Leers blij met conclusies rapport

Burgemeester Gerd Leers van Maastricht is blij met de conclusies van het feitenrapport over zijn gedrag bij de aankoop van een Bulgaarse vakantievilla. Met name is hij verheugd dat het verwijt van ambtsmisbruik nu van tafel is, liet Leers' woordvoerder gistermiddag weten.

Leers zegt kennis te hebben genomen van de conclusie in het rapport dat in enkele gevallen de schijn van belangenverstrengeling niet te vermijden was, maar dat hierin van verwijtbaar gedrag van de kant van Leers geen sprake is, aldus zijn woordvoerder. Ook is hij blij met de conclusie dat hij steeds gehandeld heeft in de geest van de gedragscode inzake de integriteit van burgemeesters. Leers laat weten de behandeling in de gemeenteraad aanstaande woensdag met vertrouwen tegemoet te zien.

Overigens ziet Leers af van zijn eerder wel aangekondigde aanwezigheid bij de vergadering van de commissie Algemene Zaken morgen. Het college heeft besloten dat de commissieleden morgen alleen aan de onderzoekers, en niet zoals eerst de bedoeling was ook aan Leers vragen kunnen stellen. "Leers hoeft zich geen twee keer te verantwoorden, dat doet hij woensdag in de raad al", aldus de woordvoerder van Leers.