FIFA spreekt vertrouwen uit in Afrika

De voorzitter van wereldvoetbalbond FIFA, Sepp Blatter, heeft zijn collega van de Afrikaanse voetbalbond CAF een brief geschreven, waarin hij zijn medeleven betuigt en zijn vertrouwen uitspreekt.

Blatter schreef de brief naar aanleiding van het tragische incident rondom de spelersbus van Togo vlak voor de aanvang van de Afrika Cup. De assistent-trainer, de perschef en de buschauffeur kwamen daarbij om het leven.

De Afrika Cup is dit jaar de opwarmer voor het WK voetbal dat in de zomer op hetzelfde continent gespeeld zal worden. Blatter betreurt dat Afrika door de aanval opnieuw in een slecht daglicht is gekomen. "Mijn gedachten, en die van iedereen van de FIFA, gaan uit naar de slachtoffers van deze verschrikkelijke tragedie en naar de families en de geliefden," schrijft Blatter in een openbare brief op Fifa.com

De voorzitter spreekt echter ook zijn vertrouwen uit in het continent. "Deze verschrikkelijke gebeurtenis kan niet verhullen dat Afrika enkele van de mooiste hoofdstukken in de voetbalgeschiedenis heeft geschreven. Afrika is de geboortegrond van enkele van de beste spelers die dit spel ooit hebben gespeeld. Het continent zal binnenkort voor de eerste keer gastheer zijn van het WK. Ik heb vertrouwen in Afrika en het is met dit vertrouwen dat we samen het voetbalevenement zullen organiseren aankomende zomer."