McClaren: "Rekenen niet op cadeautjes van Ajax"

Nog één speeldag, en dan kan FC Twente de eerste landstitel uit de historie van de club op zijn palmares zetten. Ajax ligt echter op de loer, waardoor de Tukkers geen puntenverlies mogen lijden.

Ajax kruist morgen de degens met NEC, dat nergens meer voor speelt. Twente wacht een lastig bezoek aan NAC Breda. "Vooraf had ik een voorspelling gemaakt hoeveel punten nodig zouden zijn voor de titel. Daar zitten we boven en nog zijn we niet zeker", benadrukt Steve McClaren het uitstekende seizoen van Twente in De Telegraaf.

Dat naaste belager Ajax nog zo dicht in de buurt van Twente zou komen, had McClaren verwacht. "Ik hield daar zeker rekening mee. Ajax heeft veel kwaliteit in de selectie en dan mag je zulke resultaten verwachten. Als je 102 goals maakt en je krijgt er maar negentien tegen, dan ben je gewoon een goed team."

"Een uitwedstrijd tegen NAC Breda is nooit gemakkelijk", vervolgt de Engelse oefenmeester. "Ergens midden in het seizoen zou je tekenen voor een punt, maar dat is nu niet voldoende. Wij rekenen niet op cadeautjes van Ajax, dus we zullen het zelf moeten doen."

"Op dit moment is het team nice and relaxed, maar zenuwen kun je niet controleren. Elk individu gaat verschillend om met de druk. Na afloop weten we veel meer over de spelers en ook de spelers zelf zullen veel over zichzelf leren. Als je een echte topspeler wilt zijn, moet je onder druk kunnen presteren."

Het Twente van McClaren voerde dit seizoen negentien speelronden de ranglijst aan, tegenover één speelronde van Ajax. "De enige terechte kampioen is de ploeg, die na 34 duels bovenaan staat. De rest doet er allemaal niet toe. Een landstitel is altijd verdiend. Je kunt niet zeggen dat een ploeg over 34 wedstrijden per ongeluk kampioen is geworden."