Van Bommel: "Finale niet zachtjes van beide kanten"

Mark van Bommel is niet gelukkig met het feit dat buitenlandse media de WK-finale een ordinaire schoppartij noemden. "Dat is een beetje kort door de bocht", zei hij dinsdag na de ering bij het Catshuis tegen de NOS. "We zijn een klein land dat ontzettend trots mag zijn. Dat moet ook overheersen."

"Natuurlijk was de finale niet zachtjes, maar dat was van beide kanten. Als wij zoiets presteren moet je het positief bekijken. Er zijn natuurlijk momenten in een wedstrijd die een wedstrijd bepalen. Het is makkelijk om over de scheidsrechter te praten, maar ik vond hem op belangrijke momenten hoogst ongelukkig."

Hoe is het, anderhalve dag na de finale, met de teleurstelling? Van Bommel: "De teleurstelling is heel erg groot. Als je in een WK-finale staat wil je ook winnen. Als je terugkomt merk je hoe de mensen meegeleefd hebben. Iedereen was erg trots. Dan verandert de teleurstelling wel een beetje in trots."

Vanmiddag wacht nog de rondvaart en huldiging in Amsterdam. "Na de wedstrijd had ik er geen zin in. Nu wil je het ook meemaken en beleven."