Botsing is radiofragment van het jaar

Na het tv moment van het jaar, is er nu ook een radiofragment van het jaar. Verschil is wel dat het radiofragment volledig door het publiek verkozen is en dus zonder jury. Een botsing was uiteindelijk de winnaar. In het radioprogramma 'Giel' op Radio 3FM kwam zangeres Giovanca langs om haar nieuwe single Joyride te promoten. Dj Giel Beelen kwam er vervolgens achter dat de de zangeres geen rijbewijs heeft. Daarop daagt hij haar uit een joyride te maken. Zij doet dat in de auto van de dienstdoende nieuwslezer Jurgen van den Berg.

Maar Giovanca schrikt tijdens het uitrijden en raakt een andere auto. Wat ze op dat moment niet wist, is dat de auto van een hoge pief van de publieke omroep is. Volgens het publiek het meest opvallende fragment van het afgelopen jaar.

Andere genomineerden waren onder andere cabaretier Guido Weijers die zich bij Radio Veronica liet kaalscheren door dj Patrick Kicken, Frits Spits die de Coen & Sander Show presenteert op 3FM en de laatste uitzending van Adam Curry op Arrow Classic Rock.


Het radiofragment van het jaar, ook verfilmd