Bahrein hoopt op F1-wintertest

Sally (Tessa)

Het circuit dat in 2010 het Formule 1-seizoen opent, het circuit van Sakir in Bahrein, hoopt dat er nog een wintertest georganiseerd wordt. Om kostenbesparende en reglementaire redenen zijn er in tegenstelling tot eerdere jaren geen tests gepland op het circuit. De organisatie wil daar verandering in brengen.

Daartoe zijn er gesprekken met de teams aan de gang, dat bevestigde de directeur van het Bahrain International Circuit, Martin Whitaker in de Gulf Daily News. "We praten momenteel met de teams en ik ben er zeker van dat veel van de teams graag naar Bahrein zouden komen om te testen. Testen buiten Europa is verboden vanwege de kosten, maar als de teams die hier toch willen komen toestemming krijgen van hun rivalen, zouden we ze graag verwelkomen."

De omstandigheden in Bahrein zouden nu ook ideaal zijn, aldus Whitaker: "Van de 38 testdagen die we in het verleden hebben gehad, zijn er maar twee verpest door slecht weer. Bovendien kan je hier ook al om half acht 's ochtends beginnen en doorgaan tot half zes 's middags. In Europa ben je tot elf uur 's ochtends eerst nog bezig de baan mooi droog te krijgen, omdat het vaak zulk slecht weer is."