Lindgren baalt van zijn situatie bij Ajax

Ermin (TheClown1)
Rasmus Lindgren baalt van zijn situatie bij Ajax. De 24-jarige middenvelder, die onder de voormalig trainer Marco van Basten nog aanvoerder was, speelt nu mee met de beloften van Ajax. Dinsdag speelde hij nog met Jong Ajax tegen AZ in de tweede ronde van de KNVB-beker.

"De situatie waarin ik zit is niet leuk", aldus Lindgren tegenover Het Parool over zijn situatie bij de hoofdstedelingen. "Ik ging met een goed gevoel deze competitie in. Een basisplaats is moeilijk te bemachtigen in zo'n grote selectie, maar ik had niet het idee dat ik helemaal uit beeld zou raken bij het eerste elftal. Dat is wel het geval en dat is teleurstellend."

De Zweed is naar eigen zeggen voldoende gemotiveerd om voor het eerste elftal te gaan. "Ik train voluit, ik geef alles tijdens de wedstrijden van het tweede. Als zich op enig moment weer een kans voor doet bij het eerste elftal, moet ik scherp en fit zijn."

Over een vertrek bij de Amsterdamse club is volgens de voormalig speler van FC Groningen geen sprake. "Ik ga niet nu al roepen dat ik perse weg wil in de winterstop. In december maak ik de balans op", besluit Lindgren.