Kaddafi mag geen tent opzetten

De excentrieke Libische leider Muammar Kaddafi dacht eindelijk een plek te hebben gevonden om de bedoeïenentent op te zetten, die hij altijd meeneemt op buitenlandse reizen. Een lokale bouwinspecteur gooide echter roet in het eten. Omdat Kaddafi niet over de juiste vergunningen beschikte, moest de bouw worden stilgelegd.

Kaddafi wilde overnachten in de tuin van een landhuis van de vastgoedmagnaat Donald Trump. De villa staat in Bedford, een luxe voorstad van New York. De tent stond al voor een deel overeind en de satellietschotels werden geïnstalleerd, toen de inspecteur langskwam met het slechte nieuws.

Eerder wilde Kaddafi de tent opzetten in Central Park, in hartje New York, maar daar ging het stadsbestuur niet mee akkoord. Het plan om te logeren bij een Libiër in een voorstad van New York leidde tot een opstand van buurtbewoners. Vervolgens deden Libische diplomaten zich voor als Nederlanders om een woning in het stadsdeel Manhattan te kunnen huren, maar de verhuurder doorzag de truc.

Kaddafi is in New York om de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bij te wonen.