Barendrecht kampioen, Bennekom gedegradeerd

Barendrecht is vanmiddag kampioen geworden van de Hoofdklasse A bij de zaterdagamateurs. De club won met 3-2 van ASWH en is daardoor niet meer te achterhalen voor concurrent Capelle. Barendrecht moest flink aan de bak, want het moest een achterstand ombuigen en kreeg ook nog een gelijkmaker te verwerken. Arjan Human maakte uiteindelijk de winnende goal tegen zijn oude club.

Barendrecht, dat in 1998 voor de enige keer in de historie afdelingskampioen werd, mag nu gaan strijden om de algehele zaterdagtitel met Excelsior '31, dat vorige week de titel in C voor zich opeiste, en IJsselmeervogels of Sparta Nijkerk uit B.

In diezelfde Hoofdklasse B degradeerde Bennekom. Bennekom is een grote naam in het zaterdagamateurvoetbal en staat in de top tien van de ranglijst aller tijden. Na 18 seizoenen op rij in de Hoofdklasse gespeeld te hebben, viel vandaag het doek. Kozakken Boys wist met 1-4 te winnen bij Bennekom, dat daardoor nummer dertien DOVO niet meer kan inhalen. DOVO gaat nacompetitie spelen.