Webb: "Finale was een hel"

Howard Webb had afgelopen zondag de finale op het WK tussen Nederland en Spanje onder zijn hoede. De wedstrijd werd niet waarop hij had gehoopt en hij beschrijft hem als "De moeilijkste momenten van mijn loopbaan, die je nog het best kunt omschrijven als een regelrechte helletocht die twee uur duurde".

Webb strooide met gele kaarten. In totaal deelde hij er dertien uit, waarvan negen voor Oranje. "Psychisch en emotioneel slopend", beschrijft Webb het duel in The Daily Mail.

Na de wedstrijd mocht Webb samen met zijn drie assistenten een medaille ophalen bij de voorzitter van de FIFA, Sepp Blatter. Tijdens de uitreiking werd Webb getrakteerd op een hels fluitconcert.

De FIFA had een goede beoordeling over voor Webb. De Engelsman en zijn assistenten kregen een compliment voor de manier waarop er was omgegaan met de buitenspelsituaties. "De FIFA heeft mij niet alleen beoordeeld op het optreden in de finale maar gekeken naar het hele toernooi", aldus Webb.

Webb vliegt vandaag terug naar Engeland. Daar wacht hem een vakantie waarna hij zich weer moet voorbereiden op komend seizoen.