Vieira was van plan te stoppen met voetbal

Sjors (Sj0rSz)

Patrick Vieira was van plan zijn schoenen aan de wilgen te hangen aan het eind van dit seizoen, maar Manchester City-trainer Roberto Mancini hielp hem van dat idee af. De 33-jarige Franse middenvelder was vastbesloten voetbal te laten voor wat het is, tenzij een grote club voor hem zou komen in de zomer, dat vertelt een andere oud-Arsenal aanvoerder Tony Adams in The Daily Mail.

De middenvelder kwam bij Internazionale niet aan spelen toe en had geen zicht op verbetering. Voordat Vieira echter het einde van zijn loopbaan als voetballer serieus moest gaan plannen, kwam Mancini op de proppen en haalde hem naar Manchester City. Nu heeft de Fransman een contract getekend voor achttien maanden.

Adams is sinds ze elkaar ontmoetten bij Arsenal altijd vrienden  gebleven met Vieira en vertelde over de overdenkingen van zijn vriend. "Hij heeft er nog aan gedacht om naar Amerika te gaan, maar was uiteindelijk vastbesloten. Als geen grote club hem meer zou willen hebben dan zou hij niet rouwig zijn om zijn schoenen aan de wilgen te hangen."