Prandelli: "Videotechnologie is nodig"

De roep om technische hulpmiddelen in het mondiale profvoetbal wordt steeds groter. Cesare Prandelli, de nieuwe bondscoach van Italië, heeft er ook een duidelijke mening over.

De voormalige oefenmeester van Fiorentina heeft een vernieuwende blik op de huidige stand van zaken in het voetbal. Ook bij de nationale ploeg van Italië kan men veranderingen verwachten.

"Als je autoriteit wilt afdwingen, is het belangrijk dat je jezelf bent. Wanneer je kleren draagt die niet van jezelf zijn, gaat het niet goed", zo redeneert de nieuwe keuzeheer van de azzurri. Prandelli laat ook duidelijk merken dat hij een voorstander is van vernieuwingen binnen de arbitrage.

"Er zou videotechnologie gebruikt moeten worden. De technologie is al aanwezig op het veld. In 2006 zag de vierde official de kopstoot van Zinedine Zidane op het grote scherm en hij lichtte toen de scheidsrechter in, niemand heeft officieel toegegeven dat het zo gegaan is, maar het is wel degelijk zo gebeurd", aldus Prandelli tegenover Il Corriere della Sera.