

# Naam ploeg tijd
1 Andy Schleck (Lux)
Saxo Bank 43.35,09
2 Alberto Contador (Spa)
Astana + 0,41
3 Samuel Sánchez (Spa) Euskaltel + 2,45
4 Denis Menchov (Rus) Rabobank + 2,58
5 Jurgen v.d. Broeck (Bel) Omega Pharma-Lotto + 3,31
6 Levi Leipheimer (VS) RadioShack + 3,59
7 Robert Gesink Rabobank + 4,22
8 Luis León Sánchez (Spa) Caisse d'Epargne + 4,41
9 Joaquim Rodríguez (Spa) Katusha + 5,08
10 Ivan Basso (Ita) Liquigas + 5,09
36 Bram Tankink Rabobank + 21,58

Klassement Groene trui

# Renner Ploeg Punten
1 Thor Hushovd (Noo) Cervélo 124
2 Alessandro Petacchi (Ita)
Lampre 114
3 Robbie McEwen (Aus) Katusha 105
4 Jose Joaq. Rojas (Spa) Caisse d'Epargne 92
5 Mark Cavendish (GB)
HTC Columbia 85


Klassement Bolletjestrui

# Renner Ploeg Punten
1 Anthony Charteau (Fra) Bouygues 85
2 Jérôme Pineau (Fra) Quick-Step 85
3 Christophe Moreau (Fra)
Caisse d'Epargne 62
4 Damiano Cunego (Ita) Lampre 56
5 Andy Schleck (Lux) Saxo Bank 50


Klassement Witte trui

# Renner Ploeg Tijd
1 Andy Schleck (Lux) Saxo Bank 43.35,41
2 Robert Gesink Rabobank  + 4,22
3 Roman Kreuziger (Tsj)
Liquigas + 5,11
4 Cyril Gautier (Fra) Bouygues + 28,50
5 Rafael Valls (Spa) Footon + 30,01


Ploegenklassement

# Ploeg Tijd
1 Caisse d'Epargne 131.05,36
 
2 RadioShack + 0,31
3 Astana + 0,35
4 Rabobank + 1,19
5 AG2R + 14,53
6 Liquigas +  16,23

"Beste publiek van de wereld"

Op de schouders van Dirk Kuijt overzag Wesley Sneijder de ruim honderdduizend Oranjefans op het Museumplein in Amsterdam. Onder luid gejoel werden de voetballers vanmiddag onthaald op het podium. Bondscoach Bert van Marwijk boog voor zijn fans.

"We hebben in Zuid-Afrika wel veel gehoord over de sfeer in Nederland, maar dit slaat alles", aldus Van Marwijk. "Ik maak een diepe buiging voor het publiek en wil iedereen heel erg bedanken."

"Dit is echt ongelooflijk", zei Arjen Robben. "Spanje mag dan wereldkampioen zijn, wij hebben het beste publiek van de hele wereld." Met elkaar zongen de spelers Bloed, Zweet en Tranen, de hit van wijlen André Hazes. Daarna kwam de nummer één dj van de wereld, Armin van Buuren, draaien voor het elftal dat nummer twee is geworden van de wereld.

Sylvie van der Vaart, vrouw van Rafael, vertelde voor de SBS6-camera dat ze haar man na de verloren finale moest troosten. "Daarna bood ik vooral ondersteuning omdat hij zo veel had gedronken. Maar voor deze ene keer mag dat wel", zei ze lachend.

Van Houwelingen trots op Gesink

Na de tweede Alpenetappe maakten Rabo-kopmannen Denis Menchov en Robert Gesink wederom een sprong in het algemeen klassement. Menchov staat nu vierde, Gesink zevende.

Ploegleider Van Houwelingen vond vooral de klassering van Gesink iets om trots op te zijn. "Hoe lang is het wel niet geleden dat een Nederlander op die positie stond? Dat zal Michael Boogerd zijn geweest in 1998," aldus Van Houwelingen. "Dit is een andere tijd. In de topvijftien staan renners uit liefst elf verschillende landen. De top is veel breder en dus sterker geworden. "

[Video] Apen opgeleid tot moslimterrorist

De Taliban zetten een nieuw wapen in de strijd tegen niet-moslims. Volgens Chinese media worden apen getraind tot terreurcommando om Amerikanen neer te schieten.

De makaken en bavianen worden uitgerust met AK-47's en mortiergranaten en ingezet om de grens tussen Afghanistan en Pakistan te bewaken. Door hen te belonen met pinda's en bananen worden de apen in geheime trainingskampen van de Taliban opgeleid tot sluipschutter.

Volgens een Chinese krant worden foto's van deze zogeheten 'jihad-apen' over de hele wereld verspreid. De foto's zijn onder andere opgedoken op het internetforum van de Pakistaanse Defensie. Hier wordt beweerd dat deze militaire apen als eerste werden ingezet door de CIA in Vietnam. "Vandaag hebben de Taliban de Amerikanen een koekje van eigen deeg gegeven", zo laten de Chinezen weten.

Benieuwd naar het filmpje? Deze is hier te zien

Helghast worden menselijk

Guerrilla Games, de ontwikkelaar van Killzone 3, heeft aangegeven dat de vijand genaamd Helghast wat menselijkheid met zich zal meekrijgen ondanks dat de Helghast veel weerspiegelt van Adolf Hitlers Nazi Partij, de NSDAP. Helghast zullen in deel drie van de serie zichzelf als slachtoffer zien.

Alhoewel de Helghast nog fysiek hetzelfde zijn als de mens, denken ze wel superieur te zijn op het gebied van Cultuur en Maatschappij geeft Herman Hulst, baas van Guerrilla Games aan. Hulst legt ook uit dat de oorlog niet meer zwart/wit zal zijn en veel meer grijze gebieden zal laten zien. In oorlogen zullen soldaten soms keuzes moeten maken die ze eigenlijk niet willen maken maar die wel nodig zijn om te overleven.

Killzone 3 staat gepland voor een release in februari 2011.

Killzone3

 

Kesler: "Van Marwijk is een supercoach"

Directeur betaald voetbal, Henk Kesler, reageerde met verbazing op de berichten dat in het buitenland een grote aanbieding voor bondscoach Bert van Marwijk klaarligt. Kesler, die op korte termijn vertrekt bij de KNVB, ontkent dat hier sprake van is.

"Helemaal niks van waar. Het is volstrekt een broodjeaapverhaal", aldus de bondsdirecteur op het Museumplein in Amsterdam. Kesler bevestigde echter niet dat Van Marwijk de komende twee jaar sowieso zal aanblijven als de bondscoach van Oranje, hij gaat er wel vanuit.

"Zoals het er nu naar uitziet, blijft hij. Bert is een supercoach. Een rustige en plezierige man ook, met wie je heel leuk over voetbal kunt praten. Ik hoop dat hij nog een aantal jaar bij de KNVB in dienst blijft", zo vervolgde Kesler zijn verhaal tegenover het Algemeen Dagblad.

Van Marwijk volgde na het EK in 2008 Marco van Basten op als coach van Oranje. De kwalificatie voor het WK verliep voorspoedig en ook in Zuid-Afrika presteerde het Nederlands elftal onder Van Marwijk uitstekend. Voor aanvang van het WK tekende de voormalige coach van Feyenoord reeds voor twee jaar bij.

Hockeysters winnen ook van China

De Oranje hockeyvrouwen hebben ook hun derde duel bij de Champions Trophy gewonnen. In Nottingham werd China met 2-1 geklopt. Zaterdag en zondag waren er ook al zeges geboekt. Eerst werd Nieuw-Zeeland met 3-1 verslagen, een dag later was Nederland met 3-0 te sterk voor gastland Engeland. Nederland is nu de enige ploeg die na drie duels nog zonder puntverlies is.

De Chinese aanvoerster Fu Baorong zette Nederland al na vijf minuten op achterstand. Gaandeweg de eerste helft kwamen de Aziaten steeds minder vaak onder de druk uit, maar een tegengoal voor rust werd nog voorkomen. Na acht minuten in de tweede helft was de gelijkmaker via een strafcorner van Maartje Paumen dan toch een feit. Een kwartier later poeierde Paumen ook de 2-1 uit een strafcorner binnen.

Dode bij ongeval met heftruck

Een man is dinsdag om het leven gekomen bij een bedrijfsongeval in Venray. Het slachtoffer kwam beklemd te zitten tussen een heftruck en 'iets anders', meldt een politiewoordvoerder. Wat er precies is gebeurd, wordt nog onderzocht.

Het ongeval had rond 15.00 uur plaats aan de Spurkterweg in de Limburgse plaats. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De identiteit van het slachtoffer is nog onbekend.

EU: Estland volgend jaar bij euro

De ministers van financiën van de Europese Unie hebben dinsdag hun goedkeuring gegeven aan toetreding van Estland tot de euro. Het land kan op 1 januari 2011 op de Europese munt overgaan. De officiële wisselkoers is vastgesteld op 1 euro voor 15,6466 Estlandse kroon. Estland wordt het zeventiende land waar met de euro betaald kan worden.

Volgens de Estlandse minister van financiën Jürgen Ligi wordt de euro erg belangrijk voor het op de rails krijgen van de economie en het verbeteren van het welzijn in zijn land. Ligi deelde enthousiast euromunten van chocolade uit aan zijn collega-ministers in Brussel.

De Estlandse president Toomas Hendrik Ilves noemde de euro een 'verzekeringspolis' voor de bevolking en de economie van het kleine land. Maar hij benadrukte tevens dat de euro 'geen toverstaf is die alle problemen oplost'.

Toetreding tot de euro is een goede zet van de voormalige Sovjet-republiek, die geprezen werd voor de manier waarop ze omging met een plotselinge recessie. De inwoners van het land hopen dat de euro buitenlandse investeringen in het land zal aanmoedigen. In 2004, na Estlands toetreding tot de EU, kwam er een stroom buitenlands geld op gang. Deze stroom droogde eind 2007 echter op toen het land te maken kreeg met een ernstige recessie.

Estlands toetreding tot de euro is ook een teken van vertrouwen in de gezamenlijke munteenheid. De eurolanden hebben te maken met een schuldencrisis en lage verwachtingen voor de economische groei. Bijna alle eurolanden houden zich niet aan de regels die zijn opgesteld om de munt stabiel te houden. Vijftien van de zestien leden overstijgen de limiet op het begrotingstekort. Estland en Luxemburg zijn de enige twee landen waar het begrotingstekort onder de drie procent ligt.

Geen treinverkeer rond Schiphol

Een kapotte bovenleiding bij Schiphol heeft het treinverkeer dinsdag flink ontregeld. Rond de luchthaven is geen treinverkeer mogelijk, meldt de NS. Reizigers tussen Amersfoort en Schiphol kunnen via Utrecht reizen en het treinverkeer van Amsterdam richting Den Haag wordt via Haarlem omgeleid.

Reizigers moeten rekening houden met een halfuur extra reistijd. De verstoring is naar verwachting rond 22.00 uur verholpen.

Het is dinsdag extra druk in de hoofdstad vanwege de huldiging van het Nederlands elftal. Volgens de NS zijn een kleine vijftigduizend mensen per spoor naar de hoofdstad gekomen. Op de huldiging en de boottocht kwamen ruim een half miljoen mensen af.

Final Fantasy XIV definitief niet naar Xbox 360

Square Enix heeft nooit officieel bevestigd dat hun MMORPG Final Fantasy XIV Online naar de Xbox 360 zou komen, ze hebben wel openlijk gepraat over de onderhandelingen met Microsoft hiervoor. Nu maakt SE officieel bekend dat FF XIV niet naar de Xbox 360 zal komen en alleen voor de PC en PS3 uit zal komen.

Square Enix geeft aan dat FF XIV niet naar de Xbox 360 komt vanwege het gesloten systeem van Xbox Live, ze hebben wel een uitzondering gemaakt toentertijd voor FF XI maar willen nu niet uitwijken. Het is niet het eerste nieuws dat een MMO niet naar de Xbox 360 zal komen, ontwikkelaars geven vaak aan dat vanwege het gesloten systeem het moeilijk is om iets wat op een MMO lijkt te ontwikkelen. Een andere reden kan zijn dat Microsoft een gedeelte van de maandelijkse abonnementskosten wil hebben vanwege het gebruik van de Xbox Live-servers.

Hoe dan ook, het zal waarschijnlijk nog lang duren voordat er een MMO richting de Xbox 360 komt.

FF XIV
Niet te zien op je Xbox 360

[Tour] Evans rijdt met gebroken elleboog

Cadel Evans was de grote verliezer van de negende etappe van de Tour de France. De BMC-renner begon de etappe als leider in de Tour de France, maar op de flanken van de Col de la Maleleine moest hij lossen en verloor uiteindelijk meer dan acht minuten op Alberto Contador en Andy Schleck.

Reden voor het grote verlies blijkt een gebroken elleboog bij Evans te zijn. De Australiër en BMC wisten van de kwetsuur maar verzwegen dit voor de rest van het team. Evans liep de blessure afgelopen zondag al op bij een val in de eerste kilometers van de etappe. Hij wist toen de groep favorieten bij te houden en de gele trui te pakken.

Evans heeft samen met het team besloten de Tour voort te zetten. De Australiër wil doorgaan totdat blijkt dat er mogelijk kans is dat de blessure niet meer volledig zal herstellen.

Rus kan geen potten breken in Palermo

Het WTA-toernooi in Palermo is voor Arantxa Rus al na een ronde voorbij. De Monsterse moest op het Siciliaanse gravel het hoofd buigen voor Alberta Brianti (9) uit Italië: 6-7 (0), 2-6. Rus is de hoogst geplaatste Nederlandse op de wereldranglijst. Op de gisteren uitgekomen lijst staat ze op de 122e positie.

Tegen Brianti had Rus de grootste moeite om haar opslag te behouden, maar ook de Italiaanse deed het niet best. Dat leidde via drie breaks per persoon tot een tiebreak. Daarin nam Brianti Rus de maat: 7-0. In de tweede set was de Italiaanse in de vierde game ook de eerste die een break pakte. Rus brak nog terug, maar leverde haar twee volgende opslagbeurten weer in.

Inktvis Paul ereburger in Spanje

De Duitse inktvis Paul die de winnaar van de WK-finale goed voorspeld had is in het Noord-Spaanse dorp Carballiño uitgeroepen tot ereburger. Hiermee wil het dorp de octopus uit het zeeaquarium uit Oberhausen bedanken omdat hij alle acht keren de winnaar van een duel goed had.

De burgemeester van Carballiño Carlos Montes zal persoonlijk naar Oberhausen af gaan reizen om Paul een doorzichtige urn met het wapen van het dorp te geven. Hij wil de octopus naar het dorp dat leeft van de inktvissen halen. "De Duitsers hoeven niet bang te zijn dat we Paul opeten," zei de burgervader die al 35.000 euro geboden heeft voor het dier.

Sonck haalt uit naar Koster

Wesley Sonck heeft in de Belgische pers uitgehaald naar zijn trainer Adrie Koster. De twee beleefden geen eensgezind einde van de competitie bij Club Brugge. "Koster is een goed mens, maar als trainer heeft hij afgedaan", aldus Sonck, die weinig speelde onder Adrie Koster, tegen het Nieuwsblad.

De oud-Ajacied tekende niet bij bij Club Brugge vanwege Koster. Hij is nu echter nog steeds zonder club. "Maar ongerust ben ik niet. Het is wachten op een paar transfers bij topclubs, daarna rolt de bal weer. Door het WK heeft de transfermolen bovendien wat stilgelegen. Het is een kwestie van tijd."

Sonck aast op een contract van twee jaar, omdat hij anders volgend jaar opnieuw tegen een aflopend contract aanloopt. Club Brugge wilde hem wel houden, maar bood hem slechts een eenjarig contract aan. Als Sonck een contract van twee jaar zou hebben gekregen, dan was hij naar eigen zeggen gebleven in Brugge.

"Waarom? Omdat ik dan wellicht langer bij Club zou zijn gebleven dan Koster", antwoordt Sonck. "Daar ga ik toch van uit. Je mag een club nooit verlaten, omdat een trainer je niet bevalt. Trainers gooien ze buiten, spelers niet. Je moet geduldig blijven."

'Reis grijpt tweede kans en nieuw PSV-contract'

PSV lijkt het nog een keer te gaan proberen met Jonathan Reis. De Braziliaanse spits krijgt een nieuw contract aangeboden. PSV neemt Jonathan Reis in genade aan. De aanvaller die in januari nog werd ontslagen wegens cocaïnegebruik, maakt tijdens de voorbereiding een goede en fitte indruk.

Men is dusdanig van hem onder de indruk dat het Brabants Daglad schrijft dat PSV hem een nieuw contract aan gaat bieden. Na zijn ontslag bij PSV meldde Reis zich in Brazilië in een afkickkliniek. Daarna kreeg de veelscorende spits de mogelijkheid om zich nog eens te bewijzen in Eindhoven. Die kans lijkt hij nu te hebben gepakt.

Invallen en aanhoudingen in softdrugsonderzoek

De Brabantse politie heeft dinsdagochtend bij drie invallen in Roosendaal vijf verdachten aangehouden voor grootschalige handel in softdrugs en witwassen. Zestig rechercheurs doorzochten vier woningen. Daarbij zijn ongeveer 13.500 euro aan contant geld, tien kilo wiet, enkele plakken hasj en een vuurwapen aangetroffen. Ook zijn twee auto's in beslag genomen.

De verdachten komen allemaal uit Roosendaal. De hoofdverdachten zijn een 32-jarige man en zijn 27-jarige vriendin uit de wijk Kroeven. De overige drie verdachten zijn een 22-jarige vriend, de 64-jarige moeder en een 18-jarig nichtje van de hoofdverdachte. De invallen volgden na een onderzoek dat al langere tijd liep.

De invallen werden rond 07.30 uur gedaan. Buurtbewoners hebben daar volgens de woordvoerder nauwelijks iets van gemerkt omdat de agenten onopvallende auto's gebruiken. "Als je niet weet wat er aan de hand is, valt het niet op." De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Van Bronckhorst bergt lintje veilig op

"Het was mooier geweest als we de beker hadden gewonnen, maar we gaan toch proberen te genieten vandaag", zei Giovanni van Bronckhorst dinsdag vanaf de rondvaartboot in Amsterdam. Vanmorgen werd de aanvoerder c.q. verdediger benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Tevens was de finale van het WK in Zuid-Afrika de laatste wedstrijd als profvoetballer.

"Het was heel leuk en gezellig om koningin Beatrix te ontmoeten", zei de aanvoerder van Oranje tijdens de rondvaart in Amsterdam. "We gaan genieten en het verlies verwerken." Het lintje had hij op de boot niet meer op. "Het is veilig opgeborgen."

Meisjes aangerand in de Efteling

Twee jongens van 14 en 15 worden ervan verdacht tijdens een schoolreisje in de Efteling drie meisjes te hebben aangerand. Het duo zit vast, meldt de politie. De slachtoffers waren 12, 13 en 14 jaar oud en komen uit de omgeving van Echt.

Het tweetal was maandag op schoolreisje in de Efteling in Kaatsheuvel. Ze kwamen een groep scholieren van een andere school tegen. De jongens vielen de drie meisjes lastig, uitten obscene taal en betastten de billen en borsten van de tienermeisjes.

Beveiligingsmedewerkers vatten aanvankelijk drie jongens in de kraag en droegen hen aan de politie over. Uit onderzoek bleek dat een van hen niets met het incident te maken had. Hij is weer vrijgelaten. De drie meisjes hebben aangifte gedaan.

Schade Zwarte Cross zeker een miljoen

De hevige wind van maandag kost Zwarte Cross zeker een miljoen euro. Tijdens de opbouw voor het festival brak noodweer los, waardoor veel tenten scheurden of werden weggeblazen. De organisatie heeft nog geen exact schadebedrag, maar volgens een woordvoerder is het 'ruim een miljoen'.

Vier medewerkers werden maandag bedolven onder tenten en moesten naar een ziekenhuis. Het gaat inmiddels weer goed met het viertal. "Twee van hen zijn al weer aan de slag en hebben hun handen vol aan de opbouw van het festival", zegt een woordvoerder. "De andere twee hebben een gebroken arm, dus dat is lastig bouwen. Maar dit weekeinde zijn ze er zeker bij."

Ondanks de flinke schade gaat het festival dit weekeinde gewoon door. "Aanvankelijk zag het er heel dramatisch uit, maar toen we alles goed bekeken hadden, bleek dat we alles toch door kunnen laten gaan." Een aanpassing heeft de organisatie wel moeten doen: de 'megatent' wordt vervangen door een buitenpodium.

"Met veel hulp, ook van andere evenementen, lukt het om alle andere tenten weer op te bouwen." Zwarte Cross telt in totaal twintig tenten. Sommigen zijn echt vernield, anderen worden nog gerepareerd. "We zijn nu vooral bezig ervoor te zorgen dat we dit weekeinde gewoon feest kunnen vieren."

De veertiende editie van Zwarte Cross vindt vrijdag, zaterdag en zondag plaats. Artiesten als The Baseballs, Di-rect, Guus Meeuwis en Normaal reizen dit jaar af naar Lichtenvoorde voor het motorcrossfestijn, dat vorig jaar meer dan 130 duizend bezoekers trok.

Israël walst gebouwen in Jeruzalem plat

Israëlische bulldozers hebben dinsdag in het betwiste oostelijke deel van Jeruzalem zes gebouwen platgewalst. De Palestijnen verweten het stadsbestuur weer met het slopen van Palestijnse huizen te zijn begonnen. Het bestuur was, mede onder zware druk van de Amerikaanse regering, daarmee gestopt om het vredesoverleg weer op gang te helpen.

De gemeente liet weten dat de neergehaalde structuren geen huizen waren, dat ze illegaal waren neergezet en dat er niemand in woonde. Omwonenden zeiden dat drie van de gebouwen wel degelijk woningen waren en dat een ander gebruikt werd als pakhuis. De Palestijn Basem Isawi (48) zei dat een van de gebouwen zijn nog niet afgebouwde huis was. Hij had al twintigduizend euro geïnvesteerd. Hij zei dat hij geen kans maakte op een bouwvergunning en daarom illegaal aan de bouw was begonnen.

De huizensloop in Oost-Jeruzalem is zeer controversieel, omdat zowel de Palestijnen als de Israëliërs het stadsdeel claimen. De Palestijnen zien in het stadsdeel hun toekomstige hoofdstad.

Israël staakte de sloop vorig jaar onder druk van de internationale gemeenschap. Sinds oktober waren geen huizen meer gesloopt. Israël zegt met de sloop alleen maar de wet na te leven, maar Palestijnen spreken van een discriminerende praktijk, omdat het voor hen vrijwel onmogelijk is bouwvergunningen te bemachtigen.

[Tour de France] Uitslag negende etappe

De negende etappe in de Tour de France, tussen Morzine en Saint-Jean de Maurienne, is gewonnen door Sandy Casar. Cadel Evans verloor zijn gele trui aan Andy Schleck.

Aan het begin van de etappe ontsnapten twaalf renners uit het peloton onder wie Pineau, Hushovd en Luis-León Sanchez. Bij de beklimming van de Colombière, de eerste van drie Alpenreuzen die opdoemden voor het peloton, moesten al gauw veel renners lossen uit het peloton. Hushovd kwam ten val bij de beklimming en moest daarom lossen uit de kopgroep. In het peloton bepaalde BMC, de ploeg van geletruidrager Cadel Evans, het tempo. Moreau was als eerste boven voor de leider in het bergklassement, Pineau. Het peloton volgde op zo'n drie minuten.

Bij de afdaling slaagden Cunego, Taaramäe en Frohlinger erin om zich bij de kopgroep aan te sluiten. De tweede klim van de dag was de Col des Aravis (tweede categorie). Pineau kwam als eerste boven op de Aravis, voor zijn landgenoot Moreau. De voorsprong op het peloton was toen vijf minuten. De klim die volgde was de Col des Saisies (1ste categorie). In het peloton deed Karsten Kroon lang kopwerk voor zijn ploeggenoot Evans. Op de top daarvan had de kopgroep nog bijna vijf minuten voorsprong.

De kopgroep begon met een voorsprong van 6,35 aan de Col de la Madeleine. Taaramäe en Pineau moesten lossen uit de kopgroep omdat ze het tempo niet meer konden bijbenen. En ook in het peloton moesten veel renners afhaken onder wie Rogers, de nummer tien van het algemeen klassement. Vinokourov sprong weg uit het uitgedunde peloton, waarin Santambrogio nog altijd beulswerk verrichtte voor zijn kopman Evans. Gutierrez moest inmiddels de kopgroep laten gaan. Geletruidrager Cadel Evans kon het tempo niet meer volgen en moest negen kilometer onder de top lossen uit de groep van  de favorieten.

Navarro reed iedereen in de groep van de favorieten eraf. Alleen Contador en Schleck konden de Spanjaard volgen. Contador en Schleck gingen er vervolgens alleen vandoor. Samuel Sanchez keerde terug bij Contador en Schleck maar moest even later toch lossen. Gesink zocht zijn eigen tempo en reed daar niet ver achter. De kopgroep bestond inmiddels nog uit vier man: Luis-Leon Sanchez, Cunego, Charteau en Casar. Zij hadden drie minuten voorsprong op Contador en Schleck. Contador en Schleck hadden inmiddels Voigt van de oude kopgroep bijgehaald en de Duitser deed het kopwerk voor zijn ploeggenoot en de Spanjaard.

Charteau was als eerste boven op de Col de la Madeleine. Van daar was het nog 32 kilometer naar de finish. Contador en Schleck passeerden op twee minuten en tien seconden van de vier koplopers de top. Gesink, Menchov, Rodriguez en Leipheimer volgden op 3,24 van de vluchters. Van den Broeck, Basso, Armstrong volgden op 4:24. Evans kwam op bijna tien minuten achterstand boven.

In de afdaling haalde Contador en Schleck Moreau bij. Vijf kilometer voor de streep hadden de koplopers nog een minuut op Contador, Schleck en Moreau. Het werd nog spannend in de laatste kilometers, want Contador, Schleck en Moreau wisten de koplopers bij te halen. In de sprint die volgde was het Sandy Casar die als eerste over de finish kwam. De groep Menchov/Gesink kwam met een achterstand van twee minuten en zeven seconden over de finish.

[Tour] Dagzege Casar, Schleck pakt gele trui

De negende etappe in de Tour de France, tussen Morzine en Saint-Jean de Maurienne, is gewonnen door Sandy Casar. Cadel Evans verloor zijn gele trui aan Andy Schleck.

Aan het begin van de etappe ontsnapten twaalf renners uit het peloton onder wie Pineau, Hushovd en Luis-León Sanchez. Bij de beklimming van de Colombière, de eerste van drie Alpenreuzen die opdoemden voor het peloton, moesten al gauw veel renners lossen uit het peloton. Hushovd kwam ten val bij de beklimming en moest daarom lossen uit de kopgroep. In het peloton bepaalde BMC, de ploeg van geletruidrager Cadel Evans, het tempo. Moreau was als eerste boven voor de leider in het bergklassement, Pineau. Het peloton volgde op zo'n drie minuten.

Bij de afdaling slaagden Cunego, Taaramäe en Frohlinger erin om zich bij de kopgroep aan te sluiten. De tweede klim van de dag was de Col des Aravis (tweede categorie). Pineau kwam als eerste boven op de Aravis, voor zijn landgenoot Moreau. De voorsprong op het peloton was toen vijf minuten. De klim die volgde was de Col des Saisies (1ste categorie). In het peloton deed Karsten Kroon lang kopwerk voor zijn ploeggenoot Evans. Op de top daarvan had de kopgroep nog bijna vijf minuten voorsprong.

De kopgroep begon met een voorsprong van 6,35 aan de Col de la Madeleine. Taaramäe en Pineau moesten lossen uit de kopgroep omdat ze het tempo niet meer konden bijbenen. En ook in het peloton moesten veel renners afhaken onder wie Rogers, de nummer tien van het algemeen klassement. Vinokourov sprong weg uit het uitgedunde peloton, waarin Santambrogio nog altijd beulswerk verrichtte voor zijn kopman Evans. Gutierrez moest inmiddels de kopgroep laten gaan. Geletruidrager Cadel Evans kon het tempo niet meer volgen en moest negen kilometer onder de top lossen uit de groep van  de favorieten.

Navarro reed iedereen in de groep van de favorieten eraf. Alleen Contador en Schleck konden de Spanjaard volgen. Contador en Schleck gingen er vervolgens alleen vandoor. Samuel Sanchez keerde terug bij Contador en Schleck maar moest even later toch lossen. Gesink zocht zijn eigen tempo en reed daar niet ver achter. De kopgroep bestond inmiddels nog uit vier man: Luis-Leon Sanchez, Cunego, Charteau en Casar. Zij hadden drie minuten voorsprong op Contador en Schleck. Contador en Schleck hadden inmiddels Voigt van de oude kopgroep bijgehaald en de Duitser deed het kopwerk voor zijn ploeggenoot en de Spanjaard.

Charteau was als eerste boven op de Col de la Madeleine. Van daar was het nog 32 kilometer naar de finish. Contador en Schleck passeerden op twee minuten en tien seconden van de vier koplopers de top. Gesink, Menchov, Rodriguez en Leipheimer volgden op 3,24 van de vluchters. Van den Broeck, Basso, Armstrong volgden op 4:24. Evans kwam op bijna tien minuten achterstand boven.

In de afdaling haalden Contador en Schleck Moreau bij. Vijf kilometer voor de streep hadden de koplopers nog een minuut op Contador, Schleck en Moreau. Het werd nog spannend in de laatste kilometers, want Contador, Schleck en Moreau wisten de koplopers bij te halen. In de sprint die volgde was het Sandy Casar die als eerste over de finish kwam. De groep Menchov/Gesink kwam met een achterstand van twee minuten en zeven seconden over de finish.

Vijftig zilveren WK-medailles voor Nederland

Nederland heeft in totaal vijftig zilveren medailles ontvangen voor de tweede plaats op het WK voetbal. Niet alleen de spelers die daadwerkelijk in actie zijn gekomen op het veld, maar alle voetballers en ook de begeleidingsstaf ontvingen een medaille.

Dat zei perschef Kees Jansma vandaag op het Catshuis. Zelf had hij ook een plak, die hij in zijn binnenzak had gestopt. Jansma dacht eerst dat voor Nederland veertig medailles beschikbaar waren en was heel blij dat het er meer waren. De spelersgroep bestond uit 23 voetballers en de begeleiding uit 24 personen.

De zware plakken hebben op de achterkant een uitsnede van de bokaal.

Nolan: 'Ledger blijft The Joker'

Er komt geen vervanger voor de overleden Heath Ledger, die The Joker speelde, in Batman 3. Regisseur Christopher Nolan vond de rol van Ledger onnavolgbaar en heeft besloten hem niet te laten vervangen.

Nolan wilde niet kwijt wie wel de Batman-slechterik gaat zijn in de nieuwe Batmanfilm, die in 2012 in de bioscopen komt. "Heath wás The Joker, dat kan niemand beter spelen dan hij het deed. Het zou niet op zijn plaats zijn," aldus de regisseur.

Acteur Heath Ledger overleed op 22 januari 2008 aan een overdosis. Zijn rol in The Dark Knight was zijn laatste complete rol en werd geroemd met vele awards.

Ajax bindt talentvolle back Ligeon tot 2012 aan de club

Ajax heeft een jeugdspeler een contract tot 2012 voorgelegd, welke hij heeft ondertekend. Ruben Ligeon (18) heeft dinsdag zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot 30 juni 2012 aan Ajax verbindt. Dat meldt de officiële website van Ajax. De verdediger speelt sinds 2000 in de jeugdopleiding van Ajax.

Trots zette Ligeon zijn handtekening onder zijn eerste contract bij Ajax. De rechtsback van Ajax A1 heeft een duidelijk doel voor ogen. "Het niveau dat ik vorig jaar behaald heb, wil ik dit seizoen verder omhoog brengen. Van daaruit wil ik dan naar Jong Ajax en uiteindelijk Ajax 1 doorgroeien."

Net als vorig seizoen treft de jeugdinternational het met trainer Frank de Boer. "Ik leer veel van hem. Juist omdat hij zelf jarenlang als verdediger op het allerhoogste niveau gespeeld heeft. Dat helpt enorm", aldus de geboren Amsterdammer.

Domeinnamen geven clues Arkham Asylum 2

Er is een lijst met domeinnamen opgedoken die Warner Bros heeft vastgelegd voor het vervolg op Batman: Arkham Asylum. Er is nog niet veel bekend over de game, alleen dat deze zich ditmaal afspeelt buiten Arkham, in Gotham City dus. De domeinnamen geven wellicht clues over wat we in de game kunnen verwachten. Hieronder een kleine selectie:

- batmanarkhamcity.com
- batmanashesofgotham.com
- batmanbrokenground.com
- batmannewarkham.com
- batmanriseofarkham.com
- batmansiegeofgotham.com
- batmanstateofvillainy.com
- stopmayorsharp.com
- waringothamcity.com
- wheresbrucewayne.com

Een vlugge blik op titels als "War in Gotham city" en "Batman Ashes of Gotham" laat weinig tot de verbeelding over. Batman zal dus in dit nieuwe deel naast Arkham de straten van Gotham moeten ontdoen van het nodige gespuis. Daarnaast is er nog de titel "Stop Mayor Sharp". Scherpe gamers zullen al opgemerkt hebben dat Sharp de naam is van Quincy Sharp, de gevangenisopzichter uit het eerste deel die toen al campagne voerde voor een burgemeersterschap.

Niet heel erg veel nieuws aan de horizon dus, het blijft afwachten tot de eerste echte concrete info over het spel.

Batman: Arkham Asylum 2 (werktitel) is het vervolg op Batman: Arkham Asylum uit 2009, waarin Batman het moet opnemen tegen The Joker, die de gevangenis/ psychiatrische instelling overgenomen heeft en Batman het leven zuur wil maken. 

 

The Joker

 The Joker zaait dood en verderf in de nieuwe Batman

 

Zuid-Afrika wil nu Olympische Spelen 2020 organiseren

Zuid-Afrika gaat zich kandidaat stellen voor de Olympische Spelen van 2020. Het nationaal olympisch comité van het land heeft dat laten weten.

Er werd tijdens het afgelopen WK voetbal al gesproken over een mogelijke kandidatuur. Nu het WK succesvol is afgesloten, acht het Afrikaanse land dat de tijd rijp is om ook een gooi te doen naar de organisatie van de Olympische Spelen.

Stoffelijke resten blijken van onderduiker

De stoffelijke resten die vorig jaar in een weiland in Staphorst werden gevonden, zijn van de vermiste onderduiker Pieter Hoppen. Een woordvoerder van het ministerie van Defensie bevestigt dinsdag een verhaal hierover van televisieprogramma Netwerk.

De stoffelijke resten werden gevonden nadat een verzetsman die betrokken was bij de liquidatie van Hoppen wroeging kreeg en met Netwerk praatte over de gebeurtenis. Op verzoek van Gunnink en Netwerk groef de landmacht vorig jaar een stuk van het weiland af.

Hoppen werd in 1943 doodgeschoten, omdat verzetsmensen hem ervan verdachten te heulen met de Duitsers. Na onderzoek van Netwerk en de verzetsman stelt het televisieprogramma dat Hoppen onschuldig was.

De identiteit is vastgesteld na vergelijking met DNA-materiaal dat werd gevonden onder een dichtgeplakte envelop en op een oude stropdas. Ook is het DNA van Hoppen vergeleken met dat van een nog levend familielid. De onderzoeksresultaten zijn dinsdag aan de nabestaanden van Hoppen bekendgemaakt.

Scheiding voor Christina Milian

Het sprookje van Christina Milian en The-Dream is over. Het artiestenkoppel gaat scheiden, heeft een woordvoerder van de Amerikaanse zanger laten weten. Milian en The-Dream gingen zo'n negen maanden als echtpaar door het leven.

"Het stel heeft eind vorig jaar besloten uit elkaar te gaan", onthulde een woordvoerder van The-Dream tegenover het Amerikaanse Us Weekly. Korte tijd daarvoor hadden de 31-jarige Terius 'The-Dream' Nash en de 28-jarige Christina Milian elkaar eeuwige trouw beloofd. Het artiestenkoppel trouwde in september in Las Vegas. Daags voor de breuk in december deden Terius en Milian de bruiloft dunnetjes over in Rome.

Het stel heeft een kind. De 'AM to PM'-zangeres beviel in maart van een meisje, Violet. Uit zijn eerdere huwelijk met zangeres Nivea heeft The-Dream drie kinderen. Zij beviel in november nog van een zoon. De vader van het kind is rapper Lil Wayne.

"Terius en Christina hebben hun breuk stil gehouden om hun dochter te beschermen", legt de woordvoerder uit. "Terius betreurt het stuklopen van zijn huwelijk." Recent doken foto's op waarop te zien is dat The-Dream intiem is met zijn assistent. De twee vierden vakantie in het Caribisch gebied.

Scheiding voor zangeres Christina Milian
Scheiding voor zangeres Christina Milian (Foto: Novum)

Israël: Libisch hulpschip naar Egypte

Het Libische schip met hulpgoederen dat de blokkade van de Gazastrook wil breken, heeft dinsdag van Israël te verstaan gekregen dat het koers moet zetten naar de Egyptische havenplaats El-Arish. De boodschap werd overgebracht door een Israëlische oorlogsbodem, zei de organisatie achter het hulpschip.

Het schip is door een charitatieve instelling onder leiding van de zoon van de Libische leider Moammar Kadhafi gecharterd. De bemanning heeft de Israëlische autoriteiten laten weten niet van koers te zullen veranderen en naar Gaza te blijven doorvaren.

Het schip is zaterdag vanuit Griekenland vertrokken met tweeduizend ton voedsel en medicijnen aan boord.

Een Israëlische commandoraid op een door een Turkse organisatie gecharterde vloot met hulpgoederen voor Gaza kostte anderhalve maand geleden aan negen Turkse activisten het leven.

Rukkende wielrenner gezocht

De politie heeft maandag tevergeefs gezocht naar een masturberende wielrenner. De man stond zich rond 15.40 uur in Tilburg te bevredigen tussen de Gilzerbaan en het Belsjlijntje. Een vrouw zag het tafereel en waarschuwde de politie.

Volgens de meldster ging het om een corpulente man in een grijze fietsbroek en een wit t-shirt. Hij had donker haar en droeg een zonnebril. Agenten rukten uit, maar konden de schennispleger niet vinden.

Whiting: "Ferrari was gewaarschuwd"

Charlie Whiting, wedstrijdleider van de FIA, heeft naar eigen zeggen Ferrari dringend geadviseerd om Robert Kubica de plek terug te geven die Fernando Alonso onrechtmatig had verkregen op het circuit van Silverstone. Alonso had de Pool via het gras ingehaald, wat volgens de FIA hem een voordeel gaf. Ferrari was het er duidelijk niet mee eens, maar moest wel een drive-through-penalty accepteren.

"We hebben Ferrari direct gezegd dat Alonso Kubica zijn positie weer terug moest geven", vertelde Whiting aan het tijdschrift Autosprint. "Ik heb er ook bij gezegd dat als ze dat zouden doen, er geen verdere sancties zouden volgen. Maar ze deden het niet en uiteindelijk vonden ze dat Kubica te veel achterstand had. We vonden al gelijk dat Alonso voordeel had gehad van het afsnijden van de baan. Daar hebben we niet lang over hoeven praten."

Ferrari heeft laten weten niet te hebben geluisterd, omdat coureur Alonso vond dat de Italiaanse renstal geen voordeel uit de inhaalactie had gehaald.

Duitse spelers bieden fans excuses aan

De Duitse selectie heeft middels een brief excuses aangeboden voor het feit dat ze gisteren duizenden voetbalfans tevergeefs op het vliegveld heeft laten wachten.

De fans hadden zich op de luchthaven van Frankfurt verzameld om zo de spelers feestelijk te onthalen en te feliciteren met de behaalde derde plaats op het WK in Zuid-Afrika. De spelers gingen echter na aankomst uit Zuid-Afrika linea recta, en zonder zich maar even te laten zien, naar huis.

"We begrijpen dat de fans als afsluiting van het toernooi de spelers nog eenmaal hadden willen zien, maar wij vinden niet dat een derde plaats gevierd moet worden. Wij wilden meer. Meer voor onszelf en meer voor Duitsland", aldus de verklaring van de selectie.

Räikkönen in verband gebracht met Mercedes

Nadat Räikkönen een bezoek had gebracht aan Mercedes-motorsportchef Norbert Haug laaien de speculaties op een mogelijke terugkeer van de Fin weer op. De rijder zou Michael Schumacher kunnen vervangen mits deze aan het eind van het seizoen de autosport weer verlaat.

Haug bevestigt bij Räikkönen op bezoek te zijn geweest, maar ontkent gesproken te hebben over een contract voor volgend seizoen. "Het was vriendschappelijk contact", aldus Haug, die de Fin goed kent uit zijn tijd bij McLaren. "Kimi moet zelf een beslissing nemen, maar ik hoop dat hij terugkeert in de Formule 1. Dat zou goed zijn voor de sport."

De Fin zocht zijn heil in de WRC nadat zijn stoeltje bij Ferrari door Fernando Alonso werd ingenomen. Räikkönen noteerde afgelopen weekend nog hele rappe tijden in Bulgarije, maar landde met zijn auto in de struiken na een foutje. De coureur van Citroën Junior bleef ongedeerd, maar pakte uiteraard geen punten.

De coureur houdt echter de deur voor de Formule 1 wel open, maar komt naar eigen zeggen alleen terug voor een grote renstal. Ferrari, McLaren en Red Bull hebben het team voor volgend seizoen al vastliggen. Renault zoekt nog een tweede coureur en mocht Schumi afscheid nemen is er ook nog bij Mercedes een stoeltje leeg.

Schumacher zelf zegt nog genoeg gemotiveerd te zijn en te geloven in een succesvolle comeback. Tegen de BBC liet hij duidelijk worden dat hij niet was teruggekeerd om alleen mee te doen, maar ook om mee te dingen naar de prijzen. Momenteel kijkt de Duitser tegen een flinke achterstand aan ten opzichte van de top van het klassement, en reed teamgenoot Nico Rosberg afgelopen weekend zichzelf voor de derde keer op het podium.

Formule 1-baas Bernie Ecclestone denkt dat de zevenvoudig kampioen de sport zal verlaten als hij zijn prestatieniveau niet weet te verhogen. "Als hij niet presteert, betwijfel ik of hij doorgaat", aldus Ecclestone. "Hij is fit, gemotiveerd en getalenteerd, maar de auto past niet bij zijn kwaliteiten."

Enthousiasme doet Van Marwijk goed

Ondanks de verloren WK-finale kreeg Oranje toch een boottocht door de grachten. Direct vanaf het vertrek van marinebasis Kattenburg werd de boot van het Nederlands elftal omgeven door een armada aan bootjes vol met fans. Voor Bert van Marwijk was dat een verrassing. "Ik had wel wat mensen verwacht, maar dit is ongelooflijk." Na een korte stilte ging de bondscoach verder. "Kan je nagaan hoe het was als we gewonnen hadden."

Toch haalde het warme onthaal bij de dinsdag geridderde Van Marwijk wel de scherpe randjes van de teleurstelling weg. "Dit helpt wel. Als je ziet wat het losgemaakt heeft." André Ooijer, die de kwartfinale tegen Brazilië speelde en zondag op de finaledag jarig was, zwaaide het publiek enthousiast toe. "Geweldig dat ze allemaal naar mijn verjaardag zijn gekomen", grapte de verdediger.

Dirk Kuyt was ook verrast door de opkomst. "We hebben zes weken in een tunnel gezeten. Toen we in die helikopter over Amsterdam vlogen en daar die mensenmassa zagen, was dat geweldig. Het lijkt wel of heel Amsterdam oranje is", glunderde de Katwijker.

De helikoptertocht was volgens Kuyt niet helemaal zonder slag of stoot verlopen. "Nou, meneer Van der Vaart had er wat moeite mee", lachte de spits. "Maar zoals je ziet is hij er weer helemaal bij", wees hij de feestende Rafael van der Vaart aan.

De selectie wordt vanaf 17.00 uur gehuldigd op het Museumplein.

Twaalfde 'Russische spion' gearresteerd

De Amerikaanse autoriteiten hebben een twaalfde persoon gearresteerd in verband met vermoedelijke spionageactiviteiten voor Rusland. Het gaat om een Rus. Hij wordt niet in staat van beschuldiging gesteld, maar later dinsdag uitgewezen. Dit hebben bronnen bij de Amerikaanse geheime dienst FBI gezegd.

Eerder deze maand werden in de VS tien van spionage voor Rusland verdachte personen opgepakt en in Cyprus één. Deze laatste werd kort na zijn arrestatie op borgtocht vrijgelaten, om vervolgens spoorloos te verdwijnen.

Vorige week werden de tien Russen die door de FBI in de VS waren opgepakt wegens spionage voor Rusland, op een vliegtuig naar Wenen gezet voor de grootste spionnenruil sinds het einde van de Koude Oorlog. De tien werden in Wenen geruild voor vier personen die wegens spionage voor het Westen in Rusland hadden vastgezeten en ook op een vliegtuig naar Wenen waren gezet.

S. Reid stopt als Iers international

Middenvelder Steven Reid stopt per direct als international bij het Ierse nationale elftal. De 29-jarige Ier wordt de laatste jaren achtervolgd door verscheidene blessures. Hij hoopt zijn lichaam fitter te houden als hij alleen in clubverband uitkomt en het interland voetbal laat voor wat het is.

Eerder deze maand tekende Reid een tweejarig contract bij West Brom, uitkomend in de Premier League.

Beloning voor gouden tip in zaak lichaamsdelen

Het Openbaar Ministerie heeft een beloning van vijftienduizend euro uitgeloofd voor de gouden tip in de zaak van de vermoorde Steenwijker Halil Erol. Vorige maand werden in een beekje ten noorden van Steenwijk lichaamsdelen gevonden van de sinds februari vermiste man.

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond opnieuw aandacht aan de zaak. Erol verdween 6 februari. Die avond bracht hij nog een familiebezoek, maar sindsdien was niets meer van hem vernomen. Zijn auto werd enige tijd na zijn vermissing uitgebrand gevonden in het Groningse Haren.

Een medewerker van het waterschap Reest en Wieden vond vervolgens op 22 juni lichaamsdelen in een tas in het beekje. Onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut heeft inmiddels uitgewezen dat de lichaamsdelen van Erol zijn. De politie gaat ervan uit dat de 34-jarige Steenwijker is vermoord.

Maradona komt huis niet uit na uitschakeling

Diego Maradona heeft zichzelf ingesloten als een kluizenaar nadat hij thuis is gekomen na de verloren kwartfinale tegen Duitsland. Men vreest dat de Argentijnse bondscoach zich opnieuw vergrijpt aan de drugs.

De geruchten dat de Zuid-Amerikaanse grootheid opnieuw is vervallen in drugsgebruik worden door zijn persoonlijke lijfarts ontkend. Hij zou het echter wel zwaar hebben.

"Diego voelt zich niet goed, omdat hij de nederlaag tegen Duitsland nog moet verteren", aldus zijn persoonlijke arts Alfredo Cache tegen Sporza. "Hij denkt veel na en is geïrriteerd, omdat winst hem ontglipte."

Cache ontkent echter dat de bondscoach opnieuw aan de drugs zit. "Diego is melancholisch, maar dat is begrijpelijk. Toch wil ik benadrukken dat hij niet hervallen is in zijn verslaving. Hij zit in de put, maar is niet aan de drugs. Hij is clean. In deze omstandigheden had het erger gekund."

Argentinië werd in de kwartfinale door Duitsland uitgeschakeld. De ploeg van bondscoach Joachim Löw was uiteindelijk met 4-0 te sterk voor de Zuid-Amerikanen.

Santana vraagt vriendin op podium ten huwelijk

Carlos Santana is voor de tweede keer op zijn knieën gegaan. De 62-jarige gitarist vroeg tijdens een concert zijn vriendin Cindy Blackman ten huwelijk. Zij zei volmondig 'ja', waarna de verloofden door het publiek werden gefeliciteerd.

Santana vroeg zijn vriendin vrijdagavond ten huwelijk tijdens een concert in de Amerikaanse staat Illinois. Blackman, die in Santana's band drumt, had net een solo achter de rug toen Santana op zijn knieën ging. "Het is een zegen dat we elkaar hebben gevonden", liet de gitarist weten. "Verliefd zijn is een cadeautje van het universum."

De Mexicaanse gitarist zette in oktober 2007 een punt achter zijn huwelijk met Deborah Santana. Het stel was 34 jaar getrouwd en heeft drie kinderen. Deborah schreef in haar memoires dat haar echtgenoot vreemd was gegaan. Daarop bood Carlos zijn excuses aan en zei zijn leven te willen beteren.

Santana verkocht wereldwijd ruim negentig miljoen albums en scoorde hits als 'She's Not There', 'Maria Maria' en 'Smooth'. Cindy Blackman drumde voor artiesten als Cassandra Wilson en Lenny Kravitz. Wanneer de twee in het huwelijksbootje stappen, is nog niet bekend.

Santana vraagt vriendin op podium ten huwelijk
Santana vraagt vriendin op podium ten huwelijk (Foto: Novum)

Vrijend koppel met auto in sloot beland

Een stelletje dat het kennelijk wel erg gezellig had in hun auto is maandag met hun wagen in een sloot langs de A27 beland. Dat meldt een woordvoerder van de politie. De auto stond stil op een rustig plekje langs de A27 ter hoogte van Maartensdijk, toen de wagen plotseling in beweging kwam en in de sloot belandde.

De man en vrouw in het voertuig bleven ongedeerd, maar hun auto moest door een takelwagen uit de sloot worden gehaald. Waar het tweetal precies mee bezig was, weet de woordvoerder niet. "Ze zaten toen wij kwamen natuurlijk in een andere positie."

Oranje is het niet eens met kritiek op harde spel

Oranje is een beetje moe van alle kritiek op het harde spel van het Nederland elftal tijdens de WK-finale. "Het beeld in het buitenland is na één wedstrijd omgeslagen. Vorige week was Johan Cruijff nog heel complimenteus. Jammer dat zo'n beeld nu ontstaat", aldus Bert van Marwijk na afloop van zijn bezoek aan het Catshuis. "Er waren inderdaad forse overtredingen, maar ik moet het allemaal nog terugzien."

"Er is altijd kritiek, maar Spanje heeft ook hard gespeeld. We hebben inderdaad zware overtredingen gemaakt, maar de Spanjaarden ook", zegt Joris Mathijsen.

Ook Mark van Bommel snapt weinig van alle negatieve opmerkingen. "Ik ben het niet eens met de kritiek. Een finale moet je proberen te winnen. We gingen voor goud, dan kun je nu niet blij zijn met een tweede plek."

"Het waren twee ploegen die voor de winst gingen. Overtredingen kwamen van beide kanten. Er zaten inderdaad een paar behoorlijke bij", voegt Arjen Robben toe.

Nigel de Jong, die geel kreeg na zijn karatetrap tegen Xabi Alonso, hield zijn mond: "Ik ga gewoon genieten van deze dag en ga niet reageren op uitspraken van anderen."

Ruim half miljoen Oranjefans in Amsterdam

Er waren vanmiddag rond 15.00 uur ruim een half miljoen Oranjefans in Amsterdam om het Nederlands elftal toe te juichen. Dat liet een woordvoerder van de gemeente weten.

Op het Museumplein hebben zich naar schatting rond de 100.000 mensen verzameld. Ook overal langs de grachten en aan de IJ-oevers ziet het oranje.

De toestroom tot Amsterdam is controleerbaar, aldus de zegsman. Via de weg en het openbaar vervoer kunnen mensen de hoofdstad nog goed bereiken. Er hebben zich weinig problemen voorgedaan. "Er zijn vooral veel dagjesmensen en gezinnen op de been."

Whitmarsh geniet van problemen Red Bull

De problemen tussen Sebastian Vettel en Mark Webber zijn voor Red Bull niet meer te verhullen. De teamgenoten zijn overduidelijk niet de beste vrienden en het voorval rondom de voorvleugel van Webber die overgeplaatst werd naar Vettels bolide werkt daar ook zeer zeker niet aan mee. Teambaas van McLaren Martin Whitmarsh kijkt met een glimlach van oor tot oor toe.

"Als je coureurs helemaal niet samen kunnen werken, is dat een afleiding die je als kiespijn kunt missen", sprak Withmarsh. De teambaas maakte drie jaar terug hetzelfde mee toen Lewis Hamilton en Fernando Alonso het met elkaar aan de stok kregen. "Coureurs zijn enorm competitief, dus als ze vinden dat hun teamgenoot een voorkeursbehandeling krijgt, krijg je onherroepelijk problemen."

"Er is altijd een kans dat het fout gaat als twee coureurs binnen één team voor het kampioenschap strijden", vervolgde hij. "Bij ons gaat het nu gelukkig goed, maar ik zie natuurlijk graag dat het bij de concurrentie anders is. We moeten daar alleen niet op vertrouwen en ons wel op ons eigen team blijven richten."

Geen Kinect voor 1 miljard mensen

Microsoft haar laatste toevoeging aan de Xbox 360, de Kinect, zal niet in China verschijnen. De Kinect is het slachtoffer geworden van de Chinese wet die gaming-uitrusting verbiedt. Een paar Nintendo-consoles zijn wel te koop in China, maar de Xbox 360 en PS3 zijn daar verboden.

Microsoft heeft aangegeven het besluit niet aan te vechten. 

Er is nog steeds geen officiële prijs bekend. Die wordt waarschijnlijk bekendgemaakt tijdens de Gamescom in augustus van dit jaar, samen met de Europese releaseplannen.

RKC strikt Ed de Goey als keeperstrainer

Ed de Goey is de komende twee jaar keeperstrainer bij RKC Waalwijk. De oud-international was eerder als keeperstrainer actief bij Chelsea en Queens Park Rangers. RKC komt komend seizoen uit in de Eerste Divisie na een bewogen jaar in de Eredivisie. Sportief gezien was de ploeg kansloos en ook financieel ging het niet goed. RKC ging bijna failliet.

De Waalwijkse voetbalclub is blij met de komst van de 43-jarige oud-Feyenoorder en oud-Chelsea-speler. "Ed neemt veel internationale ervaring met zich mee en heeft op het allerhoogste niveau in binnen- en buitenland geacteerd", prijst technisch directeur Mohammed Allach zich gelukkig.

Collega's eren Van Gaal en Robben

Arjen Robben is gekroond tot speler van het seizoen 2009/2010 in de Bundesliga. In de verkiezing onder zijn collega-profs uit de Bundesliga, kreeg de speler van Bayern München 72,7% van de stemmen.

Zijn ploeggenoot Bastian Schweinsteiger werd met 6,2% op gepaste afstand tweede. Derde, met 4,9% van de stemmen, werd Edin Dzeko van VfL Wolfsburg.

Louis van Gaal werd tot beste trainer van het afgelopen seizoen uitgeroepen. Met 38,8% van de stemmen hield hij Felix Magath van Schalke 04 net achter zich. Magath was goed voor 38,3% van de stemmen.

Politie lost schoten na overval op drogist

De Drentse politie heeft dinsdagochtend bij een wilde achtervolging waarschuwingsschoten gelost. Rond 05.30 uur werden twee inbrekers op heterdaad betrapt in een drogist aan de Friesestraat in Coevorden.

De inbrekers gingen er in een auto vandoor, waarop de agenten de achtervolging inzetten. De verdachten vluchtten over de N377 richting Dedemsvaart. Ter hoogte van Hardenberg voegde een tweede politiewagen zich bij de achtervolging. Bij de oprit naar de A28 hadden andere agenten een blokkade opgeworpen.

Bij het zien van de blokkade gooiden de verdachten het stuur om, waardoor de wagen op een achtervolgende politiewagen botste. De verdachten vluchtten te voet verder, waarop de politie twee waarschuwingsschoten loste. Een inbreker koos eieren voor zijn geld en gaf zich over. Zijn kompaan sprong in het water, maar na een korte achtervolging te voet is ook hij aangehouden.

De politie onderzoekt nog wie de aangehouden verdachten zijn.

Hoogzwangere blijft uit cel met bevallingstruc

Een 28-jarige hoogzwangere zakkenrolster uit Tilburg wist lange tijd uit de cel te blijven. Steeds als ze werd betrapt, deed ze alsof ze moest bevallen en werd ze vrijgelaten, meldt de politie dinsdag.

Nu werkt het trucje niet meer. Ze is nu namelijk echt bevallen. Maandagochtend werd ze aangehouden voor haar eerdere wandaden. De vrouw zou begin maart een 85-jarige vrouw in het winkelcentrum van Leidschendam van haar portemonnee hebben beroofd. De pincode had de zakkenrolster afgekeken toen de bejaarde die intoetste bij een supermarkt. Ze kreeg daarbij hulp van een 19-jarige vrouw uit Nieuwegein.

Een agent in vrije tijd betrapte de vrouw begin april toen ze een portemonnee uit een jaszak van een andere vrouw probeerde te halen. Ook zou ze met hulp van de 19-jarige een inbraak hebben gepleegd in een woning aan de Willem Klooslaan in Voorburg.

Franse regering: pensioenleeftijd omhoog naar 62

De Franse regering wil de pensioengerechtigde leeftijd verhogen van 60 naar 62 jaar. Het kabinet is het dinsdagavond eens geworden over een wetsvoorstel dat beoogt het huidige, geldverslindende pensioenstelsel te hervormen.

Het voorstel werd woensdag door minister van werkgelegenheid Eric Woerth aan het parlement gepresenteerd. In september start daar het debat over de voorgenomen hervormingen.

De vakbonden zijn fel tegen. Zij hebben voor september massale demonstraties aangekondigd.

'Mourinho verkiest Van der Vaart boven Kaká'

De Braziliaanse ster van AC Milan, Kaká, werd een jaar geleden voor 65 miljoen euro weggekocht door Real Madrid. Een jaar later is er een nieuwe trainer in Madrid met nieuwe ideeën. Ideeën waar de Braziliaanse spelmaker naar verluidt niet in voorkomt.

Kaká maakte weinig indruk in zijn eerste seizoen en de nieuwe coach José Mourinho lijkt geen grote plannen te hebben voor de aanvallende middenvelder van De Koninklijke. De Portugese oefenmeester ziet vooral een rol als reserve voor Kaká omdat hij van plan is om met Rafael van der Vaart te spelen, meldt Sport. Het is daarmee goed mogelijk dat de dure Braziliaan op de transferlijst wordt gezet.

Het betekent echter niet dat Kaká, die momenteel negen miljoen euro per jaar verdient, niet meer aan de bak komt. Zijn voormalige coach van AC Milan, Carlo Ancelotti, wil hem graag naar zijn nieuwe werkgever in Londen halen. De Italiaanse coach had eerder weinig hoop op de spelmaker, maar die situatie lijkt nu veranderd.

Stewart: "Schumacher stopt na dit jaar"

Levende legende Jackie Stewart denkt dat Michael Schumacher het na dit jaar weer voor gezien houdt. Dit jaar maakte Schumi zijn rentree bij Mercedes, maar is geen schim van de oude Schumacher. Teamgenoot Nico Rosberg is tot op heden bijna altijd sneller geweest en een overwinning is niet eens in de buurt voor de Duitser.

"Ik denk dat het beter was geweest als Michael niet terug was gekomen", liet Stewart weten. "Ik snap niet waarom hij het gedaan heeft. Hij heeft alles bereikt in zijn carrière en kon alleen nog maar verliezen. Ik vind dat hij te vroeg gestopt is. Hij had twee jaar langer door moeten gaan bij Ferrari. Nu is alles anders en moet hij met de kritiek zien te leven."

Ook denkt de Schot dat Schumacher niet door zal gaan. "Waarom zou hij dat doen? Ik geloof echt dat hij stopt na dit jaar. Ik ben pas van het tegendeel overtuigd als ik hem in maart op de grid zie staan."

'Sixth Sense'-acteur praat kinderen bij over seks

Haley Joel Osment gaat de hoofdrol spelen in de komedie 'Sex Ed'. Het wordt de eerste filmrol van de Amerikaanse acteur sinds 2007, toen hij te zien was in 'Home of the Giants'. Dat staat op de website van het filmtijdschrift The Hollywood Reporter.

De inmiddels 22-jarige Osment speelt in 'Sex Ed' een net afgestudeerde leraar. Het is zijn grote droom om middelbare schoolleerlingen wiskunde bij te brengen, maar hij wordt opgezadeld met seksuele voorlichting. Een lastige klus, omdat hij zelf nog maagd is.

Osment was voor het eerst te zien op het witte doek als de zoon van Forrest Gump in de gelijknamige film uit 1994. Hij werd wereldberoemd als het jongetje dat dode mensen ziet in M. Night Shyamalans 'The Sixth Sense'. Daarna was hij onder meer te zien in 'A.I. Artificial Intelligence', van Steven Spielberg.

'Sixth Sense'-acteur praat kinderen bij over seks
'Sixth Sense'-acteur praat kinderen bij over seks (Foto: Novum)

Italiaans bod op Poepon

Sparta Rotterdam heeft een bod op spits Rydell Poepon ontvangen. Het is afkomstig van Taranto, dat in de Italiaanse Lega Pro Prima Divisione speelt. De club, die uitkomt op het derde niveau, wil voldoen aan de vraagprijs van Sparta.

Poepon liet al weten liever niet in de Jupiler League te spelen. Aanbiedingen uit de Eredivisie zijn er nog niet en interesse van Konyaspor uit Turkije leverde niets op. De Amsterdammer staat niet onwelwillend tegenover een vertrek naar Italië. De 21-jarige Poepon kwam in de zomer van 2008 naar het Kasteel en scoorde 19 keer in 64 duels in de Eredivisie voor Sparta.

De Graafschap denkt aan Russische spits

De Graafschap overweegt de Rus Dmitri Bulykin op proef te nemen. De spits komt bij Anderlecht niet meer aan spelen toe en werd aangeboden bij de Superboeren.

De dertigjarige Bulykin is een voormalig Russisch international. Hij speelde vijftien interlands. Zijn clubloopbaan is wat vastgeroest, mede door het nodige blessureleed. In eigen land speelde Bulykin voor Lokomotiv Moskou en Dinamo Moskou, om in 2008 bij Bayer Leverkusen te belanden. Hij speelde slechts vijftien competitieduels voor de Duitsers, die hem in het seizoen 2008/09 naar Anderlecht lieten vertrekken.

Ook in Brussel kon Bulykin niet overtuigen. Na tien competitieduels, waarin hij drie keer scoorde, kwam hij niet meer in de plannen voor. Afgelopen seizoen speelde hij op huurbasis voor Fortuna Düsseldorf, maar ook dat werd geen succes. Bulykin speelde tien wedstrijden en scoorde daarin één keer. De Graafschap overweegt hem nu een kans te geven, maar de club aarzelt nog. De spits is namelijk niet volledig afgetraind.

Van Gelder mag weer turnen

Yuri van Gelder mag vanaf vandaag weer deelnemen aan turnwedstrijden. De Brabantse ringenspecialist werd door de tuchtcommissie van de Nederlandse turnbond voor een jaar geschorst, nadat hij betrapt was op het gebruik van cocaïne. Die straf liep tot 13 juli.

Van Gelder geeft morgen een persconferentie in Den Bosch, waar hij zijn toekomstplannen zal ontvouwen. De turnbond heeft speciaal voor de ex-wereldkampioen een plek vrijgehouden in de selectie voor de wereldkampioenschappen turnen, die van 16 tot en met 24 oktober in Rotterdam worden gehouden.

De Brabander maakt in principe kans deel te nemen aan een wereldbekerwedstrijd in september in Gent, terwijl er in die maand ook nog een interland wordt afgewerkt tegen Italië. In die wedstrijden kan Van Gelder aantonen dat hij nog steeds tot de wereldtop behoort en daarom een wildcard voor de WK verdient.

Van Gelder, die afkickte van zijn drugsverslaving in een Schotse kliniek, werkte de afgelopen maanden samen met de ervaren Russische trainer Boris Orlov aan zijn comeback.

Ecclestone twijfelt over toekomst Schumacher

Formule 1-baas Bernie Ecclestone twijfelt of het goed is voor Michael Schumacher om te blijven racen in de Formule 1. De Brit vindt dat de 41-jarige Schumacher dit jaar bij zijn rentree sterk tegenvalt en dat hij daarom kan besluiten de pijp aan Maarten te geven.

Eerder zei al Sir Jackie Stewart dat Schumacher mogelijk kan besluiten om er mee op te houden. "Als Schumacher niet presteert dan twijfel ik of hij wil nog wil blijven rijden," zei Ecclestone die er aan toevoegde dat de Duitser "fit oogt, gemotiveerd en getalenteerd is, maar dat de auto niet voor hem gemaakt is."

Voor het kampioenschap tipt Ecclestone Red Bull-rijder Sebastian Vettel. De Oostenrijkse renstal verdient volgens de Formule 1-baas te winnen omdat ze het slechte Jaguar hebben omgetoverd tot een winnend team en niet een goed team zoals Ferrari gekocht hebben.

Ook Red Bull-teamgenoot Mark Webber wordt door Ecclestone geprezen. Hij is de enige coureur die dit jaar al meer dan twee races heeft gewonnen. "Ik zou niemand geloofd hebben als ze dat aan het begin van het seizoen tegen mij gezegd zouden hebben."

'Aantal dode dieren bij stalbranden stijgt fors'

Branden hebben dit jaar nu al meer dieren in stallen het leven gekost dan vorig jaar. Wakker Dier meldt dinsdag dat dit jaar tot nu toe bij tien branden bijna 118.000 dieren in stallen zijn omgekomen. In 2009 waren dat er over het hele jaar iets meer dan 112.000 bij elf branden.

In 2008 overleefden overigens nog bijna 650.000 dieren een brand in Nederland niet. Dat jaar brandde in het Limburgse Vredepeel een viskwekerij met zo'n 450.000 meervallen uit. Alle vissen kwamen hierbij om. De afgelopen vijf jaar kwamen in totaal meer dan een miljoen dieren, waaronder legbatterijkippen en varkens, om bij 79 branden.

De meeste dieren stierven volgens Wakker Dier door verstikking. Wakker Dier voert campagne voor een betere brandveiligheid in stallen. Zo zouden stallen volgens de organisatie standaard moeten worden voorzien van onder meer brandmelders en sprinklerinstallaties.

Klüft mikt op terugkeer bij EK

Carolina Klüft hoopt eind deze maand tijdens het EK atletiek haar rentree te maken. De Zweedse verspringster stond tien maanden aan de kant met een blessure en moet donderdag tijdens het Zweeds kampioenschap in Karlstad minimaal 6,55 meter springen. Lukt dat niet, dan gaat het toernooi aan haar neus voorbij.

Vier jaar geleden was de inmiddels 27 jaar oude Klüft nog ongenaakbaar op de zevenkamp. Toen prolongeerde ze haar titel uit 2002. Op de meerkamp won ze ook de wereldtitel en olympisch goud. Inmiddels heeft ze de discipline waar ze groot op werd, de rug toegekeerd en doet ze in de marge van het verspringen mee. Op dat onderdeel heeft ze nog geen grote medailles gepakt.

Beckenbauer ziet WK-finale als antireclame

Franz Beckenbauer is niet onder de indruk geraakt van de WK-finale. Der Kaiser noemt de wedstrijd tussen Spanje en Nederland dinsdag in zijn column in Bild "antireclame voor het voetbal." De aanvoerder van de West-Duitse ploeg die in 1974 wereldkampioen werd, was wel onder de indruk van wat Duitsland in Zuid-Afrika heeft laten zien.

De 64-jarige Beckenbauer vindt dat de finale "niet vloeiend was, met constante protesten van spelers en een scheidsrechter die niet al te veel overzicht had." Het sluitstuk van het WK had volgens hem het hoogtepunt van het toernooi moeten worden, maar werd dat niet.

Tevreden is de voetballegende wel over wat Duitsland heeft laten zien. Beckenbauer prees de ploeg van bondscoach Joachim Löw omdat die op weg naar het brons "vriendelijk gedrag en aantrekkelijk spel" zou hebben laten zien.

Hoofdstad kleurt langzaam weer Oranje

De hoofdstad kleurt na zondag opnieuw Oranje. Er worden naar de laatste schatting zo'n 250.000 tot 750.000 fans verwacht, die de vicewereldkampioen komen huldigen.

Amsterdam begint rond het middaguur al aardig vol te lopen. Vanuit alle richtingen stromen de Oranjefans naar de hoofdstad. Ook op het Centraal Station komen al veel mensen aan. Hoeveel mensen er al in de stad zijn is niet bekend.

Volgens een woordvoerder van de politie tegenover Novum zijn er nog geen incidenten gemeld. "De sfeer zit er goed in. Het is vrij rustig opgestart, maar het begint nu druk te worden." De stad is al dagen bezig met de voorbereidingen voor de ontvangst van Oranje en de verwachte mensenmassa.

De gemeente heeft zich voorbereid op een toestroom van zo'n één miljoen fans. Om daarvoor de veiligheid te garanderen zijn er 1800 agenten en honderden gemeentelijke handhavers op de been. Woonboten die langs de route van de boot liggen waarmee Oranje naar het Museumplein vaart zijn afgezet.

ModNation Racers krijgt casual-mode

Er zijn veel mensen die geklaagd hebben dat ModNation Racers geen makkelijkere career-mode heeft, de ontwikkelaars hebben geluisterd en er zal met de eerst volgende patch een Casual Careermode komen. In deze nieuwe mode zijn de computer bestuurde spelers minder agressief.

Volgens Ramone Russel, Community Manager, is de nieuwe casual-mode echt super om mee te spelen. Helaas is er nog niet bekend of deze mode ook voor de PSP-versie zal komen.

ModNation

Sulejmani denkt niet aan andere clubs

Miralem Sulejmani heeft nog niet het individuele succes bij Ajax beleefd zoals hij dat bij zijn vorige club sc Heerenveen heeft gehad. In de voorbereiding van het seizoen 2010-2011 oogt hij echter fit en lijkt men tevreden over de jongeling.

Martin Jol hoeft zich geen zorgen te maken over een vertrek van Sulejmani. De 21-jarige Serviër, die in de voorbereiding al een aantal keer het net wist te vinden, heeft besloten om bij de Amsterdammers te blijven.

"Op dit moment denk ik niet aan een vertrek en ook niet aan andere clubs. Ik ben gelukkig bij Ajax en wil graag daar blijven. Het is aan hun of ik blijf", aldus de aanvaller tegen de Amsterdamse televisiezender AT5.

Martin Jol is goed te spreken over de Serviër en hoopt dat Sulejmani deze vorm vast kan houden. Vooral omdat de oefenmeester uit Den Haag rekening moet houden met enkele vertrekken in de voorhoede.

Destination Arcade vertraagd en alleen voor Amerika

Destination Arcade, de make-over van de Arcade tabbladen op XBLA, is vertraagd met een weekje. De nieuwe look zal nu tegelijk met de Summer of Arcade uitkomen. Helaas zullen alleen de mensen in Amerika met Destination Arcade kunnen spelen want over een release buiten Amerika is niks bekend.

Daarnaast zal Destination Arcade ook nog eens alleen beschikbaar zijn tijdens de Summer of Arcade van 21 juli tot en met 18 augustus. Er is nog niks bekend over een release van Destination Arcade na deze data maar het is aan te nemen dat dit een soort betatest zal zijn.

Zodra er wat bekend wordt over een release in Europa laten we dit weten.

DA
Destination Arcade... Only in the US!

'Seksuele grenzen jeugd vaak overschreden'

Van de meisjes en vrouwen tussen de 15 en 25 jaar heeft 84 procent sinds haar veertiende een 'grensoverschrijdende' seksuele ervaring gehad. Bij jongens en mannen in deze leeftijd is dit 66 procent. Dat staat in een onderzoek van de Universiteit Utrecht en de Rutgers Nisso Groep, dat dinsdag is gepubliceerd.

De grensoverschrijdende seksuele ervaringen variëren van een ongevraagde seksuele opmerking tot gedwongen seks. Meisjes en homoseksuele jongens lopen vooral veel risico's hier het slachtoffer van te worden.

De grens wordt volgens de onderzoekers overschreden als iemand die geen seks wil wordt overgehaald, gemanipuleerd, gechanteerd of gedwongen om toch seksuele handelingen uit te voeren. Bij seksuele ervaringen zonder fysiek contact wordt iemand ongevraagd geconfronteerd met porno, masturbatie, seksuele opmerkingen of bewegingen.

Het onderzoek wijst verder uit dat jongens vaak zelf andermans grenzen overschrijden. Dit geldt vooral voor lageropgeleide jongeren. Deze groep maakt zich overigens eerder schuldig aan het overschrijden van grenzen zonder dat sprake is van fysiek contact, terwijl hogeropgeleide jongens vaker de grenzen overschrijden waarbij wel sprake is van fysiek contact.

Volgens de onderzoekers is goede preventie in de vorm van een 'samenhangend programma voor seksuele en relationele vorming' hard nodig. Mede daarom wordt een vervolgonderzoek ingesteld, om te kijken wat er aan dergelijk gedrag voorafgaat. Op basis van deze resultaten, die in de eerste helft van volgend jaar worden verwacht, moet duidelijk worden hoe het probleem het beste kan worden aangepakt.

Man opgepakt voor meppen brandweerman

Een 49-jarige man uit Oss is maandagavond opgepakt nadat hij kort daarvoor een brandweerman had mishandeld. De 53-jarige brandweerman was na een brandalarm poolshoogte gaan nemen bij een woning aan de Chopinlaan in de Brabantse plaats. Hij zag niemand bij de woning, waarop hij achterom liep waar enkele mensen, onder wie de agressieve Ossenaar, zaten te eten.

De verdachte kreeg een woordenwisseling met de brandweerman over diens aanwezigheid, meldt de politie. De 53-jarige man wilde weglopen, maar werd voordat hij zijn auto wist te bereiken geschopt door de Ossenaar. De brandweerman belde de politie, die de Ossenaar meenam naar een politiebureau. De brandmelding bleek loos alarm te zijn.

Hond verdronken in tas met stenen

In Friesland is een hondje levend in een met stenen verzwaarde tas gestopt en in het water gegooid. Een medewerker van het waterschap vond de tas in de buurt van het gemaal bij het buurtschap Roptazijl in de gemeente Franekeradeel, meldt de politie dinsdag.

Toen hij de tas opendeed, vond hij het lichaam van de middelgrote hond. Het is volgens de politie vrijwel zeker dat de hond nog leefde toen hij in het water werd gegooid. De leeftijd van het zwarte hondje wordt geschat op ongeveer 6 jaar.

Het is niet duidelijk hoe lang de hond in het water heeft gelegen. De hond droeg geen chip en droeg een rood halsbandje met een rood zakdoekje. De blauwe tas is van het merk O'Nite. De politie is op zoek naar mensen die meer weten.

Barrichello verwacht nieuw contract bij Williams

Coureur Rubens Barichello denkt dat hij volgend jaar nog steeds in de bolide van Williams over de circuits rijdt. De rijder uit Brazilië had een contract van een jaar getekend, maar denkt zelf dat het verkeerd zou zijn als het team Barrichello niet langer aan zich wil binden.

"Ik denk dat het logisch is om te blijven. Ik heb nog geen contract getekend, maar praat ook met niemand anders. Het zou verkeerd zijn als Williams een ander inhuurt. Ze zijn namelijk al begonnen met het programma voor volgend jaar en het zou dan ook zonde zijn als ik niet kan rijden", aldus Barrichello. "Ik denk dat ik qua snelheid nog nooit zo goed heb gepresteerd. Ik geloof er in dat we volgend jaar een auto kunnen bouwen die races kan winnen."

"Daarvoor moeten we de motor en de aërodynamica verbeteren, maar veel verandering is er niet nodig", besloot hij

Nintendo-topman is dol op verrassingen

Nintendo wil consumenten graag verrassen met de opvolger van de Nintendo Wii. Dit zei Saturo Iwata, de voorzitter van Nintendo, onlangs in een gesprek met investeerders. Volgens hem is het heel belangrijk om mensen positief te verrassen.

Om consumenten en de concurrentie te verrassen houdt de Japanse gamegigant met opzet informatie achter over nog te lanceren producten. Iwata vindt dat de beste aanpak om een entertainmentproduct met succes op de markt te zetten.

Vorige maand maakte Nintendo haar fans gelukkig met de aankondiging van een draagbare 3D-spelcomputer. De Nintendo 3DS moet voor maart op de markt verschijnen. Daarnaast brengt het Japanse bedrijf de komende maanden games over Nintendo's meest geliefde personages uit, waaronder de spellen Kirby's Epic Yarn en Kid Icarus: Uprising.

Nintendo-topman is dol op verrassingen
Nintendo-topman is dol op verrassingen (Foto: Novum)

ESRB lekt e-mailadressen WOW-spelers

Afgelopen week was een welbewogen week voor alle World Of Warcraft-spelers. Er zouden namelijk plannen zijn om in plaats van je karakternaam je echte naam te laten zien op de forums van het spel. Na een hoop geklaag van de spelers is deze beslissing teruggedraaid maar er is toch wat fout gegaan.

Ongeveer duizend mensen hebben bij de ESRB geklaagd over de verandering van het forum-beleid. De ESRB, Entertainment Software Rating Board, is al eerder op de bres gesprongen voor privacy-rechten op het internet. De duizend mensen die geklaagd hebben hadden de ESRB gemaild en zo netjes als de ESRB is, mailen ze ook terug.

Helaas is dat terugmailen niet goed gegaan want iemand heeft blijkbaar een simpele 'Reply All' gedaan waardoor alle e-mailadressen van alle mensen die geklaagd hebben per e-mail te zien zijn in het antwoord van de ESRB. Natuurlijk kan je niet zoveel met een e-mailadres maar vanwege het feit dat deze mensen klagen vanwege hun privacy, is het slordig te noemen dat dit gebeurd is.

ESRB faal

Balkenende: "Revanche wacht"

"Laat ons alsjeblieft niet nog eens 32 jaar wachten op een finale om de wereldbeker. Revanche wacht", zei demissionair minister-president Jan Peter Balkenende vandaag in zijn toespraak tot het Nederlands elftal. De spelers van Oranje werden ontvangen in het Catshuis in Den Haag.

"Alles wat oranje is en van Oranje houdt, is teneergeslagen. Begrijpelijk. Maar ik hoop oprecht dat die teleurstelling snel plaatsmaakt voor trots", sprak Balkenende. Hij vond de afgelopen vier voetbalweken geweldig. "Ik hoop dat jullie zijn voorbereid op gekte. Totale Oranjegekte. Want dat is waar jullie Nederland mee hebben aangestoken. Vandaag laat Nederland zien dat we trots zijn op Oranje."

Jimmy Jump krijgt 210 euro boete

Beroepsstreaker Jimmy Jump krijgt 210 euro boete voor zijn actie voorafgaand aan de finale bij het WK.

De man die eigenlijk Jaume Marquet Cot heet wilde een Spaanse muts over de wereldbeker trekken. Dat lukte net niet. Jump is vaker te zien tijdens sportwedstrijden. Verder danste hij dit jaar ineens mee tijdens het Spaanse optreden op het Songfestival. Hieronder zie je Jimmy Jump afgelopen zondag.

Van Bommel: "Finale niet zachtjes van beide kanten"

Mark van Bommel is niet gelukkig met het feit dat buitenlandse media de WK-finale een ordinaire schoppartij noemden. "Dat is een beetje kort door de bocht", zei hij dinsdag na de ering bij het Catshuis tegen de NOS. "We zijn een klein land dat ontzettend trots mag zijn. Dat moet ook overheersen."

"Natuurlijk was de finale niet zachtjes, maar dat was van beide kanten. Als wij zoiets presteren moet je het positief bekijken. Er zijn natuurlijk momenten in een wedstrijd die een wedstrijd bepalen. Het is makkelijk om over de scheidsrechter te praten, maar ik vond hem op belangrijke momenten hoogst ongelukkig."

Hoe is het, anderhalve dag na de finale, met de teleurstelling? Van Bommel: "De teleurstelling is heel erg groot. Als je in een WK-finale staat wil je ook winnen. Als je terugkomt merk je hoe de mensen meegeleefd hebben. Iedereen was erg trots. Dan verandert de teleurstelling wel een beetje in trots."

Vanmiddag wacht nog de rondvaart en huldiging in Amsterdam. "Na de wedstrijd had ik er geen zin in. Nu wil je het ook meemaken en beleven."

Sneijder: "Kan niet wachten op het Museumplein"

Wesley Sneijder werd mede-topscorer van het WK met vijf doelpunten. Vandaag wordt hij, samen met het hele team gehuldigd in Amsterdam.

Na een toespraak van demissionair minister-president Jan Peter Balkenende sprak Sneijder voor de camera's van de NOS. Hij dacht nog even terug aan de finale. Op weg naar het stadion zag hij een wolkenkrabber waar een enorme foto van hem op stond. "Toen ik dat zag dacht ik bij mezelf dat ik hier wel trots op kan zijn. Zulke momenten blijven je de rest van je leven bij."

Sneijder wacht vanmiddag een rondvaart door de grachten. "Wat wij gaan meemaken is geweldig. We kunnen het volk eindelijk wat teruggeven. Ik kan niet wachten op het moment op het Museumplein."

Eerst mag Sneijder nog even langs bij de koningin. "Het is echt een eer om bij de koningin langs te gaan. We zijn vanochtend weer vroeg gewekt en kregen het dagprogramma. Dan zie je dat er een enorm grote dag op je staat te wachten. Niet te geloven."

Sneijder maakt misschien wel de meest hectische week uit zijn leven mee. "Vandaag is natuurlijk geweldig. Volgende week zaterdag ga ik trouwen, daar kijk ik naar uit. Eerst moet ik nog langs Ibiza, voor de bruiloft van John Heitinga. Zaterdag wordt het mooiste moment uit mijn leven. Daarna mag ik eindelijk gaan genieten van vakantie."

Herbert blijft bondscoach Nieuw-Zeeland

Ricki Herbert blijft aan als bondscoach van Nieuw-Zeeland. Na het WK voetbal heeft de bondscoach van de Kiwi's verschillende aanbiedingen gekregen van clubteams uit Europa, Azië en Afrika, maar Herbert blijft zijn werkgever trouw.

"Ik ga door tot het volgende WK," aldus Herbert die op het WK in de groepsfase gelijkspeelde tegen titelverdediger Italië, Paraguay en Slowakije maar desalniettemin werd uigeschakeld. De ploeg bleef als enige club ongeslagen op het WK.

Horner: "Ik had met Webber moeten praten"

Christian Horner heeft naar eigen zeggen één fout gemaakt afgelopen weekend. Hij had een gesprek aan moeten gaan met Mark Webber toen hij de voorvleugel van Webber demonteerde en even later op de auto van Sebastian Vettel liet monteren. Webber was hier uitermate boos over zelfs na de gewonnen race op Silverstone.

"Waar ik spijt van heb, is dat ik voor de kwalificatie niet met Mark heb kunnen praten. Ik denk dat hij het dan veel beter had begrepen", vertelde Horner in een gesprek met de Daily Telegraph. Horner ontkent verder ook dat het een opdracht van hogerhand was. "Er is nooit druk geweest van Red Bull om een rijder een voorkeursbehandeling te geven. Het was een technische discussie, met Adrian Newey."

Volgens Horner gedroegen Webber en Vettel zich ook vriendelijk tegen elkaar tijdens een feest bij de teambaas thuis, zondagavond na de race.

Crysis 2 Limited Edition kost ¤158?

Plaatjes van wat lijkt op een Limited Edition van de game Crysis 2 zijn verschenen op de site van een webwinkel, de plaatjes zijn ondertussen alweer verwijderd maar gelukkig zijn ze op tijd opgeslagen door iemand. Deze zogenaamde "Nano Edition" zou volgens de webwinkel €158 gaan kosten.

De webwinkel in kwestie heeft deze Nano-editie alweer verwijderd maar er is nog wel wat bekend over de inhoud

  • Een nano-suit rugzak (46cm x 34cm)
  • Prophet-beeldje (20cm)
  • Artboek (176 pagina's)
  • Staalachtige gamebox
  • Online extra's (onmiddellijke toegang tot hogere klasse, vrij te spelen items, exlusieve dogtag, SCAR-hologram en een wapenskin)

De plaatjes schijnen uit de PS3-versie te komen, over een Xbox 360- en een PC-versie is nog niks bekend. Er is nog geen officiële bevestiging over deze Nano-editie.

CECECECE

FOK!games Tofste baas - dag 7

De stemmen van gisteren waren verdeeld. Toch kwam M. Bison er als sterkste uit. Vandaag hebben we natuurlijk weer drie kandidaten voor jullie. Pas op! De beschrijvingen kunnen SPOILERS bevatten!

Alma (Ninja Gaiden)
Rondborstige side-kick van Ryu, Rachel, bleek een zus te hebben verloren aan de demonen. Ze was veranderd in één van de opvallendste demonen van de game genaamd Alma. In de game zul je haar moeten redden van de vloek die op haar rust zodat Rachel en Alma elkaar weer als mensen in de ogen kunnen kijken. Deze roze, vliegende demoon zal het je flink moeilijk maken in een gevecht waar de zuilen je letterlijk om de oren zullen vliegen. De kenmerken van Alma die het meest opvallen: haar grote voorgevel en ontblote achterwerk.

Damn D (Final Fight)
Damn D, ook wel bekend als Trasher, is één van de kleurrijke figuren uit Final Fight. Niet erg slim maar wel erg sterk en zeker niet makkelijk om te verslaan met zijn hulpjes. Zijn interessante uiterlijk en zijn persoonlijkheid maken hem tot een vechter die je niet snel zal vergeten.

Meta Ridley (Metroid-serie)
Meta Ridley begon als Ridley, een wezen dat nog het meest lijkt op de Pterodactyl, komt in veel verschillende Metroid-games terug. Na een gevecht is Ridley zo erg gewond dat hij door de Space Pirates wordt omgebouwd tot Meta Ridley. Hierdoor zal hij nog een grotere uitdaging worden want hierdoor krijgt hij de mogelijkheid om bijvoorbeeld raketten af te vuren. Naast de Metroid-serie komt Meta Ridley ook nog voor in Super Smash Bros. Brawl.

 AlmaDamn DMeta Ridley

Wie van bovenstaande deelnemers vinden jullie het tofst? Laat het weten in dit topic. Deze poll loopt tot morgenmiddag 12:00 uur waarna we de uitslag bekendmaken op FOK!games en dan zal het volgende gevecht gaan plaatsvinden.

Van Marwijk en Van Bronckhorst geridderd

Trainer Bert van Marwijk en aanvoerder Giovanni van Bronckhorst van het Nederlands elftal zijn vandaag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Demissionair minister Ab Klink van Volksgezondheid mocht de versierselen opspelden tijdens de huldiging van het elftal in het Catshuis in Den Haag.

Van Marwijk liet weten "sprakeloos" te zijn. "Nu zijn we nog een beetje teleurgesteld, maar ik denk dat we over een tijdje met een grote glimlach hieraan terugdenken", zei Van Bronckhorst.

Paleis Soestdijk open tot eind volgend jaar

Paleis Soestdijk blijft tot eind volgend jaar beperkt open voor het publiek. Aan de rondleidingen komt eind dit jaar een eind, schrijft demissionair minister voor Wonen Eimert van Middelkoop (ChristenUnie) dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Door het paleis langer open te houden, kan een nieuw kabinet een besluit nemen over de nieuwe bestemming van de oude residentie van koningin Juliana en prins Bernhard. Het was namelijk de bedoeling nog voor het eind van dit jaar daarover een knoop door te hakken. De provincie Utrecht vindt het een goed idee het Nationaal Historisch Museum in het paleis te huisvesten.

Er liggen weliswaar diverse opties op tafel voor de toekomst van het paleis, maar de betrokken partijen willen zich alleen financieel binden als de overheid duidelijkheid geeft over haar bijdrage in de kosten van de renovatie, beheer en onderhoud van de gebouwen en het landgoed, schrijft van Middelkoop. "De overheid kan deze duidelijkheid nu niet geven, mede vanwege de onzekere financieel-economische situatie."

De bewindsman neemt wel de kosten op zich van de langere openstelling, waarmee drie tot vijf miljoen euro is gemoeid. Hoewel aan de rondleidingen een eind komt, worden wel allerhande culturele evenementen georganiseerd. Zo liggen er plannen voor een openluchtopera in de zomer van volgend jaar.

De afgelopen drie jaar werd het paleis door ruim 430 duizend mensen bezocht. Juliana en Bernhard woonden in Soestdijk vanaf 1973. Het paleis is sinds 1971 eigendom van de staat.

Pikachu's stemacteur springlevend

Heel even ging het gerucht rond dat de stemacteur van Pikachu, de 44-jarige actrice Ikue Otani, vanochtend zou zijn overleden, zonder reden. De geruchten stroomden de redactie binnen en zo-ook op de redactie van onze collega's bij Kotaku.

Zij namen contact op met het bureau dat haar vertegenwoordigt en zij bevestigden dat Otani nog springlevend is en niets mankeert. Haar dood zou anders wel de voorpagina's van het Japanse nieuws hebben gehaald, zo een icoon is zij in het land van de rijzende zon.

Haar dood, mocht je het hebben geloofd, is dus een hoax.

 

'Jimmy Jump' krijgt slechts geldboete voor WK-stunt

Jaume Marquet Cot rende vlak voor aanvang van de finale in Johannesburg het veld op in Soccer City Stadium. Hij probeerde de wereldbeker te grijpen, maar werd net op tijd tegengehouden. 'Jimmy Jump' zoals hij zichzelf noemt komt er vanaf met een boete van 210 euro.

Jimmy Jump is een bekende van de voetbalwereld. Bij grote evenementen als de Champions League, het EK en WK komt hij geregeld het veld op. Hij houdt het niet alleen bij voetbal. Vorig jaar sprong hij in de finale van Roland Garros de baan op en knuffelde hij de Zwitserse tennisser Roger Federer.

Eerder dit jaar kwam hij tijdens het Eurovisie Songfestival het podium op en danste mee tijdens een optreden. En tijdens een bekerfinale van een waterpolowedstrijd tussen Sabadell en Athletic Barcelona nam hij een duik in het water.

Op het veld van FC Barcelona heeft hij geregeld zijn gezicht al laten zien. Daarnaast liep hij op het veld tijdens de Champions League-finale van 2007 (AC Milan - Liverpool), de halve finale van het EK in 2008 (Duitsland-Turkije).

Coulthard zei nee tegen Ferrari

David Coulthard heeft onthuld dat hij een aanbieding van Ferrari om tweede coureur te worden geweigerd heeft. De 39-jarige Schot deed zijn onthulling in een column in The Daily Telegraph. Destijds was Michael Schumacher de eerste rijder bij het Italiaanse team.

Coulthard deed zijn betoog in het licht van de strijd die nu bij Red Bull Racing gaande is. Daar ontnam de Oostenrijkse renstal op Silverstone een voorvleugel van Mark Webber en gaf deze aan Sebastian Vettel. De Duitser kende een pechvolle race, terwijl Webber in de race als eerste eindigde.

De Schot ziet het liefst dat een renstal met twee gelijkwaardige rijders de strijd aan gaat en niet het model dat Ferrari jarenlang met Schumacher hanteerde waarbij alleen de eerste coureur telt. "Ik heb veel respect voor Mark en hij had zijn redenen voor de uitspraken die hij deed. Hij voelde zich gekrenkt dat het team Vettel zijn voorvleugel gaf en hij zag een kans om de situatie in zijn voordeel te beslechten door zijn gevoelens in de media te uiten. Dat is zijn recht. Dat is een bloeddorstige houding die ik in mijn carrière had moet laten zien in Jerez in 1997 en in Melbourne een jaar later toen ik plaats moest maken voor McLaren-teamgenoot Mika Häkkinen."

Teambaas Christian Horner heeft gezegd dat de voorvleugel aan Vettel werd gegeven omdat er nog maar één van was en deze aan de rijder gegeven werd die hoger in het kampioenschap stond. Na Groot-Brittannië is dit Webber, waardoor Red Bull mocht zich een soortgelijke situatie voordoen de Australiër het voordeel geeft.

"De strategie van Webber is risicovol. Als het fout gaat is de relatie met het team niet meer te repareren. Als het goed uitpakt kan hij zijn positie bij het team consolideren, het publiek voor zich winnen en de boeken in gaan als een stalen rijder die tegen de ongelijkheid gevochten heeft en de titel gepakt heeft."

Mogelijk online versus mode in Kid Icarus: Uprising

Kid Icarus: Uprising-ontwikkelaar Masahiro Sakurai heeft gezegd dat het 3DS-spel mogelijk zal worden voorzien van een online versus mode. Op dit moment werkt het team nog aan de modes.

'We zijn op dit moment de online mogelijkheden aan het bekijken', zegt Sakurai. 'Er komt misschien een online versus mode, maar we kunnen niet in detail treden. Er is zoveel meer mogelijk op de 3DS qua online gameplay dan op de normale DS en we willen er het beste uithalen.'

[Video] Huldiging Spaanse voetballers

Gisteren zijn de Spaanse voetballers door het volk binnengehaald als helden. De Spanjaarden versloegen Nederland tijdens de WK finale.

Het is de eerste keer dat Spanje het WK voetbal won en dat feit verbroedert het land, zoals te zien is op de beelden. Vanmiddag worden in Amsterdam een miljoen bezoekers verwacht om de tweede plek van Oranje te vieren. Of het echt zo druk wordt moet worden afgewacht. De eerste supporters zijn al gesignaleerd.

Asteroids: the movie

Tijdens de promotie van het nieuwe Angelina Jolie-actie-vehikel Salt heeft producer Lorenzo di Bonaventura iets meer bekend gemaakt over Asteroids, een sfi-fi thriller gebaseerd op het gelijknamige spel uit 1979. Toen studio Universal de rechten op de franchise verkreeg werd Di Bonaventura, eerder bekend van Transformers, aangenomen als producer.

"When I was called about the property - I was called because of what I'd done with Transformers and G.I. Joe. Atari reached out to me and said, 'We have Asteroids and I had an immediate reaction 'Yes.' The reason was not because playing the game, we thought somehow that game could be translated into a movie, it can't. The word 'Asteroids' connotates a large-scale experience, so the challenge, which was great, was 'Okay, so how do you get a mythology that will support that? We really went after a mythology on the level of Star Wars and we'll see if we succeeded or not but it's not a simple thing of the asteroids are going to hit the earth. We never come to earth. The entire movie takes place in the asteroid field. We do some homages to the game for sure, but I like the sense of scale", aldus Lorenzo Di Bonaventura 

De gehele plot van de originele game luidt "Schiet rotsblokken kapot en scoor punten". Meer dan dat is er gewoon niet te maken van de game die verder bestaat uit vectorgraphics in zwart-witlijnen. Eigenlijk hebben de filmmakers zodoende een carte blanche betreffende zowel het script als de te volgen stijl. De productie van deze film is verder nog in een vroeg stadium.

Asteroids

Sony adviseert doktersbezoek

Je kunt grote bedrijven het niet kwalijk nemen dat ze het zekere voor het onzekere nemen. Daarvoor heeft Sony zijn ‘Terms of Service’ aangepast voor het gebruik van 3D-apparaten. Naast de standaard opmerking dat men regelmatig moet pauzeren en dat men kinderen onder de zes jaar nauwlettend in de gaten moet houden, adviseert Sony ook een bezoekje aan de dokter.

Men weet simpelweg nog niet wat het effect op het oog van de 3D-technologie zal zijn op de lange termijn. Met dit in hun achterhoofd (en waarschijnlijk mogelijk rechtszaken) adviseert Sony een doktersbezoek over dit onderwerp voor jonge kinderen.

Het nieuwe deel van de ‘Terms of Service’:

Some people may experience discomfort (such as eye strain, eye fatigue or nausea) while watching 3D video images or playing stereoscopic 3D games on 3D televisions. If you experience such discomfort, you should immediately discontinue use of your television until the discomfort subsides.”

“SCEA recommends that all viewers take regular breaks while watching 3D video or playing stereoscopic 3D games. The length and frequency of necessary breaks may vary from person to person. Please take breaks that are long enough to allow any feelings of discomfort to subside. If symptoms persist, consult a doctor.”

“The vision of young children (especially those under six years old) is still under development. SCEA recommends that you consult your doctor (such as a pediatrician or eye doctor) before allowing young children to watch 3D video images or play stereoscopic 3D games. Adults should supervise young children to ensure they follow the recommendations listed above.

Export weer op niveau van voor crisis

De waarde van de export van Nederlandse goederen is voor het eerst weer boven het niveau van voor de kredietcrisis. De omstandigheden voor de Nederlandse export, waaronder een daling van de euro ten opzichte van de dollar, zijn gunstiger geworden.

Het volume van de uitvoer van goederen was in mei bijna 18 procent hoger dan een jaar eerder, blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van het CBS. De waarde kwam uit op 29,9 miljard euro, een kwart meer dan een jaar eerder. Het CBS wijst erop dat het uitvoervolume in de eerste helft van 2009 steeds 11 tot 15 procent kleiner was dan in 2008.

De waarde van geïmporteerde goederen steeg in mei met 26 procent en kwam uit op 27,1 miljard euro. Het handelsoverschot bedroeg 2,8 miljard euro. Dit is 0,3 miljard euro meer dan in mei 2009.

Bomgordels gevonden in Uganda

Politieonderzoekers hebben in een disco in de Ugandese hoofdstad Kampala diverse onontplofte bomgordels gevonden. De vondst lijkt erop te wijzen dat de Somalische islamistische groepering Al-Shabab nog meer aanslagen in Kampala wilde plegen, zei een regeringswoordvoerder dinsdag.

De vondst in een buitenwijk van Kampala komt overeen met de wijze waarop zondag de twee aanslagen werden gepleegd. In die gevallen bliezen zelfmoordterroristen zich op, aldus de politie. De explosies, in een restaurant en bij een rugbyclub, kostten aan 76 mensen het leven. Veel mensen waren die avond op deze plekken bijeengekomen om naar de finale van het WK-voetbal te kijken.

Al-Shabab eiste de verantwoordelijkheid voor de aanslagen op. De islamisten willen dat Uganda zijn vredestroepen terugtrekt uit Somalië.

'Biografie Oprah Winfrey verfilmd'

Het levensverhaal van Oprah Winfrey wordt verfilmd. Dat schrijft Entertainment Weekly op haar website. Het is de vraag of de talkshow-koningin blij is met die eer. De film wordt namelijk gebaseerd op Winfreys officieuze biografie van schrijfster Kitty Kelley.

Het boek over de populaire presentatrice kwam in april uit en bevatte sappige roddels die gretig aftrek vonden onder de Amerikanen. Kelley beweert onder meer dat Winfrey een drugsverleden heeft, dat haar vader niet haar biologische vader is en dat ze zou hebben gelogen over haar seksueel misbruik.

De 55-jarige Winfrey gaf geen toestemming voor het boek, maar bleef rustig onder alle ophef die het veroorzaakte. "Ook dit gaat voorbij", sprak ze. Het is nog maar de vraag of Winfrey het plan voor een film over haar leven ook zo luchtig opneemt.

'Biografie Oprah Winfrey verfilmd'
'Biografie Oprah Winfrey verfilmd' (Foto: Novum)

Onderhandeling paars-plus hervat

De fractieleiders van VVD, PvdA, D66 en GroenLinks hebben dinsdagochtend hun gesprekken hervat over de vorming van een paars-pluskabinet.

Mark Rutte (VVD), Job Cohen (PvdA), Alexander Pechtold (D66) en Femke Halsema (GroenLinks) schoven rond 10.00 uur in het gebouw van de Eerste Kamer aan bij de informateurs Uri Rosenthal (VVD) en Jacques Wallage (PvdA). Ze zullen naar verwachting doorgaan met onderhandelen tot het begin van de avond.

De informateurs gaven maandag een toelichting op het verloop van de onderhandelingen tot dusverre. Volgens Rosenthal en Wallage wordt er 'stevig' gesproken en de partijen zijn de vrijblijvendheid ver voorbij. Ook de moeilijke dossiers: bezuinigingen, woningmarkt, zorg, liggen al op tafel. Hierover is echter nog geen overeenstemming bereikt.

Over de kans dat een paars-pluskabinet er daadwerkelijk komt, wilde Rosenthal zich niet uitlaten.

Deel A2 richting Amsterdam voortaan breder

Verkeersminister Camiel Eurlings (CDA) opent dinsdagmiddag een vernieuwd stuk van de A2 tussen Abcoude en Holendrecht. In plaats van drie zijn er richting Amsterdam voortaan vijf rijstroken beschikbaar. De weg wordt om 14.00 uur geopend.

De A2 tussen Utrecht en Amsterdam wordt steeds drukker. In de jaren negentig koos het kabinet voor een verbreding tot twee keer vier stroken. Omdat het verkeer sneller groeit dan gedacht, werd in 2006 gekozen voor een uitbreiding naar twee keer vijf stroken.

Dat gebeurt niet in een klap. Het ministerie van Verkeer verwacht tot begin 2012 bezig te zijn met het aanleggen van extra rijstroken, viaducten en aangepaste opritten op de A2 tussen Utrecht en Amsterdam.

Grootscheepse operatie tegen misdaad Italië

De Italiaanse politie heeft dinsdag in een grootscheepse operatie tegen een machtige misdaadfamilie zo'n driehonderd arrestaties verricht en voor miljoenen euro's aan bezittingen in beslag genomen. Dat meldden diverse Italiaanse media.

De operatie spitste zich toe op de steden in het noorden waar de uit de regio Calabrië afkomstige 'ndrangheta stevige voet aan de grond had gekregen. In Lombardije werden honderdzestig personen opgepakt, onder wie zakenmannen en de directeur van de medische diensten van het stadje Pavia.

Zeker drieduizend agenten waren betrokken bij het onderzoek. Leden van de familie werden gezocht voor onder meer moord, afpersing, wapens- en drugshandel en betrokkenheid bij een criminele organisatie.

De 'ndrangheta is wereldwijd actief en wordt momenteel als machtiger gezien dan de Siciliaanse maffia.

Opnieuw ongeregeldheden Noord-Ierland

Op diverse plekken in Noord-Ierland zijn dinsdag wederom rellen uitgebroken. De politie en politici legden de schuld voor het aanwakkeren van het geweld bij dissidenten van de IRA. Maandag hielden protestanten van de Oranjeorde hun marsen, een jaarlijks terugkerende traditie die dikwijls tot sektarische woede-uitbarstingen leidt.

De gevechten begonnen maandag in Ardoyne, een katholieke wijk waar de lokale bevolking elk jaar probeert de mars van de protestantse Oranjeorde te verstoren. Ongeveer honderd demonstranten gekleed in bivakmutsen, shawls en mutsen blokkeerden een weg. De politie zette daarop een groot waterkanon in om de demonstranten te verdrijven.

Van daaruit verspreidden de rellen zich naar andere katholieke arbeiderswijken in Belfast en andere stadjes. Mogelijk liepen diverse agenten verwondingen op. Eén politievrouw in Ardoyne kreeg een klap op haar hoofd en moest met een schedelfractuur worden afgevoerd.

In de wijk Bogside in Londonderry, de tweede stad van Noord-Ierland, staken relschoppers een politievoertuig in brand. Versterkingen probeerden het vuur te blussen, maar werden door een gemaskerde man onder vuur genomen. De man schoot vijf kogels af, maar raakte niemand.

In het stadje Lurgan, ten zuidwesten van Belfast, gooiden gemaskerde jongeren in een katholieke wijk molotovcocktails naar de politie en een trein. Niemand aan boord van de trein raakte gewond.

De protestantse parades worden ieder jaar door de Oranjemannen aangewend om te tonen dat zij het recht hebben hun marsen te houden waar zij maar willen. Midden jaren negentig werd dit recht danig ingeperkt. Sindsdien was het niet meer mogelijk door vijandige katholieke wijken te marcheren, waar de parades als zeer provocatief worden beschouwd. Voor sommige routes zijn echter nog altijd geen alternatieven gevonden.

Stier neemt man op de horens in Pamplona

Op de zevende dag van de stierenrennen in het Spaanse Pamplona is een man op de horens genomen. De rechterarm van de man werd dinsdag door een stierenhoorn doorboord, zei een arts van het Navarra-ziekenhuis. Een andere man werd behandeld aan een rugblessure.

De stierenrennen duurden dinsdag twee minuten en veertien seconden, de snelste van alle zeven dagen.

Enkele duizenden mensen renden mee door de straten van het Spaanse stadje, hoewel het er aanzienlijk minder waren dan in de vorige dagen.

Meer studenten willen ondernemer worden

Studenten willen steeds vaker ondernemer worden. Zo heeft 62 procent de wens ondernemer te worden, twee keer zo veel als in 2007, concludeert onderzoeksinstelling EIM in een onderzoek voor het ministerie van Onderwijs.

Het ministerie concludeert dat een actieprogramma om meer studenten te verleiden tot het ondernemerschap zijn vruchten afwerpt. Een kwart van de studenten zegt zeker ondernemer te worden. In 2007 was dat nog dertien procent.

Veertig procent is bezig met het opzetten van een bedrijf of heeft al een bedrijf. Wel zou de beeldvorming over het ondernemerschap in het basisonderwijs beter kunnen.

Vrouw veroordeeld voor seks met zoon

Een vrouw uit Detroit is maandag tot een meerjarige gevangenisstraf veroordeeld omdat ze seks had gehad met haar biologische zoon. Ze had haar zoon ter adoptie afgestaan en speurde hem later via internet weer op. De vrouw bekende schuldig te zijn aan ontucht.

De vrouw speurde in 2008 via Facebook haar zoon op, die toen 16 jaar oud was. Hij getuigde tijdens het proces dat de twee seks hadden gehad.

Rotterdammer heeft tattoo wereldbeker op kuit

Een Rotterdammer kon niet wachten en heeft vóór de verloren WK-finale een wereldbeker op zijn rechterkuit laten tatoeëren. De overmoedige Oranje-fan kreeg de tatoeage van twintig centimeter gratis van de tattooshop als hij al voor de finale langs zou komen. Tot verbazing van tatoeëerder Arnold de Geus kwam de Rotterdammer echt.

De 40-jarige Rotterdammer kwam zaterdag in de tattoowinkel aan de Schilperoortstraat langs met een foto van de wereldbeker. Hij wilde weten of hij die als tatoeage kon krijgen. Ook een paar vrienden waren geïnteresseerd.

De Geus suggereerde dat de Rotterdammer de versiering ook voor de wedstrijd kon laten zetten. "Toen zei hij dat hij zondag om 12.00 uur terug zou komen. Ik dacht dat het een geintje was, maar blijkbaar wist hij zeker dat ze zouden winnen." Binnen anderhalf uur stond de forse tattoo op het been van de optimistische Holland-fan.

De eigenaar wist zijn klant er nog wel voor te behoeden om de datum van de finale al onder de tattoo te zetten. "Ik adviseerde daar maar even mee te wachten tot hij over zes weken bijgekleurd moet worden. Nu kan hij ook over vier jaar nog even langskomen." De vrienden van de Rotterdammer zijn na het verlies van Oranje in de finale tegen Spanje niet meer langsgeweest.

Man overleden na steekpartij in Nieuwegein

Een 25-jarige man die zondag gewond raakte bij een steekpartij in zijn woonplaats Nieuwegein is dezelfde nacht overleden. De politie heeft een 17-jarige plaatsgenoot opgepakt.

Even na 23.15 uur rende iemand naar agenten op de Markt om te zeggen dat iemand tegenover het politiebureau was neergestoken. De agenten surveilleerden daar vanwege de WK-finale. Ze reanimeerden het slachtoffer. Hij werd met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

De politie heeft een onderzoek ingesteld en getuigen gehoord. Daaruit kwam de 17-jarige verdachte naar voren. De politie roept getuigen op zich te melden.

Derde zege voor Nederlandse honkballers

De Nederlandse honkballers hebben gisteravond ook de derde wedstrijd in de Haarlemse Honkbalweek gewonnen. Oranje was met 4-1 te sterk voor het Amerikaanse team. Het duel begon anderhalf uur te laat wegens regen.

Nederland leidde na twee innings al met 3-0. In de achtste inning kwam Oranje opnieuw tot scoren. Ook de Amerikanen haalden een punt binnen.

Startende werper David Bergman werd uitgeroepen tot meest waardevolle speler. Oranje speelt vanavond tegen Cuba, dat evenals Oranje na drie duels nog ongeslagen is.

[Tour] De etappe van vandaag

Na de rustdag moeten de renners vandaag weer vol aan de bak. Met Cadel Evans in het geel wordt vanuit Morzine-Avoriaz koers gezet naar Saint Jean-de-Maurienne, waar na 204,5 kilometer wordt gefinisht. Onderweg doemt onder andere de Col de la Madelaine op, de eerste buitencategorieklim van deze ronde.

Morzine-Avoriaz
Het dorpje Morzine is, hoe kan het ook anders, bekend vanwege de wintersport. Zo is er 650 kilometer aan skipistes te vinden in de omgeving van het stadje met 3.000 inwoners.

Morzine is een bekende plaats in de Tour-historie. De Tour de France is zeventien keer in deze plaats aangekomen, waarvan de aankomst in 2006 misschien wel de meest memorabele was. Toen won Floyd Landis, achteraf onder invloed van doping, een heroïsche etappe, waardoor hij weer terug in de race kwam om de gele trui. De enige renner die twee keer wist te winnen bij Morzine is Richard Virenque.

Saint Jean-de-Maurienne
Saint Jean-de-Maurienne is een bekende plaats onder wielertoeristen. Met onder andere de Galibier, Télégraphe, Madeleine en de Croix-de-Fer in de buurt is het stadje van een kleine tienduizend inwoners een geweldig uitvalsoord voor de amateurrenners. In de stad zelf zijn naast de kathedraal ook diverse musea te vinden en is er jaarlijks het Saint-Jean boordfestival.

De Tour was één keer eerder in Saint-Jean-de-Maurienne, toen in 2006 de etappe startte naar Morzine.

Etappebeschrijving
Ondanks dat er vandaag geen aankomst bergop is, belooft het toch een boeiende rit te worden. In het eerste deel van de 204,5 kilometer lange etappe zijn vier klimmen opgenomen, waarvan twee van de eerste categorie. Na 46 kilometer wordt de top van de Col de la Colombière (16,5 kilometer à 6,7%) bereikt, waarna na 97 kilometer na een klim van 14,4 kilometer de top van de Col de Saisies wordt bereikt.

Daarna volgt een lange afdaling richting de voet van de laatste klim, de Col de la Madelaine. De berg is 25,4 kilometer lang à 6,1% en de top ligt op 32 kilometer van de streep. In de afdaling van de klim valt veel tijd te winnen, maar ook te verliezen. Ook zal het belangrijk zijn of renners goed uit de rustdag komen of niet.

 

Profiel

Algemeen klassement na de achtste etappe

# Naam ploeg tijd
1 Cadel Evans (Aus)
BMC Racing Team 37:57.09
2 Andy Schleck (Lux)
Saxo Bank + 0.20
3 Alberto Contador (Spa) Astana + 1.01
4 Jurgen v.d. Broeck (Bel) Omega Pharma-Lotto + 1.03
5 Denis Menchov (Rus) Rabobank + 1.10
6 Ryder Hesjedal (Can) Garmin + 1.11
7 Roman Kreuziger (Tsj) Liquigas + 1.45
8 Levi Leipheimer (VS) RadioShack + 2,14
9 Samuel Sánchez (Spa) Euskaltel + 2.15
10 Michael Rogers (Aus) HTC Columbia + 2.31
11 Robert Gesink Rabobank + 2,31


FOK!sport favorieten voor de etappe

***** Samuel Sanchez
**** Luis-Leon Sanchez
*** Ryder Hesjedal
** Joaquim Rodriguez
* Nicolas Roche, Christope Le Mevel

 

Bioware vindt The Old Republic droomgame

Bioware noemt Star Wars: The Old Republic een droomgame voor fans van Mass Effect en Dragon Age. Tegenover de website CVG zegt een woordvoerder van de ontwikkelaar dat er in deze grootschalige online game veel elementen uit andere populaire Bioware-series voorbijkomen.

"Als je een hardcore Bioware-fan bent, en houdt van titels als Mass Effect en vooral Dragon Age, dan is dit een droomgame", begint de woordvoerder. De nieuwe Star Wars-game zou veel weg hebben van deze twee eerdere games, maar dan een die nooit stopt.

Volgens de woordvoerder bevat Star Wars: The Old Republic ook nog genoeg traditionele MMO-elementen. Zo speelt het verzamelen van wapens en uitrusting een grote rol en zou ook het sociale aspect, kenmerkend voor dit genre, straks goed naar voren komen.

Star Wars: The Old Republic moet volgend jaar voor de pc uitkomen.

Bioware vindt 'The Old Republic' droomgame
Bioware vindt The Old Republic droomgame

Videochat in nieuwe Pokémon-games

Vrienden kunnen met elkaar videochatten in de games Pokémon White en Pokémon Black. Hiervoor moeten wel eerst de persoonlijke friendcodes uitgewisseld worden. Dit meldt het Japanse CoroCoro Magazine volgens Pokémon-fansite PokéBeach.

Via een draadloze verbinding kan er met vier spelers tegelijk gechat worden, terwijl het via internet met twee spelers kan. Omdat videochatten alleen mogelijk is met een camera, werkt deze functie alleen op de Nintendo DSi en niet op oudere versies van de draagbare spelcomputer.

De nieuwe vijfde generatie Pokémon-games brengt een aantal nieuwe elementen met zich mee. Zo is het mogelijk om data, bijvoorbeeld een schatkaart, uit te wisselen zonder speciale handelingen te verrichten, waardoor spelers elkaar kunnen helpen met een opdracht. Daarnaast wordt er een mysterieuze functie geïntroduceerd die het mogelijk maakt een opgeslagen bestand te delen met andere gamers.

Videochat in nieuwe 'Pokémon'-games
Videochat in nieuwe Pokémon-games

Releasedatum Enslaved bekend

De game Enslaved ligt vanaf 8 oktober in de Nederlandse winkels. Dit heeft game-uitgever Namco Bandai bekendgemaakt.

Enslaved is ontwikkeld door gamestudio Ninja Theory. Acteur Andy Serkis, bekend van zijn filmrol als Gollum in de The Lord of the Rings-trilogie, was bij het spel betrokken als coregisseur. Daarnaast is het verhaal geschreven door onder anderen Alex Garland, bekend als scriptschrijver van de films The Beach en 28 Days Later. Garland gaat tevens aan de slag met het scenario van de Halo-verfilming.

In Enslaved krijgt de speler de controle over twee personages, Monkey en Trip. Alleen de eerste wordt echt bestuurd. De bewegingen en handelingen van Trip worden door de computer bepaald.

Monkey leeft in een tijdperk waarin een langdurige oorlog de planeet flink heeft verwoest. De oorlog is voorbij, maar nog altijd zijn er robotten die jacht maken op alles dat beweegt. Wanneer Monkey en Trip gevangen worden, is er nog maar één mogelijkheid: ontsnappen.

Enslaved ligt vanaf 8 oktober in de winkel voor de Xbox 360 en Playstation 3.

?Enslaved? te koop vanaf 8 oktober
Enslaved te koop vanaf 8 oktober

Google investeert in online spelletjesbedrijf

Google heeft tussen de tachtig miljoen en honderdzestig miljoen euro in het online spelletjesbedrijf Zynga geïnvesteerd als voorbereiding op het nieuwe gameplatform Google Games. Dat schrijft de website TechCrunch.

Volgens TechCrunch gaat Zynga een belangrijke rol in de plannen van Google spelen. Door de samenwerking met deze ontwikkelaar van populaire spelletjes op sociale netwerksites als Facebook hoopt Google straks een breed publiek met haar nieuwe gameservice te bereiken.

Door samen te werken met Zynga lijkt Google een gooi naar de lucratieve markt voor casual games te doen. Spelletjes als Farmville en Mafia Wars worden door miljoenen gamers op Facebook gespeeld. Door dit te koppelen aan microtransacties of advertenties kan het bedrijf achter de populaire zoekmachine mogelijk veel geld verdienen.

Google heeft zelf nog geen officiële aankondigingen over Google Games gemaakt.

 

De Jong: "Ik had van het veld gestuurd kunnen worden"

Nigel de Jong heeft toegegeven dat hij afgelopen zondag, in de eerste helft van de WK-finale tegen Spanje, is ontsnapt aan een rode kaart. Dit heeft de Jong gezegd tegenover Sky Sports.

Scheidsrechter Howard Webb bestrafte een 'karatetrap' van de middenvelder tegen Xabi Alonso met geel. “Ja, ik was bang dat het erger zou worden dan een gele kaart”, zegt de speler van Manchester City die ontkent dat hij Alonso bewust raakte. “Het zag er slecht uit, maar om eerlijk te zijn heb ik mijn tegenstander niet aan zien komen.”

“Ik was gefocust op de bal en raakte hem op zijn borst. Het was een curieus moment, maar gelukkig kreeg ik geel. Ik had dus een beetje geluk,” besluit De Jong.

Webb: "Finale was een hel"

Howard Webb had afgelopen zondag de finale op het WK tussen Nederland en Spanje onder zijn hoede. De wedstrijd werd niet waarop hij had gehoopt en hij beschrijft hem als "De moeilijkste momenten van mijn loopbaan, die je nog het best kunt omschrijven als een regelrechte helletocht die twee uur duurde".

Webb strooide met gele kaarten. In totaal deelde hij er dertien uit, waarvan negen voor Oranje. "Psychisch en emotioneel slopend", beschrijft Webb het duel in The Daily Mail.

Na de wedstrijd mocht Webb samen met zijn drie assistenten een medaille ophalen bij de voorzitter van de FIFA, Sepp Blatter. Tijdens de uitreiking werd Webb getrakteerd op een hels fluitconcert.

De FIFA had een goede beoordeling over voor Webb. De Engelsman en zijn assistenten kregen een compliment voor de manier waarop er was omgegaan met de buitenspelsituaties. "De FIFA heeft mij niet alleen beoordeeld op het optreden in de finale maar gekeken naar het hele toernooi", aldus Webb.

Webb vliegt vandaag terug naar Engeland. Daar wacht hem een vakantie waarna hij zich weer moet voorbereiden op komend seizoen.

Vlaar hervat groepstraining Feyenoord

Ron Vlaar heeft de groepstraining bij Feyenoord hervat. De verdediger van de Rotterdammers had last van zijn hamstring. Hierdoor moest hij ook de trip met Oranje naar Zuid-Afrika aan zich voorbij laten gaan.

Vlaar is inmiddels volledig hersteld en bereidt zich met Feyenoord in Zeeland voor op het nieuwe seizoen.

Ook Leroy Fer kampte met lichte klachten. De middenvelder had last van zijn lies, maar is net als Vlaar weer aangesloten bij de groep. Eerder volgde hij een apart programma om zo snel mogelijk te herstellen.

Feyenoord-trainer Mario Been laat zijn selectie vandaag twee keer trainen. Morgenavond wordt er geoefend tegen het Zeeuws elftal.

Geen kijkcijferrecord WK-finale

De uitzending van de WK-finale heeft geen nieuw kijkcijferrecord gevestigd. Inclusief de mensen die buitenshuis keken, zagen 12,2 miljoen mensen hoe Nederland vlak voor het einde van de verlenging tegen Spanje de boot inging. Dat meldt de NOS vandaag na berekening van het aantal kijkers buiten de deur.

Naar de halve finale tegen Uruguay keken meer mensen. Met die met 3-2 door Oranje gewonnen wedstrijd werd een nieuw kijkcijferrecord gevestigd. Die wedstrijd werd door 12.270.000 mensen bekeken. De kijkcijfers van de finale bleven steken op 12.215.000.

Het lagere aantal kijkers betekent niet dat veel mensen al aanvoelden dat het mis zou gaan. Wellicht keken veel mensen niet doordat ze het afgelopen weekend op vakantie gingen.

In Amerika sneuvelde wel een kijkcijferrecord door de finale. Met 24 miljoen kijkers in de Verenigde Staten was het daar de best bekeken voetbalwedstrijd ooit.

Oranje wordt vanmiddag gehuldigd met een boottocht door de Amsterdamse grachten en een feest op het Museumplein.

'Kerngeleerde Iran vlucht naar ambassade VS'

Een vermiste Iraanse atoomwetenschapper die volgens Iran was ontvoerd door de CIA, heeft zijn toevlucht gezocht tot de Pakistaanse ambassade in Washington. Dat meldden Iraanse staatsmedia dinsdag.

"Een paar uur geleden is Shahram Amiri naar de ambassade gevlucht. Hij wil zo snel mogelijk terugkeren naar Iran", vermeldde de staatsradio.

Iran heeft zelf geen ambassade in de Verenigde Staten; Iran en de VS verbraken hun diplomatieke banden kort na de islamitische revolutie in Iran van 1979. De ambassade van Pakistan behartigt de Iraanse belangen in de VS.

Eerste zitting eerste terrorismetribunaal

Het eerste internationale terrorismetribunaal, het Hariri-Tribunaal in Leidschendam, houdt dinsdag zijn eerste openbare zitting. Dit gebeurt in de inmiddels tot rechtszaal verbouwde gymzaal in het voormalige AIVD-gebouw waar vroeger Nederlandse geheim agenten trainden.

Het Hariri-Tribunaal doet onderzoek naar de moordaanslag op de Libanese oud-premier Rafik al-Hariri. Door de enorme ontploffing van een vrachtwagen met 1 tot 2 ton explosieven kwamen op 14 februari 2005 in Beiroet naast Hariri 22 andere Libanezen om het leven.

Het tribunaal heeft nog niemand aangeklaagd. Wel werden op verzoek van een VN-onderzoekscommissie vier Libanese generaals opgepakt die jarenlang zonder aanklacht vastzaten. Enkele weken na de oprichting van het tribunaal op 1 maart 2009 besloot een rechter dat de vier generaals moesten worden vrijgelaten bij gebrek aan overtuigend bewijs.

Een van hen, Jamil al-Sayyed, laat het er niet bij zitten. Met zijn advocaat wil hij in een gerechtelijke procedure verhaal halen wegens 'lasterlijke aangifte en willekeurige detentie'. Op verzoek van de generaal wordt dinsdagmiddag hierover de eerste openbare zitting gehouden.

Noord-Korea zegt gesprek met VN af

Noord-Korea heeft het voor dinsdag geplande overleg met de Verenigde Naties over een gezonken Zuid-Koreaans marineschip om 'administratieve redenen' afgezegd. Het stalinistische bewind in Pyongyang wil op een later tijdstip over de kwestie praten.

Dat heeft het VN-commando dat toezicht houdt op de wapenstilstand op het Koreaanse schiereiland laten weten, aldus het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap dinsdag. Een nieuwe datum voor het overleg is nog niet vastgesteld.

Noord-Korea zou dinsdag met het VN-commando overleggen over de aanval op het Zuid-Koreaanse marineschip Cheonan eind maart, waardoor 46 mensen omkwamen. Volgens een internationaal onderzoek is de Cheonan door een Noord-Koreaanse torpedo tot zinken gebracht. Pyongyang ontkent dat.

Hoogleraren: geen trauma door WK

Het verlies van de WK-finale is niet te vergelijken met een echt trauma. Dat zeggen hoogleraren dinsdag in De Telegraaf. Een 'vervelend gevoel' is volgens hoogleraar psychologie Rolf Kleber het ergste wat de supporter kan overkomen. Na een paar dagen zou dat gevoel al plaats maken voor trots. Bij de voetballers kan dat wat langer duren, maar het is geen kwestie van jaren.

De nederlaag tegen Duitsland in 1974 wordt volgens hem dan ook vaak onterecht een trauma genoemd. "Bij een echt trauma kun je nog jarenlang nachtmerries, huilbuien of woedeaanvallen hebben." Dat is volgens hem niet te vergelijken met het verliezen van een finale.

De hoogleraar verwacht dat het nare gevoel voor veel mensen dinsdag tijdens de huldiging al verdwijnt. "Dan moet je gewoon trots zijn dat we als klein land zo ver gekomen zijn."

Ook volgens emeritus hoogleraar Hans van de Sande is geen sprake van een trauma. Supporters identificeren zich volgens hem steeds meer met een elftal naarmate het verder komt, maar na het toernooi zou dat gevoel al snel verdwijnen. Hij denkt dat veel fans snel inzien dat de verloren finale geen geweldige wedstrijd was, waardoor het verlies gemakkelijker te accepteren is.

'Tbs-klinieken verkorten behandelduur'

Tbs-klinieken gaan voor iedere patiënt inschatten hoe lang zijn behandeling gaat duren. Ze mogen alleen met goede argumenten van die behandelduur afwijken. Dat zegt directeur van de Van der Hoeven Kliniek Marion van Binsbergen dinsdag in de Volkskrant.

De maatregel wordt genomen omdat de gemiddelde behandelduur sinds 2000 is verdubbeld van vijf naar grofweg tien jaar. Verdachten kiezen steeds vaker liever voor de gevangenis omdat een tbs-behandeling kan worden verlengd totdat de patiënt genezen is verklaard. Hierdoor kan de behandeling eeuwig duren.

De advocaat en de cliënt hebben geen zicht op hoe lang de behandeling gaat duren. Veel advocaten adviseren hun cliënt daarom niet mee te werken aan een gedragskundig onderzoek in het Pieter Baan Centrum. Zonder zo'n onderzoek is het voor rechters vrijwel onmogelijk een verdachte een behandeling op te leggen.

Dat is terug te zien in de cijfers. Waar eerder jaarlijks tweehonderd patiënten bij de tbs-klinieken binnenstroomden, zijn dat er nu nog maar vijftig. De rest gaat volgens Van Binsbergen naar de gevangenis en keert onbehandeld terug in de maatschappij. Dat zou de kans dat ze in herhaling vallen vergroten.

Advocaten, rechters en officieren van justitie krijgen allemaal te weten hoe lang de behandeling van een cliënt volgens de kliniek moet duren. Dat heeft volgens Van Binsbergen een 'disciplinerend effect'.

'Salaris medisch specialist aan banden'

Medisch specialisten mogen vanaf volgend jaar niet meer dan 285.000 euro verdienen. Dat staat in een voorstel dat demissionair minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) naar de belangenbehartigers van medisch specialisten heeft gestuurd, schrijft de Volkskrant.

Het voorgestelde maximum ligt boven de Balkenendenorm, maar ver onder de vier of vijf ton die veel specialisten, die niet in loondienst zijn, nu verdienen. Klink wil het budget voor deze vrijgevestigde medisch specialisten verlagen van 2,7 miljard euro vorig jaar naar 1,8 miljard euro volgend jaar.

Ziekenhuizen mogen hun specialisten meer betalen dan het voorgestelde maximum, maar dat moeten ze dan wel uit eigen zak doen.

De specialisten verdienden vorig jaar zevenhonderd miljoen euro meer dan de begrote twee miljard euro. Dat kwam door het declaratiesysteem dat in 2008 van kracht werd. Daardoor kregen ze per behandeling een vaste vergoeding, ook als ze nauwelijks bij de behandeling van een patiënt betrokken waren.

Chelsea wil schorsing Mutu verlengen

Adrian Mutu moet zich ernstig zorgen maken. De aanvaller werd enkele maanden geleden een schorsing van negen maanden opgelegd en die wordt verlengd als het aan Chelsea ligt.

Mutu is Chelsea door cocaïnegebruik zeventien miljoen euro schuldig en betaalde dat torenhoge bedrag nog niet terug aan de Engelse grootmacht. De zaakwaarnemer van de aanvaller, Victor Becali, zegt nu dat Chelsea de FIFA zou kunnen bewegen om de schorsing, die tot oktober 2010 geldt, te verlengen.

Chelsea heeft de FIFA gevraagd de schorsing van Mutu aan te houden, totdat hij zijn schuld volledig heeft terugbetaald. Dat zegt Becali in gesprek met het Italiaanse Sky Sport 24. Becali probeert naar verluidt met Chelsea te onderhandelen om de 'soap' af te sluiten.

Mutu leek op weg naar een andere club, omdat Fiorentina hem niet wil betalen tijdens zijn schorsing. Nu lijkt het er echter op dat 31-jarige Roemeen de Florentijnen trouw blijft, mocht de straf uitgebreid worden.

Nederwaard: diplomafraude

Er studeerden te weinig mensen af, en dat had een negatief effect op de uitgekeerde Rijksbijdrage. Goede raad was duur. De enige manier om de financiële zorgen een halt toe te roepen was, zoveel mogelijk studenten alsnog hun studie met een diploma te laten afronden, zodat de Rijksbijdrage alsnog kon worden geïncasseerd. Dus werd aan honderden studenten de behaalde onvoldoendes kwijtgescholden, werden de studenten vrijgesteld van de plicht om openstaande tentamens nog af te leggen, en kregen ze in ruil voor een op twee A4’tjes getikt ‘werkstuk’ alsnog hun HBO-diploma in de studierichting Communicatiekunde.

[Tour] Ook Karpets en Kluge geven op

Vladimir Karpets heeft deze editie van de Tour de France moeten verlaten. De Russische kopman van de Katyusha-ploeg blijkt de eerste Tourweek met een gebroken hand rondgereden te hebben. Hierdoor moet de nummer 57 van het klassement opgeven. Eerder kwam teamgenoot Stijn Vandenbergh in etappe zeven al buiten tijd binnen.

Ook voor Roger Kluge zit de Ronde er op. De huidige nummer 176 van het klassement brak zaterdag bij een valpartij een botje in zijn rechterhand. De Duitse renner is na het opgeven van Niki Terpstra de tweede coureur van zijn ploeg die Parijs niet zal gaan halen.

Begroting De Graafschap neemt met drie miljoen toe

Promovendus De Graafschap gaat er in de financieel moeilijke tijden op vooruit. De begroting van De Superboeren stijgt van zeven naar bijna tien miljoen euro.

De toename komt door meer tv-gelden en hogere sponsorinkomsten. De Graafschap werd het voorbije seizoen kampioen van de Jupiler League en promoveerde zodoende naar de Eredivisie.

Met 9,6 miljoen euro houdt de Doetinchemse club andere eredivisieclubs als Willem II en Heracles Almelo onder zich. Ook Excelsior en VVV-Venlo werken met een lager budget, zo meldt commercieel directeur Henk Bloemers tegenover Omroep Gelderland. Deze week verwacht De Graafschap een nieuwe hoofd- en shirtsponsor te kunnen presenteren. Welke bedrijven daarvoor in de race zijn, wilde Bloemers nog niet vertellen.

De Graafschap is op zoek naar versterkingen. De ploeg van trainer Darije Kalezic zoekt in ieder geval nog een spits en een 'voetballende' middenvelder. Testspeler Juvhel Tsoumou kon onlangs geen contract afdwingen.

iPhone 4 krijgt slechte beoordeling

Consumer Reports, een toonaangevend Amerikaanse tijdschrift voor productbeoordelingen, komt na testen tot de conclusie dat de iPhone 4 geen aanrader is. Dat stond maandag op de website van het magazine.

Volgens het blad heeft het toestel problemen met de ontvangst als gevolg van een fout in het ontwerp. De verhalen over een slecht bereik van de nieuwe iPhone doen al langer de ronde, het tijdschrift bevestigt dit nu.

"Als je vinger of hand een plekje op de laag aan de linkerzijde van het toestel raakt - wat makkelijk gebeurt vooral bij linkshandigen - kan het ontvangstsignaal significant slechter worden. Zo slecht dat de verbinding wordt verbroken als je in een gebied bent waar het bereik toch al slecht is", aldus het blad. "Door dit probleem kunnen we de iPhone 4 niet aanraden."

Kort geding RTL Nieuws van de baan

RTL Nieuws kan dinsdag toch met meerdere cameraploegen verslag doen van de huldiging van het Nederlands elftal op het Museumplein in Amsterdam. Een kort geding dat RTL hierover wilde aanspannen, is van de baan. Dit maakte de hoofdredactie maandagavond bekend na spoedberaad met de gemeente Amsterdam.

Eerder op de avond dreigde de hoofdredactie naar de rechter te stappen op grond van het recht op vrije nieuwsgaring. RTL Nieuws eiste meerdere cameraposities op het Museumplein om dinsdag volwaardig verslag te kunnen doen van de huldiging. Amsterdam heeft die nu toegezegd.

RTL Z (op RTL 7) doet dinsdag overdag net als de NOS verslag van de bezoeken die het elftal 's ochtends in Den Haag aflegt aan scheidend premier Jan Peter Balkenende en koningin Beatrix. In de middag schakelt de zender rechtstreeks over naar Amsterdam voor de rondvaart en de huldiging.

Punten Ronde 10 FOK! Formule 1-manager

We zijn net over de helft van het seizoen heen, en ook in de FOK! Formule 1-manager werden weer punten uitgedeeld. Hieronder zie je de toptienresultaten van Ronde 10 en de stand in het Algemeen Klassement bij de users en subleagues.

De Grand Prix van Groot-Brittannië werd dit weekend verreden op de baan van Silverstone. Mark Webber won de race oppermachtig vanaf de start, zijn teamgenoot en polesitter Sebastian Vettel kende een slechte start en werd ingehaald door Webber, maar had een goede inhaalrace en eindigde als zevende.

De strafpunten die deze race zijn uitgedeeld:
- Vitantonio Liuzzi, teruggezet op grid: -15
- Fernando Alonso, drivethroughpenalty: -15

- Renault-motor, aandrijving Kubica: -15

- STR-chassis, remmen Alguersuari: -15
- Virgin Racing-chassis, hydraulica Di Grassi: -15

Sakon Yamamoto reed dit weekend in de plaats van Bruno Senna voor het team van Hispania Racing Team. We hadden helaas niet zo heel veel tijd om Yamamoto op te nemen in de manager. Na enig overleg hebben we besloten - zo is het jaren geleden in eerdere F1-managers ook gegaan - geen punten voor Senna uit te delen, die heeft immers niet gereden. Maar wel voor de motor en het chassis, die zijn immers met Yamamoto wel over de finish gekomen.

Yamamoto wordt niet in de F1-manager opgenomen omdat Senna volgende race weer zal rijden. Mocht blijken dat Yamamoto toch vaker voor het HRT-team gaat rijden, zullen we de Japanner uiteraard wel invoeren in de manager.

Was het eerder technisch niet mogelijk om exact het aantal punten van alle deelnemers te bepalen, dankzij een van de developers die werkt aan de managerprogrammeercode, heb ik ook deze keer iedereen mee kunnen nemen in de berekening. Plus dat de usernamen nu achter de teamnamen in één oogopslag bekend zijn. Heel veel dank aan developer zoem! We hopen snel deze leuke feature aan de deelnemers aan te bieden. Jammer genoeg is er nog niet te zeggen wanneer precies.

Ronde 10 was uitstekend voor Team Manana, die 297 punten scoorde, maar ook de teams DTC en DeeDZ Racing haalden maar 1 punt minder met 296 punten. Team Piemelpakkies wist 291 punten te scoren en heeft de vierde plaats deze ronde. De teams TF1, Köttbullar en SilverBullet haalden met 283 punten de vijfde plek.

Punten Ronde 10

Pos. Teamnaam Usernaam Totaal Ronde 10
1 Team Manana BitetheBullet 2061 297
2 DTC AJDTC 2060 296
= DeeDZ Racing DeeDZ_010 2002 296
4 Piemelpakkies piemelpak 1866 291
5 TF1 TiNo22 1792 283
= Köttbullar dicken 1729 283
= SilverBullet 907 1676 283
8 Spookrijders k3ll 1952 281
9 F1 Holland Racing Slein83 1969 280
= Sally's Devils! Sally 1882 280
= TNT No-3 1815 280
= RARE-F1 hijglander 1730 280


In het Algemeen Klassement staat nog steeds team shannara van paxshannara bovenaan, hij heeft nu 2146 punten. Daar iets achter vinden we PP-Vogels met 2129 punten op de tweede plaats. Rondewinnaar Team Manana staat derde in het klassment met 2061 punten, maar hij wordt in de nek gehijgd door team DTC die 1 puntje minder heeft op dit moment. De top vijf wordt afgesloten door team Jasper Racing, die nu 2034 punten behaald heeft.

Algemeen Klassement

Pos. Teamnaam Usernaam Totaal Ronde 10
1 shannara paxshannara 2146 238
2 PP-Vogels PP-vogels 2129 275
3 Team Manana BitetheBullet 2061 297
4 DTC AJDTC 2060 296
5 Jasper Racing jasper_kock 2034 220
6 JGP _Plukkie_ 2024 215
7 Puk Fritsert 2021 220
8 DeeDZ Racing DeeDZ_010 2002 296
9 GeersSquadron gerardvr 2000 220
10 Was Soepie JaapB 1999 275


Bij de subleagies staat nog steeds subleague ADP F1 aan top, met 1729 punten staan zij weer behoorlijk los van subleague Vana Racing League, die nu 1643 punten heeft. Subleague ! AIM ON TOP ! heeft het weer goed gedaan deze ronde, ze klimmen op van de tiende naar de derde plek, met 1628 punten. Subleague Alientrick heeft met 1610 punten maar 1 punt meer dan subleague F1 Predictions, die met 1609 punten op de vijfde plaats staat.

Algemeen Klassement Subleagues

Pos. Subleaguenaam Eigenaar Totaal Ronde 10
1 ADP F1 aqualeon 1729 238
2 Vana Racing League Mesmancer 1643 177
3 ! AIM ON TOP ! AmenhotepIV 1628 228
4 Alientrick cybercool 1610 201
5 F1 Predictions ElmarO 1609 200
6 Grand Prix du Achmea iBenshi 1598 164
7 lelijk eNGine10 1584 194
8 Silberpfeilen Voraus! GrapeFruit 1581 196
9 SpaMetBier Horus 1577 165
10 Gas Hoare F1 MaGNeT 1569 166

Allemaal gefeliciteerd met de vermelding in dit puntenbericht.

Over twee weken, op zondag 25 juli, wordt de Grand Prix van Duitsland verreden op het circuit van Hockenheim. De volgende ronde sluit op vrijdag 23 juli 23:59 uur, dus zorg dat je voor die tijd je (gewijzigde) team opgeslagen hebt!

Kijk gauw verder bij de speluitleg of de puntentelling, en als je nog andere vragen hebt, kun je terecht bij de FAQ. Om direct naar de FOK! Formule 1-manager te gaan klik je hier.

Wil je meespelen, maar heb je nog geen account op FOK!? Registreer je dan hier!

Mochten er toch nog vragen of opmerkingen zijn, dan kan dat of via pm aan FOK!managers, via mail sport[at]fok.nl of via een bericht in het speciale F1-manager 2010-topic in het Autosport- en motorsport-forum!

Tot slot wensen we je veel succes en veel plezier met de Formule 1-manager 2010 van FOK!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.