CD: Boris - Live My Life (Live in Paradiso)

Kennen we Boris nog? Na te hebben gewonnen in de tweede editie van Idols heeft hij een volledig eigen weg ingeslagen door naar de jazzwereld te verhuizen. Zijn eerste album Rely On Me was een feit, maar je hoorde duidelijk dat Boris Titulaer een andere kant op wilde gaan: soul en jazz. Met Holy Pleasure bereikte hij dit doel, gevolgd door Live My Life in februari 2009. was het toch ook tijd voor een concertregistratie. En waar kun je nou beter een live-optreden opnemen dan in het knusse, Amsterdamse, uitverkochte Paradiso?

Live My Life – Live bestaat uit twee delen, namelijk de audio en de video. Naast dat het gehele concert zowel op tv als op cd te bewonderen is, is het wel even het vermelden waard dat beide delen los worden verkocht. Inderdaad, alleen bij aankoop van de single 'Do You Love Me' krijg je de dvd van het optreden. Die extra vijf euro voor een enkel liedje en de video van de gig is wel erg flauw om los te verkopen, maar het is nu eenmaal niet anders. Met dit in het achterhoofd en het album in de cd-speler gaan we eens beluisteren hoe het optreden was.

Je komt er al snel achter dat de concertregistratie eigenlijk de releaseparty is van het gewone studioalbum Live My Life. Na de intro volgt de track 'Bubblin' ', waar je ook kennis kan maken met het jazzemseble wat Boris om zich heen heeft gemaakt. Saxofoon, trombone, basgitaar, drums, keys, achtergrondvocalen en trompetten, niets ontbreekt. Een heerlijk optreden heeft dit tot gevolg met een setlist van zeventien nummers. En het heeft toch ook enige kwaliteit nodig om het publiek ook nog te vermaken. Zo te horen doet Boris dat zeer goed met korte introducties, opdrachten en korte gesprekjes met de zaal. Zoals we van zanger Titulaer gewend zijn gebeurt dit niet alleen in ht Nederlands, maar in een combinatie van zowel het Nederlands als Engels.

De tracks op dit album komen grotendeels ook voor op de studio-cd die we eerder in 2009 ontvingen. Toch zijn er uitzonderingen te vinden in de tracklist. Naast nummers van de vorige albums zoals 'Joyride' en 'If You Wanna Roll' zijn er ook nieuwe tracks opgenomen zoals de intro waar verschillende bekende tracks zoals bijvoorbeeld 'Eye Of The Tiger' door het jazzensemble wordt gespeeld en het 'Superman'-tweeluik. De volgorde en speelstijl van de tracks klinken ook zeer fijn.

Boris

In mijn ogen is Boris nog steeds een van de betere, zo niet de beste artiest geworden na enig talentenjacht op de nationale televisie. Ook bij de albumpresentatie van Live My Life weet hij dit beeld vast te houden en zo ook te bevestigen. Live klinkt Boris als een waar podiumgenieter en een entertainer. Leuke interactie tijdens en tussen verschillende nummers door met het publiek maakt de sfeer in Paradiso zeer warm en open. Aanrader om te halen? Wil je een middagje lekker naar funky jazz luisteren, dan is dit zeker een aanradertje. Er zit pit in, er zit funk in, er zit soul in... En dit is echt iets om in de cd-collectie te hebben.