Vd Sar: "Voel me net zo goed als paar jaar terug

Niels (DerMeister)
Edwin van der Sar is momenteel herstellende van zijn pink- en middenhandsbreuk. Zijn rentree komt steeds naderbij en aan stoppen denkt Nederlands beste doelman niet meteen.

Tegenover Sportweek gaf Van der Sar (38) aan geen planning gemaakt te hebben wanneer hij precies stopt. "Ik zeg al een paar jaar dat het wel eens mijn laatste seizoen kan worden. Een half jaar voordat mijn contract bij Manchester United afliep, in december 2006, hebben we voor één jaar verlengd en zo is het tot nu toe elke keer gedaan. Het is voor elk seizoen weer kijken hoe je ervoor staat, of iedereen blij is en of ik het nog steeds kan opbrengen."

In Engeland krijgt de doelman soms kritiek. Hij zou de ontwikkeling van tweede doelman Ben Foster tegengaan. "Na een oefenstage in Korea heb ik iets gezegd over mijn toekomst en een dag later stond op alle backpages in Engeland breed uitgemeten dat ik ‘de WK-droom van Ben Foster wil verstoren’. Terwijl Foster vorig seizoen juist meer speeltijd heeft gekregen omdat de manager mij wat vaker rust gaf."

Prijzen heeft Van der Sar inmiddels genoeg gewonnen, maar er is altijd ruimte voor meer. "Ik kan er natuurlijk altijd nog een plankie bij timmeren. Het maakt echt niks uit of je een prijs één of twee keer hebt gewonnen, de honger blijft hetzelfde."