Reus: "Lichaam en geest zijn weer één"

In de zomer van 2007 raakte Kai Reus zwaar geblesseerd tijdens een crash bij een training. Vorig jaar maakte de renner zijn rentree bij de Pro Tour ploeg en won in de Ronde van Engeland een rit. Dit jaar zal Reus weer volledig fit aan het seizoen beginnen.

"Ik ga ervoor. Het team gaat ervoor," aldus Reus tegen de NOS. "Ik zal voornamelijk etappekoersen rijden dit voorjaar. De Vlaamse klassiekers laat ik nog schieten. We gaan er het beste van maken dit voorjaar. Ik heb er ongelofelijk veel zin in."

Reus' revalidatie heeft ongeveer twee jaar in beslag genomen, waarbij het grootste deel volgens de renner bestond uit geestelijk herstel. "Ik moest een knop omzetten. Lichaam en geest moesten weer één worden. Eind mei vorig jaar is de omschakeling geweest voor mij." Vrijdag hoorde Reus dat een ploeggenoot van hem, Pedro Horillo stopt met wielrennen, nadat hij niet volledig herstelt geraakt van zijn val in de Giro d’Italia. "Ik herkende in Pedro’s verhaal veel van mezelf. Als je hoort dat hij moet stoppen, besef je dat je veel geluk hebt gehad."