Blind jr.:"Mister Ajax worden, dat lijkt me wat"

Daley Blind slaagde er dit seizoen al in om zijn debuut te maken in de hoofdmacht van Ajax. Als het aan hem ligt, gaan er nog heel wat wedstrijden volgen in het shirt van de Amsterdammers.

"Ik had voorafgaand aan dit seizoen mezelf ten doel gesteld om een paar keer bij de selectie te zitten", aldus de 18-jarige verdediger/middenvelder op het digitale thuis van Ajax. "Dat is gelukt, maar er komen is één, er blijven is een heel ander verhaal."

Blind durft desondanks al een blik op de toekomst te werpen. "Volgend seizoen of het jaar erna wil ik een vaste plek in de basis hebben en vervolgens flink wat seizoenen in Ajax 1 meedraaien. De nieuwe Mister Ajax worden lijkt me wel wat."

Voorlopig is zijn periode bij Ajax 1 een groot avontuur voor Blind jr. "Het is natuurlijk mooi om te beleven. Daar doe je het uiteindelijk ook allemaal voor."

"Nu speel ik bij de grote jongens mee en dat merk je meteen: alles gaat sneller. Het voetbal ligt echt op een hoger niveau, maar dat is logisch met al die internationals."