Voetbal: Uitslagen KNVB Beker (22/9)

Gisteravond werd er gespeeld in de tweede ronde van de KNVB Beker. Hieronder vind je de uitslagen en opmerkelijke zaken.

Excelsior liet zich bijna verrassen door de amateurs van Haaglandia. Pas na een knotsgekke wedstrijd en strafschoppen wonnen de Rotterdammers. In Doetichem versloeg Jong De Graafschap SC Cambuur Leeuwarden met één doelpunt verschil. In Maastricht zal het nog lang onrustig blijven. Stapte eerder de aanvoerder uit de selectie nu verloor de club van Spakenburg.

FC Volendam speelde tegen Sparta en sleepte er een verlenging uit door wie anders dan Melvin Platje. Helaas voor het palingdorp schoot Duarte in de verlenging Sparta naar de winst.

De grootste wedstrijd op papier vooraf was uiteraard AZ tegen Jong Ajax, wat George Ogararu, Marko Pantelic, Rasmus Lindgren, Kenneth Vermeer en Oluguer uit het eerste opstelde. In praktijk was het een redelijk gelijk opgaande wedstrijd. Waarin AZ een doelpunt van Pellé zag afgekeurd worden. Vlak erop moest Sergio Romero zich laten vervangen met een knieblessure. Erik Heijblok debuteerde zodoende bij de Alkmaarse ploeg.

Steeds meer was AZ de boven liggende partij maar scoorde ze niet. Waardoor Jong Ajax een kans bleef houden op een stuntje. Zeker toen Sébastien Pocognoli hands in de zestien maakte maar helaas voor de jeugdige spelers kreeg Ajax geen strafschop maar een corner. In de eerste 90 minuten viel geen doelpunt en dus moest er verlengd worden.

In de eerste minuut van de verlenging liet Moussa Dembele zijn klasse zien en maakte de 1-0. Kort erop volgde van de voet van Dembele ook de 2-0 en was de wedstrijd verworden tot een formaliteit. Vlak voor tijd maakte de Belg bijna zijn derde, helaas voor hem en AZ lukte dat niet.