Sneijder: "Kan niet wachten op het Museumplein"

Wesley Sneijder werd mede-topscorer van het WK met vijf doelpunten. Vandaag wordt hij, samen met het hele team gehuldigd in Amsterdam.

Na een toespraak van demissionair minister-president Jan Peter Balkenende sprak Sneijder voor de camera's van de NOS. Hij dacht nog even terug aan de finale. Op weg naar het stadion zag hij een wolkenkrabber waar een enorme foto van hem op stond. "Toen ik dat zag dacht ik bij mezelf dat ik hier wel trots op kan zijn. Zulke momenten blijven je de rest van je leven bij."

Sneijder wacht vanmiddag een rondvaart door de grachten. "Wat wij gaan meemaken is geweldig. We kunnen het volk eindelijk wat teruggeven. Ik kan niet wachten op het moment op het Museumplein."

Eerst mag Sneijder nog even langs bij de koningin. "Het is echt een eer om bij de koningin langs te gaan. We zijn vanochtend weer vroeg gewekt en kregen het dagprogramma. Dan zie je dat er een enorm grote dag op je staat te wachten. Niet te geloven."

Sneijder maakt misschien wel de meest hectische week uit zijn leven mee. "Vandaag is natuurlijk geweldig. Volgende week zaterdag ga ik trouwen, daar kijk ik naar uit. Eerst moet ik nog langs Ibiza, voor de bruiloft van John Heitinga. Zaterdag wordt het mooiste moment uit mijn leven. Daarna mag ik eindelijk gaan genieten van vakantie."