[DFB Pokal] Uitslagen woensdag 23 september

Niels (DerMeister)
Ook vanavond werden er diverse wedstrijden gespeeld om de DFB Pokal. Hieronder de uitslagen.

Bundesliga-clubs blameren zich

Diverse clubs uit de Bundesliga hebben niet de achtste finale van de DFB Pokal kunnen bereiken. Bayer Leverkusen en Hamburger SV blameerden zich tegen clubs uit lagere divisies. Ook VfL Wolfsburg, SC Freiburg en Hertha BSC overleefden de zestiende finales niet.

VfL Wolfsburg mocht op bezoek bij 1.FC Köln. De regerend kampioen keek na een half uur tegen een 2-0 achterstand aan. Ishiaku trof tweemaal doel voor de thuisploeg. Tien minuten na rust zorgde Dzeko voor de aansluitingstreffer, maar tien minuten later was de marge alweer twee dankzij Freis. Nog geen minuut later kwam Wolfsburg dankzij Riether opnieuw in de wedstrijd, maar in het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord. Daarom bekert 1.FC Köln met een knappe 3-2 overwinning door.

Hamburger SV, met Joris Mathijsen en Romeo Castelen in de basis, blameerde zich tegen VfL Osnabrück. VfL Osnabrück, uitkomend in de derde divisie, hield lang een 2-1 voorsprong. HSV, waar Eljero Elia na een uur Castelen verving, kwam via een benutte strafschop van Trochowski in de laatste minuut alsnog op gelijke hoogte. Een verlenging moest vervolgens de beslissing brengen. Demel zette HSV na honderd minuten op een 2-3 voorsprong, maar Grieneisen bracht VfL Osnabrück weer naast de bezoekers. Vervolgens werd er niet meer gescoord en penalty's moesten de beslissing brengen. Hierin was VfL Osnabrück verrassend de beste en bekert daarom door ten koste van de huidige koploper van de Bundesliga.

Ook Kaiserslautern heeft voor een daverende stunt gezorgd door Leverkusen met 2-1 uit te schakelen. De ploeg, uitkomend in de 2.Bundesliga, nam na dertien minuten de leiding. Kaiserslautern-speler Sam wist het net te vinden. Jendrisek verdubbelde na een uur spelen de score. Gekas scoorde voor Leverkusen nog wel de aansluitingstreffer, maar verder dan dat doelpunt kwam de Bundesliga-club, die op dit moment samen met HSV aan de leiding gaat in de Bundesliga, niet.

SC Freiburg moest op bezoek bij Augsburg, dat voetbalt in de 2. Bundesliga. Dankzij een doelpunt van Brinkmann na een uur spelen, bekerde Augsburg door. Ook 1860 München wist te stunten. De club komt ook uit in de 2. Bundesliga en trof op eigen veld Hertha BSC, dat totaal uit vorm is. De club, die vorig jaar nog vierde werd in de Bundesliga en nu de hekkensluiter is, vloog er na penalty's uit. Hertha kwam in de reguliere speeltijd nog wel terug van een 2-0 achterstand. In de verlenging werd er niet gescoord, dus moesten penalty's de beslissing brengen. Hierin hield 1860 München het hoofd koeler en bekert zo verder.

Ook VfB Suttgart mazzelde op bezoek bij VfB Lübeck, dat uitkomt in de Regionalliga Sud. Na negentig minuten stond er een 1-1 stand op het scorebord, maar in de verlenging trokken de bezoekers dankzij een doelpunten van Khedira en Cacau de wedstrijd alsnog naar hun toe. Een andere opvallende uitslag kwam uit de wedstrijd Eintracht Frankfurt tegen Alemannia Aachen. Beide clubs maakten er een waar doelpuntenfestijn van. Na negentig minuten spelen stond er een 6-4 eindstand op het scorebord in het voordeel van Eintracht Frankfurt.

Uitslagen DFB Pokal woensdag 23 september:

ThuisUitUitslag
FC Augsburg (2)SC Freiburg1-0
Eintracht FrankfurtAlemannia Aachen (2)6-4
1860 München (2)Hertha BSC2-2 (pen: 4-1)
Werder BremenSt. Pauli (2)2-1
1. FC KölnVfL Wolfsburg3-2
Kaiserslautern (2)Bayer Leverkusen2-1
VfL Osnabrück (3)Hamburger SV3-3 (pen: 4-3)
VfB Lübeck (4)VfB Stuttgart1-3 n.v.