Belgen worden nerveus van Boom

Olga (Nuongirl)
De bondscoach van de Belgische veldrijders, Rudy de Bie, heeft voor aankomende zaterdag een spoedvergadering belegd. Op deze manier wil hij proberen de rijders op een lijn te krijgen voor het wereldkampioenschap veldrijden op 1 februari in Hoogerheide.

De aanleiding voor de spoedvergadering zijn de uitspraken van Niels Albert. Albert zei afgelopen zondag, bij het nationaal kampioenschap, wederom dat hij zich niet te beroerd voelt om zijn Tsjechische ploegmaat Radomir Simunek aan de wereldtitel te helpen.

De Bie wil voor de wereldbekerwedstrijd in Roubaix in gesprek gaan met zijn rijders. "Ik heb dit nooit eerder meegemaakt”, aldus Sven Nys. "Maar ik vind dat De Bie gelijk heeft. We moeten het samen opnemen tegen een heel sterke renner uit het buitenland”, waarmee Nys verwijst naar titelverdediger Lars Boom. "Ik denk dat we tot een overeenkomst moeten komen. Als die renner de lijn van de Belgische ploeg niet wil volgen, moet hij thuisblijven. De Bie heeft het recht om dat te eisen.”

Eerder lieten de Belgen nog weten dat ze een blok willen vormen om de strijd aan te gaan met Boom. Richard Groendaal zei na afloop van het NK in Huijbergen dat hij niet in een Belgische eenheid gelooft, omdat die ploeg te veel kanshebbers voor de titel heeft.

Nys heeft gezegd dat het vooral belangrijk is dat iedereen vrede heeft met het resultaat na de WK. "Wie zelf niet meer kan winnen, moet bereid zijn om iemand anders een steuntje te geven. Zoals Richard Groenendaal dat vorig jaar met Lars Boom deed in Treviso. Als ik zelf niet meer kan winnen, zal ik best bereid zijn om me voor de kar van Niels Albert te spannen”.