Oranje is het niet eens met kritiek op harde spel

Oranje is een beetje moe van alle kritiek op het harde spel van het Nederland elftal tijdens de WK-finale. "Het beeld in het buitenland is na één wedstrijd omgeslagen. Vorige week was Johan Cruijff nog heel complimenteus. Jammer dat zo'n beeld nu ontstaat", aldus Bert van Marwijk na afloop van zijn bezoek aan het Catshuis. "Er waren inderdaad forse overtredingen, maar ik moet het allemaal nog terugzien."

"Er is altijd kritiek, maar Spanje heeft ook hard gespeeld. We hebben inderdaad zware overtredingen gemaakt, maar de Spanjaarden ook", zegt Joris Mathijsen.

Ook Mark van Bommel snapt weinig van alle negatieve opmerkingen. "Ik ben het niet eens met de kritiek. Een finale moet je proberen te winnen. We gingen voor goud, dan kun je nu niet blij zijn met een tweede plek."

"Het waren twee ploegen die voor de winst gingen. Overtredingen kwamen van beide kanten. Er zaten inderdaad een paar behoorlijke bij", voegt Arjen Robben toe.

Nigel de Jong, die geel kreeg na zijn karatetrap tegen Xabi Alonso, hield zijn mond: "Ik ga gewoon genieten van deze dag en ga niet reageren op uitspraken van anderen."