United krijgt meer blessuretijd dan anderen

Afgelopen weekeinde won Manchester United de stadsderby van Manchester City diep in de blessuretijd. Michael Owen zorgde voor de bevrijdende 4-3 en daarmee voor de drie punten. City-trainer Mark Hughes was behoorlijk kwaad op het arbitrale trio van die wedstrijd en gaf aan dat United meer tijd kreeg om een achterstand om te buigen.

Na de uitspraken van Hughes te hebben gehoord, besloot de Engelse krant The Guardian een onderzoek te beginnen. De krant ging op zoek naar feiten die deze uitspraak konden bevestigen. Vanaf het seizoen 2006/2007 telde het dagblad elke seconde na de negentig minuten op. De uitkomst van het onderzoek is dat scheidsrechters op Old Trafford ruim een minuut extra laten doorspelen om The Red Devils alsnog langszij of zelfs op voorsprong te laten komen. Voor velen is dit een verrassende uitkomst.

Tijdens 48 thuisduels werd er gemiddeld 191,35 seconden blessuretijd bijgetrokken wanneer United op een voorsprong stond. Bij een achterstand of gelijke stand werden er 257,17 seconden langer doorgespeeld. De vierde official gaf afgelopen zondag aan dat er vier minuten bij zouden komen, maar Owen vond in de 96ste minuut pas het doel.