Coulthard zei nee tegen Ferrari

Peterselieman

David Coulthard heeft onthuld dat hij een aanbieding van Ferrari om tweede coureur te worden geweigerd heeft. De 39-jarige Schot deed zijn onthulling in een column in The Daily Telegraph. Destijds was Michael Schumacher de eerste rijder bij het Italiaanse team.

Coulthard deed zijn betoog in het licht van de strijd die nu bij Red Bull Racing gaande is. Daar ontnam de Oostenrijkse renstal op Silverstone een voorvleugel van Mark Webber en gaf deze aan Sebastian Vettel. De Duitser kende een pechvolle race, terwijl Webber in de race als eerste eindigde.

De Schot ziet het liefst dat een renstal met twee gelijkwaardige rijders de strijd aan gaat en niet het model dat Ferrari jarenlang met Schumacher hanteerde waarbij alleen de eerste coureur telt. "Ik heb veel respect voor Mark en hij had zijn redenen voor de uitspraken die hij deed. Hij voelde zich gekrenkt dat het team Vettel zijn voorvleugel gaf en hij zag een kans om de situatie in zijn voordeel te beslechten door zijn gevoelens in de media te uiten. Dat is zijn recht. Dat is een bloeddorstige houding die ik in mijn carrière had moet laten zien in Jerez in 1997 en in Melbourne een jaar later toen ik plaats moest maken voor McLaren-teamgenoot Mika Häkkinen."

Teambaas Christian Horner heeft gezegd dat de voorvleugel aan Vettel werd gegeven omdat er nog maar één van was en deze aan de rijder gegeven werd die hoger in het kampioenschap stond. Na Groot-Brittannië is dit Webber, waardoor Red Bull mocht zich een soortgelijke situatie voordoen de Australiër het voordeel geeft.

"De strategie van Webber is risicovol. Als het fout gaat is de relatie met het team niet meer te repareren. Als het goed uitpakt kan hij zijn positie bij het team consolideren, het publiek voor zich winnen en de boeken in gaan als een stalen rijder die tegen de ongelijkheid gevochten heeft en de titel gepakt heeft."