FA prijst Webb voor optreden in WK-finale

Howard Webb, de scheidsrechter die de WK-finale tussen Nederland en Spanje (0-1) floot, kreeg veel kritiek te verduren. Onder meer dankzij de vele gele kaarten die hij uitdeelde. De Engelse voetbalbond heeft echter lovende woorden over het optreden van Webb, die gedurende het seizoen Premier League-wedstrijden fluit.

Jonathan Hall, directeur van de Engelse scheidsrechterscommissie, prijst Webb om zijn optreden in Zuid-Afrika. "Allereerst willen we Howard Webb, Mike Mullarkey en Darren Cann feliciteren met een geweldig toernooi en uitstekend gefloten finale onder moeilijke omstandigheden", aldus Hall op de website van de FA.

"Er kan geen kwaad woord over de prestatie van Howard gezegd worden en het is nauwelijks voor te stellen dat veel andere arbiters in staat zijn om een soortgelijk optreden te evenaren of om zo'n wedstrijd in goede banen te leiden", zo vervolgde de official van de FA.

"Ik denk ons uitstekende korps aan scheidsrechters in Engeland hierdoor meer steun verdient. Het geeft ook de echte waarde van ons nationale 'Respect'-initiatief goed weer. We zijn ontzettend trots dat de FIFA de kwaliteiten van Howard op het hoogtepunt van zijn carrière erkend heeft."