Pothuizen kan record pakken

JJdJ1984

Patrick Pothuizen kan in het duel met Ajax een nieuw record neerzetten. De verdediger van NEC heeft momenteel samen met Jean-Paul de Jong het record aantal gele kaarten in handen. Beide spelers haalden er in hun loopbaan 83. Pothuizen, die komende zondag zijn laatste wedstrijd speelt, kan op 84 komen te staan.

"Als de mogelijkheid er is, gaat dat misschien wel gebeuren," aldus Pothuizen. "Het is niet iets om trots op te zijn, maar aan de andere kant vind ik het eigenlijk wel leuk dat ik toch op de een of andere manier in de recordboeken kom. Ik heb wel iets in gedachten om die 84e te krijgen, maar dan moet ik wel eerst scoren," zinspeelt de verdediger.

"Ik zal geen doodschop uitdelen om geel te krijgen, of het zou een professionele overtreding moeten zijn, omdat een tegenstander dreigt door te breken. Ik heb dan wel veel kaarten gekregen, maar toch ben ik niet zo'n schopper. Ik heb veel kaarten voor praten gekregen, voor opstootjes, voor vasthouden, dat soort dingen. Wat ook scheelt, is dat ik bijna mijn hele loopbaan in de Eredivisie heb gevoetbald. Als je het afzet tegen de 401 eredivisiewedstrijden die ik heb gespeeld, dan vallen die 83 of 84 kaarten nog wel mee."