Beenhakker : "Geen contract aangeboden door Australië"

De technisch directeur van Feyenoord, Leo Beenhakker, heeft gezegd dat hij geen contract aangeboden heeft gekregen van de Australische voetbalbond, die in hem een kandidaat zien om Pim Verbeek als bondscoach op te volgen. Beenhakker zei verder dat er wel contact is geweest met de Australische voetbalbond.

Tegenover Voetbal International zegt Beenhakker dat dat contact echter uit 2006 dateert toen hij met Trinidad en Tobago werd uitgeschakeld op het WK voetbal in Duitsland. "Toen zijn er twee oriënterende gesprekken gevoerd, maar nadien is er nooit meer contact geweest", aldus Beenhakker. "Dat mijn naam nu weer opduikt, is voor mij net zo verrassend als voor ieder ander die het leest. Maar ja, zo gaan die dingen in de voetballerij".

Beenhakker vergelijkt de vermeende belangselling met het verhaal dat hij in de race zou zijn om bondscoach te worden van België. "Daar lag mijn cv zogenaamd ook ineens op de burelen van de bond, omdat er een nieuwe man moest komen. Het zal allemaal wel, maar ik heb het niet opgestuurd."

Over een vertrek uit Rotterdam zegt hij: "Ik heb voor mezelf besloten pas over dat soort dingen te gaan nadenken als er werkelijk een concreet aanbod komt. Die Australiërs weten me heus wel te vinden, mochten ze weer willen praten. Australië is trouwens wel erg ver van m'n bed. Maar nogmaals, als er iets zou spelen zou ik het weten en daar is geen sprake van. Ik doe mijn werk bij Feyenoord en geloof me, daar heb ik momenteel mijn handen vol aan, want de situatie is afdoende bekend."