Strootman blijft niet voor eeuwig bij Sparta

Olga Kroeders

Sparta Rotterdam-talent Kevin Strootman stond afgelopen zomer in de belangstelling van diverse clubs. Tot een transfer kwam het vooralsnog niet, maar de speler ziet in de toekomst wel wat gebeuren.

"Er was de voorbije zomer veel belangstelling van een paar grotere clubs, maar Sparta vroeg een erg hoge afkoopsom," zegt Strootman tegenover Voetbal Magazine als hij terugkijkt. "Dat kan ik wel begrijpen. De club heeft me opgeleid, ze hebben veel in me geïnvesteerd en ik heb met mijn volle verstand een contract getekend tot 2012."

De Rotterdammer weet dat hij niet zijn hele leven bij Sparta blijft, maar toch spreekt hij wel degelijk van clubliefde. "Sparta is een prachtige traditieclub, waaraan ik veel te danken heb," aldus de aanvoerder van de club.

Strootman wil dat Sparta er financieel op vooruit gaat wanneer hij vertrekt. "Maar als de tijd rijp is, dan stap ik over naar een grotere club. Zonder de sympathie voor de club te verliezen, want die zal altijd blijven. En ik kan later altijd nog eens terugkeren, dat zie je tegenwoordig wel vaker met spelers gebeuren."