Schilder: "Dubbel feest bij overwinning"

Robert Schilder zal morgen niet spelen met NAC tegen FC Twente. De middenvelder liep in het duel met sc Heerenveen een rode kaart op en is dus geschorst voor komende zondag. Ondanks zijn afwezigheid op het veld is de linksback van NAC met zijn verleden bij Ajax wel de meest besproken speler bij de Bredanaars.

"Het is apart. De echte wedstrijdspanning voor het duel heb ik niet, maar ze zeggen dat het op de tribune nog spannender is. Soms lijkt het wel dat men vergeet dat wij ook moeten winnen om zeker te zijn van de play-offs om Europa-Leaguevoetbal. Dat maakt het extra mooi als NAC zondag wint en Ajax daardoor kampioen wordt. Dat heeft voor mij wel wat extra's."

Bij Martijn Reuser, Patrick Zwaanswijk en Leonardo geldt datzelfde gevoel. "Tot op de dag van vandaag word ik aangesproken op de periode rond 1995," aldus Reuser. "Uiteindelijk is Ajax de club waar ik ben begonnen en mooie successen heb behaald. Daar ben ik trots op. Wij willen morgen winnen en op het sportieve vlak onze plicht doen. En als we Ajax daarmee aan de titel helpen, is dat prima toch?"