Cohen ligt niet wakker van kritiek

Job Cohen wordt de laatste tijd overladen met kritiek. D66-voorman Alexander Pechtold verwijt Cohen een mistgordijn over de standpunten van de PvdA op te trekken en volgens Geert Wilders heeft hij geen ruggegraat. Verder wordt er gezegd dat Cohen geen verstand van economie zou hebben en vanwege het standpunt over een politiemissie in Afghanistan wordt hij nu zelfs uit eigen gelederen een draaikont genoemd. Cohen heeft zelf met al deze kritiek geen moeite. "Het hoort er allemaal bij", volgens hem.

Naast dat Cohen geen moeite met de kritiek heeft, snapt hij ook niet waar sommige kritiek vandaan komt. "Van het verwijt van draaikonterij begrijp ik helemaal niets. De PvdA heeft altijd gezegd dat we voor politietraining zijn. Dat zeg ik nu ook en daar blijf ik bij. We nemen natuurlijk onze internationale verantwoordelijkheid op dat punt."

De PvdA-lijsttrekker zegt kritiek in de aanloop naar de verkiezingen op 9 juni op zijn eigen manier te beantwoorden. "Ik ben vast van plan te reageren zoals ik ben. Ik reageer op punten zoals ik dat wil en op de inhoud. Dat ga ik doen." Hij heeft er geen spijt van het stokje van Wouter Bos te hebben overgenomen. "Het bevalt me wel. Ik heb dit niet voor niks gedaan. Ik ben er nu mee bezig en ik ga er ook mee door", aldus Cohen.

Cohen gaat de verkiezingscampagne met vertrouwen tegemoet. "Ik bereid me voor op een campagne waarin ik graag wil vertellen waarom ik mij kandidaat heb gesteld voor de PvdA. En ik bereid me erop voor dat ik de mensen duidelijk wil maken waar het met Nederland heen moet."