Emanuelson: "Voor Ajax wil ik best mijn hele leven spelen"

De toekomst van Urby Emanuelson is nog altijd ongewis. De Ajacied heeft na dit seizoen nog een éénjarig contract, maar wil Ajax nog iets aan de middenvelder verdienen, dan lijkt een vertrek aanstaande.

Ajax bood Emanuelson reeds een nieuw contract aan, maar de hoofdrolspeler ging niet in op de aanbieding. Uit de nieuwe verbintenis zou weinig respect blijken, daar Ajax Emanuelson een lager salaris aanbood ten opzichte van zijn huidige contract.

Toch weet Emanuelson nog niet wat hij wil. Door de sportieve successen en het toegenomen groepsproces binnen de club is de veelzijdige linkspoot niet meer zo uitgesproken over een vertrek uit Amsterdam. "Ik heb persoonlijke ambities, maar wil ook graag onderdeel uit blijven maken van dit proces", aldus Emanuelson in Trouw.

"Ik ben benieuwd hoe het zich zal ontwikkelen. Dit is een club waar ik best mijn hele leven zou willen spelen, maar ik wil ook graag weten hoe het er in het buitenland aan toe gaat", aldus de multifunctionele voetballer, die de laatste maanden een omslag zag in Amsterdam.

"Het groepsproces is dit seizoen gegroeid. We zijn veel met elkaar bezig, we doen veel dingen samen. Ik merk aan veel dingen dat het nu goed gaat. Ook jongens als Rob Wielaert en Ismail Aissati hebben hun rol in de groep, terwijl ze weinig aan voetballen toekomen. Dat is mooi."