Kesler: "Van Marwijk is een supercoach"

Directeur betaald voetbal, Henk Kesler, reageerde met verbazing op de berichten dat in het buitenland een grote aanbieding voor bondscoach Bert van Marwijk klaarligt. Kesler, die op korte termijn vertrekt bij de KNVB, ontkent dat hier sprake van is.

"Helemaal niks van waar. Het is volstrekt een broodjeaapverhaal", aldus de bondsdirecteur op het Museumplein in Amsterdam. Kesler bevestigde echter niet dat Van Marwijk de komende twee jaar sowieso zal aanblijven als de bondscoach van Oranje, hij gaat er wel vanuit.

"Zoals het er nu naar uitziet, blijft hij. Bert is een supercoach. Een rustige en plezierige man ook, met wie je heel leuk over voetbal kunt praten. Ik hoop dat hij nog een aantal jaar bij de KNVB in dienst blijft", zo vervolgde Kesler zijn verhaal tegenover het Algemeen Dagblad.

Van Marwijk volgde na het EK in 2008 Marco van Basten op als coach van Oranje. De kwalificatie voor het WK verliep voorspoedig en ook in Zuid-Afrika presteerde het Nederlands elftal onder Van Marwijk uitstekend. Voor aanvang van het WK tekende de voormalige coach van Feyenoord reeds voor twee jaar bij.