Jol: "De Zeeuw niet uit basis weg te denken"

Demy de Zeeuw maakte afgelopen zomer de overstap van AZ naar Ajax. In Amsterdam vervulde hij vanaf het begin een belangrijke rol.

Martin Jol is op de website van Ajax heel enthousiast over De Zeeuw. "Demy is kritisch, ik kan hem niet meer wegdenken in het elftal" aldus de oefenmeester, die op korte termijn weer hoopt te kunnen beschikken over de Spanjaard Gabri. "Ja, Gabri heeft er weer zin in", zegt de Scheveninger. "Gabri gaat waarschijnlijk een belangrijke rol spelen in het elftal."

De Zeeuw keert donderdag terug bij zijn oude werkgever AGOVV Apeldoorn, dat de tegenstander van Ajax is in de tweede ronde van het bekertoernooi. Heel veel heeft de middenvelder niet meer met de club. "Ik heb er maar een jaar gespeeld, maar het is natuurlijk leuk om terug te gaan", aldus De Zeeuw.

Over zijn eerste weken als Ajacied is De Zeeuw kritisch: "Ik denk dat ik mijn taken in het team goed uitvoer." Maar: " Ik leed veel balverlies, terwijl dit juist mijn sterkte is. Ook zocht ik te geforceerd de diepte. Maar eigenlijk kan ik er goed op terugkijken."

Eyong Enoh zal waarschijnlijk worden gespaard door Jol in het bekertreffen met AGOVV.