Ronaldinho ontkent geruchten over stoppen

Op zijn persoonlijke website heeft AC Milan-aanvaller Ronaldinho gereageerd op de speculaties van de krant Sport, die zondag berichtte dat de Braziliaan zou spelen met het idee te stoppen met professioneel voetbal. Ronaldinho ontkent de speculaties van het Spaanse medium.

De volgende brief valt te lezen op het digitale thuis van de voormalig speler van FC Barcelona:

Milaan, 21 september 2009

In tegenstelling tot wat het Spaanse dagblad Sport op 20/9/2009 berichtte, heb ik er nooit over gedacht om te stoppen met voetbal. Dit is een onbezonnen uitspraak, afkomstig van een sensatieblad. Mijn drijfveer om voetbal te spelen is altijd plezier geweest en dat is nog steeds zo. Ik ben erg gelukkig in Milaan en bij AC Milan, net zoals ik gelukkig ben geweest in de steden en bij de clubs waar ik heb gespeeld.

Kritiek, zowel positief als negatief, is geen probleem, maar moet wel op feiten zijn gebaseerd. Onjuiste informatie publiceren is onacceptabel. De media over de gehele wereld hebben de taak na te gaan of hun bronnen betrouwbaar zijn.

De krant Sport heeft sinds ik bij Barcelona speelde artikelen gepubliceerd die niet waar waren en vijandig waren richting mij. Kranten die artikelen met onwaarheden publiceren zijn niet geloofwaardig. Iedereen kan er zeker van zijn dat ik mijn contract tot medio 2011 bij Milan zal uitdienen. Samen met mijn ploeggenoten zullen we strijden voor alle mogelijke titels.