[Lakeside] Gulliver wint damestoernooi

Niels (DerMeister)

Trina Gulliver heeft vrijdag voor de achtste keer in haar loopbaan de Lakeside WK BDO darts in Frimley Green op haar naam geschreven. De Engelse was in de finale veel te sterk voor haar landgenote Rhian Edwards. Vanavond wordt de mannenfinale afgewerkt.

Waar Phil Taylor bij de mannen het darten regeert, doet Gulliver dit bij de vrouwen. Gulliver won het toernooi tussen 2001 en 2007 zeven keer op rij. Vorig jaar moest The Golden Girl de winst laten aan onze landgenote Francis Hoenselaar.

In de finale had ze geen kind aan haar opponente Edwards. In een best of three-partij won ze eenvoudig met 2-0. In de kwartfinale moest ook Hoenselaar haar meerdere erkennen in Gulliver.

Vanavond staat de mannenfinale op het programma. Dit wordt een Engels onderonsje, aangezien Dave Chisnall en Martin Adams het tegen elkaar mogen gaan opnemen. Chisnall won gisteren zeer verrassend de halve finale van de als eerste geplaatste Tony O'Shea met 6-3. Ook wist Chisnall eerder al titelhouder Ted Hankey naar huis te sturen.

Adams ging ten koste van Martin Phillips door naar de finale. Het werd 6-4 in het voordeel van Wolfie. Phillips was eerder verantwoordelijk voor de uitschakeling van de als tweede geplaatste Scott Waites. Adams, als derde geplaatst in Frimley Green, won de Lakeside eerder in 2007.