FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 10 januari 2010

Uitslagen Spanje speelronde 17

Na de zeventiende speelronde in de Spaanse Primera División gaat FC Barcelona nog altijd aan kop. Net als aartsrivaal Real Madrid zegevierden de mannen van Pep Guardiola. Daaronder is het vechten voor plaatsen die recht geven op Europees voetbal.

In een winters Estadio Santiago Bernabéu had Manuel Pellegrini ondanks de terugkeer van Kaká een basisplaats ingeruimd voor Rafael van der Vaart voor het duel tegen Mallorca. De Nederlander zag zijn ploeg al snel op voorsprong komen toen Gonzalo Higuaín de bal prachtige in de hoek krulde. Van der Vaart moest zich hierna echter al spoedig laten vervangen vanwege een blessure. De bezoekers konden maar weinig inbrengen tegen de Koninklijke, maar de thuisclub zelf verzuimde het af te maken. Vlak na rust wist Esteban Granero, Van der Vaarts vervanger, alsnog de 2-0 te maken op aangeven van Cristiano Ronaldo. Ondanks verdere inspanningen van de Portugees zou het daarbij blijven.

Barcelona had een op papier makkelijke uitwedstrijd bij Tenerife op het programma. Enorme kansen voor de thuisclub in de openingsfase deden anders vermoeden, maar vooral Alejandro Alfaro deed zijn best de beste kansen te verprutsen. Langzaam maar zeker kroop Barça beter in de wedstrijd en nam het het initiatief over. Tien minuten voor rust opende Lionel Messi de score, en via Carles Puyol en nogmaals Messi beslisten de bezoekers het duel nog voor rust. Na de thee leken de twee elftallen het wel goed te vinden, al kon Messi een kwartier voor tijd middels een mooie stift nog zijn hattrick maken. In de slotfase wist invaller Pedro de bal niet te controleren, maar een sliding in eigen doel van verdediger Ezequiel Luna zorgde alsnog voor 0-5.

Door falen van de oppositie wist Valencia de derde plaats te verstevigen. Los Ches moesten op bezoek bij hekkensluiter Xerez, en kenden eigenlijk weinig problemen. Juan Mata's opener werd nog wel tenietgedaan door Carlos Calvo, maar David Silva en Carlos Marchena beslisten het duel alsnog in het voordeel van Valencia. Sevilla liet weer eens dure punten liggen. Thuis keek de Champions League-deelnemer met rust al tegen een 0-2 achterstand aan tegen Racing, door twee goals van jeugdspeler Sergio Canales. Romaric deed na rust iets terug, maar het kwaad was reeds geschied. Hierdoor kon Deportivo de vierde stek overnemen, als het in Riazor zou winnen van Osasuna. Vlak na rust zorgde Juan Rodríguez daar met de enige treffer voor.

Uitslagen:

Datum Thuis Uit Uitslag
9/1 Real Valladolid CF Club Atlético de Madrid 0-4
9/1 Sevilla FC Real Racing Club de Santander 1-2
9/1 Villarreal CF UD Almería 1-1
10/1 Deportivo de La Coruña CA Osasuna 1-0
10/1 RCD Espanyol Real Zaragoza 2-1
10/1 Málaga CF Athletic Club de Bilbao 1-1
10/1 Real Sporting de Gijón Getafe CF 1-0
10/1 Xerez CD Valencia CF 1-3
10/1 Real Madrid CF RCD Mallorca 2-0
10/1 CD Tenerife FC Barcelona 0-5

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 FC Barcelona 17 13 4 0 43 42-10
2 Real Madrid CF 17 13 2 2 41 42-13
3 Valencia CF 17 10 5 2 35 31-17
4 Deportivo de La Coruña 17 9 4 4 31 20-16
5 Sevilla FC 17 9 3 5 30 28-17
6 RCD Mallorca 17 9 3 5 30 30-20
7 Getafe CF 17 9 0 8 27 26-23
8 Athletic Club de Bilbao 17 8 3 6 27 22-21
9 Real Sporting de Gijón 17 6 6 5 24 18-17
10 Villarreal CF 17 6 5 6 23 26-21
11 Club Atlético de Madrid 17 5 5 7 20 27-28
12 Real Racing Club de Santander 17 5 4 8 19 21-26
13 RCD Espanyol 17 5 4 8 19 12-23
14 CA Osasuna 17 4 5 8 17 14-20
15 UD Almería 17 4 5 8 17 17-27
16 Real Valladolid CF 17 3 7 7 16 22-31
17 CD Tenerife 17 4 3 10 15 15-35
18 Málaga CF 17 2 8 7 14 20-24
19 Real Zaragoza 17 3 4 10 13 18-37
20 Xerez CD 17 1 4 12 7 7-32

Topscorers:

# Speler Club Doelpunten
1 David Villa Valencia CF 12
= Lionel Messi FC Barcelona 12
3 Gonzalo Higuaín Real Madrid CF 11
= Zlatan Ibrahimovic FC Barcelona 11
5 Roberto Soldado Getafe CF 10
6 Aritz Aduriz RCD Mallorca 8
= Luís Fabiano Sevilla FC 8
= Sergio Agüero Club Atlético de Madrid 8
9 Cristiano Ronaldo Real Madrid CF 7
= Diego Forlán Club Atlético de Madrid 7

Programma:

Datum Thuis Uit
16/1 CA Osasuna RCD Espanyol
16/1 Athletic Club de Bilbao Real Madrid CF
16/1 FC Barcelona Sevilla FC
17/1 Málaga CF Getafe CF
17/1 Real Racing Club de Santander Real Valladolid CF
17/1 UD Almería CD Tenerife
17/1 Real Zaragoza Xerez CD
17/1 RCD Mallorca Deportivo de La Coruña
17/1 Club Atlético de Madrid Real Sporting de Gijón
17/1 Valencia CF Villarreal CF

'Foster mag van Ferguson vertrekken bij United'

Ben Foster mag volgens The Daily Mail vertrekken bij Manchester United. Geïnteresseerde clubs moeten naar verluidt ongeveer 4,5 miljoen euro op tafel leggen om de goalie in te lijven.

Foster kreeg de afgelopen tijd wegens een blessure en privé-omstandigheden van eerste keeper Edwin van der Sar kansen om zich te onderscheiden, maar wist United-manager Sir Alex Ferguson niet te overtuigen. Nu de Nederlander is teruggekeerd in Manchester, mag Foster de club verlaten.

De Engelse keeper blunderde medio oktober enkele malen opzichtig en ligt sindsdien in de clinch met Ferguson. Thomasz Kuszczak kreeg de laatste weken dan ook de voorkeur boven de Engels international.

Met de vrijgekomen miljoenen van de verkoop wil Ferguson Valon Behrami aan de gelederen toevoegen. Het eerdergenoemde Engelse medium weet te melden dat de middenvelder van West Ham United zo'n 6,7 miljoen euro moet kosten.

Boom: "Deze titel betekent echt wel iets voor mij"

Lars Boom keerde afgelopen weken terug in het veldrijden. De coureur won tijdens zijn tweede en tevens laatste veldrijdwedstrijd van dit seizoen het Nederlands kampioenschap. Dit was voor Boom het vierde NK op rij dat hij op zijn naam wist te schrijven.

Boom verbaasde zichzelf met zijn nationale titel. Tegenover Rabosport.nl vertelt de kampioen: "Dat het vorige week in Gestel qua resultaat niks was, verbaasde mij niet. In mijn eerste cross van het seizoen is het technisch altijd wat minder. Dus dat was wel ingecalculeerd. Maar dat betekent niet, dat je een week later tussen mannen die al de hele winter bezig zijn ineens wel kunt winnen. Dat is geen automatisme. Deze titel betekent dus echt wel iets voor mij."

Het winnen van het NK ging niet zonder slag of stoot. Boom moest vol in de achtervolging: "Na ongeveer vier ronden liep mijn ketting af. Toen heb ik even staan prutsen. Dan denk je dat de zaak verkeken is. Ik rekende er ook niet meer op en dacht 'het is gedaan'. Maar ik zag dat ze vooraan op de weg een beetje stil vielen. Toen heb ik alle risico's genomen. Het pakte goed uit, want ik bleef op de fiets en kwam terug."

Vanaf komende week zal Boom zich weer op het wegwielrennen concentreren. Hij gaat zich voorbereiden op de wielerklassiekers.

Busroutes aangepast wegens gladheid

Busbedrijf Connexxion heeft de routes van sommige buslijnen aangepast wegens de gladheid. Dat is het geval in Lelystad en Zeewolde (Flevoland) en in Leiden (Zuid-Holland). In Amsterdam is het zo glad dat de bussen van Connexxion het centrum niet meer binnenrijden. Reizigers moeten vanaf de randen van de stad verder reizen met tram en metro.

Dat maakte een woordvoerder van Connexxion vandaag bekend. Het bedrijf meldde eerder al dat het in Friesland al zijn bussen in de garage houdt. Daar komt vandaag geen verandering meer in. In Noord-Holland rijden sommige bussen een ingekorte route. Op Texel ligt op één van de twee routes van Connexxion het busvervoer stil.

Jol gaat in restant van seizoen beroep doen op Eriksen

Christian Eriksen staat op de drempel van een doorbraak in de hoofdmacht van Ajax. De talentvolle Deen gaat in de tweede seizoenshelft meer speeltijd krijgen van trainer Martin Jol.

Eriksen is met de eerste selectie meegereisd voor een trainingskamp en laat in Portugal een goede indruk achter op Jol. De oefenmeester is van plan de zeventienjarige Eriksen vaker bij de eerste selectie te betrekken, zo zegt hij op de clubsite van Ajax.

"Ik denk wel dat ik hem vaker zal laten meetrainen en misschien zelfs af en toe in de wedstrijdselectie zal opnemen. Toch wil ik hem nog niet gelijk met de druk opzadelen dat hij er nu al helemaal bij zit. Aan de andere kant: stel dat hij een keer goed invalt, kan dat hem natuurlijk ook weer wat verder brengen", aldus Jol.

Eriksen maakte reeds zijn officieuze debuut voor de Amsterdammers. Tegen de amateurtak van Ajax maakte hij samen met Geoffrey Castillion zijn entree in het met 7-0 gewonnen duel.

Uitslag Juventus - AC Milan

AC Milan heeft Juventus in eigen huis flink te kijk gezet. De gasten wonnen gemakkelijk met 0-3 en deden daardoor goede zaken in de top van de Serie A.

In het begin van de wedstrijd leek het er niet op dat AC Milan vanavond gemakkelijk zou winnen. Juventus begon sterk aan de wedstrijd. Toch wist de Oude Dame geen uitgespeelde kansen te creëren. Naarmate de wedstrijd vorderde, kwam AC Milan beter in haar spel. Dit resulteerde na een klein half uur in de verdiende 0-1 voorsprong. Milan-verdediger Nesta profiteerde van slecht verdedigingswerk aan de kant van Juventus en bracht zo zijn ploeg op voorsprong.

Na rust bleef Milan de betere ploeg, maar liet het na om de score uit te breiden. Uiteindelijk was het Ronaldinho die zijn ploeg op sleeptouw nam. De Braziliaan scoorde tweemaal. Eerst verdubbelde hij de marge met een kopbal en kort voor tijd schoot hij de 0-3 achter Juventus-keeper Alex Manninger. Vijf minuten voor tijd loste Klaas-Jan Huntelaar Marco Borriello nog af in de spits.

AC Milan verstevigt door dit resultaat haar tweede plek in de Serie A. De achterstand op aartsrivaal en stadsgenoot Inter Milan bedraagt acht punten, al heeft AC Milan een wedstrijd minder gespeeld. Juventus staat op een derde plaats met een achterstand van maar liefst twaalf punten op Inter.

 

[Dakar] Uitslag etappe 8

Nadat de coureurs gisteren konden genieten van hun rustdag, zijn ze vandaag weer vol goede moed van start gegaan voor de achtste etappe. Ook dit was weer een lange zware etappe.

Motoren en quads

Francisco Lopez heeft vandaag de dagzege gepakt en zich daarmee een goede dienst bewezen door in de top drie van het klassement terecht te komen. Ook Marc Coma en Pal-Anders Ullevalseter deden goede zaken door vandaag als tweede en derde te eindigen. Cyril Despres houdt nog steeds zicht op de titel. Frans Verhoeven rook aan de top tien met een uitstekende elfde plaats. Bij de quads gingen de gebroeders Patronelli als vertrouwd er weer vandoor met de eerste twee posities en een van beide zal dan ook zeer waarschijnlijk de eindoverwinning binnen slepen.

Auto's

Bij de auto's is er ook na de rustdag niets veranderd. Volkswagen is nog steeds oppermachtig en de vier Volkswagen-coureurs moesten alleen Stephan Peterhansel voor zich dulden. Eric van Loon wist vandaag voor het eerst zijn teamgenoot Tonnie van Deijne te verslaan. Van Loon kwam binnen als 22e, van Deijne als 23e. Peterhansel loopt door de overwinning weer wat in, maar ligt nog steeds 2 achter op de nummer 1 Carlos Sainz. Sainz verloor dan ook maar 45 seconde in deze etappe.

(c) Dakarpress - Nasser Al-Attiyah pakt weer een dagzege

Deze foto is mogelijk gemaakt door Dakarpress

Vrachtwagens

Bij de vrachtwagen pakte Kamaz weer het gehele podium. Adua, die met de vrachtwagen van Team de Rooy rijdt, kwam als vierde binnen. Marcel van Vliet kwam als vijfde over de streep en houdt nog steeds zicht op een podiumplaats in Buenos Aires.

 


Klassement Motoren:

Pos. Nummer Coureur Merk Tijd Verschil
1 002 DESPRES (FRA) KTM 33:46:21 00:00:00
2 004 ULLEVALSETER (NOR) KTM 35:06:52 01:20:31
3 009 LOPEZ CONTARDO (CHL) APRILIA 35:10:42 01:24:21
4 005 RODRIGUES (PRT) YAMAHA 35:11:36 01:25:15
5 014 DUCLOS (FRA) KTM 35:38:50 01:52:29
21 007 KNUIMAN (NLD) KTM 41:06:20 07:19:59

Klassement quads:

Pos. Nummer Coureur Merk Tijd Verschil
1 251 PATRONELLI (ARG) YAMAHA 42:26:22 00:00:00
2 277 PATRONELLI (ARG) YAMAHA 44:49:43 02:23:21
3 256 GONZALEZ COROMINAS (ESP) YAMAHA 45:53:51 03:27:29
4 252 SONIK (POL) YAMAHA 48:20:28 05:54:06
5 258 DECLERCK (FRA) POLARIS 48:39:27 06:13:05

 

Klassement Auto's:

Pos. Nummer Coureur Merk Tijd Verschil
1 303 SAINZ (ESP) VOLKSWAGEN 31:28:13 00:00:00
2 306 AL-ATTIYAH (QAT) VOLKSWAGEN 31:42:48 00:14:35
3 305 MILLER (USA) VOLKSWAGEN 31:50:41 00:22:28
4 301 PETERHANSEL (FRA) BMW 33:30:38 02:02:25
5 307 CHICHERIT (FRA) BMW 33:52:26 02:24:45
17 317 VAN DEIJNE (NLD) MITSUBISHI 41:42:56 10:14:43

 

Klassement Vrachtwagens:

Pos. Nummer Coureur Merk Tijd Verschil
1 501 CHAGIN (RUS) KAMAZ 35:47:49 00:00:00
2 500 KABIROV (RUS) KAMAZ 37:04:01 01:16:12
3 508 VAN VLIET (NLD) GINAF 43:03:33 07:15:44
4 506 MACIK (CZE) LIAZ 44:18:51 08:31:02
5 503 VAN GINKEL (NLD) GINAF 46:57:31 11:09:42

Stekker uit show Jay Leno

De Amerikaanse comedian Jay Leno, ooit de ster van de avondtelevisie in de Verenigde Staten, moet een gevoelige tik incasseren. De zender NBC heeft besloten om zijn programma, The Jay Leno Show, niet langer uit te zenden op primetime, 22.00 uur. Dat maakte NBC vandaag bekend.

Leno nam in mei na zeventien jaar en 3775 uitzendingen afscheid van het programma dat hem groot maakte, The Tonight Show, dat op de late avond werd uitgezonden. "Ik ben straks op een afgelegen plek te vinden waar niemand me kan vinden: NBC primetime", zei hij toen met een knipoog. De hoop was dat The Jay Leno Show meer kijkers zou trekken, maar dat gebeurde niet.

De laatste uitzending van The Jay Leno Show is op 12 februari. Daarna zendt NBC de Olympische Winterspelen op primetime uit. Wat Jay Leno nu gaat doen en welk programma zijn plaats moet innemen, is nog niet bekend.

Zwerver bedreigt agenten met bijl

In Hilversum zijn agenten gisteravond door een zwerver met een bijl bedreigd. De politie kwam samen met Rode-Kruismedewerkers op het terrein waar de zwerver vertoefde om dekens uit te delen. De zwerver, die in een kraakpand zat, had hier blijkbaar niet zo'n behoefte aan.

Eerder op de avond durfden de hulpverleners het terrein niet te betreden, omdat er agressieve honden los rond liepen. De zwerver is door een arrestatieteam uit het kraakpand gehaald en zit nu in een lekker warme cel.

'Leers moet opstappen'

Nu burgemeester Gerd Leers van Maastricht de schijn van belangenverstrengeling gewekt zou hebben, moet hij opstappen. Dit zegt voormalig CDA-gemeenteraadslid Gerard van Rens in reactie op het rapport van het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten over de affaire rond het Bulgaarse vakantiehuis van Leers.

Twee jaar geleden raakte Van Rens zelf in opspraak en moest hij opstappen uit de gemeenteraad van Maastricht. Omdat hij schulden had, zou hij chantabel zijn. Leers had toen forse kritiek op de CDA'er, die nu vindt dat er met dezelfde maat gemeten moet worden.

Aanstaande woensdag vindt het debat over de toekomst van Leers plaats. Gouverneur Leon Frissen hoopt op een objectieve beslissing van de Maastrichtse gemeenteraad.

[Afrika Cup] Uitslag openingsduel

Angola en Mali hebben vanavond tijdens de openingswedstrijd  een begin gemaakt aan de Afrika Cup. Het toernooi zal, ondanks het verdere verloop, in verband met de bloedige aanslag op de bus van Togo een zwarte bladzijde zijn in de historie van het Afrikaanse toernooi.

Onder het luide gejoel van de vuvuzela's maakten Angola en Mali er een leuk duel van. Na ruim twintig minuten kregen de aanvallers van Mali, met onder andere oud-Vitessenaar Diarra en Sevilla-spits Kanouté in de basis de ruimte, maar Maiga kon de vrijstaande Kanouté niet bereiken. Tien minuten later kreeg toch Angola de eerste echte grote kans van de wedstrijd. De bal kwam voor vanaf de rechterkant en het was Djalma, halverwege de eerste helft ingevallen voor de geblesseerde Dédé, die de bal voor het inkoppen had. Doelman Sidibe wist de bal echter het zijn doel te ranselen.

Na dit wapenfeit werd de lichtgeblesseerde Barcelona-speler Seydou Keita aan de kant van Mali binnen de lijnen gebracht. Angola was hier echter niet van onder de indruk en scoorde korte tijd later dankzij Flavio, hij kopte een vrije trap binnen, het eerste doelpunt van deze Afrika Cup. Nog voor rust wist Angola zelfs op 2-0 voorsprong te komen. De verdediging van Mali stond bij een voorzet vanaf de rechterkant compleet verkeerd te dekken en daardoor kon Flavio makkelijk zijn tweede doelpunt van de wedstrijd binnenkoppen.

Na rust ging Mali meteen op jacht naar de aansluitingstreffer en na ruim vijftig minuten was het zelfs bijna raak.  Keeper van Angola, Carlos, wist echter te voorkomen dat Mali-middenvelder Diarra de 2-1 kon scoren. Angola hield zich in de tweede helft niet in en bleef Mali onder druk zetten. Manucho kon de wedstrijd definitief beslissen, maar hij kreeg de bal voor het Malinese doel niet onder controle. Het thuisspelende land kreeg kort daarna een penalty, nadat Malinees Bagayoko ongelukkig zijn opponent vloerde. Gilberto leek dit buitenkansje te benutten, maar zijn gescoorde strafschop werd afgekeurd. In de herkansing wist hij alsnog de 3-0 te scoren.

Een kwartier voor tijd kreeg Angola opnieuw een penalty, nadat Keita zijn tegenstander omver duwde in het strafschopgebied. Manucho mocht ditmaal aanleggen en wist doelman Sidibe te passeren. Door dit doelpunt bracht hij zijn land op een ruime 4-0 voorsprong. Vijf minuten later wist Mali eindelijk de nul van het scorebord te krijgen. Keita wist de bal in de scrimmage voorbij doelman Carlos te scoren. Angola liet zich door dit doelpunt niet van de wijs brengen en scoorde in de slotfase zelfs bijna nog eens. Het schot van Manucho werd echter net op tijd geblokt door de Malinese verdediging.

In de slotfase gaf Angola de wedstrijd compleet uit handen. Nadat Kanouté met een prachtige kopbal voor de 4-2 zorgde, was het Keita die zelfs de 4-3 aantekende. Hierdoor kreeg Mali zelfs nog het geloof om er een gelijkspel uit te slepen, iets wat na drie kwart van de wedstrijd niemand het kunnen bedenken. In de laatste secondes van de blessuretijd kreeg Mali nog één grote kans en nadat Carlos in eerste instantie nog redde, was het Yatabare die de zeer verrassende 4-4 binnen wist te schieten uit de rebound.

Uitslag Poule A:

Thuis Uit Uitslag
Angola Mali 4-4

 

Stand Poule A:

# Land Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1. Angola 1 0 1 0 1 4-4
2. Mali 1 0 1 0 1 4-4
3. Algerije 0 0 0 0 0 0-0
4. Malawi 0 0 0 0 0 0-0

[Lakeside] Uitslag herenfinale Adams - Chisnall

Martin Adams heeft de Lakeside WK BDO darts voor de tweede maal in zijn loopbaan op zijn naam geschreven. De Engelsman won in Frimley Green in een spannende finale van landgenoot Dave Chisnall met 7-5. Adams won het toernooi eerder in 2007.

Zowel Chisnall als Adams begonnen sterk aan de finale. Chisnall gooide meteen tweemaal een 180'er. Wolfie was hiervan niet onder de indruk en won de eerste drie sets en pakte daarmee een comfortabele voorsprong. Toch kwam Chisnall, verantwoordelijk voor de uitschakeling van onder anderen Darryl Fitton, titelhouder Ted Hankey en de als eerste geplaatste Tony O'Shea, sterk terug.

Chisnall won de vierde set met 3-2 in legs. In de vijfde set zorgde Adams door middel van een 156-finish en een 10-darter dat hij één leg verwijderd was van een 4-1 voorsprong. Toch kon de als derde geplaatste darter de laatste leg niet winnen en liet zo Chisnall terugkomen tot 3-2 in sets. In de eerste leg van de zesde set schreef Adams de hoogste uitgooi van de partij, een uitgooi van 170, op zijn naam. Chisnall was duidelijk aangeslagen en kon vervolgens moeilijk zijn triples vinden. Hier profiteerde Adams van en won de zesde set. Daardoor kon de ervaren darter met een 4-2 voorsprong de pauze in.

Na de pauze ging Adams door met hoge scores te gooien, maar Chisnall wist twee sets op rij de beslissende leg op zijn naam te schrijven. Hierdoor kwam de verrassing van deze Lakeside terug tot 4-4 in sets. Naarmate de wedstrijd tot het einde kwam, groeiden ook de zenuwen bij beide darters. Dit was ook te zien aan de aantal missers die beide darters begonnen te produceren. Adams wist zijn zenuwen beduidend sneller onder bedwang te krijgen en won de negende set overtuigend met 3-0 in legs.

In de tiende set leek Chisnall terug te komen, maar Adams wist in de beslissende leg toe te slaan en daardoor op een 6-4 voorsprong te komen. Wolfie had door deze setwinst nog maar één set nodig om voor de tweede maal in zijn loopbaan wereldkampioen te worden. Na de tweede pauze van de wedstrijd, streed de 29-jarige Chisnall voor wat hij waard was en met succes. Hij won de elfde set met 3-1 in legs, maakte daardoor 6-5 in sets en bracht zo de spanning opnieuw weer helemaal terug.

In de twaalfde set kwam Chisnall zelfs op een 2-0 voorsprong in legs, maar na wat afleiding vanuit het publiek kon Chizzy plots zijn dubbels niet meer vinden. Adams profiteerde hier optimaal van en brak zijn opponent direct terug. Hij miste vervolgens drie pijlen voor de wedstrijd, waardoor Chisnall alsnog terug kon komen tot 6-6 in sets. Chisnall wist zijn 126 echter niet uit te gooien en moest toekijken of zijn opponent wel zijn finish kon uitgooien. Adams deed dit en mag zich daardoor voor de tweede maal in zijn loopbaan benoemen tot wereldkampioen van de BDO-profbond.

De Boer (FC Den Bosch) mag uitkijken naar nieuwe club

FC Den Bosch-middenvelder Yoann de Boer is in gesprek met een aantal clubs inzake een overgang, aldus het Brabants Dagblad.

Uit een evaluatiegesprek met de clubleiding van Den Bosch kwam naar voren dat er voor de speler weinig toekomst is bij de club. "Het afgelopen half jaar was moeilijk voor me. Ik heb toestemming gekregen om met andere clubs te praten."

"Het is te pril om namen te noemen, maar het gaat vooral om eerstedivisionisten", reageerde De Boer tegenover het Brabantse medium. De 27-jarige middenvelder kwam in het verleden uit voor FC Eindhoven.

De Boer praat vanwege zijn transfervrije status aan het einde van het lopende seizoen vooral met noodlijdende clubs. Ook een transfer in de winterstop is mogelijk. De Boer verscheen dit seizoen zestien keer binnen de lijnen voor de Bosschenaren.

Jol hoopt Pantelic 'binnen nu en een week' terug te hebben

Ajax is op trainingskamp in Portugal en kreeg daar een domper te verwerken. Marko Pantelic liep een blessure op, maar trainer Martin Jol is gunstig gestemd.

Pantelic raakte gisteren geblesseerd in het treffen tussen de hoofdmacht en de eigen amateurtak van de Amsterdammers. Pantelic verliet reeds het trainingskamp om zijn gekwetste rechterhamstring in Servië te laten onderzoeken en behandelen.

"Een scheur is wat anders dan verrekking. Ze gaan daar een MRI maken, dus dan zullen we horen wat het is", aldus Jol op het digitale thuis van de Ajacieden. "Als het een scheur is, dan gaat het weken duren. Ik hoop dat hij binnen nu en een week weer terug is."

Van een spitsenprobleem wil Jol niet spreken. "We hebben niet voor niets een jonge spits als Castillion meegenomen. En met onze Koreaanse spits Suk hebben we er sinds kort nog een bij. Die twee gaan zelf uitmaken wie er vanaf nu af en toe bij de selectie komt."

Reus: "Lichaam en geest zijn weer één"

In de zomer van 2007 raakte Kai Reus zwaar geblesseerd tijdens een crash bij een training. Vorig jaar maakte de renner zijn rentree bij de Pro Tour ploeg en won in de Ronde van Engeland een rit. Dit jaar zal Reus weer volledig fit aan het seizoen beginnen.

"Ik ga ervoor. Het team gaat ervoor," aldus Reus tegen de NOS. "Ik zal voornamelijk etappekoersen rijden dit voorjaar. De Vlaamse klassiekers laat ik nog schieten. We gaan er het beste van maken dit voorjaar. Ik heb er ongelofelijk veel zin in."

Reus' revalidatie heeft ongeveer twee jaar in beslag genomen, waarbij het grootste deel volgens de renner bestond uit geestelijk herstel. "Ik moest een knop omzetten. Lichaam en geest moesten weer één worden. Eind mei vorig jaar is de omschakeling geweest voor mij." Vrijdag hoorde Reus dat een ploeggenoot van hem, Pedro Horillo stopt met wielrennen, nadat hij niet volledig herstelt geraakt van zijn val in de Giro d’Italia. "Ik herkende in Pedro’s verhaal veel van mezelf. Als je hoort dat hij moet stoppen, besef je dat je veel geluk hebt gehad."

Seksrobot debuteert op pornobeurs

Uitgekeken op je diverse malen geplakte opblaaspop? Begin dan nu maar vast te sparen voor een 'Roxxxy'. Dit is namelijk de eerste vrouwelijke robot op ware grootte, en voorzien van kunstmatige intelligentie.

De levensechte robot met kunsthuid werd gisteren voor het eerst gepresenteerd tijdens de AVN Adult Entertainment Expo in Las Vegas. Op dezelfde beurs werden gisteren overigens ook de 'porno-oscars' uitgereikt. "Ze kan niet stofzuigen of koken, maar verder kan ze bijna alles, als je begrijpt wat ik bedoel", prees verkoper en uitvinder Douglas Hines zijn waar aan.

"Roxxxy is een metgezel. Ze hoort je en luistert naar je. Ze voelt, praat en slaapt." De robot is met een meter zeventig even groot als een normale vrouw. Met een gewicht van 55 kilo heeft ze de ideale maten. "Ze heeft een C-cup en is klaar voor actie."

Ondanks dat de robot over een skelet beschikt, kan deze niet lopen of zelfstandig haar ledematen bewegen. De drie ingangen bewegen overigens wel robotisch. Daarnaast beschikt Roxxxy over een hart dat zorgt voor de koeling van het systeem.

De robot wordt geleverd in vijf verschillende types. Zo kan men onder andere kiezen uit de verlegen Frigid Farrah of de avontuurlijke Wild Wendy. Wie van SM houdt, kan zelfs kiezen voor S & M Susan.

Roxxxy is naar ieders wens aan te passen. Cupmaat, huidskleur en haarkleur zijn allemaal aan te geven. Vrouwen kunnen binnenkort een mannelijke robot bestellen, deze zal Rocky gaan heten.

In tegenstelling tot een echte vrouw, wil de robot alles wat haar bezitter wil. "Als jij van Porsches houdt, houdt zij ook van Porsches. Kijk jij voetbal, dan kijkt zij met je mee." Daarnaast chat ze met haar vriend, stuurt ze hem emails en krijgt via internet draadloos updates.

Wie zo'n wellustige vrouw wil die nooit zeurt, moet nog wel even doorsparen. Voor 4900 tot 6300 euro mag je er eentje uitzoeken.


Een vrouw die nooit zeurt mag wel wat kosten

Sparta werkt extra oefenduel af

Sparta Rotterdam zal tijdens het trainingskamp in het Turkse Belek een extra oefenduel af gaan werken in aanloop naar de tweede seizoenshelft. Dat meldt RTV Rijnmond.

De ploeg van trainer Frans Adelaar zal een oefenduel af gaan werken met Unterhaching uit de derde Bundesliga. De Spartanen hadden eerder al een oefenwedstrijd gepland tegen Ingolstadt, dat in dezelfde competitie als Unterhaching uitkomt.

Sparta zal overmorgen het extra duel afwerken. Morgen reist Sparta af naar Turkije. Op zaterdag 16 januari keert de ploeg terug naar Nederland.

Togo definitief niet bij Afrika Cup

Togo zal dan toch niet meedoen aan de Afrika Cup die vandaag van start is gegaan in Angola. De spelers leggen zich neer bij het bevel van de Togolese premier Huongo om het toernooi te verlaten.

De laatste dagen was er veel onduidelijkheid over de situatie van Togo, nadat vrijdag een aanslag werd gepleegd op de spelersbus van het team waarbij drie personen, waaronder de assistent-trainer van de ploeg, om het leven kwamen.

De spelers wilden zelf blijven op het toernooi omdat ze vonden dat ze de slachtoffers niet in de steek konden laten en niet als lafaards wilden vertrekken. Uiteindelijk zijn de spelers toch gezwicht voor het bevel van de regering om niet te gaan spelen. Het team had morgen moeten spelen tegen Ghana.

Risi/Marvulli leiden bij Zesdaagse Rotterdam

Na de vierde dag van de zesdaagse van Rotterdam staan de Zwitsers Bruno Risi en Franco Marvulli aan de leiding. Het duo pakten vandaag een ronde voorsprong op de Denen Michael Morkov en Alex Rasmussen.

De derde positie wordt momenteel ingenomen door Danny Stam en de Belg Iljo Keisse, die drie punten minder hebben dan Morkov/Rasmussen. Wegrenner en voormalig baansprinter Theo Bos ging vandaag niet de baan op. Hij ondervond nog teveel hinder van een valpartij op zaterdagavond, waaraan hij een zere arm overhield. Maandag zal de renner van Cevélo mogelijk weer aan de start staan.

Luchtmachtpiloot geeft spectaculaire UFO-beelden vrij

Op 29 september 2001 heeft een Hongaarse luchtmachtpiloot tijdens een vlucht een schotelvormig object gefilmd. Nu, ruim acht jaar later, heeft de piloot enkele beelden hiervan vrijgegeven.

De UFO vloog naar zijn linkerkant, passeerde hem met een rotgang en verdween in de wolken. "Ik was bezig met een vlucht boven het Hongaarse Boedapest", laat de piloot weten, die onbekend wil blijven tot het onderzoek door het Hongaarse ministerie van Defensie is afgerond.

"Aan mijn linkerhand zag ik een metalen ruimteschip met een perfect ronde vorm. Omdat ik een verkenningsvliegtuig vloog, kreeg ik het idee om het object te filmen."

Het Hongaarse ministerie van Defensie wil geen commentaar geven op de beelden. Het enige wat men daar kwijt wil is dat de piloot inderdaad een luchtmachtpiloot was en op verkenningsvliegtuigen vloog.

De bewuste piloot is van mening dat de beelden zijn eigendom zijn en niet die van de Hongaarse overheid. Hij was op dat bewuste tijdstip namelijk niet in functie. Hij vloog het toestel als gunst om de overheid geld te besparen. Hij heeft nu een advocaat in de arm genomen om de hele video vrij te geven. Hij hoopt met deze paar beelden dit te bespoedigen.


Binnen vijf jaar weten we het zeker...

Turkse minaretten gehackt

In de Noord-Turkse stad Rize schalde gisteravond in plaats van de oproep tot gebed keiharde Turkse muziek over de stad. Iemand had weten in te breken in het geluidssysteem dat 170 moskeeën in de stad bedient, en liet traditionele Turkse muziek door de luidsprekers knallen.

De stadsmoefti in Rize kon er niet om lachen. "We zullen maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat dit niet nog eens gebeurt. Ook de mensen die naar de moskee kwamen, vonden het niet leuk", zo verklaarde hij vandaag tegenover dagblad Radikal. De hacker is vooralsnog onbekend.

Fulham wil contract Nevland verlengen

Erik Nevland blijft mogelijk langer bij Fulham. De Londense club wil graag door met de aanvaller, die veel wedstrijden van zijn werkgever vanaf de bank moet aanschouwen.

"Ik wil Erik graag een nieuw contract aanbieden. Deze maand zullen we met hem en zijn zaakwaarnemer gaan praten over een langer verblijf", aldus coach Roy Hodgson van de Engelsen tegenover het Noorse Stavanger Aftonbladet.

Nevland zelf staat ook niet onwelwillend tegenover een langer verblijf. "Het is fantastisch om in de Premier League te spelen. Iets wat je niet snel wil opgeven, maar ik wil nu niet teveel zeggen voordat ik de aanbieding onder ogen hebben gezien."

De routinier stond in het verleden enkele seizoenen onder contract bij FC Groningen. De aanvaller ontpopte zich daar tot een publiekslieveling, waarna hij in 2008 de overstap maakte naar Fulham. Daarvoor droeg de Noor het shirt van Manchester United, Viking FK en IFK Göteborg.

Van der Vaart valt geblesseerd uit

Rafael van der Vaart is vandaag geblesseerd geraakt in de wedstrijd van Real Madrid tegen Real Mallorca. De middenvelder werd in de 21e minuut hard geraakt aan zijn kuit en werd per brancard van het veld gehaald. Hoe ernstig de blessure is, is nog niet duidelijk.

Van der Vaart had alweer een basisplaats bij de sterrenformatie uit Madrid. Dit keer stond de 26-jarige speler naast de weer fitte Braziliaan Kaká.

PSV laat geen spelers meer gaan

PSV zal tijdens de transferperiode geen spelers meer verhuren. Trainer Fred Rutten wil de beschikking hebben over een brede selectie, zo zei hij op het trainingskamp van de Eindhovenaren tegenover Omroep Brabant.


Dit betekent dat onder andere Stijn Wuytens niet meer mag vertrekken bij de Eindhovenaren. De middenvelder stond volgens het eerder genoemde medium op de nominatie om de tweede seizoenshelft verhuurd te worden aan een andere club.

Jonathan Reis heeft het trainingskamp van PSV verlaten. De aanvaller heeft vanwege ziekte het vliegtuig terug naar huis moeten nemen. De Braziliaan had al een gedeelte van het kamp gemist, omdat zijn kind zou kampen met gezondheidsproblemen.

CD: Boris - Live My Life (Live in Paradiso)

Kennen we Boris nog? Na te hebben gewonnen in de tweede editie van Idols heeft hij een volledig eigen weg ingeslagen door naar de jazzwereld te verhuizen. Zijn eerste album Rely On Me was een feit, maar je hoorde duidelijk dat Boris Titulaer een andere kant op wilde gaan: soul en jazz. Met Holy Pleasure bereikte hij dit doel, gevolgd door Live My Life in februari 2009. was het toch ook tijd voor een concertregistratie. En waar kun je nou beter een live-optreden opnemen dan in het knusse, Amsterdamse, uitverkochte Paradiso?

 

Nijenhuis en Van der Star naar WK sprint

De laatste startbewijzen voor het WK sprint van volgende week in het Japanse Obihiro zijn vergeven aan Beorn Nijenhuis en Sanne van der Star. Nijenhuis eindigde als derde op het NK sprint en mocht op basis van die prestatie naar het WK. Hetzelfde gold voor Van der Star, die vierde werd bij de vrouwen.

Naast Nijenhuis doen komend weekend ook Ronald Mulder en Lars Elgersma mee aan het mannentoernooi in Japan. Bij de vrouwen doen Sophie Nijman, Lotte van Beek en Ingeborg Kroon mee. De toppers van de Control-formatie, waaronder Nederlands kampioenen Stefan Groothuis en Annette Gerritsen, laten het toernooi aan zich voorbij gaan omdat het niet in de voorbereiding pas op de Olympische Spelen.

Man denkt jaarlijks 5000 keer aan seks

Altijd al gedacht dat mannen de hele dag aan seks denken? Gefeliciteerd, je gaat door voor de koelkast. Uit wetenschappelijk onderzoek is namelijk gebleken dat mannen maar liefst dertien keer per dag aan seks denken, dit komt neer op 4.745 maal op jaarbasis.

Dat is nog niet het enige. Maar liefst een derde van de mannen staat op met de gedachte aan een stevige vrijpartij. De mannen doen het hiermee een stuk beter dan de vrouwen, die slechts vijf keer per dag aan neuken denken, oftewel 1825 maal per jaar.

Hoe vaak men er ook aan denkt, aan de daadwerkelijke daad komt men  veel minder toe. Met een gemiddelde van twee beurten per week neukt men op jaarbasis slechts 104 keer.

"Het is bekend dat mannen veel aan seks denken, maar hoe vaak is verrassend", laat een woordvoerder van het onderzoeksbureau weten. "Ze kunnen het niet eens nalaten om aan seks te denken bij het opstaan. Dus als je man in het luchtledige staart, weet je waar hij waarschijnlijk aan zit te denken."

Het onderzoek is uitgevoerd onder drieduizend mensen. Ondanks het grote verschil tussen het aantal gedachten aan seks en de keren dat men 'het' daadwerkelijk doet, is men toch tevreden over hun seksleven. Bijna driekwart van de mannen geeft aan gelukkig te zijn met de hoeveelheid seks. Slechts 58 procent van de vrouwen gaf hetzelfde antwoord.

Schlierenzauer wint in Bad Mitterntorf

De wereldbekerwedstrijd skivliegen in Bad Mitterntorf is vanmiddag gewonnen door de Oostenrijker Gregor Schlierenzauer.

Schlierenzauer, net 20 jaar, sprong met 203,5 en 205 meter het verste. Hij kwam daarmee uit op een puntentotaal van 401,7. De Sloveen Robert Kranjec kwam met sprongen van 198,5 en 204,5 meter tot een puntentotaal van 392,6 waarmee hij tweede werd.

De Zwitser Simonn Ammann kwam niet verder dan de vijfde plaats en moest daardoor de leiding in het wereldbekerklassement afstaan aan Schlierenzauer.

Mexico: 69 moorden in een dag

Gisteren was met maar liefst 69 moorden de bloedigste dag in Mexico sinds het aantreden van president Felipe Calderon in 2006. Dat heeft dagblad El Universal vandaag gemeld. Het vorige 'record' werd in augustus bereikt met 57 moorden. Het totale aantal moorden dat in het nieuwe jaar is gepleegd, staat met gisteren erbij alweer op 283.

Van de slachtoffers die gisteren vielen, waren er maar liefst 26 te betreuren in de noordelijke grensstad Ciudad Juarez. De stad nabij de Verenigde Staten is de gewelddadigste plaats van Mexico met ruim 2600 aan de georganiseerde misdaad toegeschreven moorden vorig jaar, een derde van het totale aantal. In veel gevallen ging het om afrekeningen binnenin drugskartels en tussen rivaliserende kartels. Behalve in de noordelijke deelstaat Chihuahua, vielen er gisteren ook doden in onder andere de deelstaten Guerrero, Baja California en Durango.

Calderon verklaarde de drugsbendes bij zijn aantreden de oorlog en zette tienduizenden militairen in om de druk op de kartels op te voeren. Sindsdien zijn ongeveer 15.000 mensen om het leven gekomen. Ook is er flink geïnvesteerd in de politie, omdat de bendes beschikken over het modernste wapentuig.

Albert: "Fan Nys trok me onderuit"

Wereldkampioen Niels Albert werd vandaag pas negende op het Belgisch kampioenschap veldrijden, terwijl zijn grote concurrent en plaatsgenoot Sven Nys de titel opeiste. Albert verklaarde achteraf dat hij wel een reden had voor zijn tegenvallende prestatie.

"Ik ben in het bos door een supporter van Sven Nys van mijn fiets getrokken," vertelde Albert tegen Sporza. "De mensen mogen met bier gooien en me uitjouwen, dat raakt me niet. Ze moeten wel van me afblijven," zei hij over de fans van de zevenvoudig Belgisch kampioen.

"Die fan trok me tegen de grond en toen ik achterom keek zag ik fans van Nys in hun handen klappen. Het is schandalig om op zo'n wijze het Belgisch kampioenschap te verliezen. Ik zeg niet dat ik anders had gewonnen, want Sven heeft een prachtige koers gereden. Chapeau, hij is de verdiende winnaar."

Kramer: "Het ziet er goed uit"

Sven Kramer pakte vanmiddag in Hamar zijn vierde Europese titel op rij, een record.

Na afloop zei de Fries dat het plan, op de 10.000 meter in zijn rit tegen concurrent Enrico Fabris, was om meteen afstand te nemen. "Fabris gaf al snel op. Ik wist meteen dat het goed zat. De 10 kilometer is ook niet direct zijn afstand.”

"Winnen is niet vanzelfsprekend, ook niet voor mij. Dat heb ik dit weekeinde wel weer geleerd. Alles ziet er goed uit, maar straks in Vancouver gaat het echt wel spannend worden,” besloot Kramer.

 

Na Boschker ook Twente-doelman Mihaylov geblesseerd

FC Twente lijkt met een keepersprobleem aan de tweede helft van de Eredivisie te beginnen. Na Sander Boschker is ook tweede doelman Nikolay Mihaylov geblesseerd geraakt.

FC Twente is momenteel op trainingskamp in La Manga (Spanje). Daar traint Boschker al enkele dagen apart van de groep vanwege een kuitblessure. Mihaylov is nu ook afgehaakt, hij kampt sinds het oefenduel tegen Bayer Leverkusen met een knieblessure. Vandaag laat de Bulgaarse doelman een MRI-scan maken, waaruit moet blijken hoe ernstig de kwetsuur is.

Door deze blessures zal FC Twente wellicht een beroep moeten doen op Cees Paauwe of jeugddoelman Nick Hengelman. De Eredivisiekoploper hervat de competitie volgende week zondag met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht.

Nooij met Mozambique gewoon naar Afrika Cup

Na de aanslag van vrijheidsstrijders op de spelersbus van Togo waar drie doden vielen, gingen de geruchten dat behalve Togo ook andere landen terug naar huis zouden keren.

De enige Nederlandse bondscoach die komende weken in actie komt met een land op de Afrika Cup, Mart Nooij, heeft hier geen moment aan getwijfeld. Nooij, die Mozambique tijdens het toernooi zal leiden, liet vanuit Angola weten: "Het gaat natuurlijk om een uiterst tragische gebeurtenis, maar wij moeten doen wat van ons verwacht wordt."

Komende dinsdag zal Mozambique onder leiding van Nooij in Benguela het eerste pouleduel afwerken tegen Benin. Ook titelhouder Egypte en Nigeria maken deel uit van Poule C.

Nooij had over de manier van reizen van Togo nog wel iets op te merken: "Het is vreselijk wat er gebeurd is, maar ik begrijp ook niet dat Togo die reis met de bus heeft gemaakt."

[Lakeside] Gulliver wint damestoernooi

Trina Gulliver heeft vrijdag voor de achtste keer in haar loopbaan de Lakeside WK BDO darts in Frimley Green op haar naam geschreven. De Engelse was in de finale veel te sterk voor haar landgenote Rhian Edwards. Vanavond wordt de mannenfinale afgewerkt.

Waar Phil Taylor bij de mannen het darten regeert, doet Gulliver dit bij de vrouwen. Gulliver won het toernooi tussen 2001 en 2007 zeven keer op rij. Vorig jaar moest The Golden Girl de winst laten aan onze landgenote Francis Hoenselaar.

In de finale had ze geen kind aan haar opponente Edwards. In een best of three-partij won ze eenvoudig met 2-0. In de kwartfinale moest ook Hoenselaar haar meerdere erkennen in Gulliver.

Vanavond staat de mannenfinale op het programma. Dit wordt een Engels onderonsje, aangezien Dave Chisnall en Martin Adams het tegen elkaar mogen gaan opnemen. Chisnall won gisteren zeer verrassend de halve finale van de als eerste geplaatste Tony O'Shea met 6-3. Ook wist Chisnall eerder al titelhouder Ted Hankey naar huis te sturen.

Adams ging ten koste van Martin Phillips door naar de finale. Het werd 6-4 in het voordeel van Wolfie. Phillips was eerder verantwoordelijk voor de uitschakeling van de als tweede geplaatste Scott Waites. Adams, als derde geplaatst in Frimley Green, won de Lakeside eerder in 2007.

Chivu ontslagen uit ziekenhuis Verona

Cristian Chivu kan beginnen met het herstel van zijn ernstige hoofdblessure. De Roemeense verdediger is ontslagen uit het ziekenhuis, meldt Internazionale op de officiële website.

Chivu ging woensdag in de competitiewedstrijd bij Chievo Verona een kopduel aan met tegenstander Sergio Pellissier, waarbij het tweetal met de hoofden tegen elkaar botste. De Roemeen liep daarbij een schedelbasisfractuur op.

Meteen werd Chivu naar een ziekenhuis in Verona gebracht en geopereerd. Hoe lang hij moeten revalideren, is nog niet bekend. Medici denken dat de verdediger volledig kan herstellen van de zware blessure.

Uitslagen volleybal A-League speelronde 11

Dit weekend werd de elfde speelronde gespeeld in de nationale volleybalcompetitie, de A-League. Hieronder vind je de uitslagen, standen en het programma voor komende week.

Weer afgelasting bij mannen

Net als vlak voor de korte winterstop is er weer een wedstrijd uitgesteld in de A-League bij de mannen. Door de winterse omstandigheden werd de ontmoeting tussen de nummer vijf en acht uit de competitie tussen Landstede Volleybal/VCZ en Webton Twente afgelast. De overige wedstrijden bij de mannen en vrouwen gingen wel door.

Orion wint topper tegen HvA Volleybal

Langhenkel Orion heeft de leiding veroverd in de A-league bij de heren. In de topper tegen de voormalig koploper HvA Volleybal bleek Orion duidelijk te sterk met een 3-0 winst. Het werd 25-22, 25-13 en 25-22.

Uitslagen A-league heren

Thuisploeg Uitploeg Uitslag
Zadkine Nesselande SV Dynamo Apeldoorn 0-3
Langhenkel Orion HvA Volleybal 3-0
Langstede Volleybal/VCZ Webton Twente afg

Stand A-League heren

# Team Gespeeld Punten Sets voor Sets tegen
1 Langhenkel Orion 10 25 29 11
2 HvA Volleybal 11 23 26 13
3 SV Dynamo Apeldoorn 11 22 28 18
4 AB Groningen/Lycurgus 10 19 23 15
5 Landstede Volleybal/VCZ 10 17 23 20
6 Zadkine Nesselande 10 10 12 22
7 BMC/SSS 10 6 11 26
8 Webton Twente 10 1 3 30

Uitslagen DELA-League dames

Thuisploeg Uitploeg Uitslag
Heutink-Pollux TVC Amstelveen 2-3
Cofely-Nesselande Sliedrecht Sport 2-3
PND VC Weert Summa Peelpuh 3-2

Stand DELA-League dames

# Team Gespeeld Punten Sets voor Sets tegen
1 Heutink Pollux 9 22 24 8
2 PND/VC Weert 9 18 23 12
3 Sliedrecht Sport 10 18 20 18
4 TVC Amstelveen 8 17 19 8
5 Dros/Alterno 8 11 15 16
6 Cofely-Nesselande 10 6 8 27
7 Summa Peelpush 8 1 4 24

Programma
Heren zaterdag 16 /zondag 17 januari

Tijd Thuisploeg Uitploeg
19:30 HvA Volleybal Landstede Volleybal/VCZ
19:30 Webton Twente AB Lycurgus/Groningen
19:30 BMC/SSS Zadkine Nesselande
20:00 SV Dynamo Apeldoorn Langhenkel Orion
17:00 (zondag) AB Lycurgus/Groningen BMC/SSS

Dames zaterdag 16 / zondag 17 januari

Tijd Thuisploeg Uitploeg
19:30 Sliedrecht Sport Heutink-Pollux
20:00 TVC Amstelveen Dros/Alterno
15:30 (zondag) Summa Peelpush Cofely-Nesselande

Derdeklasser Plabennec gooit Nice uit Coupe de France

OGC Nice heeft zich geblameerd in de strijd om de Coupe de France. De nummer zestien van Ligue 1 is uitgeschakeld door Plabennec, een club die op het derde profniveau van Frankrijk tegen degradatie vecht.

Nice verloor de uitwedstrijd bij Plabennec met 2-1. Loïc Remy bracht Nice zelfs nog op voorsprong, maar in de laatste minuut van de eerste helft scoorde Jean-Michel Abiven tweemaal. Na de pauze werd er niet meer gescoord.

Plabennec staat in de derde divisie van Frankrijk in de degradatiezone. De club moet vijf punten op de concurrenten goedmaken om lijfsbehoud te behalen. Nice staat in Ligue 1 op de zestiende plek, maar is dus ook nog lang niet zeker van lijfsbehoud.

Uitslagen Engeland speelronde 21

Dit weekend werd in de Premier League de 21e speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor de aankomende dagen.

In de Premier League werden dit weekend, vanwege de slechte weersomstandigheden, slechts twee wedstrijden gespeeld. Het is nog niet bekend wanneer deze duels worden ingehaald. Het duel van morgen, Manchester City tegen Blackburn Rovers, gaat vooralsnog gewoon door.

Arsenal en Manchester United knoeien met punten

Manchester United is er dit weekend niet in geslaagd om van Birmingham City te winnen. The Mancunians kwamen niet verder dan een gelijkspel (1-1), terwijl de ploeg van trainer Sir Alex Ferguson wel voortdurend het initiatief had. Birmingham City kwam zelfs nog op voorsprong. In de laatste vijf minuten van de eerste helft kreeg de ploeg een corner en sloeg via dit buitenkansje meteen toe. De bal kwam voor de voeten van Cameron Jerome terecht, die van dichtbij raak schoot.

Toch kreeg Manchester United uiteindelijk nog een punt in de schoot geworpen, omdat een voorzet van Patrick Evra door Scott Dann achter zijn eigen doelman werd gewerkt. Zeven minuten voor tijd moest Manchester United zelfs met tien man verder, omdat Darren Fletcher een rode kaart kreeg. Hierdoor zat een slotoffensief er niet meer in en mochten The Mancunians blij zijn met het behaalde punt.

Ook Arsenal heeft dit weekend niet kunnen winnen. In het duel tegen Everton speelden The Gunners, net als concurrent Manchester United, gelijk (2-2). De ploeg van Johnny Heitinga, die overigens in de basis stond, kwam via Leon Osman en Steven Pienaar op voorsprong. De ploeg uit Londen kwam even zo vaak terug, maar wist pas in de blessuretijd een punt veilig te stellen.


Uitslagen speelronde 21:

Thuis Uit Uitslag
Arsenal Everton 2-2
Birmingham City Manchester United 1-1
Burnley Stoke City afgelast
Sunderland Bolton Wanderers afgelast
Wigan Athletic Aston Villa afgelast
Fulham Portsmouth afgelast
Hull City Chelsea afgelast
Liverpool Tottenham Hotspur afgelast
West Ham United Wolverhampton Wanderers afgelast

De stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Chelsea 20 14 3 3 45 45-16
2 Manchester United 21 14 2 5 44 46-19
3 Arsenal 20 13 3 4 42 53-23
4 Tottenham Hotspur 20 11 4 5 37 42-22
5 Manchester City 19 9 8 2 35 38-27
6 Aston Villa 20 10 5 5 35 29-18
7 Liverpool 20 10 3 7 33 37-25
8 Birmingham City 21 9 6 6 33 21-19
9 Fulham 20 7 6 7 27 26-22
10 Stoke City 20 6 6 8 24 18-25
11 Sunderland 20 6 5 9 23 28-31
12 Everton 20 5 8 7 23 28-34
13 Blackburn Rovers 20 5 6 9 21 20-35
14 Burnley FC 20 5 5 10 20 22-40
15 Wolverhampton Wanderers 20 5 4 11 19 17-36
16 Wigan Athletic 19 5 4 10 19 21-44
17 West Ham United 20 4 6 10 18 28-37
18 Bolton Wanderers 18 4 6 8 18 26-36
19 Hull City 20 4 6 10 18 20-42
20 Portsmouth 20 4 2 14 14 18-32

Topscorers:

# Speler Club Goals
1 Didier Drogba Chelsea 14
= Wayne Rooney Manchester United 14
= Jermaine Defoe Tottenham Hotspur 14

Programma volgende week:

Datum Thuis Uit  
11/01 Manchester City Blackburn Rovers  
16/01 Stoke City Liverpool  
16/01 Portsmouth Birmingham City  
16/01 Tottenham Hotspur Hull City  
16/01 Wolves Wigan Athletic  
16/01 Manchester United Burnley FC  
16/01 Chelsea Sunderland  
16/01 Everton Manchester City  
17/01 Aston Villa West Ham United  
17/01 Blackburn Rovers Fulham  
17/01 Bolton Wanderers Arsenal  

Rijkswaterstaat: morgen drukke spitsen

Op basis van de huidige weersverwachting voorziet Rijkswaterstaat morgen een drukke ochtend- en avondspits. Dat meldde de wegbeheerder vandaag. Weggebruikers moeten rekening houden met een langere reistijd.

Hoewel er volop wordt gestrooid en sneeuw wordt geruimd, kan het hier en daar behoorlijk glad zijn. In dat geval blijven de spitsstroken dicht. Ook neemt de kans op ongelukken toe, aldus Rijkswaterstaat.

Wüst tevreden met zilver

Ireen Wüst pakte het zilver bij het Europees kampioenschap allround vanmiddag in Hamar. Na afloop toonde ze zich tevreden.

"Ik heb een goed toernooi afgesloten met een mooie tweede plek. Meer zat er niet in. Op de 1.500 meter heb ik gedaan wat ik kon. Maar het verschil met Martina Sábliková was niet groot genoeg. Ik wist dat ze op de vijf kilometer zou toeslaan. Op die afstand is ze momenteel niet te kloppen," aldus de rijdster van TVM.

"Voor mijn doen heb ik een goede 5.000 meter gereden. Ik kan er mee leven. Ik denk dat ik hier heb bevestigd op de weg terug te zijn," besloot Wüst. 

[EK] Kramer pakt titel

Op de 5.000 meter had Kramer nog moeite om Fabris te kloppen en op de 1.500 meter moest de Fries zelfs zijn meerdere erkennen in de Italiaan, maar op de 10.000 meter degradeerde hij zijn tegenstander.

De Nederlander passeerde na 13 minuten 19 seconden en 34 honderdsten de finishlijn en wist daarmee als eerste schaatser voor de vierde achtereenvolgende keer het EK op zijn naam te schrijven. Fabris eindigde als derde op de 10 kilometer op 8 seconden van de Nederlander.


Sven Kramer in zijn rit tegen Enrico Fabris.

 


Wouter Olde Heuvel en Renz Rotteveel


Alexis Contin wist in zijn race tegen de verrassende Jan Blokhuijsen beslag te leggen op het zilver tijdens de 10 kilometer. Wouter Olde Heuvel eindigde zijn 10 kilometer na 13 minuten 45 seconden en 60 honderdsten en dat was goed voor de zevende plaats. Renz Rotteveel eindigde op de 10 kilometer als negende.


Jan Blokhuijsen in zijn race tegen Alexis Contin

 


Wopke de Vegt met zijn rondebord

 

Uitslag 10.000 meter

# Naam Nat. Tijd
1. Sven Kramer (NED) 13:19.32
2. Alexis Contin (FRA) 13:25.77
3. Enrico Fabris (ITA) 13:28.72
4. Jan Blokhuijsen (NED) 13:31.12
5. Ivan Skobrev (RUS) 13:33.02
6. Henrik Christiansen (NOO) 13:41.17
7. Wouter Olde Heuvel (NED) 13:45.60
9. Renz Rotteveel (NED) 13:50.03
10. Konrad Niedzwiedzki (POL) 14.08,75

 

Eindklassement

# Naam Nat. Punten
1. Sven Kramer (NED) 150.227
2. Enrico Fabris (ITA) 150.776
3. Ivan Skobrev (RUS) 152.178
4. Alexis Contin (FRA) 152.581
5. Jan Blokhuijsen (NED) 152.787
6. Wouter Olde Heuvel (NED) 153.729
7. Henrik Christiansen (NOO) 154.324
8. Renz Rotteveel (NED) 154.713
9. Konrad Niedzwiedzki (POL) 154.813
10. Sverre Haugli (NOO) 155.011

 

De foto's in deze post zijn gemaakt door Michel van Bergen
www.michelvanbergen.nl

Verdonk gaat strijd met Wilders aan

Politica Rita Verdonk doet met haar partij Trots op Nederland (TON) in 38 gemeenten mee aan de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart. Daartoe behoren ook Den Haag en Almere, de enige twee plaatsen waar ook de PVV van Geert Wilders meedingt naar de gunst van de kiezer.

Verdonk maakte alle plaatsnamen vandaag bekend tijdens een bijeenkomst in Esbeek in Noord-Brabant. Behalve in Den Haag en Almere is TON ook van de partij in steden als Amsterdam, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Breda, Tilburg, Maastricht, Heerlen, Zaanstad, Den Helder, Amersfoort, Deventer en Heerenveen. TON doet ook mee in de gemeente Pijnacker-Nootdorp, waar Verdonk zelf woont.

Zesling geboren Italie

Een 30-jarige moeder in Italië heeft vandaag maar liefst zes kinderen ter wereld gebracht. Het gaat goed met de vier meisjes en twee jongetjes van 600 tot 800 gram, die het levenslicht zagen in de zuidelijke stad Benevento.

De baby's zijn in de 26ste week van de zwangerschap met een keizersnede ter wereld gebracht, zo meldden Italiaanse media. De laatste keer dat er in Italië een zesling werd geboren was dertien jaar geleden.

Duitse Idol pist in broek tijdens auditie

Een achttienjarige Duitser heeft zich voor het hele land en ver daarbuiten onsterfelijk belachelijk gemaakt. De arme Marcel Finette plaste tijdens een auditie voor 'Deutschland sucht den Superstar', de Duitse versie van Idols, spontaan in zijn broek.

Finette stelde zich net voor aan de jury, met als hoofd de Modern Talking-zanger Dieter Bohlen, toen hij ineens zijn natte broek opmerkte. Volgens hem kwam zijn natte broek echter niet omdat hij zo zenuwachtig was.

"Ik heb na het plassen niet goed afgeschud", verklaarde het slachtoffer. Om het optreden nog extra zuur te maken, werd de arme knaap direct na zijn optreden weer huiswaarts gestuurd.

Benieuwd naar het beschamende optreden van de Duitser? Het filmpje is hier te zien!

[UPD] Auto rijdt van open Botlekbrug af

Een personenauto is vannacht met hoge snelheid door de slagbomen van de Botlekbrug gereden. De auto stortte vervolgens van de open brug af en verdween al snel onder water. Het voertuig is gevonden en wordt geborgen.

Direct na het ongeval hebben duikers zonder succes naar de auto gezocht. Met behulp van een sonarboot is het voertuig rond 08.00 uur vanochtend gevonden. Het is onbekend hoeveel personen in de auto zaten. Rijkswaterstaat probeert dit aan de hand van camerabeelden vast te stellen. De verwachting is dat er geen overlevenden zijn.

Update 17:11 uur

RTV Rijnmond meldt dat er één dode in de auto is aangetroffen. Het gaat om een 29-jarige vrouw uit Zoetermeer. Het voertuig is inmiddels geborgen.

Met dank aan Vince_Taylor voor de submit.

'JAL: geen financiële steun Delta en American'

De noodlijdende luchtvaartmaatschappij Japan Airlines (JAL) gaat geen gebruikmaken van de financiële steun die de Amerikaanse maatschappijen Delta Air Lines en American Airlines bieden. Dat meldden Japanse media vandaag. Het staatsagentschap dat het verlieslijdende JAL bestuurt, denkt volgens bronnen rond de zaak dat die investeringen het herstructureringsproces van JAL kunnen bemoeilijken. Een luchtvaartalliantie van JAL met Delta of American zou wel tot de mogelijkheden behoren.

Delta en American hebben ieder aangeboden meer dan een miljard dollar in JAL te investeren in ruil voor een belang in het bedrijf. Zij zijn vooral geïnteresseerd in de landingsrechten en de winstgevende routes die de maatschappij in Azië bezit.

JAL is de grootste luchtvaartmaatschappij van Azië. De Japanse overheid stuurt aan op een faillissement van JAL om zo onder de immense schuldenlast uit te komen en een herstart te kunnen maken. De belangrijkste schuldeisers van JAL zouden zich al achter dit plan hebben geschaard. Naar verwachting wordt tussen 19 en 22 januari de faillissementsaanvraag voor JAL ingediend.

Paus: migranten moeten gerespecteerd worden

Migranten zijn ook mensen en dienen dan ook gerespecteerd te worden. Dat heeft paus Benedictus XVI vanmiddag gezegd bij het angelusgebed. De kerkvorst reageerde daarmee op het recente geweld tussen Italianen en migranten in de Zuid-Italiaanse regio Calabrië. Daarbij raakten in de afgelopen dagen ongeveer zestig mensen gewond.

"Een migrant is een menselijk wezen, verschillend door zijn afkomst, zijn cultuur en zijn tradities, maar hij is een persoon die gerespecteerd moet worden en die zijn rechten en plichten heeft," aldus de paus. Hij wijst geweld tussen migranten en de lokale bevolking dan ook van de hand. "Geweld mag voor niemand een middel zijn om moeilijkheden op te lossen. Ik nodig iedereen uit naar het gezicht van zijn naaste te kijken en zijn ziel, zijn geschiedenis en zijn leven te ontdekken en bij zichzelf te zeggen: het is een mens en God bemint hem zoals Hij mij bemint."

Drugsbaron verliest piemel tijdens inval

De politie van Kaapstad heeft onlangs een zeldzame vangst gedaan. Bij een verrassingsinval bij de Zuid-Afrikaanse topcrimineel Fat Murphy liet de drugsbaron spontaan een voorbinddildo vallen. Met de neppiemel wilde de baas zich voordoen als echte man, terwijl hij in feite voor de helft vrouw is.

Murphy, die de straten van een buitenwijk van Kaapstad onveilig maakt, blijkt namelijk hermafrodiet te zijn. De bendeleider blijkt zelfs te beschikken over twee verschillende identiteitspapieren, zo heeft hij de rechtbank laten weten. Hij heeft namelijk papieren voor zowel de mannelijke Fadwaanz als de vrouwelijke Hillary.

"Ik had een vagina die niet kon worden gepenetreerd", vertelde hij de rechter die moet beslissen over zijn borgtocht. "Ik had ook mannelijke geslachtsorganen, namelijk testikels. Maar ik wist altijd al dat ik een man was en dat wilde worden."

"God schiep mij met beide geslachtsorganen. Het was zijn beslissing, niet de mijne." Toch liet hij zich in zijn tienerjaren opereren. Nadat zijn vrouwelijke geslachtsorganen waren verwijderd kreeg hij mannelijke identiteitspapieren.

De politie onderzoekt nu hoe Murphy mannelijke papieren heeft kunnen krijgen. Ze hebben namelijk geen bewijzen kunnen vinden voor een geslachtsoperatie. Toch is de boef op borgtocht vrijgelaten.

Nys voor zevende keer Belgisch kampioen

Sven Nys is voor de zevende keer Belgisch kampioen geworden in het veldrijden. De renner van Landbouwkrediet bleef in de sneeuw van Oostmalle Klaas Vantornout en Tom Meeusen voor. Wereldkampioen Niels Albert werd pas negende.

Gelijk vanaf het begin was er veel spektakel te vinden in Vlaanderen, mede geholpen door vele valpartijen. Sven Vanthourenhout was de eerste die een gat kon slaan met de concurrenten. Nys trok echter na halfweg koers de gashendel open en kwam met vier anderen op kop te zitten. In de laatste ronde kon Nys echter het beslissende gat slaan en won met drie seconden voorsprong op Vantornout.

Cilic wint toernooi Chennai

De Kroaat Marin Cilic heeft het ATP-toernooi in Chennai (India) op zijn naam geschreven. De als tweede geplaatste Cilic won in de finale met tweemaal 7-6 van de Zwitser Stanislas Wawrinka.

De twee spelers waren gedurende de gehele wedstrijd aan elkaar gewaagd. Het was vooral de vraag wie er het beste in staat was om zijn zenuwen in bedwang te houden. Cilic toonde zich aan het einde van beide sets een stuk koeler en trok de partij zo naar zich toe.

[NK veldrijden] Boom pakt nationale titel

Lars Boom is weer Nederlands kampioen geworden bij het veldrijden. Boom, die deze winter maar twee veldritten rijdt, klopte in een sprint zijn medevluchters Gerben de Knegt, Thijs Al en Thijs van Amerongen. Het was de derde Nederlandse titel op een rij voor de Vlijmenaar.

Op het besneeuwde en gladde parcours moest Boom vanuit de laatste lijn starten, maar dit weerhield hem er niet van om al binnen de kilometer zich bij de kop te voegen, na een mooie sprint op het asfalt. Er ontstond een kopgroep van drie man, waar naast Boom ook Al en De Knegt zich bevonden. Van Amerongen wist aan het begin van de laatste ronde de aansluiting te vinden op het parcours in Heerlen, waardoor er een sprint van vier man in het verschiet lag.

In de sprint, licht bergop, was Boom afgetekend de sterkste, voor zijn ploeggenoot van Rabobank De Knegt en Al. Het was voor Boom zijn tweede en dus laatste veldrit van het seizoen, nadat hij vorige week bij de GP Richard Groenendaal 23e werd. 

FIFA spreekt vertrouwen uit in Afrika

De voorzitter van wereldvoetbalbond FIFA, Sepp Blatter, heeft zijn collega van de Afrikaanse voetbalbond CAF een brief geschreven, waarin hij zijn medeleven betuigt en zijn vertrouwen uitspreekt.

Blatter schreef de brief naar aanleiding van het tragische incident rondom de spelersbus van Togo vlak voor de aanvang van de Afrika Cup. De assistent-trainer, de perschef en de buschauffeur kwamen daarbij om het leven.

De Afrika Cup is dit jaar de opwarmer voor het WK voetbal dat in de zomer op hetzelfde continent gespeeld zal worden. Blatter betreurt dat Afrika door de aanval opnieuw in een slecht daglicht is gekomen. "Mijn gedachten, en die van iedereen van de FIFA, gaan uit naar de slachtoffers van deze verschrikkelijke tragedie en naar de families en de geliefden," schrijft Blatter in een openbare brief op Fifa.com

De voorzitter spreekt echter ook zijn vertrouwen uit in het continent. "Deze verschrikkelijke gebeurtenis kan niet verhullen dat Afrika enkele van de mooiste hoofdstukken in de voetbalgeschiedenis heeft geschreven. Afrika is de geboortegrond van enkele van de beste spelers die dit spel ooit hebben gespeeld. Het continent zal binnenkort voor de eerste keer gastheer zijn van het WK. Ik heb vertrouwen in Afrika en het is met dit vertrouwen dat we samen het voetbalevenement zullen organiseren aankomende zomer."

Nederlandse gameverkoop top 10

De feestdagen zijn alweer even voorbij, dus je zou haast denken dat een aantal games misschien wat zouden gaan minderen met hun verkopen, maar New Super Mario Bros. Wii en Modern Warfare 2 blijven ook nu Nederland nog in zijn greep houden. De top 10 van dit moment ziet er als volgt uit:

 

1. [Wii] New Super Mario Bros. Wii 
2. [PS3] Call of Duty: Modern Warfare 2
3. [Wii] Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen
4. [X360] Call of Duty: Modern Warfare 2
5. [Wii] Mario Kart Wii
6. [PC] Call of Duty: Modern Warfare 2
7. [Wii] Wii Sports Resort
8. [DS] Professor Layton & the Diabolical Box
9. [PS3] FIFA 10
10. [Wii] Wii Fit Plus

Dat Mario Kart Wii nog steeds in de top 10 staat, blijft toch wel een hele prestatie voor een spel dat alweer bijna twee jaar oud is, blijkbaar blijft Mario Kart Wii op één of andere manier haast een blinde aanschaf wanneer men een Wii koopt (of al heeft). Verder blijft Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen steeds iets stijgen, terwijl Assassins Creed 2 en Legend of Zelda: Spirit Tracks alweer helemaal uit de top 10 zijn verdwenen. Het zal ons benieuwen wat spellen zoals Bayonetta, Mass Effect 2 en Darksiders gaan doen met de verkoop top 10 de aankomende weken en of zij New Mario Bros.Wii van zijn troon kunnen schoppen.

 

Wario in Mario Kart Wii

Mario Kart Wii blijft een mega-succes in Nederland en de rest van de wereld!

 

Nauwelijks problemen op het spoor

Spoorbeheerder ProRail meldt dat het treinverkeer vandaag nauwelijks problemen ondervindt door het winterse weer. In Appingedam was vanochtend een wisselstoring, maar die werd snel verholpen, aldus een woordvoerder van ProRail.

Vannacht lieten ProRail en de NS lege treinen rijden door de kop van Noord-Holland en het noordoosten van Nederland. De nachtelijke ritten hebben er aan bijgedragen dat wissels op de trajecten niet bedekt raakten met sneeuw.

Of er aankomende nacht weer op deze manier wordt sneeuwgeruimd, hangt van de weersomstandigheden af, aldus de woordvoerder van ProRail.

Lizeroux zegeviert op slalom

De wereldbekerwedstrijd op de slalom vanmiddag in Adelboden is gewonnen door de Fransman Julien Lizeroux.

Na de eerste run stond hij nog twaalfde, maar in de tweede manche was hij met een marge van 0,92 seconden de snelste. De Oostenrijker Marcel Hirscher werd tweede op 0,34 seconden achterstand terwijl Ivica Kostelic op 0,80 seconden derde werd. De Zweed Mattias Hargin ging na de eerste manche nog aan de leiding maar werd uiteindelijk vijfde.

Reinfied Herbst, die vanmiddag in de tweede run uitviel, blijft aan de leiding in het klassement om de wereldbeker. Lizeroux staat op vier punten achterstand tweede. 

Palmeiras en Ajax gaan spelers uitwisselen

Ajax sprak al eerder over de samenwerking met het Braziliaanse Palmeiras. De voorzitter van Palmeiras laat ook de Braziliaanse kant van het verhaal horen.

Op de officiële website van Palmeiras vertelt men over de samenwerking die de club aangaat met de Amsterdammers. Het gaat om een samenwerking die begint bij de jeugdopleiding. Palmeiras meent evenals algemeen directeur van Ajax Rik van den Boog dat de gesprekken snel afgerond worden.

Het is de bedoeling dat na de uitwisseling van jeugdspelers en trainers ook de eerste teams van beide clubs mee zullen doen in de samenwerking. "Het doel is om zoveel uitwisseling als mogelijk te promoten. Hiermee krijgt Palmeiras nog meer internationaal aanzien", zegt directeur internationale zaken Marcelo Solarino. "Deze samenwerking is niet alleen voordelig voor ons, maar ook voor Ajax. Zij zijn erg geïnteresseerd om de Braziliaanse opleiding te leren kennen."

Onlangs sprak Van den Boog in De Telegraaf al over de samenwerking, maar in andere bewoordingen: "Wij delen de knowhow over onze jeugdopleiding en krijgen als ruil de eerste keus. Als wij vinden dat een talent goed genoeg is voor Ajax, komt hij - tegen vooraf gestelde voorwaarden - naar Amsterdam."

'Van Gaal heeft de elf spelers al in zijn hoofd'

Het elftal dat Bayern München in de tweede seizoenshelft naar het kampioenschap moet leiden zit al in het hoofd van trainer Louis Van Gaal, als we Bild moeten geloven.

Hij heeft zijn hersens er tijden over gekraakt, maar Van Gaal is er uit. Volgens het Duitse boulevardblad heeft de Nederlandse trainer de vaste opstelling voor Bayern München al in zijn hoofd. Edson Braafheid en Danijel Pranjic komen in die opstelling niet voor. Aanvoerder Mark van Bommel en Arjen Robben zou de Amsterdammer wel inzetten.

De basiself zou bestaan uit: Hans-Jorg Bütt. Philipp Lahm, Martin Demichelis, Daniel van Buyten, Holger Badstuber, Mark van Bommel, Bastian Schweinsteiger, Arjen Robben, Thomas Müller, Ivica Olic en Mario Gomez.

Dit betekent dat ook Miroslav Klose, Anatoli Timoschtschuk en Hamit Altintop buiten de boot vallen. Als sterspeler Franck Ribéry weer fit is, zal hij de plek van Müller overnemen.

Dead Or Alive naar de PS3?

Officieel heeft Tecmo nog niets aangekondigd, maar volgens de nieuwste uitgave van Official PlayStation Magazine is het vijfde deel van de vechtserie met de schuddende borsten in ontwikkeling voor de PlayStation 3. Vanaf deel drie is de serie exclusief voor de consoles van Microsoft. Dit had deels te maken met Tomonobu Itagaki, die de serie alleen op de Xbox (360) wilde uitbrengen. Het vertrek van Itagaki bij Tecmo opent echter nieuwe wegen voor de franchise, zoals een multiplatform release.

Gezien de recente ontwikkelingen binnen het fighting-genre, zoals het verschijnen van Tekken 6 op de 360, en het feit dat de Ninja Gaiden-serie ook al de overstap maakte naar de PS3, lijkt het bericht van OPM zeker niet onwaarschijnlijk.

Dead Or Live 4

Wellicht zien we de dames van DoA binnenkort ook op de PS3 in actie

Bandjar loopt blessure op in Belek

Sigourney Bandjar is gisteren geblesseerd geraakt op een training van Feyenoord in het Turkse Belek. De rechtsback van Excelsior kan daardoor de rest van de week niet meer met de groep van trainer Mario Been meetrainen.

Bandjar had vanwege blessures bij Kelvin Leerdam en Dani Fernandez de kans gekregen om mee te gaan naar Turkije en zich in de kijker te spelen bij Feyenoord. Het trainingskamp is nu dus uitgelopen op een teleurstelling.

"Dit is een forse tegenvaller voor mij", reageert hij op de website van Feyenoord. De verdediger maakte op de training van gistermiddag een verkeerde beweging. "Het schoot erin, ik voelde gelijk dat het niet goed zat. Heel jammer is dit."

Voor de rest van de trainingsweek zal Bandjar wel gewoon in Turkije blijven. Hij gaat een individueel programma volgen om te herstellen van de kuitblessure. Hoe ernstig de kwetsuur is, moet nog blijken.

Al 26 doden in koudste Britse winter in jaren

De kou heeft deze winter in Groot-Brittannië al 26 levens geëist. Dat heeft de BBC vandaag gemeld. Dit weekeinde eisten de barre weersomstandigheden zeker twee levens.

De politie liet gisteren weten dat een 90-jarige vrouw was doodgevroren in Barnsley in het graafschap South Yorkshire. Een 42-jarige vrouw is dood gevonden in Newcastle. Verder wordt er een 51-jarige bergwandelaar vermist. Hij is dinsdag in het Lake District voor het laatst gezien.

Het Rode Kruis liet weten dat het voor de organisatie een van de drukste periodes in tientallen jaren is. Medewerkers van het Rode Kruis assisteren de overheidsinstanties bij het verlenen van hulp aan mensen in nood. Hulporganisaties hebben de regering opgeroepen gepensioneerden een brandstoftoeslag te geven om te voorkomen dat het dodental door de kou verder oploopt.

In Groot-Brittannië is het in dertig jaar niet zo koud geweest. In het hoge noorden van Schotland daalden de temperaturen de afgelopen dagen tot 22 graden onder nul.

Operatie doelman Togo goed verlopen

Kodjovi Obilale, de doelman van Togo die eergisteren gewond raakte tijdens de aanslag op de spelersbus van de nationale selectie, heeft een succesvolle operatie ondergaan in Zuid-Afrika.

Arts Elias Degiannis maakte in een officiële verklaring bekend dat de situatie van Obilale stabiel is, maar dat hij nog wel op de intensive care verblijft en aan de beademing ligt. Het leek er aanvankelijk op dat Obilale was getroffen door twee kogels, maar bij de operatie werd slechts één kogel gevonden in het lichaam van de doelman.

Ken Boffard, een andere arts, meldde dat Obilale voor de operatie zijn benen kon bewegen, maar dat hij wel veel pijn voelde. "Daarom is het nog veel te vroeg om te bepalen wat de ernst van de verwondingen zijn. Obilale is extreem fit en heeft een hele goede weerstand. Hij profiteert nu van het feit dat hij een atleet is." 

 

Teleurstellend resultaat voor viermansbob

Edwin van Calker heeft met de viermansbob een teleurstellend resultaat neergezet. Bij de Wereldbekerwedstrijd in het Duitse Köningssee kwam de Nederlandse bob niet verder dan de dertiende plaats.

Van Calker moest samen met zijn remmers Arnold van Calker, Sybren Jansma en Thimothy Beck in twee manches meer dan een seconde toegeven op de Duitse winnaar André Langer. De drievoudig olympisch kampioen was 0,03 seconde sneller dan de Amerikaanse wereldkampioen Steven Holcomb. De tweede Amerikaanse ploeg van John Napier eindigde als derde.

Gisteren boekte Van Calker nog wel een goed resultaat in de tweemansbob. Hij werd toen zevende en plaatste zich daarmee voor de Olympische Spelen. De viermansbob was al zeker van Vancouver.

[EK] Sábliková Europees kampioene, Wüst tweede

Martina Sábliková is voor de tweede keer in haar carrière Europees kampioene allround geworden. In Hamar won de Tsjechische de afsluitende vijf kilometer en pakte genoeg winst om Ireen Wüst, die tweede werd in het eindklassement, voorbij te gaan.

Voor Paulien van Deutekom ging het toernooi als een nachtkaars uit. Ook op de 5.000 meter kon ze niet imponeren en reed 7.30,64, waarmee ze twaalfde werd in het eindklassement. Dit komt omdat Stephanie Beckert een sterke afstand reed en met 7.04,55 Van Deutekom voorbijging.

Diane Valkenburg en Jorien Voorhuis reden in de rit daarop tegen elkaar. Ze reden een vrij vlakke rit en reden respectievelijk 7.21,61 en 7.22,43. Beide dames stegen daarmee nog één plek in het eindklassement en werden zesde en zevende. Daniela Anschutz zette 7.12,02 neer en was daarvan zeker van een medaille in het eindklassement.

Daarna was het aan Wüst om te proberen bij Sábliková in de buurt te blijven. De 0,18 voorsprong die ze had was de Nederlandse echter snel kwijt. Wüst kwam niet meer in de buurt bij Sábliková die 6.59,44 neerzette en Europees kampioene werd. Wüst reed 7.13,40 en bleef daarmee Anschutz in het eindklassement voor.

Uitslag 5.000 meter

# Naam Nat. Tijd
1 Martina Sábliková TSJ 6.59,44
2 Stephanie Beckert DUI +5,11
3 Daniela Anschutz DUI +12,58
4 Maren Haugli NOR +13,37
5 Ireen Wüst NED +13,97
6 Diane Valkenburg NED +22,17
7 Jorien Voorhuis NED +22,99
8 Yekaterina Lobysheva RUS +27,58
9 Paulien van Deutekom NED +31,21

 

Eindklassement

# Naam Nat. Punten
1 Martina Sábliková TSJ 162.825
2 Ireen Wüst NED 164.204
3 Daniela Anschutz DUI 165.343
4 Yekaterina Lobysheva RUS 166.996
5 Maren Haugli NOR 167.088
6 Diane Valkenburg NED 167,163
7 Jorien Voorhuis NED 167.947
8 Yekaterina Sjichova RUS 168.522
12 Paulien van Deutekom NED 168.228

Strootman blijft niet voor eeuwig bij Sparta

Sparta Rotterdam-talent Kevin Strootman stond afgelopen zomer in de belangstelling van diverse clubs. Tot een transfer kwam het vooralsnog niet, maar de speler ziet in de toekomst wel wat gebeuren.

"Er was de voorbije zomer veel belangstelling van een paar grotere clubs, maar Sparta vroeg een erg hoge afkoopsom," zegt Strootman tegenover Voetbal Magazine als hij terugkijkt. "Dat kan ik wel begrijpen. De club heeft me opgeleid, ze hebben veel in me geïnvesteerd en ik heb met mijn volle verstand een contract getekend tot 2012."

De Rotterdammer weet dat hij niet zijn hele leven bij Sparta blijft, maar toch spreekt hij wel degelijk van clubliefde. "Sparta is een prachtige traditieclub, waaraan ik veel te danken heb," aldus de aanvoerder van de club.

Strootman wil dat Sparta er financieel op vooruit gaat wanneer hij vertrekt. "Maar als de tijd rijp is, dan stap ik over naar een grotere club. Zonder de sympathie voor de club te verliezen, want die zal altijd blijven. En ik kan later altijd nog eens terugkeren, dat zie je tegenwoordig wel vaker met spelers gebeuren."

Krajicek niet naar hoofdtoernooi Hobart

Michaëlla Krajicek is er vandaag niet in geslaagd om zich voor het tennistoernooi in Hobart te kwalificeren. In de laatste kwalificatieronde verloor onze landgenote in twee sets van Alla Koudriavtseva uit Rusland. De standen waren 0-6 en 2-6.

Vorige week ging De Kleine Kraai ook in de kwalificaties ten onder. Toen slaagde ze er niet in om een plekje voor het hoofdtoernooi van Brisbane af te dwingen. Ondanks deze tegenslagen blijft de tennisster stug doorgaan.

Haar volgende doel is namelijk een plaats in het hoofdtoernooi van de Australian Open, dat op 18 januari van start gaat.

Bahrein hoopt op F1-wintertest

Het circuit dat in 2010 het Formule 1-seizoen opent, het circuit van Sakir in Bahrein, hoopt dat er nog een wintertest georganiseerd wordt. Om kostenbesparende en reglementaire redenen zijn er in tegenstelling tot eerdere jaren geen tests gepland op het circuit. De organisatie wil daar verandering in brengen.

Daartoe zijn er gesprekken met de teams aan de gang, dat bevestigde de directeur van het Bahrain International Circuit, Martin Whitaker in de Gulf Daily News. "We praten momenteel met de teams en ik ben er zeker van dat veel van de teams graag naar Bahrein zouden komen om te testen. Testen buiten Europa is verboden vanwege de kosten, maar als de teams die hier toch willen komen toestemming krijgen van hun rivalen, zouden we ze graag verwelkomen."

De omstandigheden in Bahrein zouden nu ook ideaal zijn, aldus Whitaker: "Van de 38 testdagen die we in het verleden hebben gehad, zijn er maar twee verpest door slecht weer. Bovendien kan je hier ook al om half acht 's ochtends beginnen en doorgaan tot half zes 's middags. In Europa ben je tot elf uur 's ochtends eerst nog bezig de baan mooi droog te krijgen, omdat het vaak zulk slecht weer is."

[Dakar] Team Afraja overnacht in woestijn

Het team van Frans van Lankveld, Afraja, heeft op zaterdagmiddag uiteindelijk het bivak bereikt van de zesde etappe. Het team kreeg in het eerste deel van de special in de zesde etappe problemen en moest zodoende de nacht in de woestijn doorbrengen. Het team vond uiteindelijk een truckerscafé waar ze konden blijven slapen.

De organisatie had de teams toegestaan om ook zaterdag nog binnen te komen op het bivak omdat de rit van vrijdag zeer zwaar bleek te zijn en de zaterdag geen etappe verreden werd omdat het een rustdag was.

Schumacher bezoekt fabriek Mercedes

Michael Schumacher heeft een tweedaags bezoek gebracht aan de fabriek van Mercedes Grand Prix in Brackley. De Duitser is zeer te spreken over de vorderingen.

"Ik ben positief verrast", aldus Schumacher. De zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 maakte in december bekend dat hij voor Mercedes Grand Prix zou gaan racen in 2010. Daar komt hij naast Nico Rosberg te zitten. Het is een rentree na ruim drie jaar niet in een Formule 1-wagen gezeten te hebben.

Op zijn website schrijft Der Meister: "Ik heb de twee dagen dat ik op de fabriek in Brackley was benut om de ingenieurs beter te leren kennen en ik heb me zeer positief verbaasd over de hoge mate van motivatie." Hij vervolgt: "Dit team is vorig jaar als Brawn GP kampioen geworden, maar er is sindsdien zo te zien weinig veranderd. Sterker nog, het lijkt er op dat de honger naar meer succes alleen maar groter is geworden."

In zijn tijd bij Ferrari stond Schumacher erom bekend dat hij een pietje-precies was, waarbij ieder detail moest kloppen. Dat is nog altijd zo, als je deze uitspraak leest: "Ik vind het belangrijk om overal van op de hoogte te zijn en het was interessant om met de ingenieurs van gedachten te wisselen over de manier van werken."

Schumacher was tevens bij de Mercedes-fabriek in Brixworth op bezoek. "Ook daar was ik onder de indruk van het hoge niveau. Dat doet mij goed. Wat ik ook fijn vond, was dat ik veel mensen Duits hoorde praten. Dat heb ik in de Formule 1 niet vaak meegemaakt, maar ik vond het best aangenaam."

[EK] Fabris wint 1.500 meter, Kramer blijft leiden

Sven Kramer heeft na de 1.500 meter de leiding behouden bij het EK allround in Hamar. Kramer werd tweede op de metrische mijl achter Enrico Fabris, maar behield een voorsprong van ruim 1,5 seconden op de tien kilometer.

Ook bij de mannen vielen de tijden in eerste instantie tegen. Daniel Friberg was in de zevende rit de eerste die onder de 1.50 dook. De Let Haralds Silovs ging onder zijn tijd en zette 1.49,35 op de klok. Henrik Christiansen door daar weer 0,10 onder en had na tien ritten de snelste tijd.

Renz Rotteveel was de eerste Nederlander op het ijs. Hij klokte 1.49,57 en is zeker van het rijden van de 10.000 meter later vandaag. Ook Wouter Olde Heuvel zien we daar terug, die de voorlopig snelste tijd reed in 1.48,31. De Pool Konrad Niedzwiedzki kwam dichtbij, maar zijn 1.48,67 was niet genoeg voor de voorlopig eerste plaats.

Jan Blokhuijsen verloor zijn huidige derde plek aan Ivan Skobrev. Blokhuijsen kon niet mee met de Rus die 1.47,82 klokte. Blokhuijsen kwam niet verder dan 1.50,34. In de slotrit reden leider Sven Kramer en Olympisch kampioen Enrico Fabris tegen elkaar.

Kramer bleef lang bij de Italiaan, maar moest in de laatste ronde een gat laten en zo won Fabris met afstand de 1.500 meter in 1.46,37. Kramer reed 1,47,05 en behield zijn eerste plaats in het klassement.

Uitslag 1.500 meter mannen

# Naam Nat. Tijd
1 Enrico Fabris ITA 1.46,37
2 Sven Kramer NED +0,68
3 Ivan Skobrev RUS +1,45
4 Wouter Olde Heuvel NED +1,94
5 Konrad Niedzwiedzki POL +2,30
6 Joel Eriksson ZWE +2,37
7 Henrik Christiansen NOR +2,88
8 Alexis Contin FRA +2,90
13 Renz Rotteveel NED +3,20
17 Jan Blokhuijsen NED +3,96

 

Tussenstand na 1.500 meter

# Naam Nat. Punten 10.000 meter
1 Sven Kramer NED 110.261  
2 Enrico Fabris ITA 110.340 +1,58
3 Ivan Skobrev RUS 111.527 +25,32
4 Jan Blokhuijsen NED 112.231 +39,40
5 Alexis Contin FRA 112.293 +40,64
6 Konrad Niedzwiedski POL 112.376 +42,30
7 Wouter Olde Heuvel NED 112.449 +43,76
8 Joel Eriksson ZWE 112.773 +50,24
9 Renz Rotteveel NED 113.212 +59,02

[NK sprint] Groothuis prolongeert titel

Stefan Groothuis heeft met succes zijn Nederlandse titel op de sprint verdedigd. De schaatser van de Control-ploeg won zojuist de afsluitende 1.000 meter in Groningen.

Met zijn tijd van 1.10,75 bleef hij als enige onder de 1.11. Mark Tuitert werd op de kilometer in 1.11,29 tweede, Beorn Nijenhuis kwam met de derde tijd over de meet. 

In het eindklassement bleef Groothuis, die de titel voor de derde keer pakte, Mark Tuitert en Beorn Nijenhuis voor.

1.000 meter mannen

# naam tijd verschil
1 Stefan Groothuis 1.10,75  
2 Mark Tuitert 1.11,29 +0,53
3 Beorn Nijenhuis 1.11,48 +0,73
4 Kjeld Nuis 1.11,79 +1,04
5 Pim Schipper 1.12,51 +1,75
6 Sjoerd de Vries 1.12,63 +1,88
7 Sietse Heslinga 1.12,83 +2,08
8 Michel Mulder 1.12,84 +2,09
9 Tim Salomons 1.12,97 +2,22
10 Jan Smeekens 1.13,18 +2,43

Eindklassement

# naam Punten verschil
1 Stefan Groothuis 143.380  
2 Mark Tuitert 144.850 1.470
3 Beorn Nijenhuis 144.920 1.540
4 Jan Smeekens 145.395 2.015
5 Kjeld Nuis 145.515 2.135
6 Sietse Heslinga 146.030 2.650
7 Michel Mulder 146.140 2.760
8 Pim Schipper 146.380 3.000
9 Sjoerd de Vries 146.815 3.435
10 Michael Poot 147.395 4.015

                                       

Armstrong: "Ik kan de Tour nog eens winnen"

Lance Armstrong begint over negen dagen aan het nieuwe wielerseizoen. Op die dag start namelijk de Tour Down Under. De Texaan liet tevens weten er klaar voor te zijn om tegen Alberto Contador te strijden.

Daarnaast denkt Armstrong dat hij zich nog niet te oud is om de Tour de France, waarin hij vorig jaar derde werd, voor de achtste keer te winnen. "Ik geloof echt dat ik de Tour nog kan winnen. Ik ben optimistisch, anders zou ik dit niet meer doen. Ik weiger te geloven dat ik te oud ben om de Tour te winnen. En als het me lukt, doe ik er in 2011 misschien nog een seizoen bij."

Vieira was van plan te stoppen met voetbal

Patrick Vieira was van plan zijn schoenen aan de wilgen te hangen aan het eind van dit seizoen, maar Manchester City-trainer Roberto Mancini hielp hem van dat idee af. De 33-jarige Franse middenvelder was vastbesloten voetbal te laten voor wat het is, tenzij een grote club voor hem zou komen in de zomer, dat vertelt een andere oud-Arsenal aanvoerder Tony Adams in The Daily Mail.

De middenvelder kwam bij Internazionale niet aan spelen toe en had geen zicht op verbetering. Voordat Vieira echter het einde van zijn loopbaan als voetballer serieus moest gaan plannen, kwam Mancini op de proppen en haalde hem naar Manchester City. Nu heeft de Fransman een contract getekend voor achttien maanden.

Adams is sinds ze elkaar ontmoetten bij Arsenal altijd vrienden  gebleven met Vieira en vertelde over de overdenkingen van zijn vriend. "Hij heeft er nog aan gedacht om naar Amerika te gaan, maar was uiteindelijk vastbesloten. Als geen grote club hem meer zou willen hebben dan zou hij niet rouwig zijn om zijn schoenen aan de wilgen te hangen."

Wilde paarden steken Oostvaardersplassen over

Een kudde van ongeveer honderd konikpaarden uit de Oostvaardersplassen is afgelopen nacht het ijs overgestoken naar het Oostvaardersbos bij Almere. Dat maakte Staatsbosbeheer vandaag bekend. Onder het gewicht is een aantal wilde dieren door het ijs gezakt. Alle paarden kwamen op eigen kracht het water weer uit, maar één paard was zo verzwakt dat de boswachters hem moesten afschieten.

Door de sneeuw is het voor de dieren moeilijk te zien waar de grens ligt tussen vaste grond en bevroren water, aldus een woordvoerster van Staatsbosbeheer. De paarden hebben waarschijnlijk het spoor van een groep edelherten over het ijs geprobeerd te volgen.

Een edelhert is ongeveer 100 kilo lichter dan een paard en maakt dus een stuk makkelijker de oversteek.

Iran arresteert moeders vermisten en doden

Iraanse ordetroepen hebben circa dertig vrouwen opgepakt, die gisteren betoogden tegen de verdwijning of dood van hun kinderen. Dat heeft een website van de Iraanse oppositie vandaag gemeld.

De website citeerde getuigen, die zeiden dat de moeders zijn opgepakt in het Laleh park en aangrenzende straten in het zuiden van Teheran. Circa honderd agenten en aan het Iraanse regime verbonden militieleden zouden de vrouwen in politiewagens hebben gezet.

De oppositie in Iran roerde zich hevig na de omstreden presidentsverkiezingen in juni. Volgens de officiële uitslag werden die gewonnen door de zittende president Mahmoud Ahmadinejad, maar de oppositie beschuldigde de machthebbers van fraude. Betogingen werden met harde hand neergeslagen.

Het volksprotest laaide eind december weer op na de begrafenis van ayatollah Hossein Ali Montazeri, een toonaangevend criticus van president Ahmadinejad. Volgens het regime hebben de onlusten circa dertig levens geëist. Leden van de oppositie repten van zeker zeventig doden door de repressie.

Drie op een rij voor Vonn

Lindsey Vonn heeft voor de derde dag op rij een wereldbekerwedstrijd weten te winnen. Ze won gisteren en eergisteren de afdaling, vandaag was de Amerikaanse de snelste op de Super G.

Vonn was vanmiddag ruim een halve seconde sneller dan de Zweedse Anja Pärson. De Italiaanse Nadia Fanchini eindigde als derde.

Door haar overwinning wist Vonn haar eerste plaats in de stand om de wereldbeker op de Super G te verstevigen.

[NK sprint] Boer pakt 1000 meter, Gerritsen titel

Margot Boer heeft opnieuw een afstand gewonnen tijdens het NK sprint in Groningen. Boer was in een rechtstreeks duel met Annette Gerritsen de winnaar. Boer was met 1.19,18 een ruime halve seconde sneller dan Gerritsen die in 1.19,69 als derde eindigde.

Laurine van Riessen presteerde met haar 1.19,34 opvallend goed en wist daarmee haar derde plaats in het eindklassement veilig te stellen. Annette Gerritsen ging met de Nederlandse titel aan de haal door een goede eerste dag. Met een verschil van 330 punten eindigde Margot Boer als tweede.

Uitslag

# naam tijd verschil
1 Margot Boer 1.19,18  
2 Laurine van Riessen 1.19,34 + 0,16
3 Annette Gerritsen 1.19,69 + 0,51
4 Lotte van Beek 1.20,22 + 1,04
5 Roxanne van Hemert 1.21,02 + 1,84
6 Sanne van der Star 1.21,25 + 2,07
7 Janine Smit 1.21,41 + 2,23
8 Linda de Vries 1.21,53 + 2,35
9 Maren van Spronsen 1.22,20 + 3,02
10 Floor van den Brandt 1.22,69 + 3,51

 

Eindklassement

 

# naam punten
1 Annette Gerritsen 158.630
2 Margot Boer 158.960
3 Laurine van Riessen 159.665
4 Sanne van der Star 163.150
5 Lotte van Beek 163.160
6 Janine Smit 164.210
7 Roxanne van Hemert 164.385
8 Frederika Buwalda 164.685
9 Marrit Leenstra 165.595
10 Linda de Vries 165.610

[EK] Wüst pakt de leiding

Na drie afstanden heeft Ireen Wüst de leiding veroverd op het EK allround in Hamar. Ze won de 1.500 meter en pakte net genoeg tijd op Sáblíková, die derde werd. Op de vijf kilometer heeft Wüst amper twee tienden voorsprong op de Tsjechische.

Mede door de weersomstandigheden (het is erg koud in Noorwegen) vielen de tijden in het begin van de 1.500 meter erg tegen. Na acht ritten was de snelste tijd voor de Poolse Katarzyna Bachleda-Corus die als eerste onder de 2.01 reed.

Jorien Voorhuis was de eerste Nederlandse die in actie kwam. Ze schaatste wel redelijk, maar de tijd viel tegen met 2.01,78. In de daarop volgende rit kwam Paulien van Deutekom in actie, die goed startte maar daarna inklapte met een tijd van in de 2.05. Haar tegenstander Jekaterina Sjichova reed als eerste onder de twee minuten (1.59,78).

Diane Valkenburg reed in rit elf tegen de Tsjechische Karolina Erbanova. Valkenburg lag de gehele race op achterstand en verloor de race ook. Erbanova reed 2.00,05, terwijl Valkenburg 2.00,81 reed waardoor de Tsjechische haar voorbij ging in het klassement.

In de één na laatste rit zette Daniela Anschutz 1.59,57 neer, wat de nieuwe snelste tijd betekende. In de slotrit kruisten Ireen Wüst en Martina Sáblíková, de nummers twee en één van het klassement, de degens. Wüst had de snelste start en pakte bijna een seconde voorsprong op de Tsjechische. Uiteindelijk zette Wüst 1.59,08 neer wat haar de overwinning opleverde. Sáblíková werd derde (1.59,75) en verloor de leiding in het klassement aan Wüst.

Uitslag 1.500 meter

# Naam Nat. Tijd
1 Ireen Wüst NED 1.59,08
2 Daniela Anschutz DUI +0,49
3 Martina Sáblíková TSJ +0,67
4 Yekaterina Shikhova RUS +0,69
5 Karolina Erbanova TSJ +0,97
6 Yekaterina Lobysheva RUS +1,00
7 Diane Valkenburg NED +1,72
8 Katarzyna Bachleda-Curus POL +1,90
11 Jorien Voorhuis NED +2,70
18 Paulien van Deutekom NED +4,52

 

Algemeen klassement

# Naam Land Punten Achterstand 5.000 m.
1 Ireen Wüst Nederland 120.863  
2 Martina Sábliková Tsjechië 120.881 0,18
3 Daniela Anschütz Duitsland 122.141 12,78
4 Yekaterina Lobysheva Rusland 122.294 14,31
7 Diane Valkenburg Nederland 123.002 21,39
7 Jorien Voorhuis Nederland 123.704 28,41
12 Paulien van Deutekom Nederland 124,163 33.00

Verdachte zuuraanval Hongkong opgepakt

De politie van Hongkong heeft een man aangehouden die wordt verdacht van het verwonden van circa dertig mensen met een bijtende stof. Dat heeft de politie vandaag laten weten. De verdachte is een Chinese dertiger.

De politie had hem gesignaleerd op een dak van een gebouw, niet ver van plek waar het zuur was gegooid. De politie vond ook flessen waarin de bijtende stof mogelijk heeft gezeten.

De politie kreeg gisteren een melding dat iemand een fles met een bijtende stof in de Temple Street had gegooid. De straat ligt in een winkelgebied dat populair is bij toeristen. Alle dertig gewonden zijn in een ziekenhuis behandeld Na de behandeling mochten ze het ziekenhuis verlaten.

Sinds eind 2008 zijn er zeker zes aanvallen met zuur in Hongkong geweest. Volgens de politie is het onduidelijk of de aanvallen met elkaar in verband staan.

[NK sprint] Smeekens opnieuw sterkste

Jan Smeekens heeft opnieuw de 500 meter tijdens het NK sprint op zijn naam geschreven. Smeekens was ruim drie tiende sneller dan de nummer twee Stefan Groothuis. Het podium op de 500 meter wordt compleet gemaakt door Sietse Heslinga die ruim een halve seconde langzamer was als Smeekens.

Smeekens was met zijn tijd van 36.00 vijftienhonderdste sneller dan zijn tijd van gisteren. Stefan Groothuis was met 36.32 een tiende langzamer dan zijn tijd een dag eerder.

Uitslag

# naam tijd verschil
1 Jan Smeekens 36,00
2 Stefan Groothuis 36,32 +0,32
3 Sietse Heslinga 36,53 +0,53
4 Kjeld Nuis 36,54 +0,54
5 Mark Tuitert 36,58 +0,58
6 Michael Poot 36,61 +0,61
7 Sjoerd de Vries 36,63 +0,63
8 Michel Mulder 36,65 +0,65
9 Beorn Nijenhuis 36,67 +0,67
10 Pim Schipper 36,69 +0,69

Gordon maakt tien miljoenste punt in NBA

Ben Gordon gaat de geschiedenisboeken van de NBA in als de maker van het tien miljoenste punt in de Amerikaanse basketbalcompetitie.

Dat deed Gordon, speler van de Detroit Pistons, gisteravond in de thuiswedstrijd tegen de Philadelphia 76'ers. Overigens verloor Detroit de wedstrijd met 94-104.
 
Het eerste punt in de NBA werd op 1 november 1946 gescoord. Ossie Schectman scoorde namens New York Knickerbockers tijdens een wedstrijd tegen Toronto Huskies.

Sneeuwjacht en ijzel: weg blijft gevaarlijk

Op de Nederlandse wegen is het vanochtend niet goed toeven. In Groningen, Friesland, Drenthe en Noord-Holland is nog altijd sprake van sneeuwjacht, waardoor sneeuwduinen ontstaan en het zicht slecht is. In het midden en zuiden van het land zijn de wegen verraderlijk glad door ijzel, waarschuwden het KNMI en de VerkeersInformatieDienst.

Het weeralarm dat het KNMI gisteravond uitgaf voor de noordelijke provincies blijft voorlopig van kracht. Bij een krachtige tot harde wind, windkracht 6 of 7, is tijdens sneeuwval met minder dan 200 meter zicht sprake van sneeuwjacht.

Twee aanhoudingen in Terweijde

De politie heeft gisteravond en gisternacht twee personen aangehouden in de wijk Terweijde in Culemborg. Dat meldde de politie.

Een persoon werd aangehouden wegens het bezit van een honkbalknuppel, de ander weigerde de wijk te verlaten toen de politie hem daartoe sommeerde. In de wijk geldt nog steeds een noodverordening en een samenscholingsverbod. In verband met de geweldsincidenten in Terweijde zijn nu in totaal negen personen aangehouden, meldt de recherche. Daarvan zitten er nog vijf vast. Daarnaast zijn de afgelopen tijd nog eens tien personen aangehouden die zich niet aan de noodverordening hielden of vernielingen pleegden.

De politie gaat pas weg uit Terweijde als dat verantwoord is, zegt een politiewoordvoerster. "We bekijken de inzet van dag tot dag en soms zelfs per dagdeel."

Gabri: "We hebben een kampioensploeg"

Ajax bereidt zich in Portugal voor op de tweede seizoenshelft. Daarin kunnen de Amsterdammers zich geen puntverlies veroorloven. Toch ziet Gabri kansen voor zijn ploeg.

"Ik denk dat we Twente en PSV achter ons kunnen laten. We hebben een kampioensploeg. Als je kijkt naar de afzonderlijke spelers hebben we de beste selectie van Nederland. Maar een verzameling individuen is nog nooit kampioen geworden", zegt hij tegenover Voetbal Magazine.

Ook de trainerswissel Van Basten-Jol geeft volgens Gabri veel vertrouwen. "Gelukkig hebben we nu ook een trainer die goed weet hoe hij een team moet smeden. Hij weet spelers te raken, er is een klik met de groep. Onder Jol zijn we hard op weg het beste team te worden."

Gabri wordt dit seizoen gekweld door blessures en speelde daardoor slechts vijf wedstrijden. "Het is mij en de trainersstaf duidelijk dat ik niet moet forceren. Als ik rustig mijn werk blijf doen, denk ik dat ik de tweede seizoenshelft nog van waarde kan zijn voor Ajax"

 

[NK sprint] 500 meter prooi voor Boer

De tweede dag van het NK sprint in Groningen begon met de 500 meter bij de vrouwen. Gisteren was deze afstand een prooi van Annette Gerritsen en ook vandaag kwam ze zes honderdste tekort om Margot Boer te verslaan.

De eerste favoriet kwam aan de start in de één na laatste rit. Laurine van Riessen nam het op tegen Frederika Buwalda en was met 39,81 veertien honderdste sneller dan gisteren en Frederika Buwalda was met haar 41,15 ook iets sneller dan gisteren maar kon geen rol van betekenis spelen in de einduitslag.

Annette Gerritsen moest in de laatste rit aantreden tegen Margot Boer. Gerritsen die gisteren de 500 meter won in 39,49 kreeg het vandaag voor elkaar om in exact dezelfde tijd te finishen en ditmaal pakte ze met deze tijd de tweede plaats. Haar tegenstandster Margot Boer was namelijk zes honderdste sneller en pakte daarmee de eerste plaats. 

# naam tijd
1 Margot Boer 39,43
2 Annette Gerritsen 39,49
3 Laurine van Riessen 39,81
4 Sanne van der Star 40,81
5 Lotte van Beek 40,85
6 Janine Smit 40,88
7 Frederika Buwalda 41,15
8 Floor v.d. Brandt 41,25
9 Maren van Spronsen 41,49
10 Roxanne van Hemert 41,52

# naam punten verschil
1 Annette Gerritsen 118.785
2 Margot Boer 119.370 +0,585
3 Laurine van Riessen 119.995 +1,210
4 Sanne van der Star 122.525 +3,740
5 Lotte van Beek 123.050 +4,265
6 Frederika Buwalda 123.475 +4,690
7 Janine Smit 123.505 +4,720
8 Roxanne van Hemert 123.875 +5,090
9 Floor van den Brandt 124.430 +5,645
10 Maren van Spronsen 124.570 +5,785

Engelse clubtrainers: "Cancel Africa Cup"

Een aantal trainers van clubs uit de Engelse Premier League wil dat de Africa Cup wordt afgelast. Ze zijn bang voor de gezondheid en veiligheid van hun spelers na de aanslag op de bus van het nationale elftal van Togo eergisteren.

"Je mag de veiligheid van de spelers, officials en fans absoluut geen gevaar laten lopen", aldus Hull City-manager Phil Brown in The Sun. "Ik heb twee spelers, Daniel Cousin en Seyi Olofinjana, die daar zijn en ik wil ze zo snel mogelijk terugzien."

Peter Storrie van Portsmouth sluit zich daarbij aan. Hij heeft vier van zijn spelers afgestaan aan de Africa Cup. "Ik weet wat er zou moeten gebeuren. Het is logisch om het toernooi nu af te blazen."

Harry Redknapp, manager van Tottenham Hotspur: "Het is angstaanjagend. Ik ben het ermee eens dat het het overwegen waard is, om het toernooi te cancellen. We kunnen niet gaan zitten wachten op de volgende beschieting." 

Chelsea zegt dat het wil wachten op meer informatie.

 

Honderden auto's op Duitse A20 ingesneeuwd

In het noordoosten van Duitsland, op de snelweg A20, zijn honderden mensen gestrand vanwege hevige sneeuwval. Hulpdiensten kunnen de automobilisten moeilijk bereiken, onder meer vanwege geslipte vrachtwagens die de wegen versperren.

Volgens de politie konden vanochtend vroeg zo'n 120 mensen uit hun voertuigen worden bevrijd. Op andere delen van de snelweg, bij Gützkow, Jarmen en ten noorden daarvan, zitten echter nog altijd honderden mensen ingesneeuwd in hun auto's te wachten op hulp. De politie krijgt veel telefoontjes van verontruste mensen die soms tot aan het raam zijn ingesneeuwd.

Sneeuwruimers zijn ingezet om de gestrande mensen te bereiken. Op een aantal plaatsen kunnen de sneeuwruimers echter niet komen, waardoor men met de hand sneeuw moet verwijderen.

Regering wil niet dat Togo start

Togo zal definitief niet deelnemen aan de Afrika Cup. De regering van Togo heeft dat verboden. Reden voor de beslissing is de aanslag die eem drietal levens heeft gekost.


n"De regering wil dat de voetbalploeg snel naar huis komt", bevestigt een woordvoerder van de regering. "Dat is echt de beste beslissing." De regering van het Afrikaanse land reageert hiermee op uitspraken van Thomas Dossevi. Dossevi vertelde eerder dat de spelers vannacht een beslissing hadden gemaakt om alsnog te starten. "We moeten uit respect voor de doden spelen", stelde Dossevi. "We kunnen ze niet in de steek laten."

'Scanners zien explosieve Mexicaans saus'

Een traditionele Mexicaanse saus, de mole, een mix van kruiden en pepers, wordt door een aantal scanners op luchthavens aangezien voor explosieven. Dit hebben luchtvaartautoriteiten vandaag in Mexico bevestigd.

Bepaalde scanners identificeren mole en bepaalde pepermuntjes als explosieven. Het gaat niet alleen om apparaten in Mexico maar in heel de wereld, aldus een Mexicaanse onderzoeker die niet geïdentificeerd wilde worden.

Het Mexicaanse dagblad Reforma berichtte vandaag dat het onlangs op vluchten naar de VS al vier keer is voorgekomen dat mole door een scanner voor explosieven werd aangezien. Om de saus niet het slachtoffer te laten worden van de veiligheidsmaatregelen, worden volgens de Mexicaanse zegslieden speciale moleculaire scans uitgevoerd op de lekkernijen die bij de gewone, eerste scan springstof leken.

Dat gebeurt gelukkig niet al te vaak, want relatief weinig mensen gaan met mole het vliegtuig in. Het is een mengsel met een bijna prehistorische oorsprong dat tot de meest essentiële onderdelen van de Mexicaanse keuken behoort.

Geen grondtroepen VS naar Jemen

De Verenigde Staten zijn niet van plan grondtroepen te sturen naar Jemen voor het bestrijden van het terreurnetwerk al-Qaeda. Dat heeft de Amerikaanse generaal David Petraeus gezegd in een interview met CNN, dat vandaag wordt uitgezonden.

Petraeus, bevelhebber van de Amerikaanse troepen in het Midden-Oosten en Centraal-Azië, bracht onlangs een bezoek aan Jemen. "De Jemenitische minister van Buitenlandse Zaken maakte duidelijk dat Jemen geen Amerikaanse grondtroepen wil", zei Petraeus. De generaal stelde dat de VS de visie van Jemen respecteren.

Washington helpt Jemen wel op een andere manier bij de strijd tegen het terrorisme. Al eerder zei Petraeus dat de financiële steun aan Jemen wordt verhoogd van 70 miljoen dollar (50 miljoen euro) naar 150 miljoen dollar (105 miljoen euro).

De roep om meer actie in Jemen is sterker geworden, sinds een in het Arabische land getrainde Nigeriaan een mislukte aanslag uitvoerde op een Amerikaanse passagiersvliegtuig dat van Amsterdam naar Detroit vloog. De man zou opgeleid zijn door de terreurbeweging al-Qaeda op het Arabische Schiereiland (AQAP), dat Jemen als uitvalsbasis gebruikt.

Bestelwagen met explosieven ontdekt in Spanje

De Spaanse politie heeft gisterenavond bij de noordwestelijke stad Zamora een bestelwagen met explosieven gevonden. De auto met Franse kentekens werd voor een routinecontrole aangehouden, berichten Spaanse media vandaag.

De bestuurder en bijrijder wisten aanvankelijk aan de politie te ontsnappen door er met de patrouillewagen van de agenten vandoor te gaan. Beiden zijn korte tijd later in Portugal gearresteerd. Het gaat vermoedelijk om leden van de Baskische terreurbeweging ETA. Het is niet bekend wat de twee met de voorraad explosieven van plan waren.

Gisteren werden volgens de kranten El Mundo en El País bij de Franse stad Clermont-Ferrand twee prominente voortvluchtigen van de ETA aangehouden en zijn wapens in beslag genomen in een gezamenlijke actie van de Spaanse en Franse politie

Afghanen nemen omstreden gevangenis over

Afghanistan neemt het gezag over de omstreden gevangenis Bagram over van de Verenigde Staten. Dat heeft het Afghaanse ministerie van Defensie gisteren naar buiten gebracht.

In Bagram houden de Verenigde Staten sinds 2001 terreurverdachten vast. Verhoren in het complex gingen er niet altijd even zachtzinnig aan toe. Zo sloegen Amerikaanse militairen in 2002 twee gedetineerden dood. Bagram werd zo, met marinebasis Guantanamo Bay en de Iraakse gevangenis Abu Ghraib, een symbool voor de controversiële behandeling van gevangenen onder de vorige Amerikaanse regering.

In Bagram verblijven nu ongeveer 750 gevangenen, aldus een Amerikaanse militaire woordvoerder.

'Togo toch deelnemer Afrika Cup'

Ondanks de eerdere berichtgevingen in de media dat Togo niet zou meedoen aan de Afrika Cup is nu anders besloten. Thomas Dossevi, speler van het nationale team van Togo, heeft laten weten dat de ploeg alsnog heeft besloten deel te nemen aan het toernooi.

Emmanuel Adebayor had eerder gemeld dat veel spelers weg wilden na de aanslag op de spelersbus. Adebayor verwachtte dat de ploeg snel huiswaarts zou gaan maar de spelersgroep heeft nu alsnog anders besloten.

"Mensen zijn gestorven voor de Afrika Cup en anderen zijn gewond geraakt. We kunnen hen niet de rug toekeren en vertrekken als lafaards", aldus Romao in L'Équipe. De uitlatingen van de speler zijn nog niet bevestigd door de voetbalbond van Togo en de Afrika Cup.

Bordeaux en Lyon ronde verder in Coupe de France

Girondins Bordeaux en Olympique Lyon hebben de volgende ronde van de Coupe de France bereikt. Geheel gemakkelijk ging het beide teams niet af, want Bordeaux kende moeite met scoren tegen Rodez Aveyron, een club die uitkomt op het derde niveau van Frankrijk.

Bordeaux won dankzij een benutte strafschop van Wendel uiteindelijk maar met 1-0 van de derdeklasser. Wendel verzilverde het buitenkansje dertien minuten voor het eindsignaal.

Lyon, dat aantrad in een uitwedstrijd tegen Racing Strasbourg (tweedeklasser), won iets eenvoudiger: 1-3. Bafetimbi Gomis maakte de openingstreffer en Michel Bastos  verdubbelde de marge. Nicolas Fauvergue maakte de aansluitingstreffer, maar Bastos besloot het duel: 1-3.

Toulouse FC, AS Monaco, Le Mans en Stade Rennes zijn evenals Bordeaux en Lyon ook zeker van de volgende ronde in het bekertoernooi. Er werden overigens veel wedstrijden afgelast vanwege de winterse omstandigheden in Frankrijk.

Roddick wint toernooi Brisbane

Andy Roddick heeft het ATP-toernooi in Brisbane op zijn naam geschreven. De Amerikaan versloeg in de eindstrijd titelverdediger Radek Stepánek met tweemaal 7-6.

In de eerste tiebreak kwam de Tsjech er niet aan te pas en daarna leek hij de kluts kwijt te zijn. In de tweede set liep Roddick uit naar 4-0, maar Stepánek wist terug te komen en kwam zelfs op 6-5. Roddick dwong vervolgens op eigen service een tiebreak af.

Stepánek kreeg bij de stand 7-6 in de tiebreak een setpoint maar Roddick wist tweemaal zijn opslag te behouden. Met een dubbele fout gaf de Tsjech vervolgens de partij uit handen.

[Fotoreportage] NK Veldrijden in Heerlen

Gisteren stond de eerste dag op het programma bij het NK veldrijden. De dames en beloften verreden hun NK. FOK!fotografen  Marco van den Hout en Ultra_Ivo trotseerden de kou en maakten een reportage voor ons. In deze reportage staan alleen foto's gemaakt door Marco van den Hout. Na dag twee zal er nog een reportage verschijnen.

 

Je kunt de reportage van de eerste dag vinden door hier te klikken.

Film: Valentine's Day

Valentijnsdag blijft voor een hoop mensen moeilijk te behappen. De één vindt het werkelijk fantastisch, terwijl de ander het maar commerciële flauwekul vindt. Wat je er ook van vindt, voor regisseur Garry Marshall (Pretty Woman, The Princess Diaries) is het in ieder geval stof genoeg voor een film. Een heel blik sterren werd open getrokken voor Valentine’s Day, maar is dat genoeg om een film rond een dergelijk zoet thema interessant te houden? Of is de film niets anders dan een excuus om zoveel mogelijk sterren in één film te stoppen?

Valentine's Day

Boek: Judith Summers - Wie krijgt Fluffy?

Dat bij een scheiding een juridisch gevecht ontstaat over de voogdij van de kinderen is niet geheel ongebruikelijk, helaas zou ik zeggen. Maar dat er mensen zijn die ditzelfde gevecht voeren om de voogdij voor hun viervoeter, dat komt wat bizar over. Het is duidelijk, voor sommigen is hun huisdier veel meer dan alleen maar een dier. Grote vraag in het nieuwste boek van Judith Summers is dan ook Wie krijgt Fluffy?

Ghana gewoon naar Afrika Cup

Ghana zal gewoon deelnemen aan de Afrika Cup die vandaag in Angola zal starten. De regering van het Afrikaanse land veroordeelt de aanslag op de Togolese spelersbus en hoopt dat de daders snel worden veroordeelt.

"Deze laffe en barbaarse daad is niet alleen bedoeld om de deelnemende landen te ontmoedigen, maar om het enthousiasme van een heel continent voor het Afrikaans voetbal te vernietigen”, aldus het ministerie van informatie in Ghana. De autoriteiten betuigden wel hun medeleven naar de families van de slachtoffers.

Ghana zou komende maandag haar eerste duel afwerken tegen Togo. Dat land zag zich genoodzaakt vanwege de verschrikkingen wel terug te trekken.

Immigranten na rellen weg uit Italiaans dorp

Meer dan negenhonderd immigranten hebben gisteren het Zuid-Italiaanse dorp Rosarno verlaten. Onder begeleiding van de politie zijn ze overgebracht naar twee plaatsen die honderden kilometers verderop liggen. Toen de bussen wegreden, stonden inwoners van Rosarno langs de kant van de weg te applaudisseren. Ruim tweehonderd immigranten zullen Rosarno in de loop van gisteravond en -nacht verlaten. In het dorp is de rust inmiddels teruggekeerd, liet een lokale politiecommissaris weten.

Immigranten waren donderdag en vrijdag de straat opgegaan in Rosarno, nadat ze door onbekenden met een luchtbuks waren beschoten. Ze bezetten een weg en raakten vervolgens slaags met de politie. Auto's gingen in vlammen op en er ontstond schade aan huizen en winkels. Bij de ongeregeldheden zijn tientallen gewonden gevallen.

De meeste immigranten in Rosarno zijn afkomstig uit Afrika. Ze wonen in slechte omstandigheden en werken illegaal in de landbouw.

Leers blij met conclusies rapport

Burgemeester Gerd Leers van Maastricht is blij met de conclusies van het feitenrapport over zijn gedrag bij de aankoop van een Bulgaarse vakantievilla. Met name is hij verheugd dat het verwijt van ambtsmisbruik nu van tafel is, liet Leers' woordvoerder gistermiddag weten.

Leers zegt kennis te hebben genomen van de conclusie in het rapport dat in enkele gevallen de schijn van belangenverstrengeling niet te vermijden was, maar dat hierin van verwijtbaar gedrag van de kant van Leers geen sprake is, aldus zijn woordvoerder. Ook is hij blij met de conclusie dat hij steeds gehandeld heeft in de geest van de gedragscode inzake de integriteit van burgemeesters. Leers laat weten de behandeling in de gemeenteraad aanstaande woensdag met vertrouwen tegemoet te zien.

Overigens ziet Leers af van zijn eerder wel aangekondigde aanwezigheid bij de vergadering van de commissie Algemene Zaken morgen. Het college heeft besloten dat de commissieleden morgen alleen aan de onderzoekers, en niet zoals eerst de bedoeling was ook aan Leers vragen kunnen stellen. "Leers hoeft zich geen twee keer te verantwoorden, dat doet hij woensdag in de raad al", aldus de woordvoerder van Leers.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.