Jager redt Bigfoot uit ijzige rivier

Een Russische jager heeft onlangs een vreemde snuiter uit het ijskoude water van Siberië gehaald. Volgens zijn beschrijving heeft de Rus niemand minder dan Bigfoot van een wisse dood gered

Volgens een Russische persdient vond de reddingspoging plaats in april bij het dorpje Senzaskiye Kichi. Het gehucht bevindt zich maar liefst 140 kilometer van de volgende nederzetting en de enige mogelijkheid om er te komen is per helikopter. De laatste vlucht vanuit Senzaskiye Kichi bracht een geschreven rapport met zich mee waarin de ontmoeting met Bigfoot wordt beschreven.

Volgens het rapport was beroepsjager Afanasiy Kiskorov met collega's aan het vissen toen ze ineens werden opgeschrikt door het geluid van krakend ijs en gejank. Eenmaal aangekomen bij de bron van het lawaai troffen ze een ongewoon persoon aan, die zij omschreven als 'een reusachtige man, bedekt met een donkerbruine vacht'.

Het schepsel stond in de rivier, zo'n tien meter van de oever. Hij probeerde telkens uit het water te komen, maar tevergeefs. Kiskorov bedacht zich niet en reikte hem een dode tak toe. Bigfoot greep de tak, klom op de kant en liep weg.

In de bewuste Siberische regio is Bigfoot de afgelopen jaren al vaker waargenomen. Volgens de autoriteiten zouden de waarnemingen het toerisme in de regio een enorme boost kunnen geven.