Wilders: 'Cohen geen ruggengraat'

PVV-leider Geert Wilders is zijn campagne maandagavond begonnen met een aanval op PVDA-lijsttrekker Job Cohen. Hij noemde hem ‘een man zonder ruggengraat’ en ‘honderd procent pro islam’. Ook zei Wilders dat Cohen ‘amper iets heeft betekend voor de oorspronkelijke inwoners van Amsterdam, maar wel vierentwintig uur per dag in touw is geweest voor de gelukszoekers’.

Wilders deed de uitspraken in Rotterdam bij de presentatie van de nieuwe PVV-kandidaten. Over de PVDA zei hij dat het de partij van de dubbele paspoorten is en dat ze ‘vroeger een rode vlag hadden’, maar het ‘nu een club is met een rode loper voor de islam en massa-immigratie.’

De CDA, PVDA en VVD hebben er de afgelopen decennia volgens Wilders een puinhoop van gemaakt. Hij waarschuwde dan ook dat een stem op Jan Peter Balkenende (CDA) of Mark Rutte (VVD) wel eens een stem op PVDA-lijsttrekker Job Cohen of Alexander Pechtold, lijsttrekker van D66, zou kunnen zijn.

Job Cohen zag maandagavond bij NOVA geen reden uitgebreid te reageren: "Ik zie een heel ander Nederland waar mensen uit verschillende culturen samenwonen en daar hun best voor doen".