[Lakeside] Uitslag herenfinale Adams - Chisnall

Martin Adams heeft de Lakeside WK BDO darts voor de tweede maal in zijn loopbaan op zijn naam geschreven. De Engelsman won in Frimley Green in een spannende finale van landgenoot Dave Chisnall met 7-5. Adams won het toernooi eerder in 2007.

Zowel Chisnall als Adams begonnen sterk aan de finale. Chisnall gooide meteen tweemaal een 180'er. Wolfie was hiervan niet onder de indruk en won de eerste drie sets en pakte daarmee een comfortabele voorsprong. Toch kwam Chisnall, verantwoordelijk voor de uitschakeling van onder anderen Darryl Fitton, titelhouder Ted Hankey en de als eerste geplaatste Tony O'Shea, sterk terug.

Chisnall won de vierde set met 3-2 in legs. In de vijfde set zorgde Adams door middel van een 156-finish en een 10-darter dat hij één leg verwijderd was van een 4-1 voorsprong. Toch kon de als derde geplaatste darter de laatste leg niet winnen en liet zo Chisnall terugkomen tot 3-2 in sets. In de eerste leg van de zesde set schreef Adams de hoogste uitgooi van de partij, een uitgooi van 170, op zijn naam. Chisnall was duidelijk aangeslagen en kon vervolgens moeilijk zijn triples vinden. Hier profiteerde Adams van en won de zesde set. Daardoor kon de ervaren darter met een 4-2 voorsprong de pauze in.

Na de pauze ging Adams door met hoge scores te gooien, maar Chisnall wist twee sets op rij de beslissende leg op zijn naam te schrijven. Hierdoor kwam de verrassing van deze Lakeside terug tot 4-4 in sets. Naarmate de wedstrijd tot het einde kwam, groeiden ook de zenuwen bij beide darters. Dit was ook te zien aan de aantal missers die beide darters begonnen te produceren. Adams wist zijn zenuwen beduidend sneller onder bedwang te krijgen en won de negende set overtuigend met 3-0 in legs.

In de tiende set leek Chisnall terug te komen, maar Adams wist in de beslissende leg toe te slaan en daardoor op een 6-4 voorsprong te komen. Wolfie had door deze setwinst nog maar één set nodig om voor de tweede maal in zijn loopbaan wereldkampioen te worden. Na de tweede pauze van de wedstrijd, streed de 29-jarige Chisnall voor wat hij waard was en met succes. Hij won de elfde set met 3-1 in legs, maakte daardoor 6-5 in sets en bracht zo de spanning opnieuw weer helemaal terug.

In de twaalfde set kwam Chisnall zelfs op een 2-0 voorsprong in legs, maar na wat afleiding vanuit het publiek kon Chizzy plots zijn dubbels niet meer vinden. Adams profiteerde hier optimaal van en brak zijn opponent direct terug. Hij miste vervolgens drie pijlen voor de wedstrijd, waardoor Chisnall alsnog terug kon komen tot 6-6 in sets. Chisnall wist zijn 126 echter niet uit te gooien en moest toekijken of zijn opponent wel zijn finish kon uitgooien. Adams deed dit en mag zich daardoor voor de tweede maal in zijn loopbaan benoemen tot wereldkampioen van de BDO-profbond.