Palmeiras en Ajax gaan spelers uitwisselen

Tiede-Jan (TJDoornbos)

Ajax sprak al eerder over de samenwerking met het Braziliaanse Palmeiras. De voorzitter van Palmeiras laat ook de Braziliaanse kant van het verhaal horen.

Op de officiële website van Palmeiras vertelt men over de samenwerking die de club aangaat met de Amsterdammers. Het gaat om een samenwerking die begint bij de jeugdopleiding. Palmeiras meent evenals algemeen directeur van Ajax Rik van den Boog dat de gesprekken snel afgerond worden.

Het is de bedoeling dat na de uitwisseling van jeugdspelers en trainers ook de eerste teams van beide clubs mee zullen doen in de samenwerking. "Het doel is om zoveel uitwisseling als mogelijk te promoten. Hiermee krijgt Palmeiras nog meer internationaal aanzien", zegt directeur internationale zaken Marcelo Solarino. "Deze samenwerking is niet alleen voordelig voor ons, maar ook voor Ajax. Zij zijn erg geïnteresseerd om de Braziliaanse opleiding te leren kennen."

Onlangs sprak Van den Boog in De Telegraaf al over de samenwerking, maar in andere bewoordingen: "Wij delen de knowhow over onze jeugdopleiding en krijgen als ruil de eerste keus. Als wij vinden dat een talent goed genoeg is voor Ajax, komt hij - tegen vooraf gestelde voorwaarden - naar Amsterdam."