FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 1 mei 2010

Beschonken man rijdt in op menigte

Een 19-jarige Litouwer is zaterdagochtend in de Duitse deelstaat Nedersaksen in dronken toestand op een menigte ingereden. Daarbij raakten vijftien mensen gewond waarvan drie ernstig, een jonge vrouw is zo ernstig gewond geraakt dat ze in levensgevaar in het ziekenhuis ligt.

Het incident deed zich voor op een smalle weg waar honderden mensen te voet en met huifkarren op weg waren naar een volksfeest in een dorp in de buurt. De politie zegt dat de man zich opwond over de drukte op de weg en daardoor niet kon opschieten. Hij is na het ongeluk doorgereden, maar werd later aangehouden.

Noodplan Griekenland: tot ¤120 miljard

Griekenland heeft zaterdag met de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds een akkoord bereikt over noodhulp aan het in financiële problemen verkerende land. Dat stelde een bron bij het Griekse ministerie van Financiën zaterdagavond.

De onderhandelingen zijn beëindigd, aldus de bron. Premier George Papandreou maakt zondagochtend de inhoud van het reddingsplan bekend. Een zitting van het kabinet over de noodhulp moet om 8.30 uur beginnen. De vergadering zal rechtstreeks op de Griekse televisie worden uitgezonden.

De Franse minister van Financiën Christine Lagarde uitte eerder zaterdag de verwachting dat de omvang van het reddingspakket voor de Grieken op kan lopen tot tussen 100 en 120 miljard euro.

Cohen wil samenleving bij elkaar houden

De samenleving wordt bedreigd door een 'ieder voor zich en god voor allen houding'. Dat zei PvdA-leider Job Cohen zaterdag in zijn toespraak voor de Dag van de Arbeid.

Volgens Cohen komt die houding onder meer door het neoliberalisme dat de nadruk te veel legt op het behalen van een zo groot mogelijke winst. Door het focussen op winst wordt volgens Cohen het gevoel versterkt dat het ieder voor zich is.

"Wij moeten een dam opwerpen tegen een kille en harde samenleving waar het ieder voor zich is, waar banken worden geholpen, maar mensen het maar zelf moeten uitzoeken. Waarbij je zonder geld of connecties aan het kortste eind trekt. Dat is niet mijn wereld", zei Cohen.

Vijf gewonden bij ongeluk in Weurt

Bij een ongeluk in Weurt zijn zaterdagavond vijf mensen gewond geraakt. Een auto met de vijf mensen vloog uit de bocht en knalde tegen twee bomen. Hoe de vijf er precies aan toe zijn is nog niet bekend, maar ze zijn naar een ziekenhuis vervoerd. Het ziet er niet naar uit dat ze in levensgevaar verkeren, zegt een woordvoerder van de politie.

Het ongeluk gebeurde op de Nieuwe Pieckelaan aan de rand van de Gelderse plaats. Waardoor de auto uit de bocht vloog en of dat op hoge snelheid gebeurde, moet nog blijken uit onderzoek. De weg is korte tijd afgezet geweest door de politie.

De identiteit van de betrokkenen is nog niet bekend.

NEC-fans trakteren spelers op Jodenkoeken

In aanloop naar het belangrijke treffen tussen N.E.C. Nijmegen en Ajax hebben supporters van de Nijmeegse formatie de selectie van de club op Jodenkoeken getrakteerd.

Een supportersclub van N.E.C. Nijmegen, HKN, bedacht deze ludieke actie. De reden voor de actie is dat de supporters niet willen dat Ajax in Nijmegen kampioen van Nederland wordt. Boven een brief, gericht aan de spelers, stond de kop: "Geen derde ster in Nijmegen".

Daarmee doelde men op de mogelijke dertigste titel van Ajax die het Amsterdamse team kan winnen. De koeken werden tijdens de training van zaterdagochtend door de supporters op de stoeltjes in de kleedkamer neergelegd.

Waterpolovrouwen bijna geplaatst voor EK

De Nederlandse waterpolovrouwen hebben zich geplaatst voor het Europees kampioenschap, dat komende zomer plaatsvind in Zagreb. Nederland klopte vandaag Griekenland met 14-9.

Gisteren al had Nederland geen enkel probleem met Tsjechië, 30-1. Morgen heeft het daardoor tegen Groot-Brittannië aan een kleine nederlaag genoeg voor plaatsing. De mannen kunnen het EK wel vergeten. Zij verloren vandaag met 13-6 van Roemenië terwijl gisteren ook Rusland al te sterk was.

Uitslag AGOVV - FC Eindhoven

FC Eindhoven heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de playoffs in de Jupiler League. Na de 1-0 overwinning in Eindhoven op AGOVV was de 2-3 in Apeldoorn voldoende om de volgende ronde te bereiken.

Edgar Manucharyan zette de thuisploeg al na 20 minuten spelen op voorsprong. Hierdoor was het verschil uit Eindhoven goedgemaakt. Nog voor rust zorgde Jeffrey Vlug dat Eindhoven op rozen zat door de gelijkmaker aan te tekenen.

AGOVV moest in de tweede helft komen en een eigen doelpunt van Ivo Rossen zorgde weer voor hoop bij de Apeldoorners. Op dat moment stond invaller Patrick N'Koyi bij FC Eindhoven op door twee treffers te maken en een einde te maken aan alle onzekerheid. Hierdoor mogen de Eindhovenaren het in de tweede ronde van de playoffs opnemen tegen de nummer zestien van de Eredivisie. Morgen zal bekend worden of dit Sparta Rotterdam of Willem II wordt.

Stosur ook in Stuttgart naar finale

Samantha Stosur heeft haar tweede finale op rij bereikt. Op het WTA-toernooi in Stuttgart was ze te sterk voor toernooiverrassing Anna Lapuschenkova: 7-5 en 6-3. De Russin, die via het kwalificatietoernooi was doorgedrongen tot het hoofdschema, gaf in de eerste set een ruim voorsprong uit handen en verloor alsnog in twee sets.

In de eindstrijd op het Duitse gravel treft Stosur Justine Henin. De Belgische klopte zaterdagmiddag de jarige Shahar Peer in de andere halve finale met 6-3 en 6-2.

Voor Stosur zijn het succesvolle weken. In Indian Wells bereikte ze de halve finale, in Miami de kwartfinale en in Charleston greep ze de titel. Vervolgens won ze twee partijen in de Fed Cup. Mede als gevolg daarvan won Australië met 5-0 van Oekraïne en spelen de tegenvoeters volgend seizoen in de Wereldgroep.

Nadal stopt opmars Gulbis

Ernest Gulbis, de revelatie van het ATP-toernooi in Rome, is er niet in geslaagd om de finale te bereiken. De Let speelde in de halve tegen Rafael Nadal en pakte een set, maar wist de partij niet te winnen. Zijn Spaanse opponent zegevierde met 4-6, 6-3 en 4-6.

Nadal moet het in de finale opnemen tegen David Ferrer, die in zijn halve finale te sterk was voor Fernando Verdasco. Het is voor Ferrer niet de eerste keer dat hij tot de finale reikt. In 2005, 2006, 2007 en 2009 wist hij het toernooi van de Italiaanse hoofdstad namelijk op zijn naam te schrijven.

Krajicek naar finale Charlottesville

Michaëlla Krajicek heeft de finale bereikt van het ITF-toernooi in het Amerikaanse Charlottesville. De in Florida woonachtige Nederlandse rekende in de halve eindstrijd af met Arina Rodionova uit Rusland: 6-4, 6-4.

In de finale wacht Laura Siegemund uit Duitsland. De nummer 293 van de wereld sloeg de Wit-Russin Anastasiya Yakimova (8) met 7-5, 6-4 naar huis.

Krajicek, de nummer 140 van de wereldranglijst, kwam tegen Rodionova in de eerste set een break achter, maar vanaf 2-4 won ze zeven games op rij en pakte zo de zege. De Nederlandse is als vijfde geplaatst in Charlottesville en was sinds ze in de kwartfinale Lilia Osterloh uitschakelde al de hoogst geplaatste speler die nog in het toernooi zat.

BP noemde olieramp 'zeer onwaarschijnlijk'

Terwijl de grootste olievlek in decennia langzaam maar zeker de Amerikaanse kust bereikt, is uit documenten van oliemaatschappij British Petroleum (BP) gebleken dat de kans dat er zich een ongeluk op het boorplatform zou voordoen zeer gebagatelliseerd is. In 2009 schreef BP dat een ongeluk dat tot een grote olievlek zou leiden en voor ernstige schade aan het milieu zou zorgen, vrijwel uitgesloten was.

Robert Wiygul, advocaat en lid van een netwerk voor herstel van de Golf, kan niets in de documenten ontdekken waaruit blijkt dat BP de technologie in huis had om een lek op die diepte onder controle te kunnen houden. "Als je vijftienhonderd meter diep onder water gaat boren naar olie, dan moet je wel de mogelijkheid hebben om controle te kunnen houden over wat je doet", zei Wiygul.

Hoewel er nog onderzoek gedaan wordt naar de oorzaak van de explosie, wordt in aanklachten die na het ongeluk zijn ingediend, gesteld dat de pijp niet goed is afgesloten door medewerkers van oliebedrijf Halliburton. Halliburton ontkent de aantijgingen.

Omdat het olielek onder water nog niet is gedicht en zeer moeilijk op te meten, neemt de angst toe dat er meer olie dan verwacht de Golf van Mexico in zal stromen. Volgens de Amerikaanse kustwacht is er al 6.6 miljoen liter olie gelekt sinds het boorplatform Deepwater Horizon op 20 april explodeerde en zonk. Elf medewerkers kwamen daarbij om het leven. De vlek van 209 kilometer lang en 112 kilometer breed bedreigt honderden diersoorten. In Louisiana zijn visgronden en oesterbedden gesloten.

De Amerikaanse president Barack Obama zal binnen 48 uur afreizen naar de Golfkust voor de meest recente informatie over de pogingen het grote lek te dichten. Obama zegde al toe alles in het werk te stellen om een milieuramp te voorkomen. Hij heeft zijn ministers van binnenlandse veiligheid, binnenlandse zaken en milieubescherming naar het gebied gestuurd om de aanpak van de potentiële milieuramp te coördineren.

'Vuurwerkramp kwam door bedrijfsongeval'

De eerste brand die leidde tot de vuurwerkramp in Enschede is ontstaan door een bedrijfsongeval en niet door brandstichting. Dat meldt RTV Oost zaterdag. De regionale omroep deed onderzoek naar de ramp en heeft 'belastende verklaringen' over de oorzaak van de brand doorgespeeld aan de politie.

Een woordvoerder van de politie bevestigt de informatie te hebben ontvangen. Ze kan niets zeggen over de inhoud van de verklaringen, maar zegt dat de verklaringen worden meegenomen in het onderzoek. Het onderzoek naar de ramp, die op 13 mei 2000 het leven kostte van 23 mensen, is nooit afgesloten geweest.

RTV Oost zendt vanaf donderdag een reportageserie over de ramp uit.

Robertson naar finale WK snooker

Snookerspeler Neil Robertson heeft zijn eerste WK-finale bereikt. Hij rekende in de halve finale met 17-12 af met Ali Carter. De Australiër nam direct in de eerste sessie de leiding en gaf die niet meer uit handen zodat hij zaterdagmiddag met een comfortabele 15-9 voorsprong aan de laatste sessie kon beginnen. Carter vocht daarin nog voor wat hij waard was, maar kon het tij niet meer keren.

In de finale treft Robertson de Schot Graeme Dott of Mark Selby uit Engeland. Dott leidt daar na drie sessies met 14-10 in de best-of-seventeenserie. Dat duel wordt zaterdagavond uitgespeeld. De finale wordt gespeeld over achttien gewonnen frames en staat voor zondag en maandag op het programma.

Robertson naar finale WK snooker
Robertson naar finale WK snooker (Foto: Novum)

Eriksson houdt zich niet bezig met Portugal

Sven-Göran Eriksson kan op het naderende WK voetbal revanche nemen op Portugal. De Zweed, die met Ivoorkust op het komende mondiale voetbaltoernooi actief zal zijn, neemt het in de groepsfase namelijk weer op tegen de Portugezen.

Toch is Eriksson niet bezig met wraak op Portugal. "Nee, dat speelt niet bij mij," aldus de bondscoach van Ivoorkust. "Ik wil het duel gewoon winnen. Dat is belangrijk, want het is de eerste wedstrijd van het WK voor ons."

In de kwartfinale van het WK 2006 trof Eriksson, destijds in dienst van de Engelse, Portugal. De Portugese formatie ging er uiteindeiljk met de winst vandoor, nadat het de strafschoppen beter nam.

Naast Portugal speelt Ivoorkust ook nog tegen Brazilië en Noord-Korea. "Brazilië is favoriet voor de groepswinst," ging Eriksson verder. "Wij zullen met Portugal moeten gaan uitmaken wie er tweede wordt. Op papier heeft Noord-Korea ook nog een kans, maar dat is slechts op papier."

[F2] Uitslag Marrakech race 1

Dean Stoneman heeft de eerste Formule 2-race op het circuit van Marrakech op zijn naam geschreven. De Brit startte van poleposition en wist mede dankzij de vele safety cars als eerste te eindigen. Philipp Eng pakte de tweede plaats voor de verrassend goed rijdende Kelvin Snoeks.

Stoneman mocht vooraan vertrekken en terwijl de Brit goed weg kwam ging het achter hem mis. Will Bratt en Benjamin Bailly raakten elkaar en vlak daarachter ook Jack Clarke en Nicola de Marco. Omdat er meteen vier uitvallers waren kwam de safety car de baan op om de marshals de tijd te geven de brokstukken op te ruimen. Snoeks reed mede door de uitvallers op een vijfde plaats, maar verloor bij de herstart een plaats aan Mihai Marinesc. Laatstgenoemde viel na enkele ronden uit met technische problemen.

Na tien ronden kwam de safety car nogmaals in de baan omdat Natalia Kowalska bij het verdedigen van haar plaats Kazim Vasiliauskas aan de achterzijde raakte. Laatstgenoemde kon na een spin verder rijden, maar Kowalska moest uitstappen. Net nadat de baan weer vrij was gegeven ging Johan Jokinen in de fout bij het inhalen van Eng. De Deen ging te wijd en parkeerde zijn bolide in de muur. De safety car kwam er wederom aan te pas, waarbij de periode dat deze op de baan bleef verlengd werd omdat de als tweede rijdende Jolyon Palmer stil kwam te staan met een vastgeslagen achterkant.

Omdat er daarna nog slechts één ronde te verrijden was veranderde er in de stand niet veel meer. Stoneman kwam als eerste over de streep, voor Eng en Snoeks. De overige punten gingen naar Ivan Samarin, Ricardo Teixeira, Armaan Ebrahim, Paul Rees, Sergey Afanasiev, Benjamin Lariche en Kazim Vasiliauskas.

Uitslag Marrakech race 1:

Pos. Rijder Tijd
1 D. Stoneman 42:59.528
2 P. Eng + 1.277
3 K. Snoeks + 1.820
4 I. Samarin + 2.485
5 R. Teixeira + 3.500
6 A. Ebrahim + 3.781
7 P. Rees + 4.733
8 S. Afanasiev + 5.451
9 B. Lariche + 6.708
10 K. Vasiliauskas + 7.382
11 P. Sureshwaren + 7.852
12 P. Kralev + 9.442
13 A. Kumar + 11.099
DNF J. Palmer + 3 ronden
DNF J. Jokinen + 6 ronden
DNF N. Kowalska + 11 ronden
DNF M. Marinescu + 12 ronden
DNF J. Clarke + 19 ronden
DNF N. de Marco + 19 ronden
DNF W. Bratt + 19 ronden
DNF B. Bailly + 19 ronden

Linkdump Zaterdag

Elke dag krijgen wij vele submits binnen, sommige zijn toppertjes en andere halen een eigen post net niet. Maar om ook die submits te kunnen plaatsen vind je elke avond om 20:00 een verse linkdump. Met dit keer:      

  • Een parodie op Street Fighter, zeker de 10 minuten waard. Met een paar leuke twists. Met dank aan Burno 
  • Nog een mooie icehockey goal. Met dank Tri-sox 
  • Bert over beledigen. Met dank aan Elkravo 
  • Pixels VS real life. Met dank aan Onderjas 
  • En als afsluiter nog wat geweldige kiekjes. Met dank aan lilaliss 

Wij willen jullie bedanken voor de vele submits, maar kan jij het veel beter? Doe dan eens snel submitten!

Nieuwe 'Batman'-film in 2012 in de bioscoop

De nieuwe 'Batman'-film is over twee jaar in de bioscopen te bewonderen. Filmstudio Warner Bros. heeft de release van het vervolg op 'The Dark Knight' gepland op 20 juli 2012.

Verder zijn er weinig details bekend over het filmproject. De website van de Amerikaanse entertainmentzender E! meldt dat Christian Bale in ieder geval weer in het Batman-pak kruipt. Regisseur Christopher Nolan neemt opnieuw de regie op zich.

Nolan blies de 'Batman'-filmreeks in 2005 nieuw leven in met 'Batman Begins'. Ook het vervolg, 'The Dark Knight' uit 2008, was een succes. De overleden acteur Heath Ledger vertolkte in de film de Joker en ontving hiervoor na zijn dood een Oscar.

Nieuwe 'Batman'-film in 2012 in de bioscoop
Nieuwe 'Batman'-film in 2012 in de bioscoop (Foto: Novum)

Weer drie clubs naar Topklasse

Vanmiddag hebben zich weer drie zaterdaghoofdklassers geplaatst voor de Topklasse. Rijnsburgse Boys, Hoek en CSV Apeldoorn wisten hun duel te winnen en zijn niet meer te achterhalen door de nummer vijf uit hun afdeling, waardoor ze zeker zijn van deelname aan de nieuw te vormen competitie.

Rijnsburgse Boys won met 1-0 van RVVH en plaatste zich daardoor als derde ploeg uit de Hoofdklasse A. Vorig seizoen werden de Uien zaterdagkampioen en moesten ze de landstitel pas na strafschoppen aan WKE laten. Rijnsburgse Boys zal deze competitie als derde beëindigen, na kampioen Barendrecht en Capelle, die ook naar de Topklasse gaan.

Hoek won van Spakenburg, waar een punt al genoeg was geweest. Het werd 4-2 voor de Zeeuwen, die zich daarmee als vierde club in de Hoofdklasse B wisten te plaatsen voor de Topklasse. Eerder verzekerden IJsselmeervogels, Sparta Nijkerk en Spakenburg zich al van deelname.

In de Hoofdklasse C is de plaatsing van CSV Apeldoorn verrassend te noemen. De promovendus won vandaag met 4-1 van Nunspeet en promoveert dus weer. Eerder plaatsten kampioen Excelsior '31, Harkemase Boys en Flevo Boys zich al.

Barendrecht kampioen, Bennekom gedegradeerd

Barendrecht is vanmiddag kampioen geworden van de Hoofdklasse A bij de zaterdagamateurs. De club won met 3-2 van ASWH en is daardoor niet meer te achterhalen voor concurrent Capelle. Barendrecht moest flink aan de bak, want het moest een achterstand ombuigen en kreeg ook nog een gelijkmaker te verwerken. Arjan Human maakte uiteindelijk de winnende goal tegen zijn oude club.

Barendrecht, dat in 1998 voor de enige keer in de historie afdelingskampioen werd, mag nu gaan strijden om de algehele zaterdagtitel met Excelsior '31, dat vorige week de titel in C voor zich opeiste, en IJsselmeervogels of Sparta Nijkerk uit B.

In diezelfde Hoofdklasse B degradeerde Bennekom. Bennekom is een grote naam in het zaterdagamateurvoetbal en staat in de top tien van de ranglijst aller tijden. Na 18 seizoenen op rij in de Hoofdklasse gespeeld te hebben, viel vandaag het doek. Kozakken Boys wist met 1-4 te winnen bij Bennekom, dat daardoor nummer dertien DOVO niet meer kan inhalen. DOVO gaat nacompetitie spelen.

Uitslagen zaterdaghoofdklasse

Vandaag stond de vijfentwintigste speelronde in de zaterdaghoofdklasse op het programma. Hieronder de uitslagen.

Hoofdklasse A

ARC - Ter Leede 0-2
Barendrecht - ASWH 3-2
DOTO - Quick Boys 4-1
Katwijk - TOGR 5-2
FC Lisse - Capelle 1-2
Noordwijk - Scheveningen 3-2
Rijnsburgse Boys - RVVH 1-0

STAND

1. Barendrecht 25-58
2. Capelle 25-53
3. Rijnsburgse Boys 25-46
4. FC Lisse 25-40
5. ARC 25-39
6. Noordwijk 25-37
7. Katwijk 25-36
8. ASWH 25-35
9. Ter Leede 25-34
10. Scheveningen 25-31
11. Quick Boys 25-29
12. RVVH 25-27
13. DOTO 25-15
14. TOGR 25-5

Quick Boys één punt, ASWH twee punten in mindering

Hoofdklasse B

Bennekom - Kozakken Boys 1-4
DOVO - Sparta Nijkerk 2-3
Hoek - Spakenburg 4-2
SDC Putten - GVVV 1-1
Volendam - Jodan Boys 4-1
IJsselmeervogels - ODIN '59 2-0
Zwaluwen '30 - LRC Leerdam 3-2

STAND

1. IJsselmeervogels 25-57
2. Sparta Nijkerk 25-55
3. Spakenburg 25-47
4. Hoek 25-45
5. Zwaluwen '30 25-38
6. GVVV 25-37
7. SDC Putten 25-34
8. Kozakken Boys 25-33
9. ODIN '59 25-30 (-5, 44 goals gescoord)
10. LRC Leerdam 25-30 (-5, 42 goals gescoord)
11. Jodan Boys 25-28
12. Volendam 25-23
13. DOVO 25-17
14. Bennekom 25-13


Hoofdklasse C

Berkum - Go-Ahead Kampen gestaakt
CSV Apeldoorn - Nunspeet 4-1
Excelsior '31 - Be Quick '28 1-5
Harkemase Boys - Flevo Boys 5-2
HHC Hardenberg - PKC '83 3-2
SC Genemuiden - ACV 3-0
WHC - Staphorst 0-0

STAND

1. Excelsior '31 25-54
2. Harkemase Boys 25-50
3. CSV Apeldoorn 25-43
4. Flevo Boys 25-42
5. SC Genemuiden 25-38
6. WHC 25-34 (-3)
7. ACV 25-34 (-5)
8. HHC Hardenberg 25-32
9. PKC '83 25-30 (-4, 47 goals gescoord)
10. Staphorst 25-30 (-4, 28 goals gescoord)
11. Berkum 25-28
12. Nunspeet 25-27
13. Be Quick '28 25-26
14. Go-Ahead Kampen 24-15

Berkum - Go-Ahead Kampen werd na 66 minuten bij een 2-1 stand gestaakt, nadat Jean Paul Ndizeye van de thuisploeg in elkaar was gezakt. Hij werd direct met succes gereanimeerd en na het ziekenhuis vervoerd. Zijn toestand is stabiel.

Benesova roept Halep halt toe in Fez

Iveta Benesova heeft het WTA-toernooi in het Marokkaanse Fez gewonnen. De als zevende geplaatste Tsjechische won in de finale met 6-4 en 6-2 van Simona Halep uit Roemenië. Die was als qualifier verrassend tot de finale doorgedrongen bij het enige WTA-toernooi op Afrikaanse bodem.

Voor Benesova is het haar tweede zege op het hoogste niveau. In 2004 was ze al eens de beste in het Mexicaanse Acapulco. Zes keer was de Tsjechische, de nummer 67 van de wereldranglijst, verliezend finalist.

Wilders: uit de euro stappen een optie

PVV-leider Geert Wilders vindt het tijd dat Nederland gaat overwegen om uit de euro te stappen. Hij roept het kabinet op om die optie 'nu onder de loep te nemen en er serieus naar te kijken'. Wilders reageert ermee op de schuldenproblematiek in Griekenland. "Griekenland gaat fout. Het gaat ons veel geld kosten waarvan het nog maar de vraag is of we het ooit terugzien."

Volgens hem is de kans groot dat Spanje en Portugal volgen. Onderhandelaars van de Europese Commissie, IMF en Griekenland leggen momenteel de laatste hand aan een hulppakket. Dat bevat naar verwachting meer dan 100 miljard euro aan leningen voor het noodlijdende Griekenland. Nederland gaat mogelijk 1,8 miljard euro lenen aan Griekenland.'

Wilders: "We kunnen de Grieken niet dwingen uit de eurozone te stappen maar zelf kunnen we er als Nederland wel uitstappen. Het kabinet moet die optie nu onder de loep nemen en er serieus naar kijken voor het geval het met Griekenland, Spanje en Portugal verder fout gaat."

Rita Verdonk van Trots op Nederland vindt ook dat overwogen moet worden om de gulden weer in te voeren. De partij is tegen Europese steun voor Griekenland en ziet liever 'de route via het IMF'. Over het eventueel loslaten van de euro stelt ze: "Misschien moeten we samen met Duitsland wel iets doen. Want ook daar is men fel gekant tegen het storten van geld in een bodemloze put."

Verwijderde bezoeker dancefeest opgepakt

De politie heeft op Koninginnedag een 19-jarige bezoeker van een dancefeest in Den Bosch opgepakt omdat hij beveiligers met de dood bedreigde. Ook zijn vriendin en zus werden aangehouden omdat ze zich misdroegen. De drie maakten zich druk over de verwijdering van de jongeman van het feest, meldt de politie.

De 19-jarige Bosschenaar was door de beveiligers van het feest 'Trix in the mix' van het terrein verwijderd omdat hij andere feestgangers lastigviel. Daarbij bedreigde hij de beveiligers. Toen hij naar een politieauto werd gebracht sloeg zijn 21-jarige zus een beveiliger. De 20-jarige vriendin spuugde een beveiliger in het gezicht.

De vrouwen werden na verhoor op het bureau vrijgelaten. De man moest in de cel overnachten en kwam zaterdagochtend pas vrij. Ze hebben een proces-verbaal gekregen.

Ex-KGB: 'Ik heb Hitler gecremeerd'

Ene Vladimir Gumenyuk heeft gisteravond beweerd de stoffelijke resten van Adolf Hitler te hebben verbrand. De 73-jarige Rus, ex-agent voor de Russische geheime dienst KGB, wil echter niet zeggen waar de crematie plaatsvond.

Naar eigen zeggen is Gumenyuk de laatste in leven van een drietal agenten dat in 1970 de lijken van Hitler, zijn liefje Eva Braun en Joseph Goebbels en diens familie moest opgraven bij Maagdenburg. "Ons werd opgedragen alle resten van Hitler en zijn gevolg te verbranden en de as met de wind te laten meevaren", vertelt de Rus.

De stoffelijke overschotten werden opgegraven in voormalig Oost-Duitsland. Deze werden verbrand en vervolgens naar de top van een klif aan een onbekende beek gereden. Hier werd de as verstrooid.

De verstrooilocatie werd uitgekozen door de Russische overheid. "Er was niemand die ons verder heeft gezien", vertelt de ex-KGB'er, die zich destijds met zijn collega's voordeed als vissers. "In 20 seconden was de klus geklaard. Het was de laatste vlucht van de Führer."

Ondanks dat hem al een aantal malen grof geld is geboden de plek van uitstrooien te onthullen, weigert de Rus de plek te openbaren. Hij is namelijk bang dat de locatie anders een bedevaartsoord voor neo-nazi's wordt.  "Er zijn nog steeds te veel neo-nazi's. Er zouden pelgrimstochten plaatsvinden. Ze wilden er zelfs een monument neerzetten."

SP: NPO te veel bezig met kijkcijfers

Emile Roemer, de lijsttrekker van de Socialistische Partij (SP), vindt dat de Publieke Omroep (NPO) zich te veel bezighoudt met kijkcijfers. Bovendien pleit de SP-leider voor minder amusement bij de publieken.

"Ik vind dat de publieke omroepen zich vooral moeten concentreren op informatieve programma's. Er wordt nu iets te veel gekeken naar de kijkcijfers", aldus Roemer in de VARA-gids. "Goeie onderzoeksjournalistiek, zoals Zembla die bedrijft, is belangrijk. Beoordeel dat op kwaliteit en minder op kijkcijfers."

Roemer is voor het behoud van een sterke Publieke Omroep. "Eén publieke zender zou een drama zijn. Ik zal, met alles wat in mijn vermogen ligt, proberen dat te voorkomen." Veel partijen, zoals GroenLinks, de VVD en de PVV willen flink bezuinigen op de Publieke Omroep.


Emile Roemer (SP):
NPO moet zich concentreren op informatieve programma's

Rus naar tweede kwalificatieronde Estoril

Arantxa Rus gaat door naar de tweede kwalificatieronde van het WTA-toernooi in Estoril. Op het Portugese gravel won de Monsterse met tweemaal 6-3 van de Spaanse Silvia Soler Espinosa. In de tweede ronde neemt Rus het op tegen een Portugese wildcardhoudster.

De 19-jarige Rus kreeg tegen de Spaanse negen breakkansen en wist er daar vier van te verzilveren. Haar 22-jarige rivale is de nummer 183 van de wereld, Rus bezet de 121e plaats en is voor het kwalificatietoernooi als vijfde geplaatst. Soler Espinosa was niet geplaatst.

Gemeenten betaalden grof geld voor strooizout

Veel Nederlandse gemeenten hebben afgelopen winter aanzienlijk meer betaald voor strooizout dan gebruikelijk. Dat meldt RTL Nieuws zaterdag op basis van een rondgang langs honderd gemeenten. Door de lange winter en het zouttekort betaalden 65 gemeenten het dubbele tot zelfs het viervoudige voor een ton zout.

Volgens Eurosalt, de grootste zoutleverancier van Nederland, is er door de gemeenten nauwelijks onderhandeld over de zoutprijs. Veel gemeenten benadrukken dat ze genoodzaakt waren het dure zout aan te schaffen om spiegelgladde wegen tegen te gaan.

Borssele was het meeste kwijt voor een ton zout. De Zeeuwse gemeente had een contract voor zeventig euro per ton, maar betaalde op een gegeven moment bij een particulier driehonderd euro voor zo'n hoeveelheid. Dat is ruim het viervoudige. Ook Den Haag, Westvoorne en Wijchen moesten erg diep in de buidel tasten.

Hoogleraar Openbare Financiën Hans van Mierlo van de Universiteit Maastricht meent dat de kosten veel lager hadden kunnen uitvallen als gemeenten het zout samen hadden ingekocht. Hij pleitte er in de uitzending voor dat provincies en gemeenten samen inkoopcombinaties vormen. In Zeeland en Overijssel wordt daar al aan gewerkt.

De afgelopen winter was de koudste sinds 1996. De kou hield ook erg lang aan, waardoor veel gemeenten al snel door hun voorraad strooizout heen waren. De honderd onderzochte gemeenten gaven samen twee keer zo veel uit aan zout als een jaar eerder.

Vermiste Rotterdammer dood gevonden in water

De politie heeft zaterdagochtend een man dood aangetroffen in het water onder de Regentessebrug. De 50-jarige Rotterdammer was zondag al door zijn familie als vermist opgegeven. Zoektochten leverden eerder niets op. Hij is vermoedelijk per ongeluk in het water terechtgekomen en verdronken, meldt de politie.

Na de melding van de vermissing bij de politie dook de man nog op camerabeelden in de buurt van de Wijnhaven op. Het vermoeden was dan ook dat hij daar te water was geraakt, maar duikers van de brandweer konden hem niet vinden.

De man werd uiteindelijk zaterdag onder de brug gevonden.

Schüttler is Sijsling net de baas

Igor Sijsling is in de halve finale van het challengertoernooi op Rhodos gestrand. De 22-jarige Amsterdammer kwam net tekort om de als derde geplaatste Duitser Rainer Schüttler te verslaan: 7-6 (4), 2-6, 4-6. In de andere halve finale won Dudi Sela (2) uit Israël van de Taiwanees Yen-Hsun Lu: 6-2, 3-6, 6-4.

Sijsling, de nummer 162 van de wereldranglijst, ging lang gelijk op met de 77 plaatsen hoger gerangschikte Duitser. In de eerste set wonnen beide mannen hun opslagbeurten en won Sijsling de tiebreak. Ook de eerste vier games van het tweede bedrijf waren er nog geen breaks, maar toen sloeg de 34-jarige Schüttler toe.

De beslissende set liet een ander beeld zien. De Nederlander was nu de eerste die een break maakte en liep uit naar 3-0. Die voorsprong kon hij echter niet vasthouden en op 4-4 waren er nieuwe breakkansen voor Schüttler die de zege rook. Met de break voorsprong op zak serveerde hij de partij simpel uit.

[IndyCar] Uitslag kwalificatie Kansas Speedway

Ryan Briscoe heeft zich verzekerd van de poleposition in de IndyCar-race op de Kansas Speedway. De Australiër was na vier getimede ronden ruim sneller dan Scott Dixon en de verrassende Hideki Mutoh.

Van de favorieten mocht Helio Castroneves als eerste een tijd neerzetten. De Braziliaan kwam in zijn vier ronden echter drie tienden van een seconde tekort op Mutoh. Dan Wheldon kwam wel aan de tijd van de Japanner, maar werd net als Marco Andretti na afloop gediskwalificeerd, omdat hij tijdens zijn run over de witte lijn was gegaan. Het duo zal nu achteraan moeten starten.

De Ganassi-rijders en Ryan Briscoe hadden een gunstige uitgangspositie omdat ze tot de laatsten behoorden die zich mochten kwalificeren. Scott Dixon reed zich naar de voorlopig snelste tijd, waarna teamgenoot Dario Franchitti er niet aan kwam. Briscoe mocht als voorlaatste, waarbij hij ronden met gemiddeld meer dan 212 mijl per uur reed. Hierdoor pakte hij eenvoudig de poleposition, voor Dixon en Mutoh.

Uitslag kwalificatie Kansas

Pos. Rijder Team Tijd
1 R. Briscoe Team Penske 1:43.174
2 S. Dixon Target Chip Ganassi Racing 1:43.588
3 D. Franchitti Target Chip Ganassi Racing 1:43.618
4 H. Mutoh Newman/Haas/Lanigan Racing 1:43.715
5 A. Tagliani FAZZT Race Team 1:43.790
6 V. Meira A.J. Foyt Racing 1:43.894
7 W. Power Team Penske 1:43.896
8 H. Castroneves Team Penske 1:43.997
9 D. Patrick Andretti Autosport 1:44.016
10 M. Conway Dreyer & Reinbold Racing 1:44.062
11 T. Sato KV Racing 1:44.062
12 M. Moraes KV Racing 1:44.136
13 R. Matos Luczo Dragon Racing 1:44.272
14 S. Fisher Sarah Fisher Racing 1:44.294
15 T. Kanaan Andretti Autosport 1:44.355
16 E.J. Viso KV Racing 1:44.377
17 J. Andretti Andretti Autosport 1:44.385
18 S. de Silvestro HVM Racing 1:44.528
19 B. Baguette Conquest Racing 1:44.555
20 J. Wilson Dreyer & Reinbold Racing 1:44.643
21 J. Howard Sarah Fisher Racing 1:44.851
22 R. Hunter-Reay Andretti Autosport 1:44.984
23 A. Lloyd Dale Coyne Racing 1:45.066
24 M. Duno Dale Coyne Racing 1:45.329
25 D. Wheldon Panther Racing DQ
26 M. Andretti Andretti Autosport DQ
27 M. Romancini Conquest Racing geen tijd

¦pilak pakte vierde rit in Romandië

Simon Špilak is de winnaar geworden van de vierde rit in de Ronde van Romandië. De Sloveen, rijdend voor Lampre-Farnese Vini, wist in de laatste kilometers weg te springen uit een groepje en kwam in de Franse plaats Châtel solo vor de streep.

De etappe van vandaag stond in het teken van de ontsnapping van Mikhail Ignatiev (Team Katyusha), Martin Elminger (AG2R), Juan José Oroz (Euskaltel), Matthew Busche (Team RadioShack), Maxim Gourov (Astana), Andreas Stauff (Quick-Step) en Jaroslaw Marycz (Team Saxo Bank). Op 25 kilometer van de finish werden de leiders in de kraag gegrepen door het peloton, waarna zich een groep met alle favorieten vormde.

In de finale ging Špilak een aantal keer op de pedalen staan en wist op tien kilometer van de streep een gaatje te slaan. De Sloveen slaagde er uiteindelijk in om in Châtel nog vijftien seconden op het aanstormende peloton over te houden.



Uitslag vierde etappe:

# Naam wielrenner Tijd
1 Simon Spilak 04:05,25
2 Peter Sagan + 0,13
3 Philippe Gilbert z.t
4 Hubert Dupont + 0,15
5 Alejandro Valverde + 0,22
6 Danilo Wyss z.t


Algemeen klassement:

# Naam wielrenner Tijd
1 Michael Rogers 14:01,48
2 Alejandro Valverde + 0,01
3 Simon Spilak + 0,05
4 Vladimir Karpets + 0,07
5 Denis Menchov + 0,11
15 Pieter Weening + 1,14

Dubbelslag Duarte in Asturië

Fabio Duarte mag zich de nieuwe leider in de Ronde van Asturië noemen. De Colombiaan, die in dienst van Café de Colombia rijdt, schreef vandaag de vierde rit in deze etappekoers op zijn naam.

De tweede plaats was voor Alex Cano uit Colombia. De top drie werd gecompleteerd door Beñat Intxausti, die gisteren nog dagwinnaar was. De Spanjaard kreeg eveneens het leiderstricot omgehangen, maar moest deze vandaag weer afstaan. Duarte start morgen als nummer één van het algemeen klassement.



Uitslag vierde etappe:

# Naam wielrenner Tijd
1 Fabio Duarte 4:31,34
2 Alex Cano + 0,16
3 Beñat Intxausti + 1,10
4 Santi Pérez z.t
5 André Cardoso + 1,17
6 Ezequiel Herrada + 1,18


Algemeen klassement:

# Naam wielrenner Tijd
1 Fabio Duarte 14:14,18
2 Beñat Intxausti + 0,19
3 Santi Pérez + 0,50
4 Alex Cano + 1,02
5 José Herrda + 1,03
6 Constantin Zaballa + 1,44

VWA vindt veel onveilig voedsel op Koninginnedag

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) heeft rond Koninginnedag veel onveilig voedsel gevonden. Tijdens evenementen op koninginnenacht en Koninginnedag bleken bijna vier op de tien verkopers in de fout te gaan. Het hoge aantal overtredingen komt doordat de VWA dit jaar alleen 'verdachte' verkopers controleerde.

Om tijd over te hebben voor de zaken waar het fout ging, liepen controleurs van de VWA voor ze daadwerkelijk overgingen tot een controle eerst een rondje om te 'scannen' waar een controle het meest nodig was. Dat bleek te werken, getuige het hoge aantal betrapte verkopers.

Ook waren er meer particulieren dan anders die eten verkochten. Zij bleken vaak in overtreding van regels waarvan ze het bestaan niet wisten.

De controleurs keken onder meer of voedsel wel op de juiste manier en bij de juiste temperatuur werd bewaard. Ook werd er opgelet of degenen die het eten maakten wel een gelegenheid hadden om hun handen te wassen.

In Rotterdam werd een kraam gevonden waar het personeel te veel gedronken had, waar de verantwoordelijke onbekend was en waar geen koelingen voor het eten waren. In Amsterdam grepen controleurs in toen ze zagen dat een wc-wagen overstroomde.

In totaal bleken bij 125 van de 324 inspecties overtredingen geconstateerd. De meeste verkopers kregen een waarschuwing, maar de VWA deelde ook tien boetes uit. Die boetes liepen uiteen van 450 tot 900 euro.

Bayern München officieus landskampioen

Bayern München is officieus kampioen van Duitsland geworden. De ploeg van coach Louis van Gaal won vanmiddag met 3-1 van VfL Bochum. Concurrent Schalke 04 ging met 0-2 onderuit tegen Werder Bremen. Met nog een speelronde te gaan heeft Bayern drie punten voorsprong op Schalke en is het doelsaldo zeventien treffers beter.

Man van de wedstrijd was Thomas Müller die alledrie de doelpunten voor Bayern maakte, twee in de eerste helft en de ander in de tweede helft.

Wegmann wint wederom in Frankfurt

De Rund um den Finanzplatz, voorheen Rund um den Henniger Turm, is vanmiddag gewonnen door de Duitser Fabian Wegmann. De renner van Team Milram won de koers voor het tweede jaar op rij.

Een groep van zo'n 25 renners gaf de finale kleur. De Fransman Julien Simon ging er in de straten van Frankfurt vandoor en hij pakte een kleine tien seconden voorsprong. In de laatste kilometer werd hij echter door het werk van de ploeggenoten van Wegmann teruggepakt waarna Wegmann in de eindsprint de Belgen Geert Verheyen en Bert Scheirlinckx naar de tweede en derde plaats verwees. Dirk Bellemakers was met de achtste plaats de beste Nederlander.

Uitslag

# Naam Tijd
1 Fabian Wegmann (Dui/Mil) 4.53,22
2 Geert Verheyen(Bel/Lan) z.t.
3 Bert Scheirlinckx (Bel/Lan) z.t.
4 Marco Marcato (Ita/Vac) z.t.
5 Luca Mazzanti (Ita/Kat) z.t.
6 Guillaum.Levarlet (Fra/Sau) z.t.
7 Carl.Scognamiglio (Ita/ISD) z.t.
8 Dirk Bellemakers (Ned/Lan) z.t.

Dure misrekening golfer Clarke

Een kleine misrekening heeft golfer Darren Clarke een dure vliegreis en een doorwaakte nacht bezorgd. De Noord-Ier meende gisteren dat hij de cut gemist had in het Spaanse Open in Sevilla en vloog doodgemoedereerd naar huis. Bij thuiskomst bleek dat de score van Clarke toch voldoende was om mee te mogen doen voor de prijzen.

In een dure privéjet vloog hij vannacht terug naar Sevilla. Na een hazenslaapje van nog geen uur sloeg Clarke vanmorgen af van de eerste tee. Het rekenfoutje kostte de oud-winnaar van het KLM Open een "bedrag van vijf cijfers", bekende hij.

Eurovision Song Contest: voorronde #1

Deze maand gaan wij op zoek naar het beste nummer van dit jaar. In totaal 39 landen doen mee dit jaar en er kan er maar één de winnaar zijn. En zal de FOK!winnaar gelijk zijn aan de echte winnaar. Op 29 Mei zullen wij het weten. Vergeet trouwens niet om een bezoekje te brengen aan ons ESF-forum!

De drie kandidaten van deze voorronde zijn:

 vs  vs 

Albanië vs. Ierland vs. Polen

Poll: Wie is de beste?

Cohen ligt niet wakker van kritiek

Job Cohen wordt de laatste tijd overladen met kritiek. D66-voorman Alexander Pechtold verwijt Cohen een mistgordijn over de standpunten van de PvdA op te trekken en volgens Geert Wilders heeft hij geen ruggegraat. Verder wordt er gezegd dat Cohen geen verstand van economie zou hebben en vanwege het standpunt over een politiemissie in Afghanistan wordt hij nu zelfs uit eigen gelederen een draaikont genoemd. Cohen heeft zelf met al deze kritiek geen moeite. "Het hoort er allemaal bij", volgens hem.

Naast dat Cohen geen moeite met de kritiek heeft, snapt hij ook niet waar sommige kritiek vandaan komt. "Van het verwijt van draaikonterij begrijp ik helemaal niets. De PvdA heeft altijd gezegd dat we voor politietraining zijn. Dat zeg ik nu ook en daar blijf ik bij. We nemen natuurlijk onze internationale verantwoordelijkheid op dat punt."

De PvdA-lijsttrekker zegt kritiek in de aanloop naar de verkiezingen op 9 juni op zijn eigen manier te beantwoorden. "Ik ben vast van plan te reageren zoals ik ben. Ik reageer op punten zoals ik dat wil en op de inhoud. Dat ga ik doen." Hij heeft er geen spijt van het stokje van Wouter Bos te hebben overgenomen. "Het bevalt me wel. Ik heb dit niet voor niks gedaan. Ik ben er nu mee bezig en ik ga er ook mee door", aldus Cohen.

Cohen gaat de verkiezingscampagne met vertrouwen tegemoet. "Ik bereid me voor op een campagne waarin ik graag wil vertellen waarom ik mij kandidaat heb gesteld voor de PvdA. En ik bereid me erop voor dat ik de mensen duidelijk wil maken waar het met Nederland heen moet."

Cacau toch niet weg bij VfB Stuttgart

Cacau vertrekt dan toch niet bij VfB Stuttgart. De 29-jarige tot Duitser genaturaliseerde Braziliaan, die eind maart nog zei te vertrekken na dit seizoen, heeft zijn aflopende contract verlengd tot medio 2013. Dit maakte de Duitse club vandaag bekend.

Cacau speelt sinds 2003 voor Stuttgart en was dit seizoen goed voor twaalf doelpunten in de Bundesliga. De aanvaller speelde ook vijf interlands voor het Duitse nationale team.

Hülkenberg: "Ik maakte veel kilometers in Barcelona"

Volgend weekend wordt in Barcelona de vijfde Formule 1-race van dit seizoen verreden. Voor Nico Hülkenberg zal het in elk geval een bijzondere Grand Prix worden. Het is voor de Duitser de eerste keer dat hij een wedstrijd in een Formule 1-bolide zal rijden.

Hülkenberg kent het circuit van Barcelona, mede door zijn ervaring als testcoureur en verscheidene races in lagere klassen, in elk geval goed. "Ik heb van de eerste races genoten en kijk ernaar uit om in Barcelona weer met het team samen te werken. Ik heb al veel kilometers gemaakt op Barcelona in de GP2 en als testcoureur, dus ik heb er wel vertrouwen in dat ik het circuit goed ken."

China: geen haring voor Balkenende

Premier Balkende mocht gisteren van China geen haring eten op de Koninginnedagreceptie van de Nederlandse ambassade in Sjanghai. De Chinese veiligheidsdienst vond het onveilig om Balkenende de haring te laten verorberen.

De autoriteiten van het Aziatische land waren bang dat de gezondheid van de Nederlandse premier in gevaar zou komen en hij mogelijk onwel zou raken. Hoewel Nederlandse autoriteiten lieten weten het niet eens te zijn met de beslissing bleef de haring in de ijsbak. De KLM had de vis ingevlogen. Balkenende en co waren in Sjanghai ter ere van de opening van de Wereld Expo. Het besluit van China leidde tot onbegrip bij de Nederlandse delegatie Ook ingevlogen saucijzenbroodjes waren niet welkom. Alleen de bitterballen die in Sjanghai waren gemaakt mochten worden opgediend.

FC Den Bosch boos om onterechte penalty

FC Den Bosch heeft schriftelijk zijn beklag gedaan over een strafschop tijdens het tweede play-off-duel tegen Helmond Sport. De Bossche formatie verloor de derby uiteindelijk op strafschoppen.

In de eerste helft legde arbiter Janssen de bal op de stip. Dit deed de leidsman op aangeven van zijn assistent. Hij constateerde namelijk dat een speler van FC Den Bosch in het strafschopgebied hands maakte. Clubfotograaf Henk van Esch komt echter met bewijsmateriaal. Het was namelijk Helmonder John Voskamp, die de bal met de hand roerde, wat een penalty in dat geval onterecht maakte.

"Schandalig, daar werk je dan een jaar lang keihard voor", foeterde een woedende Fred van der Hoorn. De manager voetbalzaken van FC Den Bosch heeft Henk Kesler, directeur van de KNVB, inmiddels met een telefoontje benaderd. Ook is er een schriftelijke toelichting richting Zeist gegaan.

Saillant detail is nog wel dat de assistent-scheidsrechter niet kon zeggen welke speler van FC Den Bosch hands had gemaakt. Een gele (of rode) kaart bleef daarom ook achterwege. Voskamp wist de strafschop uiteindelijk te benutten, waardoor het over twee wedstrijden weer gelijk stond tussen beide ploegen. In de beslissende strafschoppenserie bleek Helmond Sport uiteindelijk de gelukkigste te zijn.

'Meer geld voor plattelandsgemeenten'

Plattelandsgemeenten moeten meer geld krijgen van het Rijk. Het systeem waarbij het geld nu wordt verdeeld over alle gemeenten klopt niet. Dat zei PvdA-Tweede Kamerlid Luz Jacob vandaag in het Friese Earnewâld tijdens de viering van 1 mei van het Friese gewest.

Steden met veel bewoners krijgen veel meer geld dan gemeenten die bestaan uit slechts een paar dorpjes. Daardoor zou het aantrekkelijk zijn om steeds meer huizen te blijven bouwen, terwijl het inwoneraantal in veel gemeenten de komende decennia gaat krimpen. Jacob pleit er daarom om de criteria te wijzigen op basis van landelijk gebied en water.

Brons voor squashmannen op EK

De Nederlandse squashers hebben bij het Europese Kampioenschap Squash voor landenteams een bronzen medaille behaald. In de troostfinale werd Wales eenvoudig met 3-0 verslagen, waarmee de Oranjemannen revanche namen voor de nederlaag die ze vorig jaar leden tegen de Welshmen in de strijd om het brons op het EK.

Kopman Laurens Jan Anjema leidde zijn team met een overtuigende 11-2, 11-2, 11-2 zege op Jethro Binns naar de overwinning. Ook ploeggenoot Dylan Bennett had slechts drie games (11-3, 11-6, 11-6) nodig om zijn tegenstander Peter Creed te verslaan. Toen Sebastiaan Weenink vervolgens de eerste game won van Alex Gough (11-5) was het pleit beslecht. Het restant van het duel tussen Weenink en Gough werd dan ook niet meer gespeeld. Ook Piedro Schweertman hoefde daardoor niet in actie te komen.

John Terry wil aanvoerdersband terug

John Terry hoopt in de toekomst weer aanvoerder van Engeland te worden. De verdediger van Chelsea zei dat in een interview met de Engelse omroep BBC. Bondscoach Fabio Capello pakte Terry de aanvoerdersband in februari af nadat bleek dat Terry een affaire had gehad met de ex-vriendin van mede-international en oud-Chelsea-collega Wayne Bridge.

Terry liet weten dat het niet makkelijk was om het aanvoerderschap kwijt te raken. "Toen ik het gesprek met de bondscoach had, was dat uiteraard moeilijk", herinnert de 29-jarige Engelsman zich. "Maar tegelijkertijd respecteer ik hem en heb ik hem verteld dat er niets verandert. Ik blijf me honderd procent inzetten."

Over de toekomst is Terry duidelijk. "De enige manier waarop ik door kan gaan is goed spelen en proberen het WK-team te halen. Hopelijk kan ik dan ooit het aanvoerderschap terugkrijgen. Ik ben verder gegaan. Het heeft geen zin om er bij stil te blijven staan."

Terry hoop aanvoerdersband terug te krijgen ©  Novum/AP

Duits circus niet welkom op 4 en 5 mei

De Overijsselse gemeente Rijssen-Holten heeft besloten dat een Duits circus niet welkom is op 4 en 5 mei. De gemeente vindt het ongepast dat circus Malford aanwezig is bij de herdenking van slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en het vieren van de bevrijding.

Het circus zou door het verbod van de gemeente Rijssen-Holten zo'n 15.000 euro aan inkomsten mis lopen. De Duitsers overwegen om een schadeclaim neer te leggen bij de Overijsselnaren.

De Jong snijdt in selectie Willem II

Theo de Jong, de interim-trainer van Willem II, heeft de selectie van de Tilburgers naar 23 spelers teruggebracht. Dat betekent dat een aantal spelers vanaf heden niet meer in het eerste elftal van de Tricolores zullen spelen.

Het gaat in dit geval om Boy Deul, Christophe Gregoire, Jens Janse, Danny Schenkel en de geblesseerde Paul Quasten. Voor Gerson Sheotahul was er wel goed nieuws. Hij keert namelijk terug in het eerste elftal van Willem II. Dat geldt ook voor Ricardo Ippel en Ratko Vansimpsen. Het laatstgenoemde duo is afkomstig van de beloften van de Tilburgse ploeg.

Willem II zal zich in de komende weken moeten handhaven in de Eredivisie. De formatie van trainer De Jong is namelijk al veroordeeld tot het spelen van play-offwedstrijden om promotie/degradatie.

'Weren allochtonen bij club mag niet'

Het Nijmeegs college van burgemeester en wethouders vindt het niet kies dat de lokale voetbalclub Quick 1888 allochtone voetballers niet meer toelaat. Dat zei wethouder Floris Tas namens zijn Nijmeegse bestuursgenoten. Quick 1888 bestaat nu voor tachtig procent uit allochtonen, maar wil dat aantal terugdringen naar vijftig procent.

De club is bang dat met name autochtone leden zich niet meer op hun gemak voelen bij de club. De vereniging beweert dat allochtonen ook amper bereid zijn om vrijwilligerswerk te doen voor de vereniging. Ook zijn er verschillende incidenten geweest waarbij allochtone leden zich zouden hebben misdragen. Quick 1888 snapt niets van alle commotie. Volgens de club hebben andere verenigingen in Nijmegen allang een soortgelijke regeling lopen. Het Gelderse Statenlid Toine van Bergen wil dat de gemeente Nijmegen de subsidie aan Quick 1888 stopt wanneer de maatregel niet wordt teruggedraaid.  

Henin naar finale in Stuttgart

Justine Henin heeft zich geplaatst voor de finale van het WTA-toernooi in Stuttgart. Twee sets waren genoeg om met de Israëlische Shahar Peer af te rekenen, het werd 6-3 en 6-2. In de finale neemt de 27-jarige Belgische het op tegen Lapushchenkova of Stosur.

Op haar 23e verjaardag kon Peer zichzelf geen extra cadeau geven. Henin was duidelijk een maatje te groot. In de eerste set gaf Peer al snel een break weg bij een stand van 1-1. Ze wist nog wel terug te breaken bij een stand van 3-2, maar gaf dat in de volgende game meteen weer weg. In de tweede set liep Henin snel uit, ondanks goede tegenstand van de jarige.

Henin naar finale Stuttgart © Novum/ANP

Erasmus kan WK vergeten

Kermit Erasmus kan het WK voetbal, dat op 11 juni in Zuid-Afrika begint, op zijn buik schrijven. De aanvaller van Excelsior, die eigendom van Feyenoord is, is niet in de voorselectie van de nationale voetbalploeg van Zuid-Afrika opgenomen.

Erasmus was in beeld om aan het mondiale voetbaltoernooi deel te nemen, maar is er niet in geslaagd om bondscoach Alberto Perreira te overtuigen. Toch is er in de voorselectie van Zuid-Afrika een vleugje Eredivisie terug te vinden. Bernard Parker (FC Twente) behoort namelijk wel tot de groep namen, die nog uitzicht hebben op deelname aan het WK voetbal.

Kinderen lijden onder klasgenoot met problemen

Het aantal kinderen in het basisonderwijs met een leerprobleem is zo groot dat andere kinderen in de klas daar onder lijden. Dat vindt de helft van de medewerkers in het basisonderwijs, meldt het televisieprogramma Rondom 10 vandaag na een onderzoek samen met vakbond CNV Onderwijs.

Het onderzoek werd gehouden onder 2317 werknemers in het basisonderwijs, vooral leraren. Uit het onderzoek blijkt dat het gros van de onderwijzers tussen de een en vijf leerlingen met problemen als ADHD, dyslexie en autisme in de klas heeft.

Van de deelnemers vindt 62 procent het een goede ontwikkeling dat kinderen een 'etiket' krijgen wegens een probleem of stoornis. Ook denkt 72 procent dat de extra zorg en aandacht voor deze kinderen een positieve invloed heeft op hun leven.

Vier op de vijf docenten vindt dat 'labelkinderen' tot extra werkdruk leiden. In totaal 37 procent heeft zo veel probleemkinderen in de klas dat hun werk eronder lijdt. Volgens 63 procent van de ondervraagden bereidt hun opleiding ze onvoldoende voor op de omgang met probleemleerlingen.

Een kwart van het onderwijspersoneel meent dat gelabelde kinderen te snel medicatie krijgen. Bijna twee op de drie onderwijzers heeft 1 of meer kinderen in de klas die medicijnen krijgen wegens hun problemen.

Dat er bij steeds meer kinderen problemen worden geconstateerd, komt volgens de ondervraagden doordat kinderen steeds meer prikkels krijgen. Andere verklaringen voor de toename zijn het eerder signaleren van problemen en stoornissen door docenten, de alsmaar ingewikkelder wordende samenleving en de groeiende druk op kinderen om te presteren.

Voorzitter van CNV Onderwijs Michel Rog pleit voor meer investeringen in het basisonderwijs in plaats van de aangekondigde bezuinigingen. Zo moet er meer geld gaan naar begeleiders voor kwetsbare kinderen, vindt hij.

Acht gewonden bij botsing busje

Bij een frontale botsing in Abbenes tussen een auto en een busje met Polen zijn vannochtend alle acht inzittenden van de voertuigen gewond geraakt. Eén van hen kon ter plaatse worden behandeld, maar de overigen zijn naar een ziekenhuis gebracht. Vijf mensen liggen nog in het ziekenhuis, van wie er twee slecht aan toe zijn.

Het ongeluk gebeurde rond 06.45 uur op de Hoofdweg, bij de A44. De oorzaak wordt nog onderzocht, maar volgens een woordvoerder zijn het busje en de auto vermoedelijk met hoge snelheid op elkaar gebotst.

In de personenauto zaten twee mensen uit Sassenheim. Eén van hen raakte zwaargewond. In het busje zaten zes mensen uit Polen, maar meer informatie over de identiteit van de betrokkenen kon de politie nog niet geven.

Balotelli denkt aan vertrek bij Internazionale

De kans is klein dat Mario Balotelli, die de afgelopen week op negatieve wijze in het nieuws was, volgend seizoen nog voor Internazionale speelt. Dit heeft de zaakwaarnemer van de aanvaller, Mino Raiola, vandaag laten weten.

"Mario wil niet nog eens zo'n seizoen meemaken," liet Raiola in een reactie weten. "De laatste acht, negen maanden heeft niemand bij de club hem in bescherming genomen. Mario is niet perfect, maar Mourinho heeft een vijand nodig om zijn team op scherp te zetten. Mario is in die val gelopen."

Balotelli lag in het huidige seizoen een aantal keer overhoop met trainer José Mourinho. Daarnaast werd de jonge speler eind april geschorst voor het duel tegen Atalanta Bergamo. De 19-jarige voetballer haalde zich de woede van ploeggenoten en fans op de hals, omdat hij zichzelf in het Champions League-duel tegen FC Barcelona een ongeïnteresseerde houding had aangemeten.

Bewoners flat geëvacueerd na brand

De brandweer uit de Duitse stad Dietzenbach in de deelprovincie Hessen heeft vanmorgen 134 mensen geëvacueerd uit een grote flat bij een brand. Terwijl de vlammen uit de ramen sloegen werden de bewoners in allerijl gedwongen om naar buiten te gaan. Eén persoon moest met een rookvergiftiging naar het ziekenhuis worden gebracht.

Een 30-jarige flatbewoner alarmeerde 's ochtends de politie toen hij zag dat de eerste verdieping van zijn appartement in lichterlaaie stond. De brandweer voorkwam dat de vlammen oversloegen naar andere etages van het flatgebouw. 27 flats zijn door de hulpdiensten onbewoonbaar verklaard. De brandoorzaak en de hoogte van de schade zijn nog niet bekend.

Ferrer eerste finalist in Rome

David Ferrer heeft als eerste de finale bereikt van het Masters-toernooi in Rome. De als dertiende geplaatste Spanjaard versloeg zijn landgenoot Fernando Verdasco, in Rome als zesde ingeschaald, met 7-5 en 6-3.

Verdasco won vorige week nog het ATP-toernooi van Barcelona. Ook in Rome was hij bezig aan een goede reeks. Zo was hij in de kwartfinales de als tweede geplaatste Novak Djokovic de baas.

De andere halve finale gaat tussen de Let Ernests Gulbis en Raafel Nadal.

Reina: "We moeten de selectie verbeteren"

Pepe Reina denkt dat Liverpool zonder nieuwe krachten de aansluiting met de top gaat verliezen. De Spaanse doelman van The Reds zag donderdag de Europa League-finale aan zijn neus voorbij gaan. Liverpool werd uitgeschakeld door Atlético Madrid en beëindigt het seizoen daardoor zonder prijzen.

"We hebben niet mee kunnen doen om de Premier League-titel of een andere grote prijs. We moeten dus de selectie proberen te verbeteren om meer aansluiting bij de top te krijgen", aldus de 27-jarige Spanjaard tegenover Sky Sports. "Ik ken de oplossing niet."

"Ik ben niet de manager of degene die gaat over de transfers. Maar we moeten meer winnen en kunnen niet tevreden zijn", laat Reina weten. Liverpool krijgt morgen koploper Chelsea op bezoek. Het is het laatste thuisduel van Reina en zijn ploeg van dit seizoen.

"Daarbij is er qua titels niets om voor te vechten, maar het gaat wel om trots en om het eindigen op een zo hoog mogelijke plaats. Ik wil de laatste twee duels winnen en me dan richten op het winnen van het WK. We hebben daarna alle tijd om ons voor te bereiden op het volgende seizoen."

Dag van de Arbeid: we moeten vegen!

Het is vandaag de Dag van de Arbeid, de feestdag van de socialisten. Met aandacht voor de arbeider en zijn rechten. Ik vind echt dat schoonmakers een hoger uurloon moeten krijgen. “Ja maar ze zijn niet of nauwelijks opgeleid!” Hoor ik al roepen. Nou en? Het is erg zwaar en belangrijk werk wat deze mensen doen. Fysiek leggen ze misschien al veel eerder het loodje dan een bankdirecteur. Geef die mensen gewoon meer geld!

Ahn in voorlopige selectie Zuid-Korea

Jung-hwan Ahn is door coach Huh Jung-moo opgenomen in de voorlopige selectie van Zuid-Korea voor het WK voetbal. Dit is opvallend omdat het al bijna twee jaar geleden is dat Ahn voor het laatst een interland speelde.

Ahn werd een nationale held in Zuid-Korea toen hij bij het WK van 2002 in eigen land in de achtste finale tegen Italië de golden goal scoorde. Tegenwoordig speelt Ahn in China bij Dalian Shide. In de voorlopige selectie van dertig spelers zit uiteraard ook Ji-sung Park, de voormalige PSV'er en tegenwoordig spelend voor Manchester United.

Zuid-Korea speelt op 16 mei een oefenwedstrijd tegen Ecuador. Zuid-Korea speelt in de groepswedstrijden van het WK tegen Griekenland, Argentinië en Nigeria.

Buurman beschoten met pijl en boog om parkeerplek

Een man uit de Amerikaanse staat New Jersey wordt ervan beschuldigd zijn buurman te hebben beschoten. Met behulp van een handboog wist hij een flinke pijl in de rug van zijn buurman te schieten.

Anthony Giovanni had donderdagavond zijn auto net bij zijn huis in Trenton geparkeerd toen hij ineens iets tegen zijn rug voelde ploffen. In eerste instantie dacht hij te zijn geraakt door een steen. Hij keek achterom en zag zijn buurman Robert A. Wood, Jr. staan, met wie hij al enige tijd in onmin leeft wegens een ruzie om een parkeerplek.

De 35-jarige Giovanni opende zijn voordeur en zag plotseling een pijl uit zijn rug steken. De pijl zat maar liefst acht tot tien centimeter diep. Het slachtoffer schreeuwde hierop naar zijn vriendin die direct het alarmnummer belde.

Toen de politie eenmaal ter plaatse was, sloegen ze Wood direct in de boeien. Ook werden er twee handbogen in beslaggenomen. De boze buurman wordt onder andere zware mishandeling ten laste gelegd.

Giovanni is opgenomen in het ziekenhuis. Gisterochtend was zijn toestand nog stabiel.

Marechaussee pakt 22 drugssmokkelaars op

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft de afgelopen weken in totaal 22 verdachten aangehouden op verdenking van stelselmatige smokkel van en handel in verdovende middelen via de luchthaven. Dat maakte een woordvoerder zaterdag bekend.

De verdachten zijn afkomstig uit Frans-Guyana, Colombia en Nederland en variëren in leeftijd van 20 tot 61 jaar. De Nederlandse verdachten komen uit Amsterdam, Almere en Utrecht. In de woningen van een aantal verdachten zijn onder meer luxe goederen, (valse) reisdocumenten en wapens gevonden. Ook zijn namaak drugspakketten en een geldtelmachine in beslag genomen.

Het rechercheteam zware criminaliteit van de marechaussee deed sinds vorig jaar onderzoek naar de groep, nadat informatie was binnengekomen dat verdovende middelen vanuit Zuid-Amerika Nederland zouden worden binnengesmokkeld. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Tienduizenden tekenen petitie arrest SGP

Meer dan dertigduizend mensen hebben een petitie ondertekend, waarmee ze aangeven het niet eens te zijn met een uitspraak van de Hoge Raad dat de SGP vrouwen niet mag uitsluiten van kandidatenlijsten voor de verkiezingen. Inmiddels hebben 30.798 mensen hun digitale handtekening gezet op de speciale internetsite zijmaakthetverschil.nu.

De Hoge Raad oordeelde begin april dat de staat ervoor moet zorgen dat de SGP het passief kiesrecht aan vrouwen binnen de partij toekent, aangezien de partij handelt in strijd met het internationale Vrouwenverdrag. De Hoge Raad moest zich uitspreken over welk recht het zwaarst weegt: dat van het verbod op discriminatie of de vrijheid van godsdienst.

De initiatiefnemers van de petitie geven met de petitie niet aan dat het vrouwenstandpunt van de SGP wordt ondersteund, maar wel dat ze  bang zijn dat 'de klassieke vrijheidsrechten' worden opgeofferd aan het 'supergrondrecht' van het anti-discriminatiebeginsel. "Met deze redenering is de angst gegrond dat ook andere politieke partijen, kerken, scholen en verenigingen vandaag of morgen in de gevarenzone komen omdat ook zij aan het absolute gelijkheidsbeginsel moeten geloven", stellen zij.

De petitie is geen initiatief van de SGP, maar de partij zou de actie wel een warm hart toedragen. De handtekeningen worden volgende week zaterdag aangeboden aan lijsttrekker van de SGP Kees van der Staaij.

Taiwan voltrekt eerste doodstraf in jaren

Taiwan heeft voor het eerst sinds 2005 weer de doodstraf uitgevoerd. Vrijdag werden vier veroordeelden geëxecuteerd. Het heeft in Taiwan het verhitte debat weer doen oplaaien over de vraag of de doodstraf al dan niet afgeschaft moet worden.

De nieuwe minister van justitie Tseng Yung-fu ondertekende het vonnis vrijdag en nam daarmee afstand van zijn voorgangster Wang Ching-feng die benadrukte dat er nooit een executie onder haar bewind zou plaatsvinden. Die openlijke afkeuring van de doodstraf kon op weinig publieke steun rekenen en Wang werd gedwongen tot aftreden.

In Taiwan zitten nog ongeveer veertig veroordeelden in de dodencel.

Nederlandse squashvrouwen pakken Europese titel

De Nederlandse squashvrouwen zijn in het Franse Aix en Provence voor het eerst Europees Kampioen voor landenteams geworden. In het hol van de leeuw versloegen de Oranjedames gastland Frankrijk met 2-1.

Kopvrouw Vanessa Atkinson zette haar team op het juiste spoor door in de openingspartij Camille Serme te verslaan. De 34-jarige Atkinson verloor nog wel de eerste game tegen de mondiale nummer tien, maar had in het vervolg van de partij geen problemen om de jonge Française de baas te blijven: 9-11, 11-7, 11-3, 11-5. Hiermee nam de voormalig wereldkampioene, tegenwoordig dertiende op de wereldranglijst, revanche voor de nederlaag die ze twee dagen geleden leed tegen Serme in de groepsfase.

Annelize Naudé kwam in het tweede duel dichtbij de overwinning voor Nederland. De 33-jarige Amsterdamse kwam met 2-1 voor in games, maar in het zicht van de haven moest ze toch het antwoord schuldig blijven op het spel van de hoger aangeslagen Isabelle Stoehr. Het werd na ruim een uur 11-9, 9-11, 11-9, 8-11, 8-11.

De druk kwam hierdoor te liggen op Orla Noom, de 24-jarige speelster uit Hoofddorp. De mondiale nummer 43 speelde echter onbevangen en liet haar tegenstandster Maud Duplomb in de eerste twee games alle hoeken van de baan zien. In de derde game leek de spanning even toe te slaan bij Noom, maar de linkshandige squashster herstelde zich net op tijd en maakte het karwei gedecideerd af. Binnen een half uur was het pleit beslecht (11-5, 11-8, 11-7) en was de eerste Europese titel voor Nederland een feit.

De zege van Nederland was een historische. In de 33-jarige geschiedenis van het evenement was het nog nooit voorgekomen dat de titel niet naar Engeland ging. De voorgaande zeven edities verloor Nederland keer op keer in de finale van de Britse grootmacht. Door de nederlaag tegen Frankrijk in de groepsfase troffen de Oranjevrouwen dit keer de Engelse dames al in de halve finale. Met een 2-1 zege zorgde de formatie van bondscoaches Nicole Beumer en Damon Leedale-Brown gisteren dan ook voor een grote stunt.

Voor Atkinson was het de tweede keer dat ze zich tot Europees kampioene mocht laten kronen. In 2005 won ze al eens de individuele titel. Ook Natalie Grinham, ontbrekend op de Europese titelstrijd als gevolg van haar zwangerschap, was namens Nederland al eens de beste van Europa. Zij won vorig jaar het EK-individueel door Atkinson in de finale te verslaan.

Jankovic: "Henin nog net zo goed als vroeger"

Justine Henin maakte eerder dit jaar haar rentree op de tennisbanen. De Belgische wist tot dusverre nog geen toernooi te winnen, maar lijkt daar deze week verandering in te gaan brengen. Op het gravel van Stuttgart staat de Waalse ijzersterk te tennissen en versloeg daar gisteren ook Jelena Jankovic in drie sets.

"Justine is nog altijd de beste gravelspeelster," concludeerde Jankovic na afloop van die partij. "Ze speelt net zo goed als vroeger. Op het moment dat je even wat minder geconcentreerd bent, slaat ze toe. Ze maakt gebruik van haar ervaring."

Bij Henin zelf, die in de halve finale Shahar Peer treft, was er vooral opluchting. "Het was een intense wedstrijd. Jankovic speelde in de eerste set heel constant en heeft me zwaar onder druk gezet. Op de belangrijke momenten haalde ik gelukkig een hoog niveau. Ik ben een ronde verder en dat stemt me tevreden."

[NHL playoffs] Penguins winnen van Canadiens

De Pittsburgh Penguins zijn de playoffserie tegen de Montreal Canadiens, die verrassend de als eerste geplaatste Washington Capitals uitschakelden, goed begonnen. Er werd thuis met 6-3 gewonnen en dat was met name te danken aan de powerplay. Waar Washington uit 32 mogelijkheden slechts éénmaal wist te scoren, wisten de Penguins vannacht maar liefst vier powerplay goals te maken uit vier mogelijkheden.

Verder bleek goalie Jaroslav Halak, die van de laatste 134 schoten op doel van de Capitals er 131 wist te stoppen, geen probleem. Na vijf goals uit achttien schoten op doel werd Halak vervangen door Carey Price. Deze wist nog drie reddingen te maken, maar het was al te laat in de wedstrijd om nog van invloed te zijn op de eindstand.

De Montreal Canadiens kwamen nog wel op voorsprong in de eerste periode. Na vier en een halve minuut spelen maakte rookie verdediger PK Subban, die vrijwel het hele seizoen bij AHL-team Hamilton Bulldogs speelde, de 1-0 met een afstandsschot. Vervolgens kwam de powerplay van Pittsburgh echter los met goals van Sergei Gonchar en Jordan Staal. Wat vooral opviel was dat de Penguins niet vaak op doel schoten, maar wel vanuit goede positie, en nadat zij de puck veelvuldig hadden rondgepasst om de verdediging en de goalie uit positie te spelen.

In de tweede periode gingen de Penguins daarmee door, en dat leidde tot wederom een powerplay-treffer van verdediger Kris Letang. De Canadiens deden nog wel wat terug door de 3-2 te scoren via Michael Cammalleri, maar drie minuten later herstelde Craig Adams de marge van twee goals alweer.

Ook in de derde periode wist de powerplay van de Penguins toe te slaan. Verdediger Alex Goligoski wist te scoren nadat de Penguins de Canadiens weer even hadden zoekgetikt. Brian Gionta maakte nog de 5-3 waardoor de Canadiens nog even zicht hadden op de overwinning. Dit deed ze besluiten om goalie Price van het ijs te halen voor een extra aanvaller, maar dit leverde slechts een tegengoal in het lege net op van veteraan Bill Guerin.

[Giro] Basso, Pellizotti kopmannen Liquigas

Ivan Basso en Franco Pellizotti zijn de kopmannen van Liquigas in de Giro d'Italia die volgende week van start gaat in Amsterdam. De twee Italianen zijn geen onbekenden op het eindpodium van de ronde, zo won Basso de koers in 2006 en werd Pellizotti (na het schrappen van Danilo di Luca) vorig jaar tweede achter Denis Menchov.

Basso en Pellizotti krijgen onder anderen Sylvester Szmyd als knechten mee. Daarnaast zal Daniele Benatti worden uitgespeeld in de massasprints. Naast de vier eerder genoemde namen zal Liquigas de volgende namen meenemen. Valerio Agnoli, Maciej Bodnar, Robert Kiserlovski, Fabio Sabatini en Alessandro Vanotti

Zombie RTS komt naar de PC

Het Duitse Headup games komt in november met een nieuwe zombiegame, het spel dat "Trapped Dead" zal gaan heten is een tactische RTS in de lijn van Commandos en Desperados. Jij en je vrienden besturen karakters in een derdepersoons isometrisch camerastandpunt. Het scenario is gebaseerd op de zombiefilms uit de jaren '80 en zal ook tot vier spelers co-operatief gespeeld kunnen worden.

Het verhaal speelt zich af in de begin jaren '80 in het stadje Hedge Hill in Kansas City, Missouri. Het zaaien van een genetisch aangepaste soort mais heeft een virus tot leven gebracht. Nadat uiteindelijk een hondenbeet heeft gezorgd voor een infectie in Hedge Hill, lijkt dit virus zich te verspreiden buiten de stad.

Op het moment dat Mike en Gerald, twee studenten, bij een pompstation nabij Hedge Hill stoppen blijken ze midden in de hectiek geworpen te worden...

Trapped Dead staat gepland voor eind november 2010 en zal alleen op de PC verschijnen, check hier alvast de website.

Trapped Dead

Toy Story 3 ondersteunt Playstation Move

De game van de aankomende film Toy Story 3 krijgt de ondersteuning van de Playstation Move. Dit liet een woordvoerder op het Amerikaanse Platstation Blog weten.

De game zal bestaan uit twee delen, namelijk de Story mode en de zogenaamde Toy Box Mode. Ook zal het met de Playstation Move te spelen zijn. De game zal beschikken over verschillende minigames, die via de Playstation Store te downloaden zijn en gebruik maken van de bewegingscontroller. Verwacht wordt dat Toy Story: The Game 15 juni in de winkels ligt. Wanneer de minigames te downloaden zijn is nog niet bekend.

Sony heeft ook aangegeven dat Zurg, de vijand van Buzz Lightyear, exclusief voor de Playstation 3 versie speelbaar zal zijn.

Man springt voor de grap voor auto

Een 21-jarige man uit Assen heeft zichzelf verwond door voor de grap voor de auto van een vriend te springen. Het bezorgde de man een fikse hoofdwond. Dit maakte de politie zaterdag bekend.

Een 18-jarige automobilist kon een aanrijding vrijdag niet vermijden en botste met zijn wagen tegen de impulsieve grappenmaker. Volgens de politiewoordvoerster had het slachtoffer een behoorlijke hoofdwond maar was hij wel aanspreekbaar.

De man werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Koos H. opnieuw gehoord over twee moorden

Een Belgische onderzoeksrechter gaat de Nederlandse seriemoordenaar Koos H. opnieuw verhoren over zijn mogelijke betrokkenheid bij de moord op twee Zweedse studentes. Onderzoeksrechter Michèle Mons delle Roche heeft tegen het Belgische Nieuwsblad gezegd zelf af te reizen naar Nederland hiervoor.

De stoffelijke overschotten van de 18-jarige Gun-Ingeborg Johannesson en de 19-jarige Ann Jönsson en werden begin mei 1980 gevonden in een bos bij La Roche in de Belgische Ardennen. H. werd in verband met de moorden twee keer eerder verhoord, maar ontkende toen iets te weten.

De seriemoordenaar was kort na de dubbele moord in Nederland gearresteerd voor drie moorden. De moorden op de Zweedse studentes zijn uiteindelijk nooit opgelost.

Koos H. is wegens een drievoudige moord tot levenslang veroordeeld en zit al dertig jaar vast. De afgelopen weken kwam H. veelvuldig in het nieuws, omdat misdaadverslaggever Peter R. de Vries heimelijk in de gevangenis opgenomen beeld- en geluidsmateriaal van de seriemoordenaar wilde uitzenden. Dat gebeurde in het laatste deel van het drieluik uiteindelijk niet, nadat de rechtbank in Amsterdam het vertonen van het materiaal verbood.

In de geheime opnamen bekende H. meer te weten over de dubbele moord. De feiten zijn inmiddels verjaard, maar de onderzoeksrechter wil H. toch horen, 'al is het maar om de families zekerheid te bieden'.

Emanuelson: "Voor Ajax wil ik best mijn hele leven spelen"

De toekomst van Urby Emanuelson is nog altijd ongewis. De Ajacied heeft na dit seizoen nog een éénjarig contract, maar wil Ajax nog iets aan de middenvelder verdienen, dan lijkt een vertrek aanstaande.

Ajax bood Emanuelson reeds een nieuw contract aan, maar de hoofdrolspeler ging niet in op de aanbieding. Uit de nieuwe verbintenis zou weinig respect blijken, daar Ajax Emanuelson een lager salaris aanbood ten opzichte van zijn huidige contract.

Toch weet Emanuelson nog niet wat hij wil. Door de sportieve successen en het toegenomen groepsproces binnen de club is de veelzijdige linkspoot niet meer zo uitgesproken over een vertrek uit Amsterdam. "Ik heb persoonlijke ambities, maar wil ook graag onderdeel uit blijven maken van dit proces", aldus Emanuelson in Trouw.

"Ik ben benieuwd hoe het zich zal ontwikkelen. Dit is een club waar ik best mijn hele leven zou willen spelen, maar ik wil ook graag weten hoe het er in het buitenland aan toe gaat", aldus de multifunctionele voetballer, die de laatste maanden een omslag zag in Amsterdam.

"Het groepsproces is dit seizoen gegroeid. We zijn veel met elkaar bezig, we doen veel dingen samen. Ik merk aan veel dingen dat het nu goed gaat. Ook jongens als Rob Wielaert en Ismail Aissati hebben hun rol in de groep, terwijl ze weinig aan voetballen toekomen. Dat is mooi."

'Liverpool wil Benítez zo snel mogelijk weg hebben'

Rafael Benítez lijkt niet lang meer te kunnen genieten van zijn trainerschap in Liverpool. De Spaanse oefenmeester voldeed ook dit seizoen niet aan de verwachtingen met zijn ploeg. Bovendien is er sprake van een ernstige vertrouwenscrisis tussen de Spaanse manager en het bestuur van Liverpool.

Met dat bericht komt de Engelse kwaliteitskrant The Times vandaag. De clubleiding verwijt Benítez dat hij achter haar rug om onderhandelingen is begonnen met Juventus, dat een opvolger zoekt voor interim-coach Alberto Zaccheroni. Op zijn beurt klaagt de Spanjaard over een gebrek aan steun.

De forse afkoopsom van Benítez lijkt debet aan het uitblijven van het ontslag. Als Liverpool hem besluit te ontslaan, krijgt Benítez binnen 24 uur een bedrag van 16 miljoen pond (18,3 miljoen euro) op z'n bankrekening bijgeschreven.

Benítez wilde het gisteren tijdens de wekelijkse persconferentie niet hebben over zijn eventuele vertrek. "We zien wel wat er gebeurt. Nu telt alleen Chelsea. Ik heb vorig jaar natuurlijk niet voor niets een langjarige overeenkomst getekend."

Super Street Fighter 1 miljoen keer verscheept

Super Street Fighter IV is een groot succes. Capcom heeft namelijk al 1 miljoen exemplaren van de game naar winkels verzonden. Dit liet het bedrijf op haar site weten.

Hoeveel exemplaren al verkocht zijn aan consumenten is nog niet duidelijk. De zaken gaan goed, aangezien Capcom zelf verwachtte 1,1 miljoen stuks in totaal te produceren. Van de orginele Street Fighter IV zijn iets meer dan 2 miljoen stuks naar winkels verzonden.

Super Street Fighter IV verscheen 27 april in Noord-Amerika, 28 april in Japan en is sinds gisteren ook in Europa te verkrijgen.

Wekelijkse Nederlandse verkoopcijfers

Deze week de verkoopcijfers van 24-04-2010 t/m 30-04-2010, helaas worden er in Nederland geen cijfers van het aantal stuks bekend gemaakt dus zullen we het moeten doen met alleen de titel, positie, positie vorige week en aantal weken in de lijst.

Deze week hebben we een nieuwe game in de lijst, Monster Hunter Tri met een goede binnenkomer op de vijfde plek. Splinter Cell: Conviction is weer terug naar de eerste plaats opgevolgd door de populaire Pokemon games die afgelopen weken al een aantal keer van positie verplaatst zijn. Opmerkelijk is dat Fifa 10 weer terug in de lijst staat. Langzaam maar zeker zakt New Super Mario Bros dieper de lijst in..


Plaats Console Game Plaats vorige week Aantal weken in lijst
1 Xbox 360
Splinter Cell: Conviction 2
3
2 DS
Pokemon Soulsilver 3 5
3 DS
Pokemon Heartgold 4 4
4 PS3 GTA 4: Episodes from Liberty City 1 2
5 Wii
Monster Hunter Tri
NIEUW 1
6 Wii
New Super Mario Bros
 5 22
7 PS3
Fifa 10
RE
3
8 PS3
COD: Modern Warfare 2 7
4
9 PS3 Battlefield: Bad Company 2
9 9
10 Wii Wii Fit Plus
10 5
RE houdt Re-Entry in, terugkerende titel in de lijst.

 

[Giro] AG2R met Valjavec aan de start

Het team van AG2R La Mondiale heeft zijn selectie bekend gemaakt voor de Ronde van Italië. De Giro gaat volgende week in Amsterdam van start.

De Franse wielerploeg verschijnt aan de start met de Sloveen Tadej Valjavec, de Rus Alexander Efimkin, de Fransen Guillaume Bonnafond, John Gadret, Sebastien Hinault, Anthony Ravard en Ludovic Turpin, de Est René Mandri en de Oekrainer Yuriy Krivtsov.

Woods verschuilt zich niet achter problemen

Tiger Woods weigerde zich na zijn vroegtijdige uitschakeling bij het Quail Hollow Championship in Charlotte achter zijn priveproblemen te verschuilen. De Amerikaanse golfer haalde na een tweede ronde van 79 en een totaal van 153 slagen de cut niet. Dat was pas voor de zesde keer in zijn loopbaan.

"Mijn problemen zijn geen excuus", reageerde hij na zijn uitschakeling. "Ik ben hier en heb dezelfde kansen als ieder ander om in dit veld een goede ronde te slaan, maar ik deed dat niet."

Woods maakte in april bij de Masters zijn rentree op de baan. Hij kwam vijf maanden niet in actie nadat hij betrokken was geraakt bij een seksschandaal. Bij de Masters eindigde hij als vierde, maar in Charlotte ging het mis. "Ik maak me er wel zorgen over. Maar nu krijg ik dit weekeinde wel de kans om te zien en te kijken hoe het wel moet", grapte hij. De Amerikaan Billy Mayfair gaat na twee ronden met 136 slagen aan de leiding.

PvdA levert flink wat wethouders in

De PvdA is niet langer de partij met de meeste wethouders. De lokale partijen hebben tot nu toe al 332 wethouders geleverd sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart. Dat zijn er 75 meer dan voorgaande periode. In 90 procent van alle gemeenten zijn de collegeonderhandelingen afgerond.

De PvdA had 375 wethouders en verliest bijna de helft. De VVD heeft van de landelijke partijen nu de meeste wethouders in het land, op de voet gevolgd door het CDA.

McClaren: "Rekenen niet op cadeautjes van Ajax"

Nog één speeldag, en dan kan FC Twente de eerste landstitel uit de historie van de club op zijn palmares zetten. Ajax ligt echter op de loer, waardoor de Tukkers geen puntenverlies mogen lijden.

Ajax kruist morgen de degens met NEC, dat nergens meer voor speelt. Twente wacht een lastig bezoek aan NAC Breda. "Vooraf had ik een voorspelling gemaakt hoeveel punten nodig zouden zijn voor de titel. Daar zitten we boven en nog zijn we niet zeker", benadrukt Steve McClaren het uitstekende seizoen van Twente in De Telegraaf.

Dat naaste belager Ajax nog zo dicht in de buurt van Twente zou komen, had McClaren verwacht. "Ik hield daar zeker rekening mee. Ajax heeft veel kwaliteit in de selectie en dan mag je zulke resultaten verwachten. Als je 102 goals maakt en je krijgt er maar negentien tegen, dan ben je gewoon een goed team."

"Een uitwedstrijd tegen NAC Breda is nooit gemakkelijk", vervolgt de Engelse oefenmeester. "Ergens midden in het seizoen zou je tekenen voor een punt, maar dat is nu niet voldoende. Wij rekenen niet op cadeautjes van Ajax, dus we zullen het zelf moeten doen."

"Op dit moment is het team nice and relaxed, maar zenuwen kun je niet controleren. Elk individu gaat verschillend om met de druk. Na afloop weten we veel meer over de spelers en ook de spelers zelf zullen veel over zichzelf leren. Als je een echte topspeler wilt zijn, moet je onder druk kunnen presteren."

Het Twente van McClaren voerde dit seizoen negentien speelronden de ranglijst aan, tegenover één speelronde van Ajax. "De enige terechte kampioen is de ploeg, die na 34 duels bovenaan staat. De rest doet er allemaal niet toe. Een landstitel is altijd verdiend. Je kunt niet zeggen dat een ploeg over 34 wedstrijden per ongeluk kampioen is geworden."

Fijne masturbatiemaand allemaal!

Check je linker- of rechterhand even. Zit deze er nog aan? Mooi, want deze gaat een zware tijd tegemoet. De masturbatiemaand is namelijk vandaag begonnen.

Waar omroep Veronica de meimaand ieder jaar omdoopt tot filmmaand, noemt de VS deze maand masturbatiemaand. In 1995 werd de masturbatiemaand voor het eerst in San Fransisco gehouden als protestactie wegens het gedwongen ontslag van een vooraanstaande, Amerikaanse arts.

Dokter Joycelyn Elders sprak in 1994 op Wereld Aidsdag een menigte toe. Toen vanuit het publiek de vraag kwam of masturberen vroegtijdige seksuele activiteit ontmoedigt, antwoordde Elders: "Ik denk dat het deel uitmaakt van de menselijke seksualiteit en dat het aan iedereen moet worden onderwezen."

Deze uitspraak viel slecht in het puriteinse Amerika, en de zwarte arts werd hierop de laan uitgestuurd. Haar ontslag heeft echter wel tot een traditie geleid. Ieder jaar viert men nu de hele maand mei masturbatiemaand. De initiatiefnemer, een sexshop in San Fransisco, wil met de actie de conversatie over het onterechte ontslag roerig houden en mensen laten praten over masturbatie.

Sexshop Good Vibrations ondervindt nog altijd dat mensen onwetend zijn over masturberen. Zij moeten ten eerste worden gerustgesteld, worden verteld dat het goed is te onaneren. Men schaamt zich echter nog altijd, maar men moet weten dat het gezond, aangenaam en natuurlijk is om de hand aan zichzelf te slaan. "98 procent van de mensen masturbeert, de andere 2 procent bestaat uit leugenaars", aldus de sexshop.

Good Vibrations doet al jarenlang mee aan onder andere onderwijsprogramma's om de bewustwording van het eigen genot te verhogen en het onderwerp masturbatie bespreekbaar te maken. Dankzij de sexshop durft men er nu openlijk over te praten, in plaats van te giechelen of erover te zwijgen. Het is namelijk de ultieme vorm van safe sex, dus vier allen de masturbatiemaand mee!


Mei is voor masturbatie, en iedereen doet mee

Eerste trailer CoD 'Black Ops' online

De eerste trailer voor de nieuwe Call of Duty game 'Black Ops' is online. De trailer begint op het eerste gezicht in een kliniek en er is een stem hoorbaar die over het personage spreekt. Hierop zijn flashbacks te zien van reeks missies welke de speler ogenschijnlijk heeft meegemaakt. Opvallend zijn bijvoorbeeld de duidelijk herkenbare Huey UH-1 helicopter in een jungle setting. Dit lijkt een belangrijke aanwijzing dat de game zich gedeeltelijk afspeelt in Vietnam.


Honderdduizenden bezoekers op eerste dag Expo

Honderdduizenden mensen hebben op de openingsdag de wereldtentoonstelling 2010 in de Chinese havenstad Shanghai bezocht. Alle 350.000 kaartjes voor een bezoek aan het ruim 5 vierkante kilometer grote terrein aan de rivier de Huangpu waren zaterdag verkocht. De Chinese president Hu Jintao opende de expo vrijdagavond (plaatselijke tijd).

Aan het evenement, dat zes maanden duurt, nemen 189 landen deel. Ook ruim vijftig organisaties en verbanden van staten hebben een paviljoen ingericht. De Europese Unie is voor het eerst op een wereldtentoonstelling vertegenwoordigd. De voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, en EU-buitenlandchef Catherine Ashton spraken bij de opening van het paviljoen van 'een teken van de bijzondere betrekkingen tussen de EU en China'.

De organisatoren verwachten de komende zes maanden zeventig miljoen bezoekers, een aantal dat nog geen enkele Expo heeft gehaald. Naar schatting 40 miljard euro is in de wereldtentoonstelling geïnvesteerd.

Het centrale motto van de cultuur- en technologiemanifestatie is Een betere Stad, een beter leven. De organisatoren willen oplossingen voor de toenemende verstedelijking aandragen.

China stelt commissie beveiliging scholen in

De regering van China heeft een speciale commissie ingesteld om de veiligheid op scholen te vergroten. Dat hebben de staatsmedia zaterdag gemeld. De aanleiding is de reeks aanvallen op schoolkinderen.

Vrijdag was er voor de derde keer in korte tijd zo'n incident. Vijf kinderen en een leraar raakten gewond, toen een boer met een ijzeren hamer zich in het oosten van het land op leerlingen van een kleuterschool stortte. Hij stak zich vervolgens in brand en stierf.

De plaatsvervangend minister van Onderwijs, Hao Ping, erkende dat het een 'lastige taak' is om de 270 miljoen Chinese scholieren goed te beveiligen. In de commissie komen 22 experts. Zij moeten de 'openbare incidenten' in het onderwijs onderzoeken en nieuwe wegen verkennen om te bereiken dat kinderen en jongeren zich op hun school veilig kunnen wanen.

Beenhakker : "Geen contract aangeboden door Australië"

De technisch directeur van Feyenoord, Leo Beenhakker, heeft gezegd dat hij geen contract aangeboden heeft gekregen van de Australische voetbalbond, die in hem een kandidaat zien om Pim Verbeek als bondscoach op te volgen. Beenhakker zei verder dat er wel contact is geweest met de Australische voetbalbond.

Tegenover Voetbal International zegt Beenhakker dat dat contact echter uit 2006 dateert toen hij met Trinidad en Tobago werd uitgeschakeld op het WK voetbal in Duitsland. "Toen zijn er twee oriënterende gesprekken gevoerd, maar nadien is er nooit meer contact geweest", aldus Beenhakker. "Dat mijn naam nu weer opduikt, is voor mij net zo verrassend als voor ieder ander die het leest. Maar ja, zo gaan die dingen in de voetballerij".

Beenhakker vergelijkt de vermeende belangselling met het verhaal dat hij in de race zou zijn om bondscoach te worden van België. "Daar lag mijn cv zogenaamd ook ineens op de burelen van de bond, omdat er een nieuwe man moest komen. Het zal allemaal wel, maar ik heb het niet opgestuurd."

Over een vertrek uit Rotterdam zegt hij: "Ik heb voor mezelf besloten pas over dat soort dingen te gaan nadenken als er werkelijk een concreet aanbod komt. Die Australiërs weten me heus wel te vinden, mochten ze weer willen praten. Australië is trouwens wel erg ver van m'n bed. Maar nogmaals, als er iets zou spelen zou ik het weten en daar is geen sprake van. Ik doe mijn werk bij Feyenoord en geloof me, daar heb ik momenteel mijn handen vol aan, want de situatie is afdoende bekend."

Jager redt Bigfoot uit ijzige rivier

Een Russische jager heeft onlangs een vreemde snuiter uit het ijskoude water van Siberië gehaald. Volgens zijn beschrijving heeft de Rus niemand minder dan Bigfoot van een wisse dood gered

Volgens een Russische persdient vond de reddingspoging plaats in april bij het dorpje Senzaskiye Kichi. Het gehucht bevindt zich maar liefst 140 kilometer van de volgende nederzetting en de enige mogelijkheid om er te komen is per helikopter. De laatste vlucht vanuit Senzaskiye Kichi bracht een geschreven rapport met zich mee waarin de ontmoeting met Bigfoot wordt beschreven.

Volgens het rapport was beroepsjager Afanasiy Kiskorov met collega's aan het vissen toen ze ineens werden opgeschrikt door het geluid van krakend ijs en gejank. Eenmaal aangekomen bij de bron van het lawaai troffen ze een ongewoon persoon aan, die zij omschreven als 'een reusachtige man, bedekt met een donkerbruine vacht'.

Het schepsel stond in de rivier, zo'n tien meter van de oever. Hij probeerde telkens uit het water te komen, maar tevergeefs. Kiskorov bedacht zich niet en reikte hem een dode tak toe. Bigfoot greep de tak, klom op de kant en liep weg.

In de bewuste Siberische regio is Bigfoot de afgelopen jaren al vaker waargenomen. Volgens de autoriteiten zouden de waarnemingen het toerisme in de regio een enorme boost kunnen geven.

DVD: The Taking Of Pelham 123

John Travolta is een rare man. Eentje die je moeilijk kunt peilen. Zo speelt hij een fantastische Vincent Vega in Pulp Fiction en in is hij in vele andere films een welkome toevoeging aan de cast. In andere films, ik noem Hairspray, weet je toch niet wat je ziet als je de stoere gangster van weleer als vrouw verkleed in een fatsuit ziet ronddartelen in een verfilming van een musical. Dit alles neemt overigens niet weg dat Travolta gewoon een goede acteur is die zeker een breed scala aan rollen kan vertolken. Denzel Washington dan. Hij is vaak de held van het verhaal; de good guy. Maar ook Washington laat zijn slechte kant zien in de verfilming van het leven van Malcolm X. Het moge duidelijk zijn dat deze introductie de hoofdrolspelers voorstelt van The Taking Of Pelham 123. Een film waarin ook Tony Soprano acte de présence geeft. 

The Taking Of Pelham 123 Cover

Pothuizen kan record pakken

Patrick Pothuizen kan in het duel met Ajax een nieuw record neerzetten. De verdediger van NEC heeft momenteel samen met Jean-Paul de Jong het record aantal gele kaarten in handen. Beide spelers haalden er in hun loopbaan 83. Pothuizen, die komende zondag zijn laatste wedstrijd speelt, kan op 84 komen te staan.

"Als de mogelijkheid er is, gaat dat misschien wel gebeuren," aldus Pothuizen. "Het is niet iets om trots op te zijn, maar aan de andere kant vind ik het eigenlijk wel leuk dat ik toch op de een of andere manier in de recordboeken kom. Ik heb wel iets in gedachten om die 84e te krijgen, maar dan moet ik wel eerst scoren," zinspeelt de verdediger.

"Ik zal geen doodschop uitdelen om geel te krijgen, of het zou een professionele overtreding moeten zijn, omdat een tegenstander dreigt door te breken. Ik heb dan wel veel kaarten gekregen, maar toch ben ik niet zo'n schopper. Ik heb veel kaarten voor praten gekregen, voor opstootjes, voor vasthouden, dat soort dingen. Wat ook scheelt, is dat ik bijna mijn hele loopbaan in de Eredivisie heb gevoetbald. Als je het afzet tegen de 401 eredivisiewedstrijden die ik heb gespeeld, dan vallen die 83 of 84 kaarten nog wel mee."

Sergent verrast Leipheimer in Gila

De derde etappe in de Ronde van Gila is gewonnen door de Nieuw-Zeelander Jesse Sergent. Sergent won de tijdrit over 26,6 kilometer in Tyrone. De winnaar van het WK-zilver op de individuele achtervolging bij het baanwielrennen bleef Levi Leipheimer veertien seconden voor. Lance Armstrong moest zelfs bijna twee minuten toegeven op Sergent.

Leipheimer en Armstrong namen in de harde wind geen enkel risico met het oog op de Tour de France. Het duo rijdt de Ronde van Gila als voorbereiding op de Tour en op de Ronde van Californië, die half mei begint. "We willen niet dat hier iets gebeurt. Deze wedstrijd is slechts een training voor Californië en de Tour is ook niet ver weg meer", aldus Leipheimer die de leiding in het algemeen klassement behield.

'Twee minuten stilte op 4 mei steeds lastiger'

Het wordt steeds moeilijker om Nederland tijdens de dodenherdenking twee minuten stil te krijgen. Dat zegt directeur van het Comité 4 en 5 Mei Nine Nooter zaterdag in een interview in het AD. Volgens Nooter zijn de twee minuten stilte om 20.00 uur steeds minder vanzelfsprekend.

De dodenherdenking staat 65 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog niet meer bij iedereen bovenaan de agenda, legt zij uit. Daarbij is de samenleving 'dynamischer' en 'mobieler'.

'Twee minuten stilte op 4 mei steeds lastiger' (foto: Novum)

Man sterft door levende paling in anus

Een 59-jarige Chinees is een gruwelijke dood gestorven, met dank aan zijn vrienden. Zij hadden voor de grap een levende paling in zijn kont geschoven.

Bij een ziekenhuis in het Chinese Sichuan werd onlangs een doodzieke man binnengebracht. Tot hun schok ontdekten de artsen dat er zich een paling in zijn lichaam bevond.

De halve meter lange Aziatische moeraspaling was door zijn vrienden als geintje in zijn anus gestopt toen de onbekende Chinees stomdronken was. De doodsoorzaak bleek echter nog gruwelijker. Volgens de artsen stierf de man omdat de paling zijn ingewanden had opgevreten.

[NBA] Lakers, Utah door

Titelhouder Los Angeles Lakers heeft in de Western Conference de halve finales van de play-offs bereikt. In de best-of-seven series werd Oklahoma City Thunder met 95-84 verslagen.

In de allerlaatste seconde van de wedstrijd werkte Paul Gasol een gemist schot van Kobe Bryant toch in de basket en daarmee bezorgde hij zijn team de beslissende vierde zege.

Utah Jazz is nu de volgende tegenstander van de Lakers. Utah Jazz won met 112-104 van de Denver Nuggets waardoor Utah de best-of-seven-series eveneens afsloot met een 4-2 zege. Carlos Boozer was goed voor 22 punten en 20 rebounds. In de Eastern Conference is de strijd tussen Milwaukee Bucks en Atlanta Hawks weer in evenwicht. Atlanta versloeg de Bucks met 83-69 waardoor het nu 3-3 staat.

Witte ninja valt kinderen lastig

De politie van Town and Country, een plaats in de Amerikaanse staat Missouri, is naarstig op zoek naar een witte ninja. De volledig in het wit geklede man met een ninjamasker heeft al diverse kinderen aangevallen.

Donderdag liep de ninja in een winkelcentrum naar een dertienjarige jongen. Hij tilde de knul van zijn fiets en gooide hem op de grond.

Op dezelfde dag heeft hij ook nog een dertienjarig meisje benaderd, terwijl hij zich vreemd gedroeg. De ninja heeft onlangs ook nog met zwaarden lopen zwaaien in een park in de plaats.

De politie omschrijft de jongeman als een klein, Aziatisch mannetje met stekeltjeshaar. Zijn leeftijd wordt geschat op achttien jaar. Iedereen die informatie kan verschaffen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie.

Stade Brest keert terug naar hoogste Franse niveau

Stade Brest keert na negentien seizoenen terug op het hoogste niveau van Frankrijk. De ploeg van Alex Dupont maakte optimaal gebruik van misstappen van de concurrentie en won van Tours (2-0).

Drie ronden voor het einde van de competitie heeft Stade Brest zich verzekert voor een promotieticket. Concurenten Clermont Foot en FC Metz maakten misstappen.

Caen is de huidige nummer één op het tweede niveau en wist zich al eerder te verzekeren van promotie. De nummer drie promoveert ook. Arles heeft de beste papieren. Ook Clermont Foot, FC Metz en Angers doen nog mee voor de laatste promotieplaats.

Ferguson: "Hopelijk helpt Liverpool"

Sir Alex Ferguson hoopt dat Liverpool zijn ploeg in de race om het kampioenschap wil helpen door Chelsea te verslaan. Mocht Liverpool namelijk punten pakken tegen de koploper zal Manchester bij twee winst partijen opnieuw kampioen worden.

"Ik heb er alle vertrouwen in dat Liverpool alles zal geven tegen Chelsea. Grote clubs gooien hun geschiedenis en traditites niet weg voor één duel. Liverpool is een grote club. Ze stond in elf Europese finales, won achttien titels en verzamelde een fantastische erelijst."

"De supporters willen dat Liverpool een goede prestatie neerzet. Zij willen niet dat de spelers zich nu overgegen en niet alsnog proberen om een goede prestatie neer te zetten. Natuurlijk zullen de spelers moe zijn van het duel van afgelopen donderdag. Het is niet eerlijk dat Liverpool alweer in actie moet komen. Maar het is een feit," aldus Ferguson.

Ruim 2,5 miljoen mensen zien koninginnedagviering

Gemiddeld 2.560.000 Nederlanders van 6 jaar en ouder hebben gisteren tussen 9.47 en 13.42 uur naar het rechtstreekse verslag van de koninginnedagviering in Zeeland bij de NOS op Nederland 1 gekeken. Het marktaandeel tijdens de uitzending was gemiddeld 80 procent. Hiermee was deze koninginnedaguitzending beter bekeken dan de voorgaande tien edities.

Tot nu toe was de uitzending in 2002 recordhouder met 2.510.000 kijkers. Toen ging de Koningin naar Hoogeveen en Meppel. Dat hoge aantal kijkers werd destijds toegeschreven aan het 'Máxima-effect'. Eerder dat jaar waren Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima immers met elkaar getrouwd, en het was dus de eerste koninginnedagviering in aanwezigheid van het kersverse bruidspaar.

Gisteren werd de hoogste kijkdichtheid geregistreerd om 12.56 uur: op dat moment volgden 2.965.000 tv-kijkers de festiviteiten in Middelburg via de NOS op Nederland 1.

Schilder: "Dubbel feest bij overwinning"

Robert Schilder zal morgen niet spelen met NAC tegen FC Twente. De middenvelder liep in het duel met sc Heerenveen een rode kaart op en is dus geschorst voor komende zondag. Ondanks zijn afwezigheid op het veld is de linksback van NAC met zijn verleden bij Ajax wel de meest besproken speler bij de Bredanaars.

"Het is apart. De echte wedstrijdspanning voor het duel heb ik niet, maar ze zeggen dat het op de tribune nog spannender is. Soms lijkt het wel dat men vergeet dat wij ook moeten winnen om zeker te zijn van de play-offs om Europa-Leaguevoetbal. Dat maakt het extra mooi als NAC zondag wint en Ajax daardoor kampioen wordt. Dat heeft voor mij wel wat extra's."

Bij Martijn Reuser, Patrick Zwaanswijk en Leonardo geldt datzelfde gevoel. "Tot op de dag van vandaag word ik aangesproken op de periode rond 1995," aldus Reuser. "Uiteindelijk is Ajax de club waar ik ben begonnen en mooie successen heb behaald. Daar ben ik trots op. Wij willen morgen winnen en op het sportieve vlak onze plicht doen. En als we Ajax daarmee aan de titel helpen, is dat prima toch?"

Krajicek naar halve finale

Michaëlla Krajicek heeft opnieuw een prima prestatie afgeleverd op het ITF-toernooi in het Amerikaanse Charlottesville. De nummer vijf van de plaatsingslijst verlsloeg de als derde geplaatste Amerikaanse Lillia Osterloh met 6-4 en 6-1.

Krajicek zal het nu moeten opnemen tegen de Russische Arina Rodionova. De andere halve finale zal gaan tussen de Duitse Laura Siegemund en de Wit-Russische Anastasya Yakimova.

Woods mist cut

Tiger Woods is er niet in geslaagd de cut te halen op het toernooi van Quali Hollow Championship in Charlotte. In de tweede ronde had Woods 79 slagen nodig dat waren er zeven boven het baangemiddelde. Een totaal van 153 slagen bleek niet genoeg te zijn voor het halen van de cut.

Voor de Amerikaan is het voor het eerst sinds het Britse Open van vorig jaar dat hij het afsluitende weekend niet haalt. Op Amerikaanse bodem overkwam hem dat als laatste bij de US Open. Tijdens zijn gehele loopbaan overkwam het de Amerikaan slechts zes keer dat hij de cut miste.

Rutten wil voorhoede AZ

Fred Rutten wil het liefst de gehele voorhoede van AZ naar Eindhoven halen. Niet alleen Jermain Lens staat in de belangstelling van de Eindhovenaren maar ook Mounir El Hamdaoui wordt gezien als welkome versterking.

"Ik vind El Hamdaoui een geweldige spits, maar weet niet of hij voor ons betaalbaar is," aldus Rutten in de Telegraaf. Afgelopen winter werd de coach van de Eindhovenaren nog verteld dat er niet voldoende in kas was om een opvolger voor Jonathan Reis aan te trekken. Inmiddels heeft de Raad van Commissarissen laten weten verantwoorde risico's te nemen.

"Soms moet je een voorschotje nemen op de toekomst," verklaarde Rutten. "Het vertrekpunt van de investeringen is het bedrag dat we voor Danko Lazovic hebben ontvangen. Ik heb bewezen dat mijn investeringen rendement opleveren. Als ik helder kan onderbouwen dat een bepaalde aankoop verstandig is, zullen ze bereid zijn mee te denken. Dat gevoel heb ik gekregen. Mijn voorstellen zullen reëel zijn, ik vraag niet om Cristiano Ronaldo."

Bij het aantrekken van Atiba Hutchinson toonde de clubleiding zich slagvaardig en dat stemt Rutten tot tevredenheid. "Dat is een compliment waard, want er waren kapers op de kust. Als wij ons willen doorontwikkelen, hebben we in iedere linie versterking nodig. Met iedere aankoop geef je een signaal af, want de concurrentie neemt toe. Omdat we met Lazovic en Reis twee aanvallers kwijt zijn, is duidelijk dat voorin de prioriteit ligt."

Brein wil censuur Ziggo afdwingen via rechter

Stichting BREIN start een kort geding tegen internetprovider Ziggo. Hiermee wil de auteursrechtenwaakhond de provider dwingen doorgifte van de torrentsite The Pirate Bay voor haar abonnees te blokkeren.  Binnenkort zou Ziggo de dagvaarding moeten ontvangen, meldt ICT-site Webwereld.

Vrijdag werd bekend dat Ziggo als eerste provider in Nederland door BREIN was gesommeerd de censuur toe te passen, maar die weigerde dit pertinent. Officieel ligt een gang naar de rechter nog ‘in de lijn der verwachtingen', maar BREIN-directeur Tim Kuik maakt het volstrekt duidelijk dat, na de publiekelijk aangekondigde weigering, er geen andere weg meer is.

"Ziggo zegt dat zo'n blokkade alleen door de rechter kan worden afgedwongen? Ook goed, daar doen we dan aan mee. Wij nemen met ‘nee' geen genoegen. Als ze niet aan een beargumenteerd verzoek willen voldoen, jammer dan. Dan komt er een dagvaarding aan", aldus Kuik tegen Webwereld. Hij verwacht dat dit ‘de komende tijd' gaat gebeuren.

Vorig jaar klaagde BREIN met succes de vermeende beheerders van The Pirate Bay aan. De rechter sommeerde de beheerders alle 'illegale' torrents te verwijderen, danwel de site ontoegankelijk te maken voor Nederlandse bezoekers. Die uitspraak werd volledig genegeerd. Kuik stelt nu dat het verbod nog maar op één manier gehandhaafd kan worden, en dat is via de provider. 

Die stelde eerder echter al dat er geen juridische basis voor was. "Wij zijn slechts een doorgeefluik. We verschaffen mensen toegang tot internet en hebben niks te maken met de die website. Bovendien zijn we voorstander van openbaar internet."  

Hiermee doelt Ziggo op artikel 196c van het Burgerlijk wetboek. Hierin wordt bepaald dat onder andere isp's niet aansprakelijk zijn voor de informatie die zij doorgeven.

Stichting BREIN heeft Ziggo alleen uitgekozen omdat het de grootste provider van Nederland is, legt Kuik uit. "Als zij moeten blokkeren dan bereiken we de meeste abonnees. En daarna kunnen andere providers ook weinig anders meer."

Ziggo wil niet inhoudelijk op het nieuws ingaan. "We wachten af", aldus de woordvoerder.

Mocht een rechter toch besluiten te blokkeren dan ligt het in de lijn der verwachting dat the Pirate Bay daar maar weinig hinder van zal ondervinden. Via de meest eenvoudige binnenlandse en buitenlandse proxies zoals hidemyasshidemyip of een van de andere 5000+ gratis webproxies, gebruik van diensten als TOR of VPN's is zo'n blokkade kinderlijk eenvoudig te omzeilen. Daarnaast zijn er nog vele honderden alternatieve torrentsites die met een blokkade op geen enkele wijze geraakt worden.

Nederlandse waterpolosters winnen ruim

Het EK-kwalificatietoernooi in Dordrecht is voor de Nederlandse waterpolovrouwen begonnen met een monsterzege. De ploeg van bondscoach Mauro Maugeri versloeg met 30-1 de Tsjechische waterpolo-dames.

De waterpolosters kwamen geen enkel moment in gevaar tegen het laag aangeschreven Tsjechië. Na vijftien seconden viel het eerste doelpunt voor Nederland via Nienke Vermeer daarna volgde er nog een hoop via Iefke van Belkum, Nienke Vermeer, Sabrina van der Sloot, Mieke Cabout en Jantien Cabout.

Later vandaag staat er een serieuze krachtmeting op het programma. De Nederlandse vrouwen stuiten dan op Griekenland. Vorig jaar bereikten de Grieken nog de halve finale in de wereldtitelstrijd. In 2004 veroverde de equipe van coach Georgios Morfesis nog zilver bij de Olympische Spelen.

Gewonden bij rellen Hamburg

Zeker veertien mensen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag gewond geraakt bij rellen in de Noord-Duitse havenstad Hamburg. Dat heeft een politiewoordvoerder zaterdag gezegd.

De politie greep in, toen ongeveer 150 linkse demonstranten rond het alternatieve cultuurcentrum Rote Flora in de ook bij toeristen geliefde wijk Schanzenviertel meubels, latten en vuilnis op straat gooiden en in brand staken. Agenten werden met flessen en stenen bekogeld. Een bankgebouw liep schade op.

In het verleden is het aan de vooravond van de Dag van de Arbeid onrustig geweest in enkele grote Duitse steden als Berlijn en Hamburg. In de Duitse hoofdstad was het dit jaar echter grotendeels rustig. Alleen in de wijk Friedrichshain werden op een plein flessen en bierpullen naar agenten gegooid. De politie, die massaal op de been was, maakte snel een einde aan de problemen.

Sarpong: "Ik wil slagen bij Ajax"

Gemengde gevoelens zullen Jeffrey Sarpong morgen ten deel vallen. De speler is momenteel aan het voetballen bij NEC maar staat nog altijd onder contract bij tegenstander Ajax. De huurling krijgt nog altijd een groot deel van zijn salaris van de Amsterdammers. "Ik zie het als een mooie wedstrijd, waarin ik me van mijn beste kant kan laten zien," aldus de Amsterdammer.

"Maar ik ben nog steeds speler van Ajax, een heel grote, mooie club, waar ik wil slagen. Ik speel morgen voor mezelf, niet om Ajax van het kampioenschap af te houden. Het was misschien handig geweest als er van tevoren een afspraak was gemaakt, dat ik nu niet zou spelen. Als ik nu niet in actie kom, ben ik niet geloofwaardig."

Voetganger doodgereden op A44

Een voetganger is zaterdagochtend vroeg om het leven gekomen toen hij de A44 ter hoogte van Oegstgeest opliep. Dat meldt de politie. De man werd rond 03.30 uur geschept door een automobiliste, die hem niet meer kon ontwijken. De vrouw raakte niet gewond. Wat de voetganger op de snelweg deed, is nog onduidelijk.

Ook de identiteit van de man is nog onbekend. De A44 van Leiden naar Amsterdam is ter hoogte van Oegstgeest sinds het ongeval afgesloten. De rijbaan zou rond 08.00 uur weer worden vrijgegeven. Een politiewoordvoerder weet niet of dat ook is gebeurd.

HSV dreigt Van Nistelrooy te moeten missen

Hamburger SV moet wellicht zonder Ruud van Nistelrooy aantreden tegen 1. FC Nürnberg. De spits speelde wel de hele wedstrijd tegen Fulham, voor de Europa League, maar is nog niet volledig hersteld van een heupblessure.

"We moeten daar zeer voorzichtig mee zijn", zei trainer Ricardo Moniz vrijdag. Ook Robert Tesche is een twijfelgeval. De middenvelder heeft een blessure aan zijn enkel.

HSV hoopt zaterdag tegen Nürnberg de kater weg te spelen die zij opliep door de uitschakeling in de Europa League. Hierdoor mist HSV de finale, welke nota bene wordt gespeeld in haar eigen stadion. De ploeg van Moniz moet alle zeilen bij zetten om in de Duitse competitie een ticket voor Europees voetbal veilig te stellen.

Meer staten VS roepen noodtoestand uit

In navolging van de Amerikaanse staten Louisiana en Florida hebben vrijdag ook Alabama en Mississippi de noodtoestand uitgeroepen vanwege de olievervuiling die de zuidkust van de Verenigde Staten bedreigt. Dat meldden Amerikaanse media.

Gouverneur Bob Riley van Alabama zei dat de olievervuiling een 'ernstige bedreiging voor ons milieu en onze economie' vormt. Hij heeft overheidsinstellingen in zijn staat opdracht gegeven lokale gemeenschappen te helpen die door de olievervuiling worden getroffen. Gouverneur Haley Barbour van Mississippi wil de Nationale Garde in zijn staat inzetten.

Roda contracteert Poolse doelman

Matheusz Prus zal de komende vier jaren uitkomen voor Roda JC. De Poolse doelman afkomstig van Zaglebie Sosnowiec zal zijn krabbel zetten onder een contract wat hem tot 2014 aan de Limburgers verbind.

Eerder dit seizoen was Prus nog op proef bij de ploeg uit Kerkrade en maakte toen al een uitstekende indruk. De Limburgers bekeken daarna de twintigjarige doelman een aantal maal en besloot uiteindelijk een contract aan te bieden. Met de komst van Prus heeft Roda voor volgend seizoen drie keepers onder contract staan. Prus zal vermoedelijk tweede keeper worden achter Przemyslaw Tyton en voor Collin van Eijkl die als derde keeper zal fungeren.

Brinkman op non-actief

Jacques Brinkman is per direct door zijn club SCHC op non-actief gesteld. Dit meldt de Bilthovense vereniging in een persbericht. Brinkman verloor vrijdag voor de elfde keer dit seizoen met de mannen van Stichtse.

De ploeg bungelt al het hele seizoen aan de staart van de ranglijst. De slechte resultaten zijn volgens het bericht de reden voor het vertrek van de oefenmeester. Adel Fuentes en Albert Kees Manenschijn nemen de taken van Brinkman tot het eind van het seizoen over.

Brinkman sprak kort na het verlies tegen Kampong (4-1) zijn vertrouwen nog uit in zijn positie. "Ik ben niet voor niets teruggekomen bij SCHC. Het is de bedoeling een team op te bouwen. Daar zit een visie achter. Ik merk dat het bestuur vertrouwen heeft. En ik denk dat ik nog steeds de juiste man op de juiste plaats ben. Aan zelf opstappen denk ik ook niet. Ik wil erachter komen hoe ik de ploeg weer aan de praat krijg. Je wint samen en je verliest samen. Ik vraag me af of een shock-effect zin zou hebben."

Bos: Kabinet overwoog nationalisering alle banken

De top van het kabinet-Balkenende en De Nederlandsche Bank hebben op het dieptepunt van de kredietcrisis in 2008 overwogen alle Nederlandse financiële instellingen te nationaliseren. Dat zegt oud-minister van Financiën Wouter Bos (PvdA) zaterdag in een interview met het Financieele Dagblad.

Volgens Bos zou het zijn gegaan om een uiterste optie de hele bankensector onder publiek bestuur te brengen.

 Kabinet overwoog nationalisering alle banken (foto: Novum)  

Eindelijk zicht op oplossing voor AZ

Er lijkt eindelijk duidelijkheid te komen in de situatie rond AZ. De curatoren van DSB Beheer zullen maandaag in hun tussenrapportage laten weten dat ze dichtbij een oplossing voor de Alkmaarse voetbalclub zijn.

De verwachting is dat AZ zelfstandig door kan gaan en het met behulp van derden de aandelen en schulden zal overnemen. De club verwacht dat het de komende seizoenen een structurele plaats in de subtop kan bewerkstelligen.

'Bruins in belangstelling van NAC'

Luigi Bruins staat in de belangstelling van NAC Breda, werd gemeld bij FC Rijnmond. NAC zou de Feyenoorder eerst een jaar willen huren, om hem daarna definitief over te nemen.

De geboren Rotterdam maakte zijn debuut in het betaalde voetbal bij Excelsior. Na drie seizoenen in Kralingen, maakte hij de overstap naar Feyenoord. In De Kuip is hij bezig aan zijn derde seizoen.

De 23-jarige speler kwam dit seizoen twintig keer in actie en wist twee doelpunten te maken. Zijn eerste seizoen bij Feyenoord was het meest productief. In 27 wedstrijden scoorde hij zes keer.

VS zetten gevangenen in tegen olievervuiling

De Amerikaanse autoriteiten hebben besloten gedetineerden in de staat Louisiana in te zetten tegen de dreigende olievervuiling aan de kust. De gevangenen worden getraind om de federale instanties te helpen bij het opruimen van de smurrie. Dat maakte de gouverneur van Louisiana, Bobby Jindal, vrijdag bekend.

De autoriteiten houden rekening met een milieuramp na de ontploffing van een oliewinningsplatform in de Golf van Mexico voor de Amerikaanse zuidkust. Een sterke wind blaast de olie op zee richting Louisiana.

Eindhoven zet 27 hooligans de stad uit

De politie heeft in Eindhoven vrijdagavond 27 Feyenoordhooligans de stad uitgezet. Dat meldt de gemeente. In Eindhoven werd vrijdag om 14.00 uur voor 24 uur een noodverordening van kracht, na berichten dat dertig tot veertig Feyenoordhooligans naar de stad zouden afreizen om rellen te schoppen.

De betreffende groep was volgens de Brabantse gemeente betrokken bij de strandrellen in Hoek van Holland en bij ongeregeldheden tijdens het Bevrijdingsfestival. De stad vreesde daarom 'ernstige ongeregeldheden'.

Door de noodverordening was het makkelijker eventuele relschoppers de stad uit te zetten. De politie heeft de groep van dichtbij in de gaten gehouden en 27 aan het begin van de avond Eindhoven uitgezet omdat de situatie dreigde te escaleren. De actie verliep volgens de gemeente ordentelijk en zonder geweld. De 27 zijn aan de politie in Rotterdam overgedragen.

Luchtmacht VS assisteert bij opruimen olie

Twee Hercules-vrachtvliegtuigen van de Amerikaanse luchtmacht gaan chemicaliën uitsproeien boven de gelekte olie in de Golf van Mexico. Daar heeft het Amerikaanse ministerie van defensie vrijdag zijn goedkeuring voor gegeven.

De vliegtuigen zijn donderdag al naar de staat Mississippi gestuurd en wachtten daar op hun bevelen. Een aantal burgervliegtuigen verricht al dezelfde opruimwerkzaamheden. De chemicaliën moeten de olie oplossen.

Gewonde bij schietpartij Amsterdam Zuidoost

Bij een schietincident in Amsterdam Zuidoost is vrijdagavond een man gewond geraakt. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis afgevoerd, meldt de politie.

Het incident gebeurde rond 20.00 uur bij de Hoptille, niet ver van station Bijlmer Arena. De politie heeft een deel van de straat afgezet. De identiteit van het slachtoffer en de toedracht van de schietpartij zijn nog niet bekend.

'Snel indirecte vredesgesprekken Midden-Oosten'

Het vredesproces in het Midden-Oosten wordt volgende week hervat. Israël gaat dan indirecte vredesgesprekken voeren met de Palestijnen. Dat heeft de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken, Hillary Clinton, vrijdag gezegd. Ze riep echter ook op tot een hervatting van directe onderhandelingen over een vredesakkoord.

De Amerikaanse gezant voor het Midden-Oosten George Mitchell, die gaat bemiddelen bij de gesprekken, reist volgende week af naar de regio. Zijn bezoek volgt op een bespreking van diplomaten van de Arabische Liga, die dit weekeinde plaatsvindt.

De Palestijnse onderhandelaar, Saeb Erekat, suggereerde echter dat een hervatting van de gesprekken nog niet zeker is. "We doen alles wat in onze macht ligt om te beginnen met de gesprekken. Alles wordt ervoor uit de kast getrokken. De officiële beslissing zal echter genomen worden door de Arabische ministers van buitenlandse zaken en het uitvoerend comité van de PLO", aldus Erekat.

Bij de indirecte vredesgesprekken praat een functionaris van de Verenigde Staten met één partij per keer. Er zijn geen onderhandelingen gepland waarbij de Palestijnen en Israël samen aan de onderhandelingstafel zitten.

"Uiteindelijk willen we dat de partijen directe onderhandelingen gaan voeren en de moeilijke kwesties op gaan lossen", vertelde Clinton aan verslaggevers.

Een poging tot indirecte gesprekken liep vorige maand vast, nadat Israël de bouw van zestienhonderd huizen in Oost-Jeruzalem had aangekondigd. De Israëlische regering haalde zich daarmee de woede van de VS op de hals en de Palestijnen wilden na de aankondiging de indirecte gesprekken niet hervatten.

Villa Volta nog steeds gesloten

Eén van de populairste attracties van de Efteling, Villa Volta, is al sinds het begin van dit seizoen om onduidelijke reden gesloten. De attractie zou vandaag openen, maar was nog steeds dicht. De Efteling geeft op haar site aan dat de attractie 'in onderhoud' is, maar de openingsdatum is al vier keer door het park uitgesteld. Nu zegt de Efteling dat de attractie 7 mei weer open gaat. 

Bij de opening van het park op 1 april kondigde de Efteling aan dat Villa Volta op 10 april klaar zou zijn. Later werd deze datum verschoven naar 17, 24 en 30 april. Op verschillende pretparkfora gonst het van de geruchten over de attractie, zo zou mogelijk de veiligheid in het geding zijn of zou een pop in de attractie kapot zijn. Wat de oorzaak ook is, bezoekers van het sprookjespark hebben al een maand niet in de attractie gekund. 

De Villa Volta is niet de enige Efteling attractie die langdurig stil staat. De Pagode, een attractie waarin bezoekers in een 'vliegende tempel' kunnen genieten van het uitzicht, is al sinds vorig zomerseizoen niet operationeel. Die attractie is volgens de Efteling nog tot 16 juli gesloten. De entreeprijs van het park blijft ondanks de gesloten attracties ongewijzigd. 

 

Van Gaal: "Bij Ajax theaterpubliek "

Louis van Gaal heeft uitgehaald naar de fans van Bayern München. "Theater-publiek, zoals ik dat ook bij Ajax en FC Barcelona heb meegemaakt", aldus Van Gaal aan de vooravond van het competitieduel tegen VfL Bochum.

"De Allianz Arena is fantastisch, maar het publiek is niet altijd super. In de laatste wedstrijden heb ik een goed publiek gezien, maar dat is gemakkelijk als je alles wint. Ik hoop dat het publiek ook achter ons blijft staan als het weer eens wat minder gaat," aldus de Amsterdammer die overigens wel lof had over de 'Südkurve' in de Alianz Arena, waar de fanatieke aanhing zit. "Zij staan ook in slechte tijden achter de ploeg, dat is fantastisch." 

Beroep tegen schorsing Ribéry op 5 mei

De Europese voetbalbond UEFA behandelt op 5 mei de beroepszaak van Franck Ribéry. De Franse voetballer van Bayern München kreeg een schorsing van drie wedstrijden opgelegd voor zijn rode kaart in de eerste wedstrijd in de halve finale van de Champions League tegen Olympique Lyon.

Hij moest voortijdig van het veld omdat hij hard door ging op de enkel van Lyon-spits Lisandro Lopez. Bayern München vond de straf buiten proporties en besloot in beroep te gaan. Ribéry miste vanwege zijn schorsing al de tweede wedstrijd in de halve finale, waarin zijn ploeg een plek in de eindstrijd afdwong. De finale van de Champions League is op 22 mei. Bayern München speelt dan tegen Internazionale, dat titelverdediger Barcelona uitschakelde.

Albanezen demonstreren in Tirana

Tienduizenden Albanezen zijn gisteren samengekomen op het belangrijkste plein van de Albanese hoofdstad Tirana. Zij hebben gezworen daar te blijven totdat de regering instemt met een gedeeltelijke hertelling van de stemmen van de verkiezingen, die vorig jaar juni werden gehouden. De oppositie claimt dat er gesjoemeld is met de verkiezingsuitslag.

De conservatieve partij van de Albanese premier Sali Berisha won de verkiezingen van 28 juni met een kleine meerderheid. De socialistische oppositie boycot het parlement al maanden en eist een hertelling van de stemmen in een aantal districten. De regering noemde deze eis onwettig.

Edi Rama, de leider van de socialisten, heeft de demonstranten opgeroepen 'vreedzaam verzet' te plegen totdat de eis voor een hertelling is ingewilligd. "We moeten met zijn allen de regering vertellen dat hun noodlot begint en eindigt met onze oproep: 'Open de stembussen of treed af'."

Een woordvoerder van de socialistische partij zei dat de demonstratie dagen door zal gaan. "De demonstratie zal onafgebroken doorgaan totdat de regering besluit tot hervormingen of een hertelling van de stemmen."

De demonstratie verliep vreedzaam. Demonstranten zwaaiden met Albanese vlaggen en vlaggen van de oppositie en riepen 'Weg met Berisha'.

De internationale gemeenschap heeft er bij NAVO-lid Albanië op aangedrongen om de impasse, die de pogingen van het land om lid te worden van de Europese Unie schade toe kan brengen, op te lossen.

'Bundesliga-clubs willen Dzsudzsák'

Balázs Dzsudzsák kan rekenen volgens FussballTransfers op warme belangstelling van clubs uit de Bundesliga. VfB Stuttgart zou één van de teams zijn die volgens de Stuttgarter Zeitung ongeveer tien miljoen euro zouden moeten neertellen voor de Hongaar.

Dzsudzsák staat sinds 2008 onder contract bij PSV. Daarvoor stond de speler onder contract bij Debreceni VSC. Sinds zijn komst speelde hij 81 duels voor de Eindhovenaren, waarin hij 28 keer doel trof.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.