Boom: "Deze titel betekent echt wel iets voor mij"

Niels (DerMeister)

Lars Boom keerde afgelopen weken terug in het veldrijden. De coureur won tijdens zijn tweede en tevens laatste veldrijdwedstrijd van dit seizoen het Nederlands kampioenschap. Dit was voor Boom het vierde NK op rij dat hij op zijn naam wist te schrijven.

Boom verbaasde zichzelf met zijn nationale titel. Tegenover Rabosport.nl vertelt de kampioen: "Dat het vorige week in Gestel qua resultaat niks was, verbaasde mij niet. In mijn eerste cross van het seizoen is het technisch altijd wat minder. Dus dat was wel ingecalculeerd. Maar dat betekent niet, dat je een week later tussen mannen die al de hele winter bezig zijn ineens wel kunt winnen. Dat is geen automatisme. Deze titel betekent dus echt wel iets voor mij."

Het winnen van het NK ging niet zonder slag of stoot. Boom moest vol in de achtervolging: "Na ongeveer vier ronden liep mijn ketting af. Toen heb ik even staan prutsen. Dan denk je dat de zaak verkeken is. Ik rekende er ook niet meer op en dacht 'het is gedaan'. Maar ik zag dat ze vooraan op de weg een beetje stil vielen. Toen heb ik alle risico's genomen. Het pakte goed uit, want ik bleef op de fiets en kwam terug."

Vanaf komende week zal Boom zich weer op het wegwielrennen concentreren. Hij gaat zich voorbereiden op de wielerklassiekers.