Uitslag Juventus - AC Milan

AC Milan heeft Juventus in eigen huis flink te kijk gezet. De gasten wonnen gemakkelijk met 0-3 en deden daardoor goede zaken in de top van de Serie A.

In het begin van de wedstrijd leek het er niet op dat AC Milan vanavond gemakkelijk zou winnen. Juventus begon sterk aan de wedstrijd. Toch wist de Oude Dame geen uitgespeelde kansen te creëren. Naarmate de wedstrijd vorderde, kwam AC Milan beter in haar spel. Dit resulteerde na een klein half uur in de verdiende 0-1 voorsprong. Milan-verdediger Nesta profiteerde van slecht verdedigingswerk aan de kant van Juventus en bracht zo zijn ploeg op voorsprong.

Na rust bleef Milan de betere ploeg, maar liet het na om de score uit te breiden. Uiteindelijk was het Ronaldinho die zijn ploeg op sleeptouw nam. De Braziliaan scoorde tweemaal. Eerst verdubbelde hij de marge met een kopbal en kort voor tijd schoot hij de 0-3 achter Juventus-keeper Alex Manninger. Vijf minuten voor tijd loste Klaas-Jan Huntelaar Marco Borriello nog af in de spits.

AC Milan verstevigt door dit resultaat haar tweede plek in de Serie A. De achterstand op aartsrivaal en stadsgenoot Inter Milan bedraagt acht punten, al heeft AC Milan een wedstrijd minder gespeeld. Juventus staat op een derde plaats met een achterstand van maar liefst twaalf punten op Inter.